Lets go steel a car

Idag har det inte hänt så mycket. Jag såg "Killers" på tv. Den var gullig. Sedan har jag fått ryta på Pudel som muckar gräl med Hippie ungefär hela tiden. Skitjobbiga hund.
 Är det någon hundras jag ALDRIG NÅGONSIN ens kommer fundera på att skaffa så är det pudel. Eller någon typ av spets heller för den delen. Efter att ha fått stå ut med grannens besökande spets, storlek medium, som satt och skällde/ylade i säkert 2 timmar för att jag inte lät hundarna springa och tokskälla vid staketet... Tyckte i och för sig lite synd om den för han ville väl bara ha en kompis, men det hade nog inte fungerat något vidare om de hade fått hälsa ändå...

Har en knapp vecka kvar på min semester. På söndag kommer Lovisa och Pixie för filmkväll och övernattning. Det ska bli roligt :)

Hippie filosoferar

Jag försöker ha både fram- och baksidan öppen varje eftermiddag/kväll för att det ska bli lite svalare inomhus. Jag har då lagt märke till att både Pudel, Baloo och Hippie gillar att sitta på framsidan och bara vara. Mest Hippie dock, vilket jag tycker är jättegulligt. Han är en hund filosoferar ibland helt enkelt. Jag brukar också sätta mig med honom ibland för det är skönt att bara vara. så här ser Hippie ut när han filosoferar:



Hippie behövde tydligen lite kärlek efter sin funderare:



Pudel sitter för tillfället på soffkanten och försöker hitta på ett sätt att komma upp på skåpen här brevid. Jag har ingen aning om vad han kan tänkas vilja ha, jag ser då inget Pudelrelaterat, men han har väl bara fått för sig något. Hoppas bara att han inte bryter några ben om han ramlar... Han kanske glömmer det om han får en puss?:


Ibland (väldigt sällan) så förtjänar även Pudel en puss

Älskade trötta Diesel håller sig inomhus när det är varmt ute:


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Återfunnen

Min kameraladdare är återfunnen! Det firas genom ett regn av bilder från de senaste 2 veckorna:


En ledsen Hippie strax efter att han gjorde illa sig


Diesel och Baloo verkar ha det väldigt trevligt


Söta Baloosan


Prins Pudel verkar smida på hemska pudelplaner





Deprimerad


I vår sköna soffa


Pudel!

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

Bild kommer

Författare:
Lucy Dillon
Tryckår: 2011(Sverige)
Sidoantal: 454s. (Bok)
Handling: "Rachel har just blivit av med jobbet på reklambyrån samt den chica Londonvåningen och hennes lskade har gjort slut. I samma veva får hon reda på att hon har ärvt sin mosters tillgångar - ett hus på landet och ett hem för övergivna hundar.
 När hon förlikat sig med sin nya livssituation blir hon allt mer engagerad i arbetet med att finna nya ägare till de tilltufsade hundpersonligheterna. Till sin hjälp har hon flera gordhjärtade människor som brinner för uppgiften. Och den råbarkade veterinären George rycker gärna in vid behov. Under promenaderna knyts nya starka band, inte bar mellan människor och hund..."
Omdöme: Den här boken var inte som jag föreställde mig, den var mer... verklig. Människorna man möter är mer verkliga med verkliga problem. Jag brukar inte gilla böcker som är för verkliga, det blir så allvarligt, men den här boken tyckte jag om. Den berättar verkligen hur djurägandet kan hjälpa en att finna likasinnade och att alla kan bidra med något för att hjälpa ett utsatt djur. En härlig feel good-bok :)

Zero gravity

Jag tittade på "Space Buddies" idag. Den var gullig. Jag vet att det är en barnfilm, men jag älskar filmer med levande djur i huvudrollen för jag blir alltid så inspirerad av vad man har lärt dem. Ta bara "Den otroliga vandringen" och "Dr Dolittle" som exempel. Och sedan alla "Buddies"-filmerna. Det är helt sjukt coolt att ha en hund som kan springa omkring i en rymddräkt utan att tycka att det är något konstigt med det eller ja, vad som helst som inte direkt är normalt för ett djur. Och i "Buddies"-filmerna handlar det om valpar som inte är särskilt gamla. Fundera på det en stund, ni som tror att djur är dumma.

Lättroad

Vad synd att jag inte hittar min kameraladdare. hade velat filma Pudel när han leker själv. Lättroad som han är. Och han leker alltid bättre ensam än med någon annan. "Does not play well with others"- det är Pudel det. Men laddaren är spårlöst försvunnen, så går det när man städar, då hittar man aldrig det man är ute efter. Den kommer väl tillbaka snart, när jag slutar leta efter den.

Det var fint väder alldeles nyss, men nu försvann solen fortare än kvickt. Jag kände dock på mig det här så jag hade inte tänkt sola något idag ändå. Egentligen ska jag ta och åka till Vällingby för där har jag hela 3 apotek att välja på, helt otroligt, för varför behövs det 3 stycken i Vällingby egentligen?! Jag ska köpa sårkompresser till Hippies tass för jag har inte så många kvar. Jag tror att tassen håller på att bli bättre, men egentligen så borde den må ännu bättre om den slapp bandage över huvud taget. Det är tyvärr omöjligt då Hippie fortfarande inte kan låta den vara, men han har slutat slicka så hysterskt i alla fall och det är ju alltid något.


Störande

Såååååååå störande! Det borde inte störa mig, men det gör det. Bryr min sig om vad andra människor tycker blir man galen till slut. Så nu har jag släppt det.


Jag har inte direkt varit någon som tar upp handen framför ansiktet när någon tar kort. Från och med nu är jag det. Bara så ni vet.


Trattfnatt och magont

Alla ligger däckade. Och det borde även jag göra. Jag är jättetrött.

Det var roligt att hälsa på Lovisa och Pixie idag. Det har verkligen blivit ändringar i butiken :) Hippie var jätteduktig fast vi såg en del hundar när vi åkte tunnelbana och en gigantisk Rottweiler när vi var i Örnsberg. Han sa inte ett ljud.
 Enda orsaken till att han fick följa med var bara för att jag inte vågar lämna honom hemma när han är skadad. Nog för att han både har tratt och bandage, men den där hunden är verkligen smidig när det inte är hälsomässigt bra. Jag vill inte behöva komma på ett återbesök till veterinären bara för att Hippie inte kan hålla tungan i styr. Vi har varit med om klobrott så många gånger att det borde vara lätt som en plätt för honom att låta bli, men vad vet jag.

För övrigt så har Hippie tagit sig otroliga friheter gällande att gå i närheten av Pudel. Han kanske tror att han klarar sig undan eftersom han har tratten, men vad jag vet så siktar Pudel aldrig på ansiktet utan på benen... Jag försöker hur som helst hålla ett öga på Pudel så att han inte hoppar på Hippie, även om jag tycker att Hippie får skylla sig själv om det skulle hända något, men det räcker med skador för den här sommaren.

Diesel har haft ont i magen i kväll. Inte bra. Men jag undrar vad det är han har ätit.. Har inte lämnat något framme som hans mage inte klarar.. Men han är ju också ett mysterium.

Jag har kollat på hela 6 avsnitt av "Harper´s Island" innan jag inte klarade av mer för ikväll. Undrar verkligen om jag kommer våga gå och lägga mig utan att fundera på om jag har låst överallt.. Och hundarna verkar såklart mycket misstänksamma idag. Mr B hjälper inte till direkt, han för ett jävla liv där uppe...

Imorgon ska jag försöka se till att bjuda på lite bilder för en gångs skull. Skulle ha gjort det ikväll, men jag vågar inte gå upp och hämta kamerasladden... Att se en skräckserie när jag är ensam hemma kanske inte är så smart med andra ord...

One by one

Tittade bara på 3 avsnitt av "Harper´s Island" igår. Sedan blev det mörkt ute så jag tänkte att det var lika bra att spara resterande avsnitt till idag. Och det var ett rätt bra beslut. Eftersom det blåste så mycket så hörde hundarna en massa saker och jag skulle ha skitit på mig om jag hade fortsatt titta på serien.

Idag ska jag och Hippie åka förbi Lovisa i hennes butik en snabbis och sedan ska fortsätta se på serien heeeela kvällen...

It´s a wonderful life

Idag har jag inte gjort någonting. Förutom att gå promenader med hundarna, men jag har ju de lataste hundarna på jorden så det har inte blivit några långpromenader. Det är i och för sig okej då det har blåst som satan idag...
 Städat har jag också gjort, duktig som jag är och sedan har jag och hundarna sovit middag. Det var jätteskönt. Hade jag inte haft hundarna hade jag sovit till imorgon bitti, men å andra sidan så skulle jag säkert blivit medtvingad till Frankrike om jag var hundlös...  

Nu funderar jag på om detta är en bra dag att titta på 13 timmar "Harper´s Island" och kanske skrika lite(i alla fall hoppa till lite), jag är ju ändå ensam hemma... Hade velat se "Moonlight", men den har ju såklart försvunnit... 

Det blir nog "Harper´s Island" ändå, känner för lite skräck faktiskt. Får se om jag överlever... Men först måste jag äta något, funderar på sallad :)  

Flickan med allt

Sååå otroligt skönt att veta att de har VetFlex på Arken i Alvik!
Ringde först till Arken i Vinsta, men vad är det för vits att ha en telefon om den fortfarande är kopplad till svararen?? Jag tänkte att jag skulle testa med Alvik också innan jag absolut skulle få bege mig till Bromma och vilken lycka! De har VetFlex i olika storlekar och färger! Hon som svarade i telefonen trodde säkert att jag var helt galen när jag tackade Gud och blev överlycklig, men vet ni hur jobbigt det är att åka till Bromma när man inte har bil? Det är asjobbigt kan jag berätta.

Jag har för övrigt spenderat de senaste dagarna med att lyssna på musik som är gammal. Typ "Yeah yeah wow wow" och "Vacker utan spackel". Haha! Och jag är flickan med allt, för vad mer behöver man än två underbara pälsklingar(även om de testar mig 90% av tiden..)?? I och för sig skulle en egen lägenhet sitta bra också, eller ett hus med trädgård. Men men. Man får väl vara nöjd med det man har helt enkelt.

Nu ska jag ta ut hundarna och tvinga i Diesel sin frukost innan jag väcker stackars Paola som får vara hundvakt medans jag åker och köper bandage till Hippie. Och det kan nog vara bra att komma iväg innan det börjar regna, molnen ser inte så glada ut här borta...

Blue is a warning sign

Hippie=TOTALLY jobbig. Jag har nu absolut INGET bandage kvar för att den lilla jäveln når att både slicka och dra bort det från tassen fast han har tratt.... Förhoppningsvis så får jag tag på mer bandage imorgon, men det finns inga garantier för det. Skulle behövt åka till Bromma eller något, men det är ju lite svårare... Får hoppas att det löser sig helt enkelt...

Paola och Baloo har kommit tillbaka. Det är faktiskt skönt med lite sällskap ibland måste jag erkänna. Jag har introducerat henne för "Zombieland" (en av mina favoritfilmer) vilket var väldigt kul, haha!
Snart ska jag sova, men Paola hävdar bestämt att hon dricker Orangina när hon faktiskt dricker Coop Orange... Från och med nu ska jag kalla henne Orangina. Eller Pucko. Har inte bestämt mig än.


Thank you Shelley!

Regn regn och mera regn... Såklart.

Tog bort Hippies bandage tidigare. Nu måste han ha tratten på sig och han hatar det. Jag måste däremot fortfarande se till att han inte kommer åt att slicka och det ger mig whiplashskador, för han är en slug jävel.. När man minst anar det så är han där. Fortsätter han så måste jag sätta på ett bandage i alla fall, men jag vill ju att det ska luftas så att det läker fortare... Han satt i mitt knä i 10 minuter när jag hade tagit av bandaget och han tittar knappt på mig den surbubban.. När han väl tittar på mig så är det som han säger "det är ditt fel alltihop, din jävel". Hoppas att det går över snart.

Vi skulle ha åkt till Lovisa idag, men vi får ta det på typ måndag då surbubban kanske är gladare och förhoppningsvis så regnar det inte då heller.. Idag har jag sett på film. "The House Bunny" är ganska kul, fast den är förutsägbar som satan. "It´s a Wonderful Afterlife" är skitkul. Jag älskar Bollywoodfilmer:) "Nick & Norah´s Infinite Playlist" såg jag igår, Michael Cera gör de bästa minerna :P

Nu ska jag nog äta något. På tal om äta; Paola, du får komma hit och dricka upp mjöken innan den blir för gammal :P

2-3 dagar

Snart åker Hippies bandage av då det har suttit på sedan måndag eftermiddag. Nu funderar jag bara på om det är bättre att ta av det idag eller imorgon... Ska fundera på det ett tag, men det bästa kanske skulle vara att låta klon luftas lite så att den läker fortare, men då måste han ju ha tratten på sig... Tror förresten att det var tratten han var irriterad på igår natt när han gnällde som en tok. Inatt slapp han tratten så länge han lät bli att slicka på bandaget och han gnällde ingenting alls.

Nu ska jag titta på "Princessan Mononoke" som jag har sett slutet på tidigare. Den skulle nog du gilla, Lovisa, då det är en japansk animerad film. Jag tycker att den är jättebra :) Sedan ska jag ta ut hundarna en sväng och håller tummarna för lite sol så att jag kan sola, men den verkar inte vilja visa sig...

Hippie ligger och drömmer i soffan. Han ligger vikt som ett papper med huvudet bak på ryggen och jag förstår inte hur han kan sova så utan att få nackspärr.. Han ligger också och snarkar värre än vanligt och han har till och med munnen öppen. Hur ofta ser man en hund sova med munnen öppen liksom? Men Hippie är ju ingen vanlig hund. Han är speciell, precis som Diesel ♥ 

Gnällspik

Hippie var världens gnällspik inatt. Han gnällde bara högre och högre utan någon som helst anledning. Han kanske har ont i sin klo, vad vet jag, men det finns gränser när det kommer till gnällande, även för mig.
 Jag gjorde allt för honom; hämtade hans nalle, sa åt honom snällt att gå och lägga sig, sa åt honom lite argare att han skulle lägga sig, frågade honom vad det var för fel(jag förväntade mig inget svar och det fick jag inte heller), puttade undan Pudel som morrade på honom(han morrar ännu högre när Hippie har tratten på sig)... Inget hjälpte, men till slut så gav han upp och däckade. Funderar allvarligt på att köpa öronproppar om han fortsätter. Skulle ha gjort det när jag ändå var och köpte mer mat och hö till mr.B..

Jag och Paola färgade ju håret igår kväll/natt. Mitt blev superfint så nu är jag kind of rödhårig. Paola är inte så bra på att finfördela, men det gör inget för håret är mer rött än brunt ändå :) Tack igen Paola :D Nu kommer jag att vara ensam till på fredag då Paola kommer hit igen. Det ska bli skönt att vara själv ett tag, även om jag uppskattar Paolas sällskap :) Jag måste bara fundera på vad jag ska göra; ska jag läsa en(eller flera) av mina nya böcker? Eller se en film? Eller en serie kanske? Jag funderar på "Harper´s Island". Jag måste tvätta också.. Just det. Jag får nog börja med det tror jag.

Inga bilder kommer komma upp idag tyvärr. Men det blir nog imorgon eller på torsdag om jag orkar :)


Groggy doggy

Då har man spenderat hela eftermiddagen hos veterinären. Vi kom dit vid 13, fick träffa en veterinär vid 14, fick vänta på att de skulle få bort den minimala klobiten som fortfarande satt fast till typ 16 och sedan fick vi äntligen åka hem... Jag åt alltså min riktiga frukost först vid 17 idag. Grekisk sallad är så himla gott :) Hippie är fortfarande lite groggy även om det har börjat släppa lite mer nu. Han sov i mitt knä hela vägen hem på bussen. Stackars liten och alla stirrade jättemycket... Här hemma har han också mest sovit, men han har faktiskt ätit lite middag, trots att han är lite deppig. Han verkar ha lite ont, men jag hoppas att det gått bort till imorn.

Får se om jag kanske kan bjuda på lite bilder imorn eller så, men för tillfället så ska jag hjälpa Paola att färga håret :)

Olycksdrabbad

Hippie är en extremt olycksdrabbad vovve. I lördags blev han först attackerad av Pudel och senare på kvällen bröt han självklart sporren. Igen. För typ 5:e gången eller så...

Så idag ska jag åka till veterinären med honom då jag inte ville åka i helgen för akuttidspålägget. Han har haft bandage och tratt på sig för att han ska låta det vara så länge. Ironikt nog så kommer jag ändå komma in på akuttid eftersom Hippie alltid verkar ha ett öga för att göra illa sig när man inte kan boka en vanlig tid... Men men, tack gode gud för försäkring. Jag ska även diskutera med veterinären om det inte kan vara läge att operera bort sporrarna eftersom han är så duktig på att bryta dom, men jag skulle inte bli förvånad om veterinären säger att de inte kommer göra det, tänk vad mycket pengar de har tjänat på Hippie hittills och han är bara 2 år! Med minst 1 klokapselbrott om året i minst 10 år kan de ju tjäna väldigt mycket på honom...

Seriously wrong

Idag är det min första dag på semestern och jag sitter på jobbet. Enligt Linda så var hon tvungen att hämta sin son för han hade fått feber och hon fick inte tag på någon. För en stund sedan ringde hennes pojkvän(?) och säger att han har ungen hos sig...?!?!?!?!? Något är seriöst fel här...

Familjen åker till Cannes (etc) idag. Hela 3 veckor är jag ensam hemma även om jag inte direkt kommer vara helt ensam med tanke på vovvarna. Sedan så kommer Paola och Baloo att komma över idag :D Jag har även fått böckerna jag beställde för ett tag sedan och igår köpte jag några fler till och med så nu har jag så jag kan läsa tills jag spyr. Och enligt min mening så är man aldrig ensam om man har en bok att läsa :)


Kärlekens irrvägar

Bild kommer

Författare:
Jude Deveraux
Tryckår: 1989/1994
Sidoantal: 317(Bok)
Handling: "Den unga vackra Nicole flyr undan den franska revolutionens fasor till England. Efter bara tre månader där blir hon av misstag kidnappad och förd till Amerika. Ombord på båten tvingas hon med hjälp av en ställföreträdare till giftermål med en främling i Virginia. Clayton, mannen bakom det hela, känner sig lurad då han upptäcker att han gift sig med fel kvinna. Men under den tid det tar att få äktenskapet annullerat, dras han och Nicole alltmer till varandra.
Så en dag dyker den riktiga bruden upp. Problemen hopar sig och Nicoles förtvivlan växer. När hon nu äntligen har mött kärleken, ska hon då åter förlora den?"
Omdöme: Jag ska spara den här boken för alltid! Men det är hemskt vad vissa kan göra för att få det de vill ha. Nog för att detta är en bok, men det får en verkligen att fundera över oss människor. Som ett citat från  boken; "Bara människor kan göra en verklige illa."

Vampire Academy



1. Vampire Academy: Törst
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 335(Häftad)
Handling: "Hetsiga, rappkäftade Rose(dhampir, halvvampyr) och lugna, eftertänksamma Lissa(moroi, vampyr) är bästa vänner. För två år sedan rymde de från sin internatskola, S:t Vladimir. Sedan dess har skolan och vampyrvärlden försökt spåra dem, och föra dem tillbaka till tryggheten i den ensligt belägna och mycket välbevakade skolan för vampyrer. Men det är inte alls tryggt för Lissa. Hon har nämligen en väldigt speciell egenskap som många skulle vilja utnyttja, även om det betyder att Lissa själv dör eller blir galen. Och den här gången hinner Lissa och Rose inte undan när skolans spårare dyker upp..."
Omdöme: Den är en ganska uppenbar ungdomsbok, men försök hitta vampyrromaner för vuxna... Hur som helst så tycker jag om den. Den är spännande, lite annorlunda än de typiska vampyrromanerna (dock inte vampyrer glimmar i solsken-annorlunda) och den är väldigt roligt skriven. En bok helt i min smak och absolut för alla som är unga i sinnet och har en kärlek för vampyrer.

2. Vampire Academy: Fruset blod
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 334(Häftad)
Handling: "S:t Vladimirs skola och elevernas familjer evakueras till en avlägsen skidort under jullovet. Strigois har nämligen lyckats samla sina krafter och hela moroifamiljer har blivit slaktade, utplånade. Men det blir tyvärr inte så många mysiga skidturer för Rose; Dimitri är väldigt intresserad av en annan kvinna, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne. Tyvärr vill Mason också imponera på Rose och det är början till en fullständig, iskall katastrof för alla inblandade."
Omdöme: Även denna fortsätter vara spännande och håller absolut serien intressant.

3. Vampire Academy: Skuggkysst
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 459(Häftad)
Handling: "Det är dumt att bli kär i sin lärare. För en beskyddare som Rose är det dessutom väldigt dumt att bli kär i en annan beskyddare. Hennes uppdrag, hennes liv, är att skydda Lissa. Lissa kommer alltid först. Men för snygga, kloka och skickliga Dimitri, som är både lärare och beskyddare, kan Rose tänka sig att bryta en och annan regel. Frågan är om Dimitri kan tänka sig det också?
Om inte Rose hade varit så skicklig på att döda strigoi hade de inte bestämt sig för att hämnas. Då hade det härkunnat bli en riktigt mysig kärlekshistoria. Nu blir det en passionerad berättelse om vänskap, kärlek och död."
Omdöme: Jag blir alltid lite ledsen när en bok inte är skriven på det sätt som jag tycker att den borde vara skriven. Men vad är det för vits med i princip förutsägbara böcker? Annars hade det inte kunnat bli en bokserie heller för den delen...

4. Vampire Academy: Löftet
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 522(Häftad)
Handling: "Attacken mot S:t Vladimirs skola blev förödande för moroivärlden och en personlig katastrof för Rose. Hon ställs nu inför ett ultimatum och inser att hon måste bryta ett löfte för att kunna hålla ett annat. Ska hon stanna på skolan och beskydda Lissa eller ge sig av för att döda Dimitri?
Men hur lätt är det att döda den man älskar? Det räcker med ett ögonblicks tvekan för att allt ska förändras..."
Omdöme: Verkligen spännande!

5. Vampire Academy: Andens kraft
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 521(Häftad)
Handling: "Efter att Rose har misslyckats med att döda Dimitri i Sibirien är det nu han som jagar henne. Som strigoi är Dimitri farlgare än någonsin, och han är fast besluten att inte vila förrän han hittat Rose - och dödat henne.
Men Rose har en plan. En helt galen plan som innebär att hon måste riskera allt hon någonsin kämpat för. Frågan är bara hur långt hon är beredd att gå för att rädda den hon älskar. För den som känner Rose är svaret uppenbart. Alldeles för långt.."
Omdöme: En spännande bok med en helt galen, om än något förutsägbar, vändning som får en att sitta på helspänn.

Sista delen utkommer i augusti (på svenska). Längtar!!

Från Alvik till Hässelby

Här kommer en del av bilderna från långpromenaden:




















Fem!

Igår åkte jag och Diesel till Lovisa för att sova över. Vi åt sallad till middag och tittade på tv. Senare under kvällen tittade vi på introlåtarna till gamla barnprogram. Vilka minnen! Barnprogrammen var sååå himla mycket bättre när vi var små; Trasdockorna, Doktor Snuggles, Baltazar är bara några... Och jag helt glöt bort Femman i Tillbaka till Vintergatan, haha!

Idag började vi den långa vandringen från Alvik till Hässelby runt 12-tiden. Det var rätt mulet och lite regnigt, men allt eftersom det blev eftermiddag tittade solen fram och det blev riktigt varmt. Vilken tur att jag hade med Diesels kyltäcke för annars hade det inte alls gått lika smidigt att gå...
Vi kom hem strax efter 18 och Diesel däckade i vardagsrummet ett tag innan han orkade gå ut på baksidan... Han vill nog inte gå några längre promenader den närmsta tiden om jag känner honom rätt. Inte jag själv heller för den delen. Jag har börjat få riktigt ont i benen och imorgon kommer jag säkert ha träningsvärk som bara den, men det var det värt, jag har verkligen haft det skitkul :D

Bilder kommer :)

Agilityaction. Typ...

Idag åkte jag och Hippie till Brommaplan där vi mötte Elin och söta Vanja för att gemensamt ta oss till Mälaröarnas hundklubb.
Superfint väder som det var så blev det inte så värst mycket träning då hundarna inte orkade särskilt mycket, men jag har i alla fall upptäckt att Hippie verkligen gillar vippbrädan. Hade tänkt filma lite, men eftersom det inte blev särskilt mycket agilityaction så kändes det rätt meningslöst. Det får bli nästa gång helt enkelt :) Hundarna hade det roligt och det hade vi med så detta skall absolut göras om :D Jag har bränt mig lite grann, men då märks det att man varit ute :)

Imorgon ska jag först till stan med Alma för att kolla lite skor och sedan åker jag hem till Lovisa och sover över med åtminstånde en vovve. För på söndag ska vi gå långpromenaden som vi går varje år; från Alvik till Hässelby. Kameran tas självklart med så det blir nog rätt många bilder :)

Här kommer lite bilder från dagens utflykt:


Spännande med nya dofter


Söta Vanja



Puss!


Skugga är skönt


Utslagen. Här låg han i säkert 1 timme innan han orkade flytta sig...

Labbekärlek

I tisdags eftermiddag åkte jag till Svanstippen för att hälsa på alla där. Hundarna fick stanna hemma för jag orkade inte ha med mig någon. Jag verkligen hatar att åka buss, men åker jag hundlös så kan jag lyssna på musik(högt!) och läsa en bok(så jag glömmer bort omgivningen) och det var exakt det jag gjorde. Även om det är jääävligt svårt att glömma bort sin omgivning när den som ska sätta sig bredvid en envisas med att sätta sig PÅ en. Hur svårt kan det vara att hålla sig på sin sittplats??

Hur som helst, jag stannade tills Paola slutade och sedan så åkte vi hem. Självklart så hann jag gulla lite grann med vovvarna där, framför allt dessa två busar som heter Baccus och Samba:


Jag älskar labbar :)

Baloo blev lite avis så herr Söt satte sig och såg söt ut:


Herr Söt i egen hög person

Älskar datorkrångel

Jag tycker det är så otroligt kul att komma till jobbet när inte datorn (i det här fallet en usb-port) inte fungerar som den ska. Blir alltid lika glad då... Men som tur var så löste det sig rätt snabbt :)

Fint väder idag såklart, skitbra då jag ska ta och testa Hippies kyltäcke :) Med tanke på hur varmt det var i morse så skulle jag egentligen ha provat det då, men det såg inte lika varmt ut som det faktiskt var... Men men, Hippie kommer hata mig i början gissar jag. Jag provade om den passade på honom och Hippie stod där stel som en pinne och gick som om han hade styltor istället för ben... Men han kommer tacka mig sen när jag har blött ner den och den svalkar honom i värmen :)

Fåtöljälskare


Mina sötnosar tillsammans


Babe och Pudel

Utslagen såklart

Diesel ligger helt utslagen på det kalla stengolvet i butiken. Han har i princip sovit hela dagen, den lilla latmasken. Han åt sin frukost först vid 13-tiden. Funderar allvarligt på om han kanske har tröttnat på fisksmaken? Eller maten kanske har tappat en del smak eftersom den ligger i en tunna... Ska fortsätta fundera på det ett tag... En sak som jag vet med säkerhet är att han ska slippa äta lightfoder när han ändå inte är tjock för fem öre :)

Jag passade på att klippa klorna på sjusovaren när han ändå låg så snällt, men jag vågar inte klippa särskilt mycket så jag får klippa oftare istället, men det gör inte mig så mycket :)

Tog en jättegullig bild på Diesel och Hippie i förmiddags tillsammans i fåtöljen. Får se om jag kan lägga upp den imorgon kanske :)  

Woohoooo! Kyltäckena jag beställde till vovvarna från Hurtta kom idag :D :D Nu är det bara att vänta på en solig dag så att de kan testas!

Bilder från landet

Här kommer bilderna från landet på de trötta vovvarna:


Det här ser väldigt obekvämt ut...


Perfekt ställe om man vill hålla koll på omgivningen


Att sova i en stol är skönt


Däckad Pudel

Sånt här gillar vi

* Människor som bara känner på sig att Diesel behöver en liten tröstande klapp när vi åker buss och som beteer sig som att det är den mest naturliga saken i hela världen. Då blir Diesel jätteglad och lugn :) Synd att det inte finns fler sådana människor...

* Människor som faktiskt köper saker(godis/tugg) till både Diesel och Hippie fast de inte behöver och säger att "självklart ska de få unna sig något ibland".

* "Vad snällt av dig att jag fick ta lite tejp, men det är ju klart, de som umgås med en setter är ju alltid snälla".

I eftermiddag kommer Paola och Baloo förbi, det gillar vi också :D


Klassträffen


Författare:
Rona Jaffe
Sidoantal: 353(Bok)
Tryckår: 1985(England)
Handling: "Det "ljuva" femtiotalet var deras årtionde. Då gick de på Radcliffe - ett av USA:s främsta universitet för kvinnor - livliga Annabel, ängsliga Emily, Chris, den fula ankungen och Daphne, skönhetsdrottningen.
 På Harvard gick pojkarna som de förälskade sig i: vackre Max, gåtfulle Alexander, Ken, svärmors dröm, och Richard som valde och vrakade bland flickorna. 
Nu har de sin stora chans attfå allt de drömt om och att sedan leva lyckliga i alla sina dagar. De följde spelets regler - men reglerna ändrades... 
Efter tjugo år kommer de tillbaka för att fira jubileum..."
Omdöme: Trots att de "hemligheter" som kommer fram om de olika huvudpersonerna inte direkt kan räknas som något av de mer chockerande slagen nu på 2000-talet så vill man ändå veta vad som händer dem alla när man får följa dem från 50-70-talet då de kommer tillbaka för en klassträff.
 För egen del så skulle jag aldrig ens fundera över att dyka upp på någon klassträff, framför allt inte när det kommer till de som jag gick i grundskolan med. Jag skulle hellre hoppa från Eiffeltornet. Ärligt talat.

Mitt hopplöst normala liv


Författare:
JoannaNadin
Sidoantal: 295(Pocket)
Tryckår: 2009(Sverige)
Handling: "Jag behöver mer tragedi i mitt liv! Jag är inte adopterad och min mamma har inga tatueringar. Mina föräldrar är inte alkoholister, narkomaner eller smygtransvestiter. Med andra ord - mitt liv är hopplöst normalt!
 Rachel Riley är uttråkad. Det är dags att få saker att hända! Som nyårslöfte lovar hon att sätta snurr på sitt förutsägbara liv. Hon ska bli litterär, börja dricka kaffe och avslöja bästa kompisen Eds sanna sexualitet. Och hon lyckas. Över förväntan..."
Omdöme: Det var ett tag sedan jag läste den här boken så jag var helt enkelt tvungen att friska upp minnet lite. Boken är rolig, ingen tvekan om saken, och väldigt lik böckerna om Georgia Nicolson av Louise Rennison som är tokroliga och absolut rekommenderas för de som vill få sig ett gott skratt :) Men det här med att "...hon lyckas. Över förväntan.." är att ta i lite grann.

Vad kul!

Stephenie Meyers bok "The Host" (på svenska "Genom dina ögon") blir film!! Håller tummarna för att de lyckas göra en bra film av den otroligt braiga boken :) Då har man något att se fram emot år 2013 :D

@ landet igår

När vi väl kom ut till landet igår blev hundarna jätteglada. Hippie och Pudel sprang omkring och jagade varandra och hade superkul medans Diesel gav upp rätt snabbt när han insåg att han inte var bjuden. Jag hämtade även en mjuk fotboll som Pudel älskade, men då var inte Hippie välkommen såklart, och han sparkade omkring den med både tassarna och nosen tills han blev alldeles svettig.

Alla vovvarna följde med mig ner till bryggan för ett dopp. Till och med Pudel hoppade i vattnet och det händer sannerligen inte ofta. Han som är Prins Pudel och allt... Hippie simmade efter några pinnar och Diesel nöjde sig med att svalka sig där han kunde halvstå på botten.
 Jag var den enda som inte doppade mig. Jag var visserligen med vattnet upp vid knäna och självklart så är Hippie expert på att skvätta vatten omkring sig den galningen, men jag hade inte tagit med mig någon bikini eller så. Det får bli nästa gång med andra ord. Det skulle verkligen vara skönt att bada. Och det kommer från någon som är en extrem badkruka.. Men men, innan sommaren är slut så ska jag ha badat flera gånger, så det så!

Vad synd att jag glömde ta med mig kameran till bryggan, det hade blivit rätt roliga bilder, men med tanke på hur blött det var så var det nog lika bra det. Jag fick faktiskt några bilder på några extremt trötta vovvar som ligger och sover efter badet som jag ska leta fram senare :)

RSS 2.0