Chips är gott...

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Hade tänkt vänta tills jag kunde ladda upp bilder, men det lär nog ta ett tag till.. Kanske på lördag..

Diesel mår som han mår. Han har haft ont i magen typ varje dag i typ en vecka, trots att han inte får något annat än vad magen klarar. Nästa vecka ska vi på återbesök så får vi väl se om det finns något vi kan göra för hans mages skull, men jag tvivlar. Jag vill bara inte att han ska må dåligt hela tiden...

I natt vaknade jag av att jag började blöda näsblod. Undrar om det var ett tecken för då tyckte jag att det var någon som åt något i vardagsrummet. Mycket riktigt så var det Diesel. Han hade hittat chipsskålen som Adam självklart inte ställt undan.. Hur gammal är han nu? 5? Sourcream&Onion-chips är ju inte det bästa för hans mage, men han fick i alla fall inte ont i magen under natten. Han har varit lös i magen idag, rätt väntat, så det har inte varit några problem.

I övrigt så har ju Pudel dragit av en klo när vi var ute på promenad. Men han har inga problem med att vara elak för det, vilket han visade i veckan när han högg mot Diesel på bussen för att han kom för nära. Diesel fick ett sår på nosen och blev jätteledsen. Som tur är så läker det som det ska. Nu ser man bara en skorpa och den har samma färg som nosen så vet man inte att den är där så syns den inte alls.

Nu måste jag skynda att göra Pudel redo att gå ut, han ska följa med till jobbet. Men jag säger bara en sak; försöker han bita Diesel igen så kan han sitta hemma och ruttna resten av veckan.

Tratthund

Pudel har gått och blivit en tratthund. Stackaren slet av en klo i morse så det var bara att lägga ett provisoriskt bandage och åka till veterinären. Där fick han lugnande så att han sov som en stock medan veterinären kollade pulpan och gjorde rent så att en sköterska kunde lägga ett bandage.

Det var en väldigt sur Pudel som vaknade upp. När vi betalade tog han inte ögonen från sköterskan utan stirrade på henne som en hök. Hemma har han varit nere och trött, men när vilken annan hund som helst skulle känna sig löjlig i tratt så är Pudel tvärt om. Han var samma sura Pudel som hälsade på Hippie genom att morra. Antagligen något i stil med " Din jävel, du vet att jag äger dig"...

Har lite bilder på pudelstackaren, men jag får lägga upp dom någon annan gång.

Norrland med mamma

Riktiga höstfärger på löven
 
Svanpar precis utanför huset
 
Väldigt god latte på Coffee House By Geoge samt skuggan av en väldigt god kladdkaka
 
Kort och gott om vistelsen uppe hos mormor:
Sov jättedåligt och fick inte sovmorgon fast inga hundar var med
Hittade fina teburkar och andra burkar, men nöjde mig för tillfället med teburkarna (jag önskar mig fler burkar i julklapp, annars får jag väl köpa dom själv när jag har pengar igen)
Efter ett besök på ÖoB i Örnsköldsvik kom jag fram till att det ÖoB är typ det bästa någonsin, fick även mormor såld på ÖoB :)
Hittade världens bästa pyjamas, men den var för dyr för mig. Och den var bland annat grön, vilket jag visserligen hade kunnat leva med, om jag inte var pank och faktiskt kunde köpa den.. Men nästa gång, då ska den med hem :)
Är efter Norrlandsvistelsen helt pank och hoppas på att dagarna ska gå fortare så att man får sin lön..

Svar från veterinären

Nu är det ju visserligen 14 dagar sen vi faktiskt fick svar från veterinären om Diesel, men jag har inte orkat skriva något.
 
Veterinären hittade ingenting i blodproverna, men han tyckte att det var så tydligt på röntgenbilderna av lungorna att han skulle få antibiotika för lunginflammation/infektion ändå. Han trodde dock inte att det skulle vara en tumör så nu, 14 dagar senare (han ska få sista tabletten i kväll), så tycker jag att det har hjälpt lite grann. Han hostar inte upp något och han hostar inte på natten, däremot så kan han hosta till och från på dagen fortfarande.
Jag ska nog låta morgondagen gå och ringa veterinären på fredag för att höra lite mer..
 
Skönt för Diesel med sista tabletten i kväll, med tanke på att han redan äter sina hjärttabletter som smakar mer än blä. Antibiotikan var inte heller något hit, framför allt inte om man frågar Hippie, han skulle gärna äta dom som godis om han fick.. Konstiga hund..
 
Bilder från dagen hos vedterinären:
 
Hippie känner på sig att det ska hända något med Diesel 
 
Väntar på att mamma ska komma med bilen (råkade kapa nos och svans)
 
Suuuupernervös vovve i undersökningsrummet
 
Suuuuuuperglad vovve på väg hem, snacka om ändring :)

Inflammation eller infektion

I går åkte jag och mamma med Diesel till veterinären där de röntgade lungorna, gjorde ett lätt hjärtultraljud och tog blodprover.

När vi skulle gå in i ultraljudsrummet var han lite tveksam och stannade vid dörren. När han såg en svart valp av storleken större komma emot oss däremot, då sprang han minsann in i rummet. Men han kunde inte låta bli att vända sig och sticka ut huvudet för att kika lite, när han ändå hade resten av kroppen i säkert förvar..

Diesel var supernervös, men jätteduktig så allt gick bra. Vid blodprovet fick han djursjukvårdaren att "aaaw"-a då han satte upp tassen och såg oskyldig ut, men tyvärr så hjälpte det inte honom undan blodprovet, som han hade hoppats...

Det var en väldigt glad hund som gick ut från veterinären. Med lätta steg firade han sin överlevnad med att kissa på en taggbuske.. Kanske just för att han ville få det bekräftat att han fortfarande levde. Och jag har nog aldrig sett honom så glad över att få åka bil någonsin tidigare, men har man precis överlevt ett besök hos veterinären (och tro mig, han ser skillnad på veterinär och djursjukvårdare) så är det nog inte så hemskt att åka bil trots allt.

Det är antagligen någon inflammation eller infektion i lungorna så nu väntar vi på blodprovssvaren och sen kommer han antagligen att få penicillin så att han blir frisk igen :)

RSS 2.0