Praktiken på Helenas Hund Hotell

Har nu tagit slut och imorgon, söndag, väntar återresa till Segerstad.

Praktiken har varit intressant, jag har fått en inblick i hur det är att jobba på ett hundpensionat och fått träffa på enormt många olika sorters hundar.

Diesel och Hippie har fått följa med varje dag och några gånger har de fått chansen att leka med de andra hundarna där, vilket Hippie var särskilt förtjust i. Diesel däremot hade lite svårt att inse att det faktiskt finns andra hanar som är supersnälla så det blev inte så mycket lek med andra än Hippie och pumin Puma, vilket var lite synd då de faktiskt hade en irländarhane på pensionatet som Diesel säkert gillat om han hade ansträngt sig lite. Synd bara att han var hårt nertrimmad och såg ut som en extremt hårfattig irländsk setter, han skulle säkert sett ypperligt stilig ut med den päls irländarna egentligen ska ha.

Blev lite irriterad över att Diesel betraktades som en "ovårdad" setter i den andres skugga, när det faktiskt är Diesel som ser ut som en typisk irländare, då en irländare inte ska  vara hårt nertrimmad alls om man tittar i rasstandardens beskrivning av den irländska settern:

"Pälsen ska vara kort och fin på huvudet, framsidan av benen och på öronspetsarna.På andra delar av kroppen och benen skall pälsen vara måttligt lång, slätliggande och så fri som möjligt från vågor och lockar. Behängen på övre delen av öronen skall vara långa och silkiga. Behängen på baksidan av fram- och bakbenen skall vara måttligt långa och bilda krås, som får nå upp på bröstet och strupen. Tassarna skall ha god behåring med fransar mellan tårna. Svansen skall ha måttligt lång fana, vilken gradvis avtar i längd mot svansspetsen. Behängen skall överallt vara raka och åtliggande."

Nu ligger knäppisarna till vovvar på golvet och busar för fullt. Det låter visserligen som Tredje Världskriget, men det är ingen fara med dem. Ska ut med dem, sedan duscha och packa klart till imorgon då det som sagt bär av till Stora Segerstad igen för nya äventyr med Hippie.

Bilder från praktiken:


En lerig Hippie


En lerig Diesel


Diesel badar


Hippie och Puma badar


I full galopp


Söta Hips


Puma, Diesel och Hippie


Hippie och Diesel leker


Diesel och Hippie


En glad Diesel


Lussebullen och Soya - Mor och dotter


Hippie på pendeln


Fina Diesel


Dieselbabe på pendeln


Diesel försöker få igång Truls


Diesel skäms


Hippie vill hem till Diesel


Hippies nya favoritställe på bussen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0