På Almas land

I fredags eftermiddag begav jag mig till Almas land med Hippie. Diesel fick stanna hemma och ta det lugnt, trots att han ville följa med, men det skulle blivit värsta kaoset om jag tagit med honom också då Alma och Paola redan var där med Rocky, Baloo och Nix. Rena hunddagiset med andra ord.

Då det var väldigt fint väder ute var det också väldigt varmt så Hippie var ganska ledsen på bussen mot Barkarby. Som tur var hade bussen båda takluckorna öppna så det kunde ha varit värre med andra ord.

Väl på pendeln fann han sig snart till rätta och somnade som en liten pälsboll i mitt knä. När det blev för varmt sträckte han ut sig på golvet.

Sedan blev det till att åka buss igen. Den här gången hade vi inte alls tur för det var fullkomligt kokhett längst bak i bussen. Jag trodde faktiskt att Hippie skulle tuppa av av värmeslag

När vi äntligen kom av bussen igen var det bara att gå den sista biten och Hippie ville gå helt själv. Frasen "Jag kan själv" brukas ofta av barn, här bestod den av en väldans massa gnäll och mutter. Paola och Alma mötte oss med hundarna så vi turades om att tvångsbära Hippie lite då och då. Valpar ska ju inte motionera på samma sätt som vuxna hundar.

Väl framme gjorde vi tacos och sedan tog vi det lugnt ett tag. Hundarna fick vara lösa och springa omkring bäst de ville. Baloo och Hippie turades om att jucka på varandra helt outtröttliga...

Senare på kvällen tog vi med oss hundarna på en tur i båten  till en sandstrand där det var så långgrunt att vi fick springa iland från en bra bit ut i vattnet. Och fan vad kallt det var!
Efter att ha skrikigt som stuckna grisar m det svinkalla vattnet tände vi en brasa och hundarna fick härja.

På tillbakavägen frös Hippie så mycket att han fick sitta innanför min jacka och då somnade han..

På lördagen släppte jag ut hundarna runt 7-tiden och jag blev så förvånad över att det var så varmt så vi var ute ett tag. När jag tagit in hundarna igen gick jag och la mig i soffan och sov som  en stock tills Alma skrek att hon hade trampat i bajs...Hippie var självklart boven, det var det enda rimliga då han var den enda som inte var rumsren.

Efter en skön frukost ute i solen fick jag och Alma helt enkelt tvätta mattan som Hippie använt som toalett under natten, men det gick ganska fort då vi var två.

Innan den sena lunchen spelade vi ett konstigt gammalt spel som ingen av oss egentlien förstod och sedan fick vi duscha Baloo occ Rocky som hade rullat sig i bajs...

Efter lunchen bar det av till affären med alla hundar. Hippie skulle självklart gå hela vägen själv, det envisa lilla monstret, men han blev buren då han inte orkade gå längre.

Tilbaka igen var det dags för mig att packa och åka hem.

Hippie och Baloo

Rocky

Hippie

Baloosan

Hippie, Nix och Rocky


Paola och Hippie

Diesel och Hippie äntligen vänner

Var lite orolig att Diesel inte skulle gilla Hippie tidigare i veckan, men nu har oroligheten gått över.

Diesel har nämligen uppäckt att Hippie kan vara riktigt rolig att leka med och vad de leker. De kan helt enkelt inte låta bli. Så jävla söta båda två. De springer hit och dit och skäller och gnabbas, de ser inte kloka ut.

Hippie har sitt favoritgömställe under fåtöljen i vardagsrummet. Dit springer han och tar skydd när han mopsar med Diesel. Hippie kommer bli så ledsen när han inser att han snart inte längre kommer få plats där under. Sötisen.
Med Diesel på Féline House

I tisdags var det Diesels tur att följa med mig till Vällingby.

På busshållsplatsen mötte vi en löptik av pitbull blandning som var jättesöt. Diesel blev ju självklart kär direkt. Han tycker att det är något speciellt med pitbull blandningar och att hon löpte var ju extra roligt. 

På bussen mötte vi Lovisa som hade med både Pixie och Woodie, men Diesel var mer intresserad av löptiken så han upptäckte inte dem förrän mycket senare.

Jag hjälpte Lovisa att öppna butiken och sedan fick vi packa upp en massa varor som hade kommit. Diesel tyckte att det var lite jobbigt då han är så stor och vi fick klättra över honom hela tiden, men till slut brydde han sig inte längre, inte ens när jag råkade tappa scannern på honom när han sov nedanför kassan. Stackaren...

Efter provjobbandet åkte jag hem och lämnade Diesel för att ta mig till jobbet där jag och Alma hade det riktigt roligt.

Med Hippie på Féline House

Valpen har fått ett nytt namn, nämligen Hippie och i måndags tog jag med mig honom till Vällingby för att provjobba i djuraffären. Han hade jätteroligt och lekte som bara den med Pixie. När Amanda kom och för att hämta honom hade han däckat totalt bakom kassan.

Att jobba gick ganska bra faktiskt, tyckte bara att det var lite krångligt med kassan. Men övning ger färdighet.
Dagen D - En till hund!

Fredag 17 april 2009 - Dagen D - En till hund!

Efter jobbet denna fredag begav jag mig till Vällingby med Lovisa för att leta reda på den perfekta hundsängen till den nya valpen. Gissa om jag blev besviken när jag inte hittade någon av intresse... Vi letade på Ö&B, Djurkompaniet i Vinsta och Arken Vinsta (fd Vinsta Zoo), men ingen vettig säng. Så typiskt min tur liksom... 

Senare på kvällen drog alla förutom Amanda på middag hos Lovisa. Vi hade det riktigt trevligt där och vi stannade ganska sent. Jag, Lovisa och Adam (aka Wildchild) gick på promenad med hundarna, vilket slutade med att Adam åkte kana efter en springande Diesel... Ja, Adam kallas inte Wildchild för ingenting. 
Hundarna vaktade som satan hela kvällen. Framför allt glassbilen fick passa sig; varje gång de hörde signaturmelodin började de skälla som bara den.  

Sedan var det självklart dags för valpköpet. Det gick utan svårigheter, men jag måste medge att jag kände mig lite förvirrad när jag skulle skriva på köpeavtalet. Valpen fick en massa saker med sig till sitt nya hem: en filt med mammas och syskonens doft, en leksaksboll, ett gosedjur i form av en kossa och mat för några dagar.

Diesel var inte alls så glad när vi kom hem, han trodde ju inte att valpen skulle följa med oss. Min stackars Babe...


"Kändisspaning"

Förra torsdagen var jag och Alma och shoppade efter jobbet. Då blev det samtidigt lite "kändisspaning". Ja, egentligen så spanade vi inte, men vi såg i alla fall Johan Palm på Åhlens, vilket jag var tvungen att dela med mig till Amanda; hon som alltid lyckas se någon mer eller mindre känd på stan:

Jag: "Den där lilla ljushåriga killen från Idol som sjunger för jävligt, han e på Åhlens å kollar på cd skivor nu."
Jag: "Idol Johan heter han väl?"
Amanda: "Haha ja kopplade när du beskrev honom som kass =)) stackars barn"

Johan såg ganska vilse ut faktiskt, tittade sig omkring som att han undrade var alla hans fans höll hus och  varför ingen tycktes känna igen honom. Haha pinsamt!

Fästingsäsong

Nu börjar fästingsäsongen för året och det är alltså dags att dra fram fästingmedel till hund och katt.

Det finns flera olika fästingmedel och jag tänkte att jag skulle rada upp dem lite:

Kemikaliska fästingpreparat:

- Frontline Vet. (spot on och spray)
Mot fästingar, loppor och löss på både hund och katt.
Detta preparat finns både som spot on och spray och man kan använda preparatet på kattungar och valpar från 8 veckors ålder, då det är ett snällt och milt preparat.
Skyddet mot fästingar kvarstår 3-5 veckor på hund och 3-4 veckor på katt.
Skyddet mot löss kvarstår i minst 7 veckor på hund och 3-5 veckor på katt. 
 
- Espot Vet. (Spot on)
Mot fästingar, loppor, löss samt mjällkvalster.
Detta preparat får endast användas på hund, då det är för starkt för katt.
Skyddet kvarstår i ca 4 veckor, ca 3 veckor om hunden badar mycket.

- Scalibor Vet. (Halsband)
Effektivt mot fästingar och mygg i 5-6 månader.
Kan ges till valpar från 7 veckors ålder, samt dräktiga och digivande tikar.

Örtbaserade fästingpreparat:

- Pet Power Plus (Tabletter)
Ett naturligt hälsotillskott med mineraler och enzymer som stärker motståndskraften och ökar dess allmänna välbefinnande. Den stimulerar pälstillväxten, motverkar fästingangrepp samt dålig andedräkt och avföringslukt.

- Fixodida zx (Pulver)
Örtbaserat fästingpreparat som blandas i maten och reducerar angrepp från fästingar och andra parasiter. Detta preparat kan ges till både hund och katt.

- Anti-Fästing hund/katt (vätska)
Färdigblandat fodertillskott mot fästingar som blandas i maten.

- Örthalsband
Innehåller essentiella oljor från väl utvalda örter. Lukten håller ohyra borta. Halsbandet sprider succesivt de naturliga ingredienserna över djurets päls och omgivning. Den har också en hygienisk effekt som hindrar hunden från att bita och klia sig själv. Halsbandet påverkar inte djurets luktsinne. Kan användas på både hund och katt.

Annorlunda fästingpreparat:

- Halsband med bärnsten 
Ett alternativ till fästinghalsbanden jag nämnt ovan om hunden inte tål dessa.
Bärnsten blir elektrostatiskt laddad då den grids mot hundens päls och detta gör att fästingen håller sig borta från hunden. Halsbanden fungerar dock sämre på långhåriga hundar samt på katt.

Mina kommentarer:
Diesel fick väldigt fula utslag av både Scalibor Vet och Örthalsbandet att jag aldrig mer tänker ha sådana på mina hundar. Paola använder dock Scalibor Vet på Baloo och han har i princip aldrig haft någon fästing, så det fungerar bra om hunden tål ämnet.  
Jag använder Frontline vet. då jag tycker att det fungerar bra. Har också testat Fixodida zx och har inga klagomål på det heller. Använd helt enkelt ett fästingmedel som din hund eller katt tål.

Nix och Baloo

I måndags begav vi oss av till Alma för att fira Nix och Baloo som fyller år denna vecka. Grattis Nix och Baloo!
Dagen bestod av grillning och filmtittande samt lite extra god mat (falukorv, varmkorv, köttbullar) till födelsedagshundarna. Baloo åt varmkorv tills han inte orkade något mer. Diesel, som får så ont i magen av sådana delikatesser, snodde till sig några bitar trots allt.

Filmen vi såg hette "Eden lake", skräckis såklart, och den var riktigt bra måste jag medge, och oförutsägbar.

På hemvägen mötte jag och Diesel en väldigt läskig människa, en så kallad "hundmänniska" som absolut inte kunde låts Diesel vara.. Han var väldigt irriterande...

Nix

Baloo

Söta Diesel


Min fining på altanen

Valpisarna

Här kommer äntligen bilderna från när jag och Paola var och kollade på valparna förra torsdagen.

Valparna har verkligen blivit jättestora, vilket är ganska förståeligt då de, på dessa bilder, är 7 veckor gamla.
Baloo och min lilla valp kom väldigt bra överrens

Paola och valpen

Diesel vågade inte vara med alls, stackaren... Undrar hur han kommer reagera på fredag...

Beredd med kameran

I eftermiddag kommer Paola och Baloo komma över och de ska sova över till på lördag, vilket ska bli kul. Eftersom Paola vill titta på valparna ska vi också över till Lovisa ikväll. Jag ska ladda kameran och ha den beredd så att jag kan ta en massa, massa bilder på sötisarna.

Valp- och filmkväll

I tisdags eftermiddag gjorde jag och Diesel Lovisa sällskap i Féline House och sedan bar det av hem till Lovisa. Diesel som var så glad att han slapp butiken (han får ju inte gå omkring som han vill där) blev jätteglad då han trodde att vi skulle hem. Snacka om att han blev besviken när han insåg att vi skulle träffa de läskiga valparna. Stackarn.

Medans Lovisa tog kort på valparna försökte jag få dem uppmärksamma på mig. Det gick inte så bra som vi hade hoppats på, valparna är inte så lättroade som man tror. Efter vägningen, som konstaterade att min valpis väger mest, var det film som gällde: "Labyrinth". Den var faktiskt bättre än vad jag hade föreställt mig.

Efter filmen var det dags för mig och Diesel att dra hem, men innan vi gick sa jag hej då till alla valparna. När jag tog upp min valpis och frågade Diesel om han skulle säga hej då han med, vände han i samma stund som han såg valpen i min famn. Stackas Babe, undrar hur han kommer reagera nästa vecka, när valpen faktiskt kommer hem till oss...

Så fort vi kom innanför dörren hemma, gick Diesel och la sig i soffan. Han somnade på subben, min bebis.

Dåligt väder

Today är det självklart dåligt väder, bara för att jävlas med en... 

Kaukasisk ovtjarka

Blev så arg när jag fastnade för Uppdrag gransknings avsnitt om denna hundras i förra veckan... Så här kommer mina argument helt enkelt:
  
¤ Den Kaukaiska ovtjarkan är framavlad för att skydda boskap mot varg och björn. Den är alltså en hundraprocentig vakthund och ingen sällskapshund för fem öre. Ändå köper människor dem för att ha som sällskapshundar utan att  ha någon aning om vad de har att göra med för ras då uppfödaren eller den förre ägaren inte alls nämner de negativa sidorna när det gäller att ha ovtjarkan som sällskapshund. Det måste ju bara betyda att uppfödarna och säljarna inte direkt är seriösa. Det är personer som endast är intresserade av pengar, men som skiter i både människa och hund.

Och hur dum är då personen som planerar att köpa en hund, men som inte läser på om rasen!?!?!?!? Om man ska skaffa ett djur, oavsett om det är en gnagare, fågel, kräldjur eller annat ska man ALLTID ta reda på fakta om djuret i fråga innan man ens bestämmer sig. Om man skaffar ett djur endast för att "min dotter har alltid velat ha en hund/katt/kanin etc" ska man verkligen ta och ifrågasätta sig själv som förälder.

¤ Det här förbudet mot ovjterkan, kommer det verkligen att fungera? Och ska man ta och förbjuda "kamphundsraser" när man ändå håller på? Kommer inte det sluta med att man förbjuder en ras efter en? Till slut kommer vi inte ha några hundar kvar för att "de är ett hot mot människan". Människan avlade fram hunden, men det betyder inte att människan har rätt att utrota en hel hundras på grund av det. Tar man bort en ras kommer fler och fler kräva att man ska ta bort nästa och nästa... Dominoeffekt... Människan tänker så; "kan man ta bort den ena kan man ta bort den andra".

Ta dödshjälp som ett exempel. Om man legaliserar dödshjälp kommer man förr eller senare att börja utnyttja det på ett dåligt sätt. Man kommer därigenom försöka bli av med psykiskt och fysiskt sjuka samt äldre sjuka människor endast för att de är en belastning för samhället. Och så kan man inte göra, det är därför dödshjälp klassas som mord.
Men "vad har en hund för värde jämfört med en männsika?" "Det är ju bara ett djur." 

¤ Vad händer då med att man ska bevara mångfalden i naturen? Ska man börja utrota vargen och björnen för att de är ett hot mot människan? Har ni glömt att människan faktiskt är ett djur, ett däggdjur för att använda korrekt term. Vi är släkt med apan. Det enda som skiljer är att männsikans hjärna är mer utvecklad; vi kan bygga hus och tänka i nutid, dåtid och framtid. Har överlägsenheten helt stigit människan åt huvudet??

¤ Mitt förslag är enkelt: Håll stenhård koll på uppfödare och ägare av denna ras. Rasen ska inte få säljas till vem som helst; vaktbolag borde vara de enda som ska ha rätt att köpa och äga rasen. Om ni ska förbjuda rasen, förbjud den endast som sällskapshund, inte som vakthund.
Den kaukasiska ovtjarkan har all rätt i världen att leva och att få jobba med det den är framavlad till. Nej, den kanske inte egentligen hör hemma i Sverige, ursprungligen kommer den från Ryssland och jag måste säga att mannen som impoterade rasen till Sverige inte direkt hade alla hästar i stallet under denna handling, men på vaktbolagen kan man i alla fall låta dem jobba med det de är avlade till och så länge hunden mår bra psykiskt ser jag inga som helst problem med det.
Människan behöver få reda på mer om hundar; om deras kroppsspråk, att 99% av alla hundar faktiskt är härliga och trevliga hundar som inte alls bits utan orsak. Det borde bli obligatoriskt att läsa om hundar i skolan. Då kanske jag och Diesel slipper bli hörselskadade varje gång vi går på bussen.

Alla hundraser har rätt till att existera. Vissa kräver bara en fastare hand; en erfaren hundägare som verkligen kan sin sak och uppfostrar sin hund till en harmonisk och stabil individ.

Se Uppdrag gransknings avsnitt om den kaukaiska ovtjarkan på www.svt.se/granskning

 -
Tummen upp för Hans Rosenberg från Svenska Kennelklubben som i alla fall försöker tala om att de inte ska ha några nya förbud.
- Tummen ner till Mathias Sundin (Fp), kommunalpolitiker från Norrköping samt programledaren Karin Mattisson som bara går en på nerverna.

Beck-serien

Har nu, sedan 2 veckor tillbaka, läst exakt alla Sjöwall och Wahlöös gamla böcker om Beck. Kände liksom att det hörde till allmänvildningen så här kommer lite fakta och så om böckerna:

1.
Titel: Roseanna
Sidoantal: 188
Tryckår: 1986
Handling: "Ett naket, misshandlat kvinnolik fiskas upp ur sjön Boren. Hon är mördad, har blivit utsatt för grovt våld, är omkring tjugoåtta år och har ett födelsemärke på vänstra låret. Det är allt som Martin Beck och hans kollegor har att utgå från i sökandet efter den dödes namn - och hennes mördare."
Omdöme: Vääääldigt tråkig och långsam. Insåg det redan efter 2 sidor. Tvingade dock mig själv att läsa ytterligare 30 sidor för att se om min uppfattning skulle ändras. Det gjorde det inte.
Citat: "Hon var ung och han var säker på att hon varit vacker. Hon måste haft någon som älskade henne. Någon som stod henne nära och som undrade vad som hänt henne. Hon måste ha haft vänner, arbetskamrater, föräldrar, kanske syskon. Ingen människa, särskilt inte en ung vacker kvinna, är så ensam att ingen saknar henne när hon försvinner."

2.
Titel: Mannen som gick upp i rök
Sidoantal: 169
Tryckår: 1986
Handling: "Journalisten Alf Matssons pass, resväska och tillhörigheter finns på Hotel Duna i Budapest. Själv är han försvunnen någonstans i Ungern. Martin Beck åläggs det känsliga uppdraget att resa till Budapest och företa diskreta efterspaningar. Mycket snart inser han att någon följer varje steg han tar."
Omdöme: Hm.. Ganska spännande då det är ett ganska mystiskt försvinnande. Blev chockad, men också besviken över slutet. Det kunde ha varit bättre.

3.
Titel: Mannen på balkongen
Sidoantal: 181
Tryckår: 1968
Handling: "Polisen fick en påringning om mannen på balkongen, men glömde allt om samtalet igen. Man kom att tänka på det först när Martin Beck med ett fullt polispådrag jagade de sexmördare som härjar i Stockholm och var ett hot mot alla småflickor."
Omdöme: I den här boken blir det spännande på riktigt och handlingen är bättre. Värd att läsa.

4.
Titel: Den skrattande polisen
Sidoantal: 211
Tryckår: 1986
Handling: "I den röda tvåvåningsbuss som trafikerade linjen 47 halvlåg Åke Stenström, en av Martin Becks yngsta medarbetare, i sitt säte. Han var död. Det var kvinnan bredvid honom och chauffören och de övriga passagerarna i pussen också. I höger hand höll Stenström sitt tjänstevapen." 
Omdöme: Spännande, men krånglig. Har fortfarande inte kommit underfund med slutet, någon som kan förklara?  

5.
Titel: Brandbilen som försvann
Sidoantal: 213
Tryckår: 1986
Handling: "Gunvald Larsson stirrade på huset där det bodde en hyresgäst som stod under bevakning. Han såg på klockan. Nio minuter över elva på kvällen. Han gäspade och lyfte armarna för att slå en åkerbrasa. I samma ögonblick exploderade huset."
Omdöme: Gunvald Larsson är helt klart bäst i alla böckerna, ingen tvekan om saken. Titelnamnet har en dubbel betydelse, varav den ena inte är så intressant...
Citat: "Tala sanning, den består, sommar, vinter, höst och vår, den går ut i alla väder och bär alltid sommarkläder."

6.
Titel: Polis, polis, potatismos!
Sidoantal: 204
Tryckår: 1986
Handling: "Martin Beck kallades till Malmö, där en man i sommarkvällen lugnt hade släntrat in på en av stadens elegantare restauranger och skjutit en framstående gäst. Offret levde tillräckligt länge för att berätta att han inte kände gärningsmannen."
Omdöme: Ganska spännande. Blev dock besviken över mordorsaken.
Citat: "Döda brukar inte beklaga sig."

7.
Titel: Den vedervärdige mannen från Säffle
Sidoantal: 182
Tryckår: 1986
Handling: "En polis hade blivit brutalt nedhuggen med en bajonett. Martin Beck utgick ganska snart från att det rörde sig om hämd, begången av en sinnessjuk. Senare tvingas han själv plötsligt ta ställning till fråga om han var beredd att riskera livet för sitt arbete."
Omdöme: Helt klart den bästa och äckligaste boken i serien. Äckligt beskriven och hemska människor. Hämnd kan man lugnt säga... Karma säger jag bara.

8.
Titel: Det slutna rummet
Sidoantal: 254
Tryckår: 1986
Handling: "Både dörrar och fönster var stängda och låsta inifrån det rum där en man blivit skjuten. Martin Beck, åter i tjänst efter en längre konvalescens, får ta över utredningen. Samtidigt följer man den grupp som tillsatts för att klara upp de många bankrån som har härjat i Stockholm."
Omdöme: Man blir lite häpen över hur lätt det egentligen är att lösa gåtan med det slutna rummet. Slutet är helt fantastiskt komiskt.
Citat: "Flyg för fan, vart som helst, bara det blir långt bort."

9.
Titel: Polismördaren
Sidoantal: 253
Tryckår: 1986
Handling: "Det var en kvinnas försvinnande under mystiska omständigheter som kallade Martin Beck till Skåne. Och det var ett par ungdomsbrottslingars bilstöld som satte nästan hela Sveriges polisstyrka på fötter sedan en kollega blivit dödad."
Omdöme: Den här boken tar verkligen upp att man inte kan lita på någon. Inte ens de som står en nära.

10.
Titel: Terroristerna
Sidoantal: 349
Tryckår: 1986
Handling: "En ung kvinna stod åtalad för ett bankrån hon aldrig drömt om att begå. Martin Beck vittnar till hennes fördel Kort därefter fick han befäl över det enorma polispådrag som skulle skydda en impopulär amerikansk senator under dennes officiella Stockholmsbesök.
Omdöme: Helt klart den roligaste boken. Lite krånglig då det händer många saker samtidigt.
Citat: "Satans helvete. Perkele. Caramba. Fan."

Hundtips vid hundmöten

Superenkla tips på hur man lättare kan kontrollera en hundilsken hund vid hundmöten

¤
Håll hunden på den sidan som är längre bort från den mötande hunden; Går den mötande hunden på ägarens högra sida, ha då din hund på din vänstra sida.

¤ Håll hunden kort. Hunden blir inte lika stark i kort koppel som den blir i långt koppel.
Ni som rider vet eakt vad jag menar om ni tänker på hur ni gör när ni ska gå runt hästen bakifrån; går man nära hästens bakdel får hästen inte lika stor kraft om den försöker sparka dig., det får den däremot om du går längre ifrån.

¤ Använd Halti/nosgrimma. Den hindrar hunden från att dra och det hjälper dig att kontrollera hunden.
OBS! Halti/grimma är inte detsamma som munkorg. Hunden kan fortfarande äta, dricka m.m. och alltså även bitas.

¤ På tunnelbanan: Låt hunden gå mellan dina ben eller på den sida som är längre bort ifrån den andra hunden, glöm inte att korta kopplet.

¤ På buss: Håll hunden på den sida som är längre bort från den andra hunden, glöm inte att korta kopplet.

Regelpåminnelse

Den 1:a maj 2008 bestämdes nya regler gällande skötsel av hundar och katter. Ni har väl inte glömt dem?

¤ Hundar som hålls inomhus ska regelbundet rastas utomhus och hänsyn ska tas till hundens ålder och hälsotillstånd.

¤ Hundar och katter ska få tillsyn minst 2 gånger om dagen. Unga, sjuka eller skadade hundar och katter ska ses till oftare.

¤ Hundar får inte hållas bundna inomhus. Utomhus får de inte hållas i löpöina permanent.

¤ Hundar och katter får inte förvaras i en bur utan vid vissa specifika tillfällen; På utställningar, tävlingar och prov, träning inför tävling, i samband med jakt och i samband med transport.

¤ Förvaring i max 3 timmar i stillastående bil.

¤ Valpar under 4 månader får endast lämnas ensamma under korta stunder.

¤ En tik får paras tidigast vid andra löpet eller 18 månaders ålder.

¤ Förbud mot stackel.

¤ Förbud mot uppbindning i motorfordon m.m.

¤ Kunskapskraven för den som bedriver ett hunddagis, katthem eller ett hund- eller kattpensionat förtydligas.

Källhänvisning: Tidningen Hundliv nr 3 maj-juli 2008

Snart en till hund

Yesbox, ni såg rätt. Om cirka 2 veckor kommer vi att ha en liten valp hemma igen. Den här gången blir det en blandras, nog för att jag såklart fastnat totalt för Irländsk setter; Diesel är alltid min Babe och jag kommer defenitivt skaffa fler, men jag tänkte helt enkelt att man skulle ta och testa något nytt för en gångs skull och jag har inget som helst emot blandraser. Det är trots allt 2009 nu, ett nytt år, en ny början, så nu fan ska det hända lite saker här.

Min valp är av denna blandning:
37,5% Powderpuff
25% Pudel
12,5% Jack Russel
12,5% Cavalier
6,25% Springer spaniel
6,25% Tax

Några har redan kallat honom för gatukorsning, men huvudsaken är att jag tycker om honom och jag bryr mig inte överhuvudtaget om vad andra har att säga om honom. Detsamma gäller framför allt Diesel. Den som försöker trycka ner Diesels utseende har ingen aning om vad den missar.  

Valpen kommer att bli långhårig, men han kommer inte att fälla vilket är bra. Ska verkligen försöka hålla honom långhårig för jag tror att han kommer vara finast så, men vi får se hur länge det varar.

Hur som helst. Från och med att jag får hem valpen kommer ni att kunna följa hans uppväxt på denna blogg. Ni kommer att få läsa om hur han och Diesel fungerar tillsammans och vad som händer i deras liv tillsammans; allt ifrån träning till lekträffar med andra hundar.På bilderna ovan är han runt 4:a veckor har jag för mig. Söt va?

Vill ni se fler bilder på honom och hans syskon? Spana in Lyckohundens hemsida som är länkad till min blogg.  

Ny frisyr

I torsdags eftermiddag bar det av till Hallstavik för att klippa mig. Det blev bara topparna och lite uppklippt, hade inte råd med något mer. Jag blev riktigt nöjd ändå och det är orsaken till att jag endast klipper mig där borta hos Lena. Sedan är hon en hundmänniska också så vi brukar alltid komma in på hundar till och från. Själv har hon en Sibirian huskytik som heter Syra, vilket jag tycker är ett gansk roligt namn.

Jakten på ringarna

Jakten på den ringen som jag och Alma letat efter i flera veckor tog äntligen slut idag. Vi begav oss nämligen till Nacka Forum, där de skulle ha hela 4 stycken. Och gid vilken tur vi hade! Då de inte kommer beställa in ringarna igen så var det här alltså sista chansen och det gick utmärkt, vi hittade dem! Så nu har vi varsin likadan silverring med ett rosa hjärtan på. Vänskapsringar med andra ord. Ibland har man tur helt enkelt.

Söt dikt

Jag och min hund

Det du gör mot min hund, gör du också till mig
Det du säger till min hund, säger du också till mig
Smeker du min hund, smeker du också mig
Om du är hånfull och nedlåtande för att det "bara är ett djur"
skär dina ord som knivar i mitt inre
Talar du vänligt och kärleksfullt till min hund
så visar du att du tycker om mig också
Det du gör mot min hund visar vem du är
Det du säger om min hund, säger du också om dig sjävl
Klappar du och smeker min hund är du en vänlig person
Slår du min hund bär du på ondska
Är du hånfull och nedlåtande är du osäker på dig själv
Talar du till min hund med vänlighet och kärlek
så bär du på vänlighet och kärlek i ditt hjärta

Källhänvisning: www.djurlollo.tk

Lätta tricks för den unga valpen


¤ Sitt
Få valpen att koncentrera sig på dig och godiset du har i handen. Håll sen handen med godiset bakåt över valpens huvud så att den sakta nuddar med rumpan i golvet. Reser sig valpen, be den sätta sig igen och börja om från början. Beröm och ge godis.

¤ Ligg
Det är lättast att utgå från sittande läge. Håll handen med godiset framför nosen på valpen. Lägg sedan handen mot golvet och dra den på golvet så att valpen söker sig till dig och lägger sig ner. Om valpen börjar reser sig, be då att den sätter sig igen och så börjar ni om från början. Glöm inte berömmet.

¤ Rulla runt
Det är lättast att utgå från liggande läge. Håll handen med godiset så att valpen vet att du har något gott. För sedan handen en bit neråt magen i en rörelse och visa att du vill att valpen ska vända sig om genom att rulla. Beröm när valpen gör rätt.

¤ Vacker tass
Få valpen att sätta sig ner. Håll godis i ena handen, andra handen framför valpen. Be valpen om tassen. Glöm inte att berömma.

¤ Sitt fint
Få valpen att sätta sig ner. Be valpen att den ska sitta fint och försök få valpen att sätta upp båda sina tassar på din arm. Beröm och ge godis när valpen gör rätt.

Kom ihåg:
- Valpars balanssinne är sämre än en vuxen hund. Det kan därför ta lite längre tid att få valpen att sitta fint än vad ni kanske tror. Ju äldre valpen blir, desto fler tricks klarar den utan problem. Den som säger att stora hundar har sämre balanssinne har fel. Det gäller bara när hunden är valp, annars har de samma perfekta balanssinne som alla andra hundar.  
- Tricks är jättebra hjärngympa för både valpen och den vuxna hunden. Valpen ska även bli mer psykiskt stimulerad än fysiskt och då är tricks en superb träning.
- Är du rolig kommer även valpen tycka att du är rolig. Det innebär att du kan få stolla runt med pipröst en hel del, men det är värt det i slutändan när din valp håller sig till dig för att du helt enkelt är roligast.

Måndag på Féline House

I måndags begav vi oss till Vällingby för att hålla Lovisa sällskap under hennes arbetspass. Diesel fick stå bakom disken, annars smiter han, och stackarn, det var han inte glad över. Enda gången han sken upp var när det kom en kund som ville hälsa på honom. Han tyckte ju att han var helt bortglömd där bakom...

Efter att Lovisa blivit avlöst och det roliga sammanträffandet att avlösaren är ägare till söta Rico som går på dagis på Vovvens Hörna så sprang vi och letade efter fjädrar som butiken skulle pyntas med. Ojojoj, snacka om att leta igenom hela Vällingby...

Efter en ganska lyckad fjäderjakt och pyntning begav vi oss äntligen hemåt. Gissa vem som däckade så fort vi kom innananför dörren...Diesel i tryggt förvar bakom kattsanden

En ovanligt glad Diesel


En ledsen Diesel


Pixie ligger väldans härligt i sin jobbkorg


Spanska sötisen Rico

RSS 2.0