Bio imorgon

Imorgon bär det av till Kista för bio med Alma och Paola. Det blir antingen den nya Harry Potter eller Sommaren med Göran. Att se alla Harry Potter-filmer på bio är lite av en tradition oss emellan så det måste ske innan jag åker till Stora Segerstad och Sommaren med Göran verkar skitrolig (jag har så extremt dålig humor) så vi får se vad det blir. Sovmorgon kommer jag i alla fall få, det ska bli såååååå skönt.

Natti natt säger jag med bilderna från dagen i butiken: 


Hippie och Rikkie leker


Rikkie


Söta Rikkie


Små vovvar måste också dricka ibland


Hippie och Rikkie leker och leker


Diesel sover

Schipperkejävel

Hade värsta flytet på morgonen, hann både fixa tvätten, sätta igång disken och slänga ut godis till Hippsen innan jag var tvungen att springa till bussen. Lyckades ta mig till hållplatsen precis innan den kom runt hörnet. Ibland är jag bra alltså.

På Reitan var jag i 3 timmar, åt lunch med Alma i det fina vädret och sedan bar det av till Coop för att handla lite förnödenheter.

Hemma igen blev hundarna överlyckliga att se mig då de behövde gå ut. Tro fan det att "DVF" (Diesels Värsta Fiende) dök upp och skulle gå åt det håll vi kom ifrån. Bara för att jävlas gissar jag på för ägarna vet att hundarna inte står ut med att se varandra. Diesel blev skogstokig och jag skulle inte bli förvånad om det kom fram att han verkligen såg framför sig hur han slet Schipperken i småbitar. Jag blamear honom inte.
Vi får nöja oss med tanken på att bara är en kvar och snart ingen alls, har för mig att den ändå är någorlunda gammal nu.
Jag försökte så gott det gick att lugna Diesel när de väl gått förbi (här skyndar man inte i onödan tydligen) och det fungerade väl sådär.  Hemma igen blev han kolugn och båda hundarna fick sin lunch.

Började tidigare i butiken idag för att hjälpa Lovisa. Hippie och Rikkie lekte för fulla muggar, men Hippie glömde ofta bort att Rikkie inte är så stor så det hände att han råkade mangla honom räjält ibland. Men Rikkie är inte den som är seg på att ge tillbaka. De hade jätteroligt. Diesel som tycker att Rikkie är läskig eftersom han luktar så himla mycket valp försökte gömma sig så gott det gick i det bakre rummet, men först när Lovisa gått kunde han koppla av fullständigt. Min stackars fegis <3


Hippie

 

Glömsk

Igår jobbade jag och hundarna i butiken från klockan 17 till 20.
Jag brukar alltid dyka upp en stund innan så att jag lipper stressa, men tro fan det att jag glömde nycklarna till butiken hemma. Och de behöver jag ju då jag stänger. Det var bara att lämna hundarna med lovisa som jobbade och åka hem och hämta dem. Men det gick rätt fort trots allt och snart var jag tillbaka igen.

I butiken fixade jag så att det kunde få plats mer kattsand, helt svettig blev jag till på köpet.
Sedan skämde Hippie ut mig x antal gånger då han inte gjorde som jag sa. Dels så skulle han inte alls vänta snällt vid butiken när jag skulle växla pengar, det fungerade ett tag, men till slut hade han smugit fram till mig ändå. Som tur var så var det bara mig han såg och ville till så han höll sig vid mig. Ibland är han duktig alltså.
Sedan skulle han absolut jucka på en tjej som skulle köpa ett ben till hennes hund. Inte bara en gång heller, utan två. Suck, han har ju börjat med att jucka på mig, men nu verkar det som att han gått över till andra också... Pinigt värre, men hon verkade inte ta så illa upp trots allt. Juckandet måste fixas med andra ord..
Men samtidigt så är det många som lagt märke till både Hippie och Diesel den senaste tiden, båda är ju charmiga så det är väl inget konstigt egentligen. Mina buspojkar <3


Min kissemiss sträcker på sig precis som en katt


Sötis

Butiken och hundkul i Akalla

I tisdags var det jobb i butiken från klockan 10 till 17. Hundarna tyckte  det var rätt kul, men roligast blev det såklart när Lovisa kom med Ellie, Pixie och Rikkie då hon skulle byta av mig.

Rikkie är så underbart kaxig och söt att man dör. Hippie tyckte att han var jättekonstig som skällde på honom när han var för närgången. Och inte bara det, Rikkie vaktar även sina saker noga, Hippie fick snällt titta på när Rikkie åt på ett ben som Hippie ville ha.

Sedan bar det av till Akalla där vi träffade Paola med Baloo och Molly samt Jenny och Zeus som redan var i hundrastgården. Mycket bus och spring blev det. Hundarna var rejält trötta när de kom hem, men det var det värt då de hade rejält roligt.


Så här hittar man Hippie rätt ofta


En vaken Hippie


En halvledsen Diesel


Mina finingar tillsammans


Hippie är avis på Rikkie


Molly, Hippie och Diesel


Diesel <3


Molly och Zeus


Någon som saknar denna? Tror du hittar den hos SL


Nattfjärilar finns det gott om inomhus nu

Näste hund för rakning

Fick för en stund sedan ett samtal från Hundfrisörerna i Sundbyberg om tid för Hippie. Jag vill ju att han ska rakas rejält på hela kroppen innan vi åker till skolan eftersom han tycker det är så varmt och framför allt efter värmeslaget han fick hos Lovisa.

Jag fick en tid på onsdag nästa vecka klockan 08.00. Tur egentligen då jag är ledig, men jag kommer ju avlida av trötthet då. Men men, det är ju för Hippies skull liksom och jag har ju ingen egen rakapparat, vilket jag egentligen borde skaffa mig... Nåväl, bilder på hans nya frisyr kommer självklart komma upp här efteråt.

Söta Rikkie

Idag jobbade jag några timmar i butiken på eftermiddagen. Jag bytte av Lovisa vid 17 och jobbade till stängning klockan 20.
Lovisa hade den lilla nykomligen med sig, söta Rikkie på snart 9 veckor. Han är en Papipoo precis som Pixie och helt underbart liten och söt.
Kaxig var han också, i alla fall mot Hippie som han tyckte var lite för på. Han morrade och högg efter honom så Hippie blev alldeles paff och förvirrad. Men de lekte faktiskt lite innan Lovisa drog hemåt så lite roligt hade de två tillsammans trots allt.
Och nu ser man verkligen hur stor Hippie har blivit också. Gigantisk i jämförelse med lilla Rikkie. Det ska bli roligt att få se honom som vuxen sedan också. 


Lek med Pixie i butiken
 

Hippies nya leksak

Hippie har en ny repleksak, närmare bestämt Zanies Minty Rope. Den ger hunden fräsch andedräkt och renare tänder då den innehåller mint. Hippie verkar gilla den i alla fall.

Zanies Minty Rope hittar du hos Féline House i Vällingby och den finns i två storlekar. Small kostar 49 kr och Medium kostar 95 kr. Hippie har en i storlek Medium.
Med Paola

Paola sov över i helgen och hundarna hade det rejält roligt under den tiden. Inte bara sprang Hippie och Baloo omkring som galningar hemma och slogs om samma ben, de fick också springa omkring och bada i Lövsta. Diesel försökte mest hålla sig borta från dem hemma, men i Lövsta fick sträckte han ut sig rejält och hade jätteroligt. Under söndagen höll Paola mig sällskap i butiken också och fan vad hundarna vaktade. Man fick rejäla hjärtatacker varje gång det kom in en kund... Här är bilderna:


Baloo och Hippie


Söta Diesel sover


Min Babe


Hippie och Baloo leker


Hippie jagar Baloo


Baloosan med ett ben


Baloosan är galen


En juckande Baloo


En trött Baloo


Mina sötisar <3


Baloo vill leka med Diesel


Baloo undrar varför Diesel inte vill leka, 5 sekunder senare började han skälla som en tok


Här ligger Baloosan bra


Min fining i solen


Paolas äckelpizza. "Jag trodde den skulle vara inne i 4 minuter"


Fina vovvar


Diesel får tydligen plats i Hippies bädd

Värmeslag och anti-skäll halsband


Lovisa stannade när jag jobbade igår då jag skulle sova över hos henne med hundarna. Vi hade det rätt roligt när man för en gångs skull inte stod helt ensam i butiken. Hundarna hde det också roligt då det var alla fem, Woody var också med och Hippie och Pixie kunde ju självklart inte låta bli att busa lite.

På vägen hem till Lovisa var det många som hälsade på hundarna. Ordningsvakterna stannade till och med Lovisa för att en av dem hade blivit störtförälskad i lilla Pixie. Han står nu först i kö på en av de framtida valparna från den framtida uppfödningen Lovisa ska ha.

Planen för kvällen var filmer av alla dess slag, men för att vi skulle slippa jobbiga hundar i lägenheten fick de springa av sig innan. De hade verkligen störtkul och sprang som galningar så det var verkligen en bra idé. jag tog en massa bilder, men de flesta blev rejält suddiga. Jag har ju ingen systemkamera (fast jag vill ha) och det är inte så lätt att fånga fem yrväder i full språng med en vanlig digitalkamera.. 

Vi tittade på "Pans labyrint" som jag aldrig hade sett förut och "Tuck Everlasting" som jag fullkomligt älskar. Mer blev det inte, vi var trötta och Hippie fick värmeslag och fick kylas ned med en blöt, kall handduk. Stackaren. Innan dess hade han varit så vaktig att han fick låna Pixies anti-skäll halsband och blev alldeles skrämd från vettet när han upptäckte att det sprayades citrondoft rakt upp i näsan på honom. Det och värmen tog kol på honom med andra ord. Som tur var fungerade den blöta, kalla handduken och till slut sov han som en stock. Diesel fick också låna ett anti-skäll halsband, men han var smart nog att inte utmana den. Till slut däckade även resten av oss vilket var lika bra då vi skulle gå upp rätt tidigt. 


Hippsen


Pixie och Ellie


Alla springer


Jag och Ellie


Jag och Woody


Jag och Pixie


Jag och min vackra Babe <3


Jag och Hippie


Hippie med anti-skäll halsband


Fiskarna


                                                  Diesel kollar läget på balkongen, Hippi´s got his back


Värmeslags Hippie


Söta Ellie har det gosigt i sängen


Söta Pixie


Trötta Diesel


Stackars trötta Hippie


Idag var det dock inga problem på jobbet


   

Till Paradiset

Tog en liten sovmorgon idag och åkte med hundarna till Paradiset för att I.P skulle få se Diesel en gång till och hälsa på Hippie. Det gick jättebra att åka dit, det var fint väder så vi gick från Kristineberg till jobbet. I.P blev jätteglad över att få se Diesel en gång till. Sist hon såg honom var han runt 1 år bara och hon tyckte att han hade blivit så himla vacker och ståtlig nu när han är vuxen. Och Hippie tyckte hon också om, hon lekte med honom lite också.                                                


Lek


Utforskning av området


Hippie på väg hem


Stackars Diesel vill inte åka tunnelbana

Snudd på ett hunddagis

Åkte med hundarna till Husby i måndags eftermiddag för att de skulle få ha roligt i det fina vädret. Det blev väldigt många hundar den här gången då vi inte bara tog med Rocky utan även Molly, en jättesöt schäfer/labbe-tik. Kiwi dök också upp ett tag och till slut kom även Zeus med matte.


Diesel


Baloo med sitt fina halsband


Rocky, Diesel, Molly, Hippie och Baloo


Molly och Rocky


Paola tränar Diesel


Molly


Zeus


Hippie


Baloo och Hippie


Molly, Zeus, Rocky, Diesel, Baloo och Hippie


En trött Hippie väntar på bussen


En trött Diesel som väntar på bussen

Tungt

Var tvungen att köpa mer mat till Hippie i måndags. Det var väldigt tungt att bära från Vinsta till bussen och sedan hem, men jag kom hem och jag dog inte. Det var ju trots allt bara 13,5 kg. Men det värsta är ändå att jag måste köpa mer mat till Diesel också om någon dag eller två. Då blir det 13,5 kg till. Nackdelen med att ha tillgång till en bil, men inte ha något körkort.


Orijen Puppy om det är någon som undrar

Så här ser riktigt trötta vovvar utRolig lördagskväll

Igår efter jobbet bar det av till Josse för grillning och trevligt sällskap. Hade självklart hundarna med mig då jag är ensam hemma. Det gick bra med dem, men jag hade hellre lämnat dem hemma om jag kunnat, för deras egen skull.

Grillningen kom visserligen igång rätt sent, men mig gjorde det inget då jag hade med mig en sallad. Varför krångla till det liksom? Hundarna tyckte dock inte att det var någon höjdare och vi lyckades tur nog bege oss in till Josse precis innan det började regna. 

Resten av kvällen bestod mest av musik, men en skräckfilm såg vi också innan vi gick och la oss. Jag var så himla trött efter jobbet så jag somnade först av mig, Alma och Paola. 

Det fungerade väldigt bra med Eda, Josses katt, i alla fall när det gällde Hippie. Han såg henne ligga under sängen och blev skitskraj. Han satt och morrade på henne tills jag lyfte upp honom, med andra ord så finns det hopp för att Hippie ska kunna umgås med katter i framtiden. Diesel behöver man inte oroa sig för på ett dåligt sätt, han är ju så himla rädd, men det är synd om honom för han vågar ju inte ens röra sig i närheten av en katt. Stackaren...   

Här är lite bilder från kvällen ändå:


Grillat, smält godis någon?


Baloosan


En ledsen Diesel <3


Lilla Hippie som inte är så liten längre


Sist, men inte minst jag

Kommer snart på bloggen

Jag kommer inom en snar framtid lägga in fakta om olika hundraser och så på bloggen. Detta innebär att om du kanske funderar på att skaffa hund kanske hittar just den ras eller blandras som du vill ha. Inga speciella raser sådär, mest de som jag själv tycker om, men vid önskemål kan jag ju självklart ta med andra raser. Håll utkik med andra ord!

Nu måste jag återgå till att lära mig fakta om alla olika hund- och kattfodermärken vi har här i butiken så att jag kan dem klockrent.

Hoppas ni har en härlig kväll i detta fina väder!

Lugnt och skönt

Idag, rättare sagt i eftermiddag, började familjen åka till Milano, Cannes whatever..
Äntligen har man lite frid och fröjd hemma, det var på tiden. Jag ska alltså spendera de närmsta nästan 3 veckor hemma själv med hundarna. Jag är så glad över det!
De flesta förstår väl kanske inte varför jag nobbar Milano, Cannes och Nice etc. för att vara hemma själv med hundarna. Svaret är enkelt; Tänk er själva att ni ska spendera totalt 2 hela veckor tillsammans med er familj (plus irriterande syskon) i en bil heeela vägen dit och heeel vägen hem och där emellan 1 vecka med deras tjat. Säg mig nu: Hur många det är som verkligen vill åka med? Exakt.

Planerna för dessa kommande veckor med hundarna är rätt fullspäckade ändå trots den obligatoriska vilan från familjen: På lördag bär det av till Josse tillsammans med Alma, Paola och hundarna för lite grillning och trevligt sällskap i detta fina varma väder. Sedan ska jag jobba på Reitan och i butiken rätt mycket. Förhoppningsvis hinner jag hälsa på hos Lovisa i hennes nya lägenhet då Ellie har slutat löpa. Och jag måste släpa hem mat till Hippie då det nästan tagit slut, roligt att göra det när man inte har någon bil, men muskler får man i alla fall. Rätt mycket med andra ord. Jag ska verkligen försöka komma ihåg kameran dessa veckor med andra ord.


Långpromenad och en söt fotoram

I onsdags gick jag på en jättelång kvällspromenad med bara Hippie. Diesel hade redan varit på en långpromenad så han fick stanna hemma, men han ville egentligen följa med, sötisen.

Hippie gick lös nästan hela vägen. Han var jätteduktig och kom när jag ropade eller visslade på honom. Vi träffade också en blandis mellan Japansk Spets och Border Collie tror jag, som Hippie hälsade på. Den var jättesöt och snäll. 
Det var jätteroligt att bara vara ute med Hippie, han lyssnade så himla myckert mer än om Diesel också följer med. Tror att Hippie var lite skraj faktiskt när det bara var jag med liksom. Men det går väl över förr eller senare. Vi, eller jag, så jättemånga fladdermöss vilket jag tyckte var väldigt intressant. De är så söta när de flyger i cirklar över en för att fånga insekter.  

Igår hittade jag en jättesöt fotoram på Lagerhaus i form av ett rosa hjärta där man kunde sätta in massa mindre foton. Jag bestämde mig genast för att bråka med min skrivare för att kunna skriva ut lite bilder till den. Jaa... Det gick ju inte riktigt som jag ville, den verkligen hatar mig och vägrade samarbeta. Så jag ska helt enkelt ta och köpa en engångskamera så slipper jag skrivarjäveln.


Trasselsudden Woody

Nu har vi besök av trasselsudden Woody, han kom i måndags och åker hem igen imorgon, onsdag. Amanda ska kanske vara fodervärd till honom så det är helt enkelt ett litet testvisit.

Det har väl gått bra, förutom att han betéer sig som att han äger hela huset, han är jätteelak mot Hippie...
Som tur är så låter Hippie inte honom mopsa sig för mycket, det är ju faktiskt Hippie som bor här, så i morse blev det värsta slagmålet. Det gick fort och lätt att sära på dem i alla fall... Men de kan också vara vänner och leka och busa som vilka hundar som helst. Helskumt alltså...

Hippie 20 veckor

V. 28

Denna vecka blir Hippie 20 veckor. Han är alltså hela 5 månader nu!! Grattis till Hips don´t lie!!

Väger gör han, men vägningen har jag varit dålig på den här veckan.

Jag kan också stolt meddela att Hippie nu är 100% rumsren. Halleluja!!

Den här veckan har varit lugn i hundväg. Många paddor har hundarna sett, men i övrigt har det inte hänt så mycket mer. Hippie är dock inte lika skällig längre. Men jag misstänker att det är för att Diesel och Hippie alltid varit tillsammans. Hippie känner sig självklart säkrare när han är i närheten av Diesel.

En ny hundkompis har Hippie och Diesel också fått, den 10 månader gamla (unga) rottishanen Zeus.
 


Nya hundkompisar

Idag träffades jag och Paola med hundarna. De fick leka i hundrastgården som vanligt. Idag fick vi dock sällskap av en massa hundar. Den första var rottishanen Zeus som endast var 10 månader. Skitsöt och jättecharmig var han. Det gick jättebra med alla hundar, trots att Diesel inte är så förtjust i svarta hundar, men valpar har han ju faktiskt inga problem med. Till och med Hippie blev rätt förtjust i honom.

Sedan var det Bella, tiken som endast går ihop med hanar, men bara gräver och vaktar. Hippie är skitskraj för henne.

Efter henne var det blandistiken Kiwi som inte stannade värst länge, men som kutade några varv tillsammans med resten innan hon gick igen.

Sedan var det självklart "the old one", den kastrerade 11-åriga border collie-hanen Prins som var halvt blind. Hippie lekte med honom med någon sorts skräckblandad förtjusning och Baloo spenderade ungefär 95% av tiden till att jucka på honom.

Sist, men inte minst var det den stackars terrierblandningen Milou på 7 månader som var så rädd för alla hundar att han absolut inte ville hoppa ned när jag väl plockat upp honom i famnen och räddat honom från alla andra, de ville bara jucka på honom och han ville bara därifrån. Det var väldigt synd om honom.

På promenaden till bussen träffade vi på chihuahuan Leo som var jättesöt. Diesel kunde inte riktigt bestämma sig för om han gillade honom eller inte så i ena stunden var han glad och hälsade och i andra var han asförbannad och ville hoppa på honom. Men men, jag tycker att det gått ovanligt bra medI Diesel och andra hanhundar idag, trots att Leo inte gick bra till 100%. Min duktiga hund, övning ger färdighet.

Till slut avslutades dagen med ett litet bad i fontänen vid Akalla centrum.

Dagen i bilder:

Hippie med sin hippiefrilla

Vill Baloo ha en ostbåge?

Dieselbabe

En halvskraj Hippie

En grävande Bella


Fina Hippie

Diesel, Zeus och Bella

Hips Don´t Lie


Hippie och Zeus


Dagens hundkul avslutades med ett bad

Så här skrämmer man livet ur matte

Igår förmiddag bar det av på en långpromenad med Lovisa och alla hundarna; Diesel, Hippie, Ellie, Pixie och Woodie.
Vi gick längs vattnet bortanför Lövsta och bestämde oss för att klättra uppför klipporna då vi inte orkade gå runt. Hundarna var lösa och fick sköta sig själva, men tro fan det att exakt alla hundarna hamnar i vattnet pecis efter att Lovisa sagt åt dem att inte ramla i. Både hon och jag fick panik, Diesel har aldriig behövt (velat) simma någonsin i sitt liv så jag var skiträdd att han skulle få en panikattack eller något. Det var väldigt nära att jag själv hoppade i för att få upp Diesel.

Pixie var den som tog sig upp först och allt eftersom kom de andra också upp. Lovisa lockade till sig alla förutom Ellie och Diesel till ett grundare ställe som var lättare att klättra upp på. Diesel och Ellie var självklart envisa och ville ta sig upp på samma ställde de ramlade i ifrån. Till slut, efter många om och men, det var ju så halt på klipporna nära vattnet så det tog längst för Diesel att ta sig upp. Slutligen kom han också upp och vi skyndade oss uppför klipporna för att hundarna inte skulle få för sig att hoppa i vattnet igen.

Vi gick resten av promenaden i skogen med hundarna lösa. De var jätteduktiga allihopa och Diesel sprang efter Ellie exakt hela tiden då hon luktade löptik, hon var skitirriterad och försökte springa ifrån honom, men lyckades självklart inte. Efter 2,5 timmar kom vi äntligen hem igen och både Diesel och Hippie däckade så fort de kommit innanför dörren.

Sluete gott, allting gott. Jag fick i alla fall se Diesel simma, vilket jag aldrig har gjort, om man inte räknar den första gången Diesel var ute på landet och hoppade rakt ut i vattnet från bryggan. Då simmade han lite faktiskt, men han har aldrig simmat någonting frivilligt efter det...

Kameran var tyvärr fortfarande på vift så inga bilder från detta äventyr.

Skaffa valp - Utrustning och annat

Halsband
Ett reglerbart vanligt litet valphalsband är bäst och billigast till den växande valpen. Stryp är ingen bra idé när valpen är så ung då halsbandet kan förstöra hals strupe och nacke på valpen. Vänta med det tills valpen blir äldre.

Koppel
Ett vanligt lättare koppel är perfekt. Ett flexi är ingen bra idé att ha då det sliter rätt bra på valpens hals.Vänta med det tills valpen blir äldre.

Bajspåsar
Man kan aldrig ha mör många bajspåsar när man har valp. Tänk på att en valp inte kan hålla sig lika länge som en vuxen hund.

Bädd
Det finns många olika sorters bäddar och sängar. Bia bädden är en bra bädd som är lätt att hålla ren. Den finns i många olika storlekar, allt från 45*45 cm till 120*100 cm, och i flera färger. Det blir dock en dyr historia om valpen biter sönder bädden då de inte är särskilt billiga. men det beror ju på om man vill ha en helt oförstörd bädd eller står ut med lite hål i hörnen. Till den vuxna hunden är bädden perfekt.
Till valpen rekommenderar jag en bädd i tyg som är lätt att tvätta i tvättmaskinen och är billig att ersätta om valpen sätter tänderna i den.

Leksaker
Pipleksaker tycker de flesta valpar är roliga. Sedan finns det ett väldigt stort utbud av leksaker. Det är dock din eller valpens smak som styr. Var dock noga med att välja leksaker i rätt storlek med valpen, så att den inte råkar svälja någon leksak. Hellre en för stor leksak än en för liten. Fråga i din zoofackhandel om du är osäker.

Tänderna och tuggben
Valptänder är väldigt vassa och när tänderna kommer fram kliar det enormt. Valpen kommer då tugga sig igenom ditt hem om du inte har något valpen får tugga på. Det kan vara allt från leksaker till tuggben. Här är det återigen du själv eller valpen som får välja, men håll valpen under uppsikt när den tuggar på något så den inte sätter i halsen. Fråga i zoofackhandeln om du är osäker på vad din valp ska ha för tuggben m.m.
En annan sak som kan vara bra att tänka på och börja tidigt med är tandborstning. Enligt veterinären går det lika bra med en mjuk tandborste och vatten som med hundtandkräm. Tandkräm finns både med leversmak och vanlig mint, testa dig fram vad valpen gillar. Träna tandborstningen långsamt, men ge inte upp. Det är värt det i slutändan då valpen som vuxen får bättre tandhygien och slipper dålig andedräkt och tandsten. Det är även snällare mot din plånbok då tandskrapning kostar en del. 
Tandborstar och tandkräm går att köpa i de flesta zoobutiker. Annars så fungerar en mjuk barntandborste lika bra. 

Tassar och klor
Börja träna valpen redan från början. Ta på tassarna och klipp klorna så att valpen vänjer sig. Klipp inte för mycket så du klipper i pulpan. Det kan skrämma valpen och resultera i en hund som är rädd för att få klorna klippta. Alla hundar är visserligen olika så alla tar inte ett klipp i pulpan som något negativt, men för att vara på den säkra sidan. 
Det kan också vara en bra idé att börja träna valpen med att smörja in trampdynorna, Vuxna hundar kan ofta få problem med torra trampdynor då det saltas på vintern till exempel. 
En lämplig klotång och tassalva hittar du i din zoobutik. 

Trimning och klippning
Har man en ras eller blandras som behöver trimmas och klippas när den är vuxen kan det vara bra att börja träna det tidigt också. Gör det som en rutin att borsta valpen varje dag och gör det på ett sätt som valpen tycker är roligt. Lämna in valpen hos en hundfrisör eller testa att trimma själv. Kom ihåg att ha tålamod.

TIPS!
Kompostgaller är guld värt när man har en valp och även när valpen vuxit upp. Man kan använda dem som valphage, staket runt  tomten och för att avgränsa vid trappor eller dörrposter där valpen/hunden inte får vara. 
Dessa finns att köpa någorlunda billigt på bland annat Bauhaus. 
En annan bra uppfinning är barngrinden som man kan använda för att avgränsa trappor och rum med. 
Dessa finns att köpa i de flesta barnvaruhus samt begagnat på bland annat Tradera.

 

Bara att vänta

Är i butiken idag. Har både Diesel och Hippie med mig då det är roligare för dem än att stanna hemma. Gissa om hundarna blev glada när de upptäckte det nya hundgodiset som var upplagt på hyllorna. Jag säger bara det att det är ett under om Diesel inte får ont i magen senare. Det är bara att vänta med andra ord...

Hippie är en pina, han lyssnar inte för fem öre och vill ha allt gott som finns i hyllorna. Desperat är ett bra ord som beskriver honom, det är som att han inte fått någon mat någonsin i sitt liv. 
Nu har båda hundarna äntligen börjat koppla av lite. Nu kanske man kan koppla av själv också.

Det är i alla fall äntligen fredag! Den här veckan har gått så himla långsamt alltså... En vecka kvar tills familjen åker utomlands. Det är FF för mig då. FF som i FamiljeFritt! i nästan 3 veckor. Härligt värre! Men dagarna innan fredag kommer gå såååå långsamt bara för att jag ser fram emot något... Så typiskt.

Hippie och jag

Det blir tyvärr bara jag och Hippie nere i Reftele i höst.
Diesel stannar helt enkelt hemma då det löste sig på ett annat sätt för Josefin som kanske skulle ha lånat honom.
Ledsamt för mig och Diesel, jag kommer ju inte kunna komma hem så ofta. Men 1 år går väl fort? Någorlunda i alla fall.
Har bestämt mig för att träna skiten ur Hippie när jag är på skolan så jag kan lägga ner så mycket tid som möjligt på Diesel när jag är hemma.

Det har löst sig med Bacon och fiskarna också. Alma kommer passa Marilyn och Nemo och Lovisa kommer passa Bacon åt mig. Tack så jättemycket båda två!!

Skaffa valp - Att tänka på innan

Har du tid?
Har du tid för en valp? Har du tid för en vuxen hund? Oavsett storlek på hunden behöver den både motion och kärlek. Hunden måste också tränas för att kunna följa eventuella regler hemma och för att den ska kunna fungera ute i samhället och det tar både tid och engagemang.
En hund ska inte vara hemma ensam längre än 4-6 timmar i sträck. Har du ett jobb eller en annan familjesituation som främjar det?
En hund lever också runt 10-15 år. Har du det intresset och engagemanget för att kunna ta hand om hunden under dess hela livstid?
Har du den tiden som behövs för att valpen och senare den vuxna hunden ska må så bra som möjligt?

Har du råd?
Har du råd med en valp och senare en vuxen hund?
En hund behöver lika mycket omtanke som ett barn och alla vet hur mycket det kostar att ha barn.
För en hund är det mat och eventuella plötsliga veterinärkostnader som kan tära mest på plånboken.

Ras och storlek
Vilken ras passar dig?
Vill du ha en aktiv hund för agility, lydnad och/eller annan träning eller vill du hellre ha en hund för sällskap?
Stor eller liten hund? Små hudar har en tendens till att bli skälliga, men de är också lätta att ta med om de är av storleken mindre. Stora hundar blir oftast lugnare när de blir äldre, men de är starkare och kräver någon som kan hålla i kopplet när det verkligen gäller.
Oavsett hundens storlek kommer den alltid älska dig villkorslöst om du tar hand om den väl.
När det kommer till raser finns det ingen ras som är dålig enligt mig, det beror helt på vad du som framtida ägare söker för hund och vad du kommer ha din hund till. De så kallade "kamphundsraserna" är egentligen helt underbara hundar som blir hur härliga som helst vid en god uppfostran. Även mindre raser eller andra "snälla" raser kan bli hemska i fel ägares händer.


Hippie 19 veckor

V. 27

Denna vecka blev Hippie 19 veckor. Han närmar sig 5 månader med stormsteg!

Hippie har blivit värsta fegisen! Han skäller och morrar på allt och alla nästan jämt. Det är jättejobbigt då man inte kan få tyst på honom... Sedan var det ju självklart händelsen med grannens softistik som han tyckte var otroligt läskig...
Och när resten av familjen kom hem från Norrland så blev det ett jävla liv på honom först. Det tog honom ett tag att lugna ner sig och inse att det faktiakt var familjen och inte massa främlingar som stod i hallen...
Det är spökåldern. Ingen tvekan om saken.

Hippie är trots sin osäkerhet extremt mycket tryggare i butiken. Han försöker inte smita ut ur butiken (lika ofta) utan håller sig mer till mig inne i butiken. Han är  dock en jävel på att sno hirskolvar så att hela golvet blir helt smuligt, men han kanske lär sig snart.

Min kamera är fortfarande spårlöst försvunnen så vi får se när det kommer lite nya bilder.

Söndagar är till för vila - om ni frågar mig

Idag har det varit en väldigt lugn dag. Diesel och Hippie har visserligen sprungit omkring lite, men för det mesta så har de sovit så jag har spenderat denna söndag med att slappa. Jätteskönt har det varit. Imorgon bär det av till butiken igen och med lite tur kommer Paola och Baloo dit och håller mig sällskap.

När jag tänker efter så har Hippie och Diesel farit omkring rätt mycket. Vilket litet energiknippe Hippie är! Och Diesel kan han med ibland. Så söta båda två. Diesel mår bra i magen igen nu så han har varit jätteglad hela dagen. Hundarna ligger för närvarande däckade på hall/köksgolvet och jag ska joina dem snart hadej ag tänkt. Fast, jag sover hellre i min sköna säng.

Och var fan är min kamera??? Spårlöst borta är vad den är! Får ta och finkamma hela mitt rum för hundrade gången imorgon.

Gute Nacht

Miljöträning för valpen - "Valpens åtta regler"

Upplevt åtta olika underlag: Trägolv, träflis, matta, betong, gräs, vått gräs, lera, grus. grunda vattenpölar, djupare vattenpölar, ojämna ytor, på ett bord, på en stol m.m

Lekt med åtta olika leksaker: Stor boll, liten boll, mjukisleksak, hårdare leksak, leksaker som låter, träleksaker, metallföremål, nycklar m.m

Upplevt åtta olika platser: Gården hemma, andra hem, skolgård, sjöar, åar, båt, källare, vind, veterinärstation, bil, garage m.m

Träffat och lekt med åtta olika människor (Ej familjen): Barn, vuxna, rullstolsbundna, gående, folk med hattar, solglasögon, kryckor m.m

Blivit utsatt för åtta olika ljud: Dörrar som öppnas och stängs, barn som skriker, bilar, lastbilar, klappande, tvättmaskin, hög sång, tappad kastrull, gnäggande hästar m.m. Tänk på att valpens välbefinnande kommer  i första hand.

Blivit utsatt för åtta föremål som rör sig snabbt: Skateboards, rullskridskor, cyklar, springande människor, katter, springande barn, mopeder m.m. Valpen skall dock inte jaga dem.

Upplevt åtta olika utmaningar: Klättrat på-i-in-ut-runt en låda, gått genom en liten tunnel (en kartong som är öppnad i båda ändar eller en agilitytunnel), klättrat över hinder, uppför och nerför ett mindre trappsteg, lekt kurragömma, blivit utsatt för en stor boll, ett paraply, gått på en skranglig bräda, hoppat över en kvast, gått på ett nedlagt kompostgaller m.m.
Blivit hanterad av en känd person åtta gånger per vecka: Buren under armen, buren mot bröstet, hållen nära golvet tätt intill personen, undersökt öron, nära, mun, mellan tår, klippt klorna, suttit i knät m.m.

Ätit i åtta olika utformade matskålar: Vinglig skål, plastskål, kopp, fat, ätit från sked, aktiveringsboll m.m.

Ätit på åtta olika platser: Valphage, köket, gården, garaget, bilen, källare, i ett annat hus, på en hög plats, under paraply m.m.

Lekt med åtta olika valpar eller säkra vuxna hundar så mycket som möjligt.

Varit ensam i mer än fem minuter på en säker plats åtta gånger i veckan. Dock max 45 minuter.

Upplevt koppel och halsband vid åtta olika tillfällen och på åtta olika platser.


Mr Sensitive Digestion

Fick nästan inte sova något alls inatt. Diesel hade jätteont i magen så jag fick vara ute med honom halva natten. Hippie fick också följa med då han inte ville bli ensam hemma så nu sover han som en stock här i butiken.

Diesel får ju ofta ont i magen, men det var väldigt länge sedan han fick såhär pass ont i magen. Han hade så ont att jag fick  dra honom med mig för han la sig bara ner.

Efter många om och men gick det i alla fall över och vi kunde gå och lägga oss igen, men det tog två väldigt långa promenader och vi hann se 5-6 paddor ute.

Diesel fick stanna hemma från butiken idag då han inte mådde så bra inatt och hela familjen ändå är hemma.

Orsaken till hans magont var nog en tuggsak han fick, den skulle visserligen vara lite mildare för magen tror jag, men det hjälpte inte. Från och med nu får han bara sin mat och leversnittar när det kommer till godis.

Han äter Eukanubas Sensitive Digestion och det fungerar jättebra faktiskt. Han får inte alls ont i magen av det fodret som han fick när han åt Royal Canin. Men Diesel är ju oerhört känslig...
funderar faktiakt på att testa James Wellbeloved eller Orijen som ska vara väldigt bra för känsliga hundar. Frågan är bara om jag vågar när Eukanubas Sensitive Digestion faktiskt fungerar...

Hoppas att han är gladare ikväll när jag kommer hem. Han var så deprimerad inatt och i morse. Min stackars mr Sensitive Digestion..

Snart stängning

Nu är det snart stängningsdags för butikerna i Vällingby så jag ska snart packa ihop och åka hem med hundarna. Som tur är kommer vi få skjuds hem så vi slipper sitta på bussen.

Dagen har gått bra, kom en stund tidigare då sl-hemsidan inte alls fungerade. Men det gjorde inte så mycket, höll Lovisa sällskap den sista halvtimmen hon jobbade.

Blev väldigt ledsen när det kom en kvinna som berättade om sin blandrastik hon hade fått avliva här i månadsskiftet. Hon var fortfarande jätteledsen och vi pratade en del om det och så. Diesel var jätteintresserad av henne i alla fall och hon tyckte att både DIesel och Hippie var jättefina. Mest Diesel gissar jag på för hennes tik hade varit 50% setter...

Det är så sorgigt när man måste avliva ett djur... Man tänker ju inte på att djuren inte lever lika länge som vi människor... Kom självklart att tänka på Diesel och att han inte kommer leva för evigt. Min härliga, underbara första hund... Nej, nu blir jag ledsen igen. Bäst jag packar ihop nu.

Vad har hänt med Hippie?

Tidigare ikväll var jag ute på en kortare promenix med hundarna. Då vi gick förbi ett av grannhusen visade det sig att de hade en hund som inte Hippie eller egentligen någon av oss hade sett tidigare. Det gjorde Hippie så totalt vansinnigt förskräckt att han nästan sprang ända hem samtidigt som han sk'llde som bara den (jag har ju honom lös så mycket det bara går).

När jag, efter extremt många om och men, fick honom att komma tillbaka till mig försökte jag få honom att hälsa på hunden, mellan grinden. Det var en jättesnäll och nyfiken tik av rasen softis (tror jag), men Hippie totalvägrade.
Till sist fick jag faktiskt tag i honom såpass att jag kunde lyfta honom, för jag ville absolut att han skulle hälsa på hunden innan vi gick därifrån (annars kanske han fortfarande skulle tycka att det var läskigt), bara det att när tiken ställde sig upp med tassarna på grinden (hon ville ju självklart hälsa) så gav Hippie ifrån sig världens skrik, det var som om någon stod och sågade honom i tassen med något väldigt rostigt verktyg... Han blev alltså skiträdd för henne. Jag lyckades till slut lugna ner honom tillräckligt så att han kunde hälsa på henne till slut och då började svansen vifta lite trots allt.

Men vad fan? Hippie har aldrig varit såhär pass rädd för en hund och absolut inte en tik... Jag undrar verkligen vad som hänt min Hips don´t lie...

Stressigt

Håller äntligen på att varva ner från min pölötsliga stressiga morgon.
Fick nämligen ett samtal vid 10-tiden från Lovisa som undrade om jag kunde skynda mig till butiken och öppna då det hänt en massa saker. Det var nämligen inte min tur att jobba idag.
"Självklart!" sa jag och började stressa mig till Vällingby.
Stressigare blev det då datorn inte alls ville göra som jag. Hatar verkligen datorer! Men till slut gick det och nu är allt frid och fröjd igen så nu kan jag andas ut.

Hippie och Diesel följde självklart md också, så nu ligger Hippie och tuggar på grisöron. Han lade nämligen beslag på både Diesels och hans egna, det lilla monstret <3

Hoppas att ni har en trevlig dag ute i solen! Passa på att sola och få lite hudcancer nu när det fina vädret för en gångs skull håller i sig. Tänk bara på era hundar så att de inte får värmeslag!

RSS 2.0