Något nytt

Jag skulle verkligen behöva färga håret eller skaffa en ny frisyr eller kanske både och... Det känns så trist när både Diesel och Hippie är någorlunda nyfriserade, men inte jag. Det känns verkligen som att det behövs något nytt liksom, en förändring av något slag...

Iskall cola är alltid godast, hur kallt det än är ute. Enligt Paola kommer det att snöa idag medan det enligt pappa kommer vara bra väder. Vi får väl se vem som har rätt antar jag. Även fast jag är inomhus så är sol aldrig fel så jag hoppas verkligen att det inte snöar idag. JAg har tröttnat på snö nu, det är väl ingen vits med att dra ut på vintern när den hållt på så länge :P


Vovvevakt

I lördags kväll var jag vovve- och valpvakt hemma hos Lovisas föräldrar. Jag passade även på att titta på "Flickan från ovan" när den gick på canal+. Jag har läst boken och den är så himla bra, men filmen har ju inte fått så bra omdömen... Ska jag vara ärlig så är filmen mycket bättre än vad jag trodde. Det kan ju inte vara helt lätt att göra en film som är så otroligt bra och få med de viktiga detaljerna och känslorna. Man brukar ju säga att en bild säger mer än tusen ord, men i detta fall är det omöjligt. Jag måste verkligen ta och läsa boken igen, men jag får nog göra det i helgen för när jag väl börjat läsa den kommer jag inte att kunna lägga ifrån mig den förrän jag läst till sista sidan.
Hur som helst, här kommer lite bilder från kvällen:


Honey med de tre valpisarna, knappt en vecka gamla


En ledsen Fjant


En ledsen Pixie


Som tack fick jag denna roliga apan och en boxklicker till mina vovvar :)

Hjärta

Jag verkar hitta hjärtan lite här och var. Är det inte i Hippies spya så är det i chipspåsen. jag får väl vara glad över att jag åtminstånde hann ta kort på chipshjärtat innan Hippie åt upp det. Så här såg det ut:


Kyligt

Det blir lätt kyligt när man inte har någon päls kvar. Det tycker Hippie i alla fall:


Brr!

Lärt sig av den bästa

Diesel älskar att sitta ute på baksidan och bara spana fridfullt. Härom dagen upptäckte jag att Hippie har tagit efter det:


Hippie ser smällfet ut i sin tjocka päls


Men det gör inget för han är söt ändå


Å fina Diesel såklart <3


Genom dina ögon

Tänkte bara tipsa om en riktigt, riktigt bra bok som jag visserligen läste ut för några veckor sedan (jag kunde helt enkelt inte lägga den ifrån mig), men ändå; "Genom dina ögon" av Stephenie Meyer. Den har ju visserligen funnits ute ett tag, men det har helt enkelt inte blivit av att jag köpt den tidigare..

Handligen från baksidan: "Jorden har invaderats av Själarna, en ras som tar över och kontrollerar människans sinnen. När Melanie Stryder tas till fånga är hon övertygad om att det betyder slutet. Hennes kropp ges till Vandraren, en av de invaderande Själarna, som inte hade väntat sig att möta motstånd från den tidigare ägaren.
 Istället för att bara försvinna och ge upp sitt medvetande visar Melanie Vandraren bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills har lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött.
 Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av på en farlig färd för att finna mannen de båda älskar."

Det är en bok som är spännande, rolig och självklart lite sorglig. Hela 606 sidor läsglädje! Har du inte läst den än så gör det, men, som en tjej på tunnelbanan sa till mig när hon såg vilken bok jag läste: "Visst är den bra? Men jag läste den på engelska". Trots att hon sa det där sista rätt snorkigt så tror jag att hon har rätt, den är jättebra på svenska, men jag tror att den är bäst på engelska :)


Fjäril!

Igår såg jag en fjäril när jag var ute med Hippie och Pudel. Våren är här och snart blir det sommar!

Naken

Igår åkte jag och Hippie till Örnsberg för att hälsa på Lovisa i hennes butik. Hon har fått in jättefina saker så jag tycker absolut att ni ska titta in om ni har vägarna förbi :)

Lovisa hjälpte mig att raka ner Hippie och rycka bort pälsen ur hans öron. Hippie tyckte inte alls att det var roligt, framför allt inte öronen så de tog vi sist. Det tog dock lite längre tid än vad vi väntast oss då Hippies päls var huuuur tjock som helst så jag kan nog skriva att han nu är hälften så stor. Om jag var han skulle jag nog känna mig lite naken, men han verkar trivas alldeles utmärkt. Han fryser dock utomhus (så himla typiskt att det började snöa igen 2 dagar innan han skulle rakas..) så det blir Hurtta-täcket på då.

Just nu ligger Hippie och tokgnager på ett märgben som jag köpte när vi var i Enköping. Det har legat i frysen sen dess i väntan på det perfekta tillfället och det känns som att det är idag. Vi ska jobba hela dagen idag och då kan det lätt bli lite tråkigt om man heter Hippie. Märgbenet verkar väldigt populärt så jag tror jag helt enkelt får ta och köpa fler hos Lovisa när det är slut :)


Så här fin blev han :)


Söta Pixie i sin igloo


Mums!

Konstiga

Jag tycker att telefonförsäljare är konstiga. De som ringer till mitt jobb alltså, då jag inte svarar hemma om jag inte känner igen numret (nummerpresentatör=en väldigt bra uppfinning). Jag menar, det är väl ändå väldigt bra att lyssna på den man ringer till? Eller har jag fel? De som ringer till mitt jobb vill ju självklart prata med min chef och hon jobbar inte varje vardag eftersom hon har ett annat jobb också. När jag berättar att hon jobbar först en viss dag (och ett visst klockslag) så låter det som att de förstår att hon inte kommer jobba tidigare än så, men inte då. De ringer minst två gånger till under veckan! Hoppas de på mirakel eller?

Håll hårt i huvudet

Idag är det verkligen tråkigt väder... Som "tur" är så ska jag vara inomhus heeeela dagen, från 10-20. Vad kul jag och Hippie kommer ha det... Han väntar säkert på att jag när som helst kommer att ta fram en borste och fortsätta borsta bort alla tovor och därmed slita av honom all päls. Men vilken tur för honom; jag glömde mina borstar hemma faktiskt.

Igår badade jag Hippie och började försöka föna honom torr och därmed även få bort alla tovor, men jag fick ont i armarna så jag fönade resten av honom halvtorr och sedan gav jag upp. Detta innebär alltså att Hippie är halvfluffig och ser helt knäpp ut så jag måste verkligen ta och raka ner honom...

I morse när jag gick på morgonpromenad med Diesel och Pudel hittade Diesel liket av en stackar blåmes (tror jag i alla fall). Den hade inget huvud kvar.


Pudelbild


"Det här är min tron och mitt namn är Prins Pudel"

Busisar

Så här kan det se ut när vovvarna busar:







Så här ser Diesel ut efter ett businfall:


Ett snabbt byte

blev det ca 5 minuter innan jag skulle åka till jobbet. Diesel fick följa med mig istället för stackars Hippie som hoppades så mycket.. Nej, om jag ska vara ärlig så tror jag faktiskt att Hippie visste om det innan jag själv för han var otroligt gullig och lite smånervös innan Diesel gav ifrån sig den avgörande prutten. Jo, mina hundar pruttar, men egentligen så pysfiser Diesel mest för det är Hippie som står för pruttandet eller smygfisandet för det mesta nu för tiden. Diesels mage har hållt sig otroligt bra faktiskt. Men när Diesel pruttar, då är det magen som gnäller...

Ett snabbt byte blev det med andra ord och det är därför Diesel är med mig på jobbet för att han skulle få en chans att bajsa en gång till innan jag öppnade och det gjorde han faktiskt. Han träffade till och med en kompis; en jack russel-tik som tyckte att han var väldigt intressant. Diesel själv stod och såg ledsen ut med svansen mellan benen då han inte vågade säga åt henne. Så egentligen kanske "kompis" är fel ord...


Nyklippt och fin Babe

Planer för vovvarna

Tänkte dela med mig av lite planer som jag har för mina vovvar:

# Hippie har gått och blivit ett får eller snarare en kägla med litet huvud och stor kropp... Håller successivt på att klippa ner honom, men jag får kramp i handen och det blir inte riktigt jämt (även om jag gillar min riktigt braiga sax) så jag har bestämt mig för att äntligen ta och köpa ett nytt skär till min fina rakapparat och försöka raka ner honom själv för första gången. Spännande eller vad? Tror dock inte att jag har någon framtid i hundfrisörsindustrin.

# Diesel älskar tydligen fisk så jag funderar seriöst på att byta till James Wellbeloved Fish&Rice Light-foder för det verkar faktiskt som att hans mage klarar av det. Sedan så behöver han faktiskt gå ner i vikt, han har ju gått och blivit tjock efter kastreringen... Jag tycker däremot inte om fisk (absolut inte stanken fodret efterlämnar i Diesels mun), men vad gör man inte för sin pälskling? Såklart han ska ha ett foder som han gillar! Fast egentligen så gillar han ju allt nu förtiden...

# Så fort snön lämnat marken blir det hårdträning med båda vovvarna. Då blir det långpromenader och agility/lydnads-träning MINST 1 gång i veckan!

# Jag ska även inhandla egna agilityhinder så att man inte behöver gå till klubben varje gång. Inte för att jag har långt dit, men de har ju inte hindrena framme hela tiden då de blir vandaliserade... Jag vill till Hööks.

# Diesel knakar när han reser på sig, det har han gjort ett tag nu faktiskt. Lovisa gav mig några glucosamin-tuggodisar från Aptus som gick hem väldigt bra och även om jag inte hann uppfatta någon direkt skillnad (det tar ju lite längre tid än en vecka) så tycker jag att Diesel ska fortsätta äta dem i förebyggande syfte. Framför allt i sommar när vi ska vara superaktiva.

# Glucosamintillskottet kommer även gälla Hippie trots att enda orsaken till att han faktiskt äter dem är för att Diesel inte ska ta dem. Att ha fler hundar har sina fördelar med andra ord.

# Jag ska återuppta klickerträningen och faktiskt träna in något riktigt, till exempel apportering för Diesels del. Han hatar apportering så det ska vi göra till en kul grej helt enkelt. Eftersom jag är jättedålig på att hitta på nya saker får jag nog höra med Josefin om hon har några idéer gällande detta. Det var ju ändå hon som kom på idén att få Hippie att sätta sig både i och på en låda när vi gick på Segerstad :)

# Jag ska även komma igång med träningsloggen jag skriver för båda två igen då jag struntat i det när jag inte tränar på något specifikt..

# Funderar på att sätta ut en annons med Hippie som avelshane då han är en underbar vovve både mentalt och utséendemässigt även om han för tillfället verkar ha någon sorts 2-årskris, men självklart vill jag se om han är helt frisk innan jag bestämmer mig för något.

# Blandis-utställningen i Farsta gård i augusti får vi inte glömma heller. Där kommer Hippie absolut hamna på prispallen, framför allt då jag kommer ha superdupergott godis med mig och vi kommer träna hela sommaren så vi (läs Hippie) ser riktigt snygga ut.

Shit vad mycket jag har att göra helt plötsligt. Jag måst ju självklart se till att dessa planer följs till punkt och pricka, det mesta är ju faktiskt för hundarnas bästa. Tror faktiskt att jag ska ta och skriva ut detta sen så att jag kan pricka av det allt eftersom...


Fullt ös, medvetslös

Eller snudd på i alla fall. Jag menar självklart stackars Diesel som ligger i butiken helt däckad efter en vääääldigt lång friseringsdag på Svanstippens Hunddagis. Jag fick bädda till honom där Hippie brukar ligga och han har legat där sen dess. Stackars vovve som fått vara med så himla mycket idag. Han har åkt buss och Roslagsbanan, blivit badad, fönad, klippt och ryckt. Sedan så mötte vi faktiskt en Settertik på tunnelbanan. Hon var jättesöt såklart :)

Diesel blev jättefin (såklart)! Han ser faktiskt lite smalare ut då han blivit av med all död päls och är härligt mörkt rödbrun igen. Tack Linda, Paola och Sophie :)


Bästa kompisar för alltid


Trött!!

Gudfadern

För någon vecka sedan läste jag ut "Gudfadern" som Mario Puza skrivit. Det hör ju till allmänbildningen att läsa den tycker jag, att se filmen(eller är det flera?) också i och för sig, men jag började med boken då boken brukar vara bättre och jag hade den hemma...

Jag tyckte att boken var bra. Den var spännande, hade sina överraskningsmoment och jag skrattade en del. Riktigt bra skriven med andra ord, då jag inte stängde boken efter att ha läst första sidan.
Rekommenderas absolut!

Bättre rubrik än denna får ni inte

Jag är trött idag. Blev ännu tröttare när jag kom hem och hittade Diesel helt utsträckt i soffan. Det såg så himla skönt ut. Det var på vippen att jag la mig i soffan jag med, men jag lät bli. Snart ska jag och Diesel gå varvet och då kanske man piggnar till lite, lagom tills man ska lägga sig...

Imorgon är det jag och Diesel som åker till Svanstippens för badning och klippning av trollhunden. Förhoppningsvis blir han av med lite av det fjunet han har samlat på sig på sin rygg efter kastreringen, men å andra sidan så ser han nybadad ut varje dag så man kanske ska låta det vara kvar. Vi får se helt enkelt.

Neeeeeeeej! Jag glömde hämta ut pengar idag efter jobbet. Jag visste att det var något jag hade glömt. Typiskt! Men men, inget att göra åt nu...

För övrigt så har jag i alla fall planer på att ta med kameran så att det blir lite fler bilder, men så glömsk som jag är finns det inga garantier på att det sker. Ni får hålla tummarna helt enkelt.


Par i pudlar

Igår fick Pudel följa med mig till jobbet för en gångs skull. Elin hade nämligen med sig sin supersöta aprikosfärgade dvärgpudeltik så jag tänkte att det kunde vara kul för Pudel att träffa någon som tänker likadant som honom själv...

Det var kärlek vid första ögonkastet för Pudels del, men det gick snabbt över när han fick en snyting av tiken (som jag självklart glömt bort namnet på just nu..) Hon var inte särskilt imponerad av honom så han åkte på några fler snytingar innan Elin och hon åkte hem. Det var lite roligt då Pudel brukar beté sig på exakt samma sätt när det kommer till Hippie. Hippie får ju knappt titta på honom ibland, inte Diesel heller för den delen...

Annars så tyckte Pudel att det var rätt tråkigt här. Jag borstade honom en del och han var så duktig och stod still, men för det mesta låg han på Hippies pläd och såg lite deprimerad ut. Eller så hälsade han varje kund med sitt morrpratande...

När vi stod och väntade på bussen frös han så jag höll i honom för att han skulle kunna hålla värmen bättre. Då det varit någon och klistrat fast några märken från Vänsterpartiet på dörrarna mot tunnelbanan innebar det tio minuter av morrpratande mot dem, då de öppnades och stängdes hela tiden. Han kunde absolut inte släppa dem ur sikte...

Väl hemma blev han överlycklig när han upptäckte Amanda och skuttade upp och ner i säkert en kvart, antagligen så berättade han vad han varit med om under denna hemska eftermiddag utan sin riktiga matte.

Självlart så glömde jag kvar min kamera hemma, fast jag trodde att jag hade lagt ner den i väskan i och med efterlysningen av bilder på Pudel. Det får bli en annan gång helt enkelt.

RSS 2.0