Det bästa av mitt 2009

Nu är det ju snart ett helt nytt år. Om ungefär 3 timmar står 2010 vid våra dörrar. Hur kan detta året ha gått så fort? Det känns allvarligt talat som det var igår jag var på nyårsfesten hemma hos Lovisas kusiner och vi väntade in 2009. Helt sjukt.. Så jag tänkte helt bnkelt se om jag kan radda upp det som varit det bästa med mitt 2009.


Hippie föds den 16 februari och jag köper honom


Min Novalies Diesel fyller 4 år. Tänk att det gått 4 år sedan han var så här liten!


Sommarlek med hundpolarna


Bus med baloosan


Kompisar på jobbet


Påväg till Stora Segerstad med Hippie


Söta Snäckan


En liten Dexer


Mjölkkorna


Köttkorna


Nya vänner


Hundträning


Hippie klarar examineringen!


Mina pälsklingar tillsammans <3


Har Hippie stukat tån??

Igår gjorde Hippie illa sin andra tass. Han pep så fort jag försökte kolla om hans klo hade gått av och var allmänt nerstämd.. Men det verkade dock inte som att klon var av så det blev inget åkande till någon veterinär. Idag verkar det dock som att han inte har lika ont alls så frågan är om han helt enkelt har stukat sin lilla tå.. Får se hur det funkar, annars blir det väl veterinären på måndag.

Julafton

Vi fick en vit jul trots allt och det är ju bra, det är ju så det ska vara :)

Håll utkik efter en julhälsning från Diesel och Hippie =))

Veterinären med Hippie

I eftermiddags åkte jag till veterinären med Hippie för hans avbrytna klo.
När han fick lugnande så tog det 3 sekunder innan han däckade. Sedan fick jag vänta medans de tog bort resterna av klokapseln. Han var jätteduktig och det kommer läka rätt fort ändå. Han har fått en krage som han ska ha på sig om han inte kan låta bli att slicka och imorgon ska jag hämta ut en salva till honom. Sedan ska han vara utan något bandage över huvud taget så mycket det bara går då det läker fortare då.


Så här glad är Hippie varje gång han får ha på sig tratten

Sista veckan innan jul

V. 51

Ledig på måndagen. Städade och tvättade en massa. Hippie och jag har lekt lite ute i snön vilket var roligt, men annars har vi försökt hålla oss inomhus då det är kallt ute. Jag måste komma ihåg att ta med mig vantar i januari...
Imorgon examinerar vi de "nya" hundarna vilket jag är jättenervös över, men det går nog bra.
Hippie spydde galla på kvällen. Den ena pölen var komiskt nog formad som ett hjärta så gissa vem som genast var där med kameran.


Hippies hjärtformade spya


Hippie i soffan


Hippie under soffan, han gömmer sig för Alfons

Under tisdagen toksnöade det.
Examineringen av de "nya" hundarna gick jättebra. jag fick träna en riesenschnauzertik på 7 månader. Jag fick henne att dra av strumpan jättehårt så nu har jag ett stort hål i en av mina nyaste strumpor. Men det gör inget, jag förväntade mig det nästan. Dock fattade hon inte att hon skulle lämna tillbaka strumpan också, men att lära en hund som jag aldrig träffat förut att dra av en strumpa på 1 timma och 45 minuter är rätt bra.
Hippie har fått ont i ena klon så jag ska fråga Ann imorgon.


Inte direkt ett litet hål heller

Under onsdagen hade vi sista riktiga lektionen innan jul. De som inte hade examinerat sig klartfick chansen att göra det och alla klarade sig. Vi är alltså 12 av 13 som får diplom och därmed har den kunskap som krävs för att kunna träna hundar till servicehundar.
Hippie har antagligen int i själva tassen, men så länge han kan gå och den inte svullnar är det nog ingen fara. Vi får helt enkelt hålla tummarna.


Väldigt lik Hippie faktiskt


Hippie spanar


Alla hundarna i klassen


Hippie sover i Josefins knä


Han har det verkligen jättehärligt


"Ser du inte att jag sover?"

Under hela torsdagen blåste det som bara den och det var extremt kallt ute pga det. Annars så har solen tittat fram. Vi hade ingen lektion idag, men vi satt och pratade om kursen och allt möjligt. Vi fick också diplom idag så nu har jag bevis på att jag kan utbilda servicehundar samt starta ett eget hunddagis. Wohoo!

Under fredagen tittade solen fram rätt länge och det blåste faktiskt inte lika mycket, men jag och Hippie har trots det spenderat den mesta tiden inomhus med att packa, städa och fixa inför tågresan hem. 

Lördagens hemresa gick typ bra. Vi fick frysa händerna samt tassarna av oss ett bra tag i Reftele och sedan höll jag på att missa tåget från Nässjö till Falköping. Sedan fick vi problem med loket på Stockholmståget, men annars så gick det bra. Människorna var dock inte lika trevliga som när man åker direkt från Nässjö så nästa gång blir det endast tågbyte i Nässjö, så det så.
Hippie och Diesel blev jätteglada av att se varandra igen och det var verkligen superkul att se att Diesels klo har läkt så bra.

Under söndagen åkte jag till Kista med mamma och Paola för att handla julklappar. Sedan bar det av till Barkarby och Ikea. Jag lyckades faktiskt hitta allt jag letade efter, tom många saker till mig själv ocså.
Hippie har lyckats bryta sin klo på sporren också så det blir veterinären med honom på måndagen...


Examinering av egen hund

V. 50

Under måndagen fick vi lära oss att lägga ett spjälkande bandage med hjälp av hårt ihoprullade tidningspapper. Sedan gick vi igenom vad som kan vara bra att ha i husapoteket samt akutväskan till hunden och efter Diesels kloskada kommer jag verkligen skaffa sådana förnödenheter.


Hippie och Dexer


Hippie och Dexer har dragkamp


och ännu mer dragkamp

Under tisdagen hade vi hundträning om vi ville, annars var vi lediga. Jag gick dit med Hippie för att se om han kunde alla moment och det kan han. Han var jätteduktig så jag tror verkligen att vi kommer sätta det på torsdag. Vi är ett bra team jag och Hippie, men vi är bara 2/3 av vårt riktiga team, Diesel fattas ju. 


Jannike och Alfons tränar tända/släcka lampan


Ida-Maria och Dexer tränar apportering


Dexer kan snurra också


och snurra åt det andra hållet

Började inte förrän 13.15 på onsdagen, då det var examinering för den första halvan av klassen. Hippie fick sitta i hundstallet under tiden, ensam, men det gick jättebra. Jag kastade ut jättemycket korv när jag lämnade honom och när jag hämtade honom satt han och spanade på Alfons utkiksplats och såg rätt nöjd ut. 

På torsdagsmorgonen var det dags för mig och Hippie att examinera oss. Vi var först ut och när jag släppte Hippie i idrottshallen för att han skulle få skanna av området innan vi började spanade han in en innebandyboll. Han kutade omkring med den i säkert 5 minuter och var superlycklig. Han var så söt och ingen kunde låta bli att skratta åt honom, min lilla kissemiss. 
Är riktigt stolt över Hippsen då han klarade allt galant!! Han var superfokuserad och gjorde allt jag bad om. Jätteduktig!
Hippie fick leka med Victor, Allis, Dexer och Manick i rastgården och det gick oerhört bra bra för en gångs skull. Han vågade faktiskt vara med till 98% och han insåg att Manick var rätt intressant när han väl vågade sig fram till henne. 


Hippie kan verkligen leka som en katt


Hippie superglad

Ledig på fredagen. Har varit ute med Hippie, lekt med Hippie både ute och inne, sett på tv och sett på film.


Söta Hippie


Hippie tokar runt med sin boll


Hippie med sin boll


Hippie har roligt

Lördagen spenderades som de flesta lördagarna på skolan; slappandes och lekande med Hippie.


Hippie finHippie på fotbollsplanen


Fint väder

Lucia och tredje advent denna söndag. Det började snöa idag vilket Hippie gillar. Han har också börjat apportera en av hans favoritbollar vilket är jätteroligt. Bollen luktar bara extremt äckligt, men är Hippie glad är jag glad.


Fina Hippie på trappen

Träning, tassbandage och andra advent

V. 49

Ledig under måndagen. Har spenderat dagen med att städa, slappa, tränat med Hippie och tränat pilates (tro det eller ej). Hippie lärde sig att dra av strumpan idag, den duktiga lilla vovven. Det går framåt med andra ord!
Stackars Alfons mår inte bra i magen...

Under tisdagen gick vi igenom aggression och rädsla. Fick också tillbaka det senaste provet (0,5 p från full pott) samt rasarbetet (VG- pga tunn arbetsbeskrivning av rasen). megastolt är jag, men jag kunde ha gjort mycket bättre på rasarbetet. Vi hade också på en ljud-cd i bakgrunden med bla fyrverkerier, barn mm och Hippie reagerade inte alls. Duktig vovve!
Vi fick också lära oss lägga tassbandage vilket var jättebra.

På onsdagsmorgonen fick Hippie leka med Dexer och Enya då vi inte hade någon lektion. Det gick rätt bra, men han tyckte ändå att det var lite läskigt. Resten av dagen tränade vi alarmering, apport och tända/släcka lampan och allt gjorde Hippie superduktigt. Han apporterade min hårborste och en liten handduk utan problem och han tyckte det var jätteroligt. Då lampknappen satt för högt upp för Hippie fick han sitta i mitt knä, men det gick jättebra det med. Han vågar ju inte riktigt sitta på stolen själv den lilla fegisen.


Enya och Dexer


Hippie med en pinne


Söta Dexer i klassrummet


En trött Dexer


Mitt fina pepparkaksland


Diesel <3 Hippie

Torsdagen inleddes med sovmorgon. Sedan hade vi träning hela förmiddagen och jag och Hippie tränade apportering, alarmering och lite trix och han var jätteduktig.
Resten av dagen har jag och Hippie spenderat slappandes respektive sovandes framför tv:n.


Påsklämman är den nya tofsen


Hippie väntar på att få träna


Det gör även Dexer


Josefin och Allis tränar apportering

Ledig på fredagen. Jag och Hippie sov länge och på dagen slappade vi och lekte på fotbollsplanen.

Hade det jättetråkigt på lördagen. Jag slappade, tvättade och lekte lite med Hippie på fotbollsplanen.

Andra advent denna söndag. Släppte Hippie på fotbollsplanen och han blev jätteglad när han hittade en frisbee att leka med. Resten av dagen hände inte så mycket.


Söta Hippie i närbild


Träning, studiebesök och första advent

V. 48

Ledig på måndagen. Jag och Hippie sov ända till 11.45 vilket var härligt. Tog det bara lugnt hela dagen, Hippie var rätt trött, men på kvällen kom Jannike, Josefin och Ida-Maria och då blev det livat. Hippie blev jätteglad att se dem.

Under tisdagsförmiddagen pratade vi om olika sjukdomar och annat sjukdomsrelaterat. Resten av dagen hände inte så mycket, jag och Hippie var lite lata och orkade inte träna som Jannike och Josefin gjorde. Vi måste skärpa oss egentligen...
Goda nyheter! Hippie har slutat skälla på hundar vi möter ute. Nu gnäller han bara lite, men jag tränar för fullt med godis vilket går rätt bra. han vaktar inte heller något när han hör Ellie, Ester och Daisy på andra sidan vilket är jätteskönt. När Enya skäller reagerar han dock fortfarande, men hon är ju trots allt klassens vakthund.

Tränade tända/släcka lampan med Hippie under vår enda lektion denna onsdag. Han lärde sig rubbet på endast 10 minuter, han är så duktig! Nu är det "bara" alarmering, dra av strumpan och apportering som han inte kan...

Under torsdagen bar det av till ett hunddagis med dubbla syften i Halmstad. Då i princip alla kände sig dåliga hos oss var det bara Jannike och jag som åkte. Hippie och Alfons fick sitta i hundstallet medans, men det gick jättebra. Studiebesöket var jättebra och man fick lite fler idéer till sitt eget hunddagis.
Hippie blev lite låg på eftermiddagen, men trots det gick det i alla fall bra när vi tränade alarmering och lite tricks innan han blev låg igen på kvällen.

Hippie kände sig fortfarande lite låg under fredagsförmiddagen. Han sov sig igenom förmiddagslektionen invirad i min regnjacka och blev jättearg när Dexer väckte honom och ville leka.
När vi var ute på fotbollsplanen blev han rädd för en man som var och hämtade ved. Vi pratade ett tag och till slut vågade faktiskt Hippie fram och hälsa. Mannen hade tydligen pratat med någon som gick jordbruk som tyckte att alla som gick hund var osociala, vilket jag tycker stämmer på ett sätt; det blir ju att man umgås mer med hundarna eller andra hundmänniskor än med de som inte har hund..
Hippie blev sitt vanliga glada jag under eftermiddagen/kvällen.


Hippie och glada Dexer


Hippie sover

På lördagen väckte Hippie mig vid 09.30. resten av dagen hände inte så mycket, vi tog det bara lugnt och Hippie har sovit eller tuggat på ben.
Jag måste verkligen fundera ut ett hårt och ett mjukt föremål som Hippie ska apportera på...

Denna söndag är det första advent. Inte för att jag känner någon julstämning för det, men det kommer väl. Jag och Hippie har lekt rätt mycket idag, vilket han blev glad över, annars har inte det inte hänt så mycket.


RSS 2.0