Lätta tricks för den unga valpen


¤ Sitt
Få valpen att koncentrera sig på dig och godiset du har i handen. Håll sen handen med godiset bakåt över valpens huvud så att den sakta nuddar med rumpan i golvet. Reser sig valpen, be den sätta sig igen och börja om från början. Beröm och ge godis.

¤ Ligg
Det är lättast att utgå från sittande läge. Håll handen med godiset framför nosen på valpen. Lägg sedan handen mot golvet och dra den på golvet så att valpen söker sig till dig och lägger sig ner. Om valpen börjar reser sig, be då att den sätter sig igen och så börjar ni om från början. Glöm inte berömmet.

¤ Rulla runt
Det är lättast att utgå från liggande läge. Håll handen med godiset så att valpen vet att du har något gott. För sedan handen en bit neråt magen i en rörelse och visa att du vill att valpen ska vända sig om genom att rulla. Beröm när valpen gör rätt.

¤ Vacker tass
Få valpen att sätta sig ner. Håll godis i ena handen, andra handen framför valpen. Be valpen om tassen. Glöm inte att berömma.

¤ Sitt fint
Få valpen att sätta sig ner. Be valpen att den ska sitta fint och försök få valpen att sätta upp båda sina tassar på din arm. Beröm och ge godis när valpen gör rätt.

Kom ihåg:
- Valpars balanssinne är sämre än en vuxen hund. Det kan därför ta lite längre tid att få valpen att sitta fint än vad ni kanske tror. Ju äldre valpen blir, desto fler tricks klarar den utan problem. Den som säger att stora hundar har sämre balanssinne har fel. Det gäller bara när hunden är valp, annars har de samma perfekta balanssinne som alla andra hundar.  
- Tricks är jättebra hjärngympa för både valpen och den vuxna hunden. Valpen ska även bli mer psykiskt stimulerad än fysiskt och då är tricks en superb träning.
- Är du rolig kommer även valpen tycka att du är rolig. Det innebär att du kan få stolla runt med pipröst en hel del, men det är värt det i slutändan när din valp håller sig till dig för att du helt enkelt är roligast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0