Fri som en fågel!

Igår morse var vi tillbaka på Västerorts och tog bort stygnen. Diesel tyckte att det var lite obehagligt att sitta i väntrummet när alla djurvårdare gick förbi, han trodde väl att han skulle bli bortförd och nersövd igen eller något så han tryckte sig emot mig varje gång. Stackars...
Det var lite obehagligt att ta bort stygnen också, men det klarade han finfint såklart <3

Så förutom att jag inte vågade lämna honom ensam utan tratt när jag åkte och jobbade igår eftermiddag så är han numera fri från tratten!

Skulle haft kameran med när jag gick på en egen promenad med honom igår kväll och släppte honom en stund. Han var suuuuperlycklig och skuttade omkring som den galning han egentligen är och hade superkul när han äntligen fick på hela 12 dagar :)


Man blir trött av att vara hos veterinären och ta bort stygn...


Friii! Att sova precis hur man vill!! <3

Kallt



Helgens plötsliga kalla väder gjorde Hipster lite frusen...


Dop

Igår var jag på Paolas systersons dop. Det var jättefint, prästen var jätterolig (har en bild på honom och Alma tillsammans, men lägger jag upp den bilden här blir hon jättearg) och tårtan var supergod :)




Nästa hund en Cavalier?

Första gången jag lade märke till rasen cavalier king charles spaniel var när jag och Diesel var på kurs på brukshundsklubben. Den rubyfärgade söta Alfons gick vi många kurser tillsammans med och vi möter honom fortfarande ibland när vi är ute på promenad. Alltid lika glad och med sin söta uppsyn. 

Den gången jag absolut blev intresserad av rasen var när våra grannar skaffade en black and tan-färgade hanen Ruffin som absolut skulle smita ut och hälsa på Diesel fast han bara var 8 veckor gammal. Diesel och Ruffin blev goda vänner, men tyvärr så flyttade han för några år sedan så vi träffar inte lika ofta. Men när vi väl gör det så möts vi alltid av en viftande svans och igenkännande ögon. 

Den gången jag verkligen bestämde mig för att någon gång köpa en Cavalier var när jag praktiserade på hunddagiset Vovvens Hörna 2008 där de hade en blenheimfärgad hane. Han blev alltid lika glad över att se mig och jag slår vad om att han kände igen mig när jag praktiserade där igen tidigare i år, så glad som han var. 

Utseendemässigt är Ruffin den som gjort störst intryck på mig. Black and tan is the colour for me!
Men det som verkligen tilltalar mig är rasens ansiktsuttryck och personlighet :) 

Dagens sömntutor


Hipster med Diesel i bakgrunden


Pudel

Aja baja söta vovve

Natten till igår var Diesel riktigt busig. Han hade nämligen tagit sig friheten att sova i mammas och pappas säng fast han inte får hoppa upp eller ner från någonting. Och när han på morgonen vågade sig förbi kompostgallret för att hoppa upp i soffan så lät jag honom ligga kvar tills han bestämde sig för att hoppa ner självmant. Men det gjorde nog inte så mycket för hans sår har läkt jättefint och det är ju snart måndag :)


Diesel har verkligen saknat att ligga i soffan


En deprimerad Diesel


Mys tillsammans


En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar tills vi ska tillbaka och ta bort stygnen.
Igår var det sista dagen med smärtstillande, men än så länge så har allt gått bra. Diesel klarar det självklart finemang, min duktiga vovve :) Han ligger mest och sover på dagarna och han ska ju ta det lugnt, men på promenaderna kan han inte låta bli att försöka öka takten lite fast han vet att han inte får.. Men men han äter som han ska och Royals Setterfoder går verkligen hem - Wohoo för att hans mage tål det :D


Gulligt

Tog dessa söta kort på Hippie igår som uppenbarligen gillar Amandas fötter:

 


Kastreringen

gick bra. Diesel var jätteduktig och de kunde till och med ta bort lite tandsten. Nu ska han ta det lugnt i 10-12 dagar innan vi ska tillbaka för att ta bort stygnen. Efter det är det tandborstning och tandköttsbaddning VARJE dag.
Jag har flyttat ner till vardagsrummet då Diesel inte får gå i trappor. Familjen åkte till Göteborg igår kväll så nu är det lugnt och skönt hemma då det bara är jag och Amanda hemma.

Just nu ligger alla hundarna däckade; Diesel vid köksbordet med tratten han avskyr, Pudel under vardagsrumsbordet som han ser som sitt högkvarter II i detta hus och sist, men inte minst så har vi Hippie snarkandes på min vardagsrumssäng som har blivit oerhört populär av hundarna.


En trött


Och


Ledsen


Dieselbabe <3


Hippie gillar


Verkligen min säng


Den röda korken störde verkligen Hippie, han stirrade på den hur länge
som helst innan han kunde koppla av


Köpsugen?

Får denna bild dig att vilja köpa denna produkt?

"Jag är jättesnäll, jag looovar. Chucky? Nä, honom känner jag inte.."


Väntar

på att de ska ringa från djursjukhuset och säga att Diesel är färdigopererad.
Tycker inte om att vänta...


Imorgon, Dieselbabe. Imorgon.

Imorgon händer det saker. Diesel ska nämligen kasteras imorgon. Han mår så himla dåligt när det är löptikar ute, vilket det är i princip HEELA tiden och hans hjärtfel gör ju inte saken bättre...  
Jag måste dock erkänna att jag är lite nervös... Jag hoppas att det inte blir för jobbigt för honom då det är en större risk att söva ner ett djur med blåsljud...

Än så länge ligger Diesel och slappar på hallgolvet helt ovetandes om vad morgondagen kommer innebära för hans del. Vi får se hur det går imorgon med andra ord...


Så varmt

att vi nästan avlider!

Det är verkligen supervarmt idag, var tvungen att lägga en blöt, kall handduk på Diesel i förmiddags för att han svettades så... Till och med Hippie som är nerrakad tycker att det är supervarmt..

Nej, sommaren är inte en rolig årstid att vara hund, om man bortser från badandet såklart. På vintern orkar de så mycket mera :)

Så här brukar till exempel Diesel spendera sina vinterdagar:


Min Babe i kylan <3


Landet

Igår bar det av till landet med alla hundar då det var så extreemt varmt ute. Paola och Baloo hängde också på och vi hade det riktigt roligt. Hippie blev nerrakad och det blev mycket bad och lek, men eftersom badbilderna togs med mammas kamera så kommer de bilderna senare. Jag kan dock berätta att den inköpta flytvästen till Hippie blev väl använd och jag kom undan endast med några rivmärken på magen :)

Bilderna från min kamera har vi här:


Dieselbabe i skuggan


Baloosan


En nyrakad Hippie


Söta Baloosan och Diesel är så söta tillsammans


Söta Baloo i närbild :)


Min Dieselbabe


En trött Hipster


"Du och jag, Diesel" <3


En trött Hippie efter badande och bus


"The Log Dog"


Hippie och Baloosan


Hela hundgänget


Bus med bästa polarna


Att de orkar...


Långpromenad

I lördags gick jag och Lovisa på den "årliga" långpromenaden med hundarna ifrån Alvik. Det var perfekt väder, men Diesel fick följa med till landet med familjen istället.
Det blev mycket bad och bus, och sedan träffade hundarna även några nya vänner :)

Bilderna kommer här:


Honey och Fjant


Hippie svalkar sig


Och simmar


I det sköna vattnet  


En blöt Pixie som jag råkade lura till att verkligen hoppa i vattnet..


Hippie och pappa Fjant


Lilla Pixan


Att vara lösa är kul


Pixie och Hippie rullade sig i bajs så han fick helt enkelt vänta i vattnet
innan jag kunde tvätta av honom lite, äckelvovven <3


En av de nya kompisarna vid Råckstas hundrastplats


Diesel testar "Elektronisk fästingvakt"




Vad: I måndags förra veckan satte jag på den elektroniska fästingvakten från Dogman på Diesel. Den är precis likadan som Skudo Pet-dosan och använder sig av ultraljud för att hålla fästingar och loppor borta. Den är "utan kemikalier, effektiv, bekväm och varar upp till ett år".

Pris: ca 200-300 kr.

Hypotes: Jag måste erkänna att jag inte tror på den till 100 %, men då Diesel fått så många fästingar i år så skadar det inte att testa i alla fall. Men att ultraljud ska hålla fästingar borta? Nja.. Det får testet utvisa.

Resultat: Diesel har haft på sig dosan i nästan 2 veckor och än så länge har han endast fått 1 fästing.

Slutsats: Endast 1 fästing på nästan 2 veckor med den elektroniska fästingvakten från Dogman. Om det är för att Diesel inte gått i skogen, det är för varmt även för fästingarna eller att den faktiskt fungerar förblir ett mysterium. Om jag rekommenderar den? Nja, jag antar det; den är ju enklare än spot on- lösningar då den ska sitta på hela tiden, dock måste man komma ihåg att ta av den om hunden ska bada då den inte tål att bli dränkt i vatten. Den får även ett plus för att den är utformad som ett hjärta. Är den värd sitt pris? Njää, batteriet räcker visserligen i 2 år, men nej, jag är inte övertygad.


Hamstervakt

Är vakt åt Caspers hamster Doris i några veckor. Hon är jättesöt och världens snällaste :)


Landet

I söndags åkte nästan hela familjen till landet för att hälsa på mormor. Hundarna fick självklart följa med, vilket de tyckte var superkul. Diesel och Hippie badade med mig och Adam, medan Pudel endast tittade på med avsky i blicken...

Helt otroligt att jag faktiskt badade, jag har inte badat ute på flera år för jag tycker det är så kallt i vattnet. Men den här dagen så!
Hippie fick panik när jag simmade ut en bit och hoppade i för att hämta in mig igen. Det resulterade i världens rivmärken på min ena axel som nu har blivit rejäla blåmärken. Men jag får skylla mig själv då jag inte hade någon flytväst till honom, han hade säkert känt sig säkrare då.

Tyvärr glömde jag kameran uppe vid huset , vilket i och för sig var rätt bra ändå då hela bryggan blev nersölad av blöta hundar, så tyvärr finns det inga bilder på själva badandet, men sjävklart på allt annat:


Min älskling i skuggan


Dieselbabe och Hippie


Mamma och pudel nere på bryggan


Utsikt


Skönt i skuggan


Min Babe

Sommarbröllop

Den 3 Juli var jag med Paola på bröllop. Vädret var superfint och allt var helt perfekt för ett sommarröllop :)


Med söta Nova på namnkorten




Med Nova i mitten




          Jag         Lena    Paola        Linda      Sophie och Karro


"It´s like a jungle in here"

Då var det alltså fredag. Det kom in en kund som skulle köpa kattmat till sin tjej (gissar jag på i alla fall) och när han ringde henne och frågade vad den hette så sa han just det; det är som en jungel med kattmat här och det kan jag absolut hålla med om. Men han hittade det han skulle ha i alla fall.
Men sedan kunde han ju inte slita sig från Hippie som han gick tillbaka till och skulle hälsa och säga hej då till flera gånger, det var nästan så att han inte kom härifrån för att han tyckte om Hippie så mycket. Behöver jag nämna att Hippie njöt i fulla drag? :)

Hippie har förresten hittat ett nytt favoritställe i butiken, nämligen precis bakom dörrarna som man stänger butiken med. Det är bara det att han inte kommer ut därifrån utan att jag drar bort dörrarna då han är för stor för att kunna ta sig ut någon annanstans. Men det spelar ju inte honom någon roll, han tycker att jag ska springa fram och tillbaka och dels rädda honom för att han inte vill vara kvar och dels släppa in honom igen då han vill ligga där. Knäppa vovve :)

Ett annat av hans favoritställen:


Svalt och skönt


vid kattmaten

En gulrandig ungkatt

hittade Diesel i gräset när vi var ute ensamma på en sista "jag har ont i magen-promenad" igår kväll/natt.
Diesel blev skitskraj såklart, han var ju inte beredd på att nästan nosa på katten utan att se den. Katten däremot gjorde ingenting, den bara stirrade på honom och såg allmänt bortkommen ut, stackars kissen, så jag hälsade lite grann på den. Den var verkligen jättesöt och hade en speciell ljusgul färg. Och stackars Diesel var så chockad att han bara ville gå därifrån..

Men det är skönt att veta att det är Pelle som är den enda katten han inte är rädd för längre, för det är så skönt med en hund som inte jagar katter:) Min Dieselbabe <3


Tips på ID-bricka

Innan jul någonstans köpte jag mina ID-brickor i emalj till både Diesel och Hippie från Tails. De kostar från 199 kronor och jag rekommenderar dom starkt! De håller i evigheter och är samtidigt snygga.
Nu har de även kommit med nya motiv :)
Har länge funderat på att köpa fler då jag har flera halsband och även selar som det kan vara bra att ha bricka på ifall de springer bort, så nu ska jag verkligen slå till! Gör de ni också, gå in här för att komma till deras hemsida :)


RSS 2.0