Ohyra hos hund

Loppor
Loppor suger blod, orsakar klåda och kan även orsaka hudskador och loppallergi.
Det finns olika lopparter i Sverige, men det är framför allt kattloppan som orsakar problem. Denna loppart kan angripa både hund och katt samt överleva länge inomhusmiljön. Hundloppan finns, men den är än så länge inte så vanlig. Loppor kan även bita människor, men de kan dock inte överleva på oss.

När det gäller behandling av loppos så finns det mreceptfria mediciner som både fungerar förebyggande och som behandling.
På apoteket finns följande:
- Frontline Vet.
- Exspot Vet.
- Dermocan schampo
- Canitex schampo

Kontakta veterinär om du misstänker skabb, inte behandlingen ger någon effekt eller om din hund har svår klåda, är blek eller är allmänpåverkad.

Löss
Löss orsakar klåda och kan ibland även orsaka hudproblem som till exempel fukteksem.
Löss är artspecifika vilket innebär att hundens löss endast angriper hundar. Lössen angriper alltså inte människan.

Receptfria mediciner som fungerar både förebyggande och som behandling finns.
På apoteket finns följande:
- Frontline Vet.
- Exspot Vet.
- Dermocan schampo
- Canitex schampo

Kontakta veterinär om du misstänker skabb, behandlingen inte ger någon effekt eller om hunden har svår klåda, är blek eller är allmänpåverkad.

Mjällkvalster
Mjällkvalster är små parasiter som lever på hudytan och orsakar lindrig klåda och mjällbildning.
Mjällkvalster är inte artspecifika och finns hos både hund, katt och kanin. Människor kan också få utslag och klåda, men det försvinner när hunden behandlas.
Framför allt valpar kan drabbas av mjällkvalster.

Receptfria mediciner finns, men kontakta gärna veterinär för råd. Kontakta även veterinär om du är tveksam vad gäller diagnos, om du har andra djur hemma än hun eller har många hundar hemma, om du inte får någon effekt av behandlingen eller om din hund har svår klåda och är allmänpåverkad.

Öronskabb
Öronskabb orsakar oftast kraftig klåda i och omkring öronen. Man kan okså se svart grynig sekret i örat.
Öronskabb är vanligast hos unga katter, men hundar kan också drabbas.

Inga receptfria mediciner finns så kontakta veterinär om du misstänker att din hund har öronskabb.

Hippie 18 veckor

V. 26

Denna vecka blev Hippie 18 veckor gammal. Han växer så det knakar, men jag har dock inte kollat hans vikt än.

Han har börjat bli lite kinkig när det kommer till maten. Han är inte lika matglad som han var i början, men han älskar solrosolja och middagen serveras blandat med lite burkmat. Det uppskattas både av Hippie och Diesel.

I övrigt har Hippie blivit trimmad flera gånger denna vecka. Han är jättesöt som alltid och har nu lite kortare päls igen då han trivs bättre med det nu när det är så varmt ute.

Hippie är väldigt osäker. Han skäller för minsta lilla ljud han hör, framför allt på kvällen. Andra hundar självklart också samt igår skällde han på ett par som var ute igår kväll. Han vet inte när han kan sluta skälla heller och han lyssnar inte när man säger till honom, men det löser sig nog ju äldre han blir. På ett sätt så verkar det ändå som att han har kommit i en väligt tidig spökålder...

Picknick

Igår hände det en hel del.

Först bar det av till Alma, hon behövde bärhjälp då hon skulle storhandla. Jag gav mig iväg tillsammans med hundarna i ottan, nja, vid 10- tiden egentligen, men det är ottan för mig då jag inte får sova så länge som jag skulle vilja. Och behöva!

Hur som helst är det alltid värsta grejen att åka tunnelbana med två hundar. Alla andra tycker det alltså. För min del är det inte så svårt. Jag har visserligen en hund som är megarädd (Diesel) och en hund som tycker det är spännande (Hippie). Varandras motsatser... Vi har i alla fall för det mesta turen att träffa på någon tokig hundglad människa vilket vi gjorde då; nämligen en engelsk dam. Hon pratade med Diesel i säkert 5 minuter och sa att han var så vacker och så söt. Sedan frågade hon mig om han var en Collie. Första gången någon tagit honom för en Collie faktiskt. Men det var lite roligt.

I Slussen fick vi vänta på bussen ett bra tag. Det var fullt med turistbussar där, det verkligen kryllade. Och mitt i värsta trafikstockningen kommer brandbilar också. Slussen är inte direkt det bästa stället att försöka köra åt sidan, good luck liksom. Jag blev typ döv då de fick stå och vänta på grönt. Och Hippie blev skitskraj, det var förta gången han såg en brandbil, stackaren.
På ett sätt är det rätt bra att Hippie är lite skraj av sig ändå, han skäller ju alltid när han ser en annan hund, och det var precis vad han gjorde. Jag hade inte upptäckt mastiffen som kom gående om han inte hade förvarnat mig. Tack vare honom kunde jag korta Diesels koppel så att han inte skulle göra utfall mot den. Tack Hippie!

Hundarna fick stanna ensamma hemma hos alma tillsammans med Nix och det gick jättebra. De var oerhört glada när vi kom tillbaka, men inga kisspölar på golvet alls, vilket jag hade oroat mig för då Hippie inte var hemma hos oss, det kan ju vara lite läskigt att vara ensam där man egentligen inte bor. Men tack vare Diesel och Nix gick det bra.

Efter storhandlandet bar det av till Husby där vi skulle ha picknick tillsammans med Paola och Baloo i det extremt varma vädret. Vi träffade också på Rocky och hans ägare när vi gick till hundrastgården i Akalla. Hundarna hade det jättekul med varandra, men Diesel och Hippie höll sig i skuggan då de tyckte det var för varmt.

Efter någon timma i hundrastgården gick vi allihop till vattnet. Gissa om hundarna tyckte det var skönt att svalka sig i det kalla vattnet. Där träffade vi också två tjejer som hade hundar. Båda var tikar så det gick bra. Diesel och Rocky la sig i det kalla vattnet på en gång. Till och med Hippie hoppade i, jag som trodde att han blivit avskräckt när han hoppade från bryggan på landet, men han verkar väldigt vattenglad. Hundarna hade verkligen jättekul tillsammans där. 
När både Diesel och Hippie hade rullat sig i sand och inte såg riktigt kloka ut bar det av hemåt där duschen väntade. Snacka om att de var trötta, de däckade nästan innan de kommit ut ur duschen. Och jag med för den delen.
Men allt som allt blev det en väldigt lyckad picknick ändå. Synd bara att jag självklartt glömde ta med kameran. Jag vet inte ens var den är förresten... Får ta och leta reda på den, en bild säger ju mer än tusen ord.

Att ensamhetsträna valpen

Passande inlägg med tanke på att jag inte ens börjat träna på riktigt med Hippie.

Att ensamhetsträna valpen är rätt lätt om man gör det på rätt sätt. Det är dock inte säkert att den metod jag använder fungerar på alla valpar, då alla hundar, som människor, är olika. Att ha en hund som kan vara ensam hemma underlättar rätt mycket i vardagen. Man är då inte beroende av att hunden måste följa  med en varje gång man ska gå någonstans som t.ex. till affären och man kan ofta jobba halvtid, vilket jag gör i vanliga fall, då man inte behöver oroa sig för hunden.

¤ När kan man börja ensamhetsträna valpen?
Börja så smått med ensamhetsträningen redan när valpen är just valp, vid 12 veckors ålder tycker jag är lagom. Då har valpen fått bekanta sig med hemmet och den nya familjen.

¤ Begränsa området
Genom att begränsa området valpen får röra sig på när den är ensam hemma bidrar man till att valpen känner sig tryggare. Det finns en orsak till att valparna ligger huller om buller och även på varandra i valplådan trots att den är hur stor som helst. Nu menar jag inte att man ska ge valpen den allra minsta ytan att röra sig på när den är ensam hemma utan helt enkelt kanske bara låta den vistas i ett av rummen hemma. Bara i köket, bara i vardagsrummet,  bara i hallen... Kompostgaller är en väldigt bra uppfinning om man har fler rum än dörrar.

¤ Börja smått
Självklart ska man inte börja träningen med att lämna valpen ensam i flera timmar det allra första man gör. Tänk vilken panik valpen skulle få då när den uppäcker att man är spårlöst försvunnen.
Börja smått helt enkelt. Gå och hämta tidningen, släng soporna eller stå helt enkelt ute på trappan eller i trapphuset i någon minut för att sedan gå in till valpen igen. Upprepa några gånger varje dag så att valpen vänjer sig vid att den faktiskt klarar sig själv och att du kommer tillbaka till slut.

¤ Öka succesivt
När du känner att valpen klarar sig den korta stund det tar för dig att slänga sopor etc. kan du helt enkelt öka ensamhetstiden gradvis så att valpen klarar av att vara ensam ännu längre. Var dock lite mild mot valpen när den är så ung, lämna den inte ensam i flera timmar.

¤ Godis löser alla problem
Om det vore så bra. Nej, men godis får valpen att tänka på annat än att den saknar sin matte eller husse. Du kan t.ex. gömma leversnittar och annat gått så att valpen får leta reda på dem och därmed använda sig av sitt luktsinne, vilket för övrigt är en väldigt bra sak att träna. Sedan kan du ju alltid ge valpen lite godare godsaker som t.ex. grisöron, gristrynen, oxsvansar etc. som smakar lite mer och håller valpen så sysselsatt att den inte kommer märka att du är borta förrän godsaken tagit slut.
Själva tuggandet har också en lugnande och avstressande effekt på valpen, vilket även gäller den vuxna hunden.

¤ En vuxen hund kan hjälpa till
Har man redan en vuxen hund hemma som är ensamhetstränad kommer valpen känna sig mycket bättre till mods om de lämnas ensamma tillsammans. Då är ju valpen inte riktigt helt ensam och är den vuxna hunden trygg och lugn när den är ensam blir även valpen det.

¤ Beröm lagom
Överöser man valpen med beröm när man kommer innanför dörren igen kan man lätt få en valp och sedan en hund som blir överexalterad och lätt stressad varje gång man varit någonstans. Beröm lagom och  ge inte valpen din fulla uppmärksamhet förrän valpen lugnat ner sig.

¤ Att tänka på
- En valp kan inte hålla sig lika länge som en vuxen hund kan så det kan ske olyckor hemma. Olyckorna kan självklart också uppkomma om valpen blir rädd när den upptäcker att den är ensam hemma.
- En valp som har tråkigt och inte har fått några leksaker att leka med kan lätt få för sig att tugga sönder diverse saker i hemmet. Skor är de mest lättåtkomliga föremålen för valpen så tänk på det innan du lämnar valpen ensam i hallen med skohyllan full med skor.


Ensamma hemma

Igår var jag tvungen att lämna hundarna ensamma hemma då jag skulle till jobbet en snabbis och inte hade någon hundvakt. Var rätt nervös under de 2 timmar jag var borta då jag inte ens börjat med ensamhetsträningen för Hippie, vilket jag vet är sååå fel... När jag kom hem låg dock både Diesel och Hippie och sov och inga olyckor hade hänt inne heller. Snacka om att jag känner mig rätt stolt över Hippie nu!  

Luftballonger betyder sommar!

Paola passade Hippie så att jag kunde jobba igår. Efter jobbet gick vi på en långpromenad med Baloo och Hippie då det var så himla härligt väder. Pappa passade Diesel så honom behövde jag inte oroa mig för.

Vi spenderade rätt mycket tid i hundrastgården i Akalla där hundarna fick göra vad de ville. Det dök också upp en söt tik som de fick chansen att leka lite med. Baloo blev störtförtjust i henne medans Hippie tyckte att hon var läskig och gömde sig hos Paola.

Vilken fegis till hund jag har egentligen. Eller han kanske är osäker förresten. Han skällde på allt och alla han tyckte verkade läskiga; hästar, hundar och cyklister. Jag måste verkligen ta och jobba med honom så att han inte blir en jobbig skällande hund när han blir äldre, framför allt när man kan försöka undvika det.

På bussen hem var de några tjejer som diskuterade om det var lagligt att strippa... Jag satt och tittade på alla luftballonger som var ute. Det var faktiskt några stycken, vilket innebär, i alla fall för mig, att det är sommar!!
Det var då fan på tiden!


Veterinären

Igår kväll bar det av med Diesel till veterinären för vaccinering. Tog honom till Hässelby veterinärpraktiks filial precis brevid Arken Vinsta då det är nära dit.

Diesel var jätteskraj där då han aldrig varit där innan så han gjorde sig så liten som möjligt så fort veterinären skulle kolla honom. Tyckte lite synd honom, men han var jätteduktig. Han fick vaccinationssprutan utan ett ljud, men så har han också alltid gjort. Annat än Hippie som tjuter som en stucken gris med andra ord.

Bad även veterinären att lyssna på Diesels hjärta efter blåsljud, vilket hon konstaterade rätt snabbt. Jag anade dock det då veterinären på Västerorts djursjukhus reagerat på det sist han var och vaccinerades. Det kan ju dock vara både litet som stort, ofarligt som allvarligt, så veterinären skickade en remiss till Albano som då ska göra en riktig undersökning så man vet säkert hur allvarligt eller ofarligt Diesels blåsljud är. Har bett pappa att ringa och boka en tid för Diesel idag så får vi se.
Det kommer väl kosta mellan 1000-2000 kr, men jag lägger mer än gärna ut de pengarna för att försäkra mig om att Diesel mår bra. Nog för att pappa bergis kommer insistera på att han ska betala, jag har ju Hippie som jag betalar allt för också, men för min del är det inte så noga.

I övrigt tyckte veterinären att Diesel var jättefin och välmående förutom en liten början till tandsten. Så det är helt enkelt dags för Diesel att bortsa tänderna vare sig han vill det eller ej.  

Svårt med trappor

Diesel har haft otroligt svårt med trappor denna vecka.
Han har ju visserligen alltid haft lite svårt för vår trappa hemma ända sedan han var liten, då han ramlat i den så otroligt många gånger, men det har alltid gått över.

Den här veckan var det till och med några dagar jag fick bära ner honom från övervåningen då han totalvägrade att ens försöka gå ner för den själv.
Han halkade några gånger med bakbenen tidigare i veckan och det gjorde honom nervös. Ovanligt nervös... Det var nästan som att han bad mig att bära ner honom, eller i alla fallhjälpa honom då han inte vågade gå ner själv. Min söta Diesel, självklart bar jag honom, alla 29 kg ovillkorlig kärlek <3

Tack Paola för att du hjälpte både mig och Diesel att klippa hans tassar så att han inte skulle halka mer. Vet att det var en extremt jobbig uppgift då han inte direkt är så förtjust i att bli trimmad, men igår kan man väl säga att du fick lön för mödan. Igår bestämde han sig nämligen på allvar för att våga gå ner själv i trappen igen och lyckades!

Hippie 17 veckor

V. 25

Denna vecka blev Hippie 17 veckor. Måste nästan ta och raka honom igen då hans päls växt jättemycket.
Han själv växer rätt bra han med, nu väger han  9,9 kg.

Han går fortfarande lös för det mesta, men han har börjat tänja på gränserna, vilket inte är så förvånande i och med att han blir äldre... "Godis!" lyssnar han dock självklart fortfarande på, han tänker ju trots allt med magen, haha.

Han har börjat lyfta på benet redan då och då, vilket innebär att han tar efter Diesel rätt bra. Han förväntas ju egentligen inte lyfta på benet förrän om 3-4 månader då han blir könsmogen.

I veckan har han varit med mig och Diesel i djuraffären, vilket är jättebra socialträning, både med människor och andra hundar. Han har även blivit skrämd av en man på inlines. Hippie sprang iväg och skällde med svansen mellan benen... Inte så konstigt egentligen, för hur många medelålders mänåker inlines mitt i natten?

Landet

Idag bar det av till landet med hundarna. Paola och Baloo följde också med för att hundarna skulle ha extra roligt.
Här kommer bilderna Amanda tagit:

Baloo och Hippie så söta tillsammans

Hippie i backen

Diesel tycker att det är härligt att bada

Söta Hippie på bryggan

Vackrare än vackrast <3

Diesel badar

Söta blöta Dieselbabe

En fascinerad Hippie

Baloo simmar

Hippie simmar

Baloo och Hippie på språng

Babe


Vacker

Här var man otrevlig

Jobbar på Féline House några timmar idag.
Rätt mycket kunder har det varit faktiskt vilket är jättebra. Står ju dock ensam i butiken, vilket innebär att jag inte direkt kan göra fler saker än vad jag har händer, det vill säga två.
När jag stod och hjälpte en kund med en klöspelare och därmed hade händerna fulla ringde "porttelefonen", men jag kan ju inte direkt släppa kunden för att svara i telefon, det kommer inte att hända. Hur som helst kom det in en man med en paketleverans till butiken och började skälla på mig på en gång att han "ringt på porttelefonen och ingen svarade" samt "hörde du inte den?".

Tack för den liksom, gud vad man kunde vara otrevlig. Paketet han skulle lämna vägde 5 kg så det var inte direkt tungt eller vidare jobbigt att komma och lämna det själv OCH det är lite svårt att försöka ignorera en telefon som ringer miljontals signaler så nej, jag hör inte dåligt!

Nog för att jag sa att "jag kommer svara nästa gång det ringer, det lovar jag". My ass, så otrevlig som han var kan han ringa hur mycket han vill utan att jag tänker lyfta luren...

Nu är jag arg =(


Roadtrip till Stora Segerstad

I förrgår bar det av på en roadtrip till Stora Segerstad för att titta på skolan och få lite insikt i det hela, så man inte är helt lost när man kommer dit i augusti...

Det är riktigt fint där borta. De har ett jättestort område med matsal, lektionssalar, internat, svinstall, ladugårdar, hönshus och hundstall. I hundväg har de även apellplan, agilityplan, rastgård samt skogs- och ängsmark för sök- och spårträning.

Träffade också en av hundlärarna och han verkar verkligen jätterbra! Han är bland annat utbildad hundinstruktör i SBK där han utbildat runt 600-700 ekipage, han har tränat försvarsmaktens hundar och är också utbildad hundpsykolog.

Det kommer också att vara en massa föreläsningar med kända hundmänniskor som t.ex. Memea Mohlin. Kanske dags att börja skryta om att hennes dotter Agnes gick i min klass under första året på gymnasiet. Hehe.

Sist, men inte minst har jag goda nyheter!
Det finns nämligen en chans att jag kan ta med inte bara Hippie utan även Diesel! Gissa om jag är glad! Det är nämligen en tjej som ska gå samma utbildning som jag som inte har någon egen hund och då föreslog vi att hon kanske skulle låna Diesel och använda honom som sin hund under utbildningen, vilket hundläraren verkligen tyckte var en bra idé. Då får vi bo tillsammans eftersom det inte är direkt snällt mot Diesel om vi skulle bo i olika rum, men det kommer nog fundera jättebra tror jag.
Ingenting är riktigt bestämt än, då hon ska fundera lite på saken, men förhoppningsvis, för Diesels skull, går hon med på det. Vi får se helt enkelt =)).

Över 8 timmar i bil denna roadtrip orsakade förkylning så nu är jag dunderförkyld, vilket inte är någon höjdare när man har med Diesel och Hippie att göra med... Hoppas att den går över snart...


Hippie 16 veckor

V. 24

Denna vecka blev Hippie 16 veckor. Vågen stannade på 8,4kg.
Pälsen håller på att växa ut igen, vilket är synd för det innebär att jag får fortsätta sova med fönstret öppet. Inte roligt med tanke på det dåliga vädret...

Han börjar bli en pain in the ass när det kommer till att sova på kvällen. han somnar inte förrän sent, han verkar inte kunna koppla av riktigt...

När det gäller inkallningen så lyssnar han i princip endast då man ropar "Godis!" och när man visslar, men det händer att han kommer då man ranvänder sig av kommandot "Hit". Vem vet, det kanske utvecklar sig åt det bättre snart...

Min kamera är på vift så tyvärr har jag inga bilder från denna vecka.

Regnig helg

I helgen var det så himla dåligt väder, blev jätteirriterad.
Åkte hur som helst med hundarna till Alma i lördags  för en liten sleepover tillsammans med Paola och Baloo. På vägen dit var tunnelbanan självklart fullpackad med människor så jag Diesel fick hjälpa mig att skingra på alla när vi äntligen skulle gå av.

Tack Diesel <3

Hundarna hade självklart jätteroligt och vi med, men det blev självklart mycket duschande på grund av det dåliga vädret... Kinamat, film och godis stod förutom hundpromenader på schemat och roligt hade vi. Det var skönt att komma bort från matte- och naturkunskapspluggandet då det känns som att jag inte kommer klara det trots allt...

På söndagen gick vi på en längre promenad med Baloo, Hippie och Diesel samt Alva och Smilla som Alma var hundvakt till. Det regnade självklart som fan hela den tiden vi var ute vilket inte var så trevligt med tanke på hur blöt man blev. Som tur var hade jag tagit med mig Diesels täcke och Hippie fick låna Nix täcke så ingen av dem blev riktigt dyngsura.

Fundering 1: Nästan varje människa som får reda på vad Hippie är för blandning, eller ja, att han är en blandning av inte bara två raser utan hela sex stycken, verkar undra om han är ett "misstag", alltså att han inte är "medvetet framavlad"... Seriöst, måste hunden vara en blandning av endast två raser för att ses som medvetet framavlad? Man avlar väl ändå på en viss blandning för att man tycker att blandningen resulterar i en bra hund?

Fundering 2: Har exakt alla människor gått och blivit sockerbitar?? Diesel hade sitt täcke på sig när vi åkte till Alma, då det regnade, men nästan alla höll på att "skydda" sina kläder/jackor med diverse de höll i, t.ex. matkassar...
Hallå, man har väl ändå på sig en jacka som tål vatten då det vräker ner som i helgen? Och herregud, regnvatten är för fan rent så det blir inte direkt bestående skador om man råkar nudda en hund med täcke på sig... Skärpning människor!


Amandas studentmottagning

Igår tog Amanda studenten, hur hon lyckades med det är fortfarande oklart... Haha.

Mottagningen hölls i alla fall hemma tillsammans med släkt och grannar. Jag fick stå och slava i köket i princip hela tiden då allt blev försenat och ingen annan verkade vilja hjälpa till.

Både Diesel och Hippie tiggde så mycket de bara kunde. Jag förstår inte hur de orkade egentligen, de gick omkring och försökte norpa godsaker från tallrikarna hela tiden. Det var jättestressigt för mig, då jag inte riktigt kände att jag kunde slappna av. Men till slut däckade Hippie och så sov han i någon timme. Han vaknade inte för något, sötisen.

Diesel vaktade som bara den, han tycker det är så roligt med alla människor som kommer och då måste han ju säga till att det kommer roliga människor vid dörren. Som om vi inte hör den irriterande dörrklockan.. Men det är lite gulligt egentligen, min Babe.

Kvällen blev okej trots att jag tyckte att vi pratade om samma saker som på min studentmottagning för snart 1 år sedan och att alla pratade med en samtidigt så man inte kunde avsluta det samtalet man hade påbörjat...

Hundarna var jättetrötta när alla hade gått och idag fick jag till och med ta lite sovmorgon för Hippie ville inte vakna.

Hippie 15 veckor

V. 23

Denna vecka blev Hippie 15 veckor. Han väger runt 8 kg nu så han växer bra.

Rumsrenheten pendlar fram och tillbaka hela tiden. Ena dagen är han hur duktig som helst och andra dagen är det som att han glömt allting igen.. Men det kommer väl senare antar jag. Hoppas jag..

Tränar mycket på att ha Hippie lös på promenaderna. Han är jätteduktig och lyssnar fortfarande bra på mig, framför allt om han vet att jag har frolic med mig. Tränar också på att vi ska stanna innan vi går över övergångsställen samt inkallning när det kommer hundar, människor, cyklar och mopeder. Han är hur duktig som helst.


Det kanske går framåt trots allt?

Sitter som vanligt (nu för tiden) och pluggar matte b samt naturkunskap b. Naturkunskapen är inte direkt något problem för mig, om man bortser att de planerar att ta livet av mig totalt med idiotiska hemlaborationer... Matten ska vi bara inte tala om, sitter som en komplett frågetecken... Men det går väl mer framåt nu än om man jämför med i början... 

Marsch matte!

Det är endast brukshundsägare som använder sig av det kommandot.

Reftele i augusti

Då jag blivit antagen till KY-utbildningen Landsbygdsföretag/hund bär det alltså av till Stora Segerstad (och Värnamo) naturbruksgymnasium strax utanför Reftele i Gislaved i augusti.
Utbildningen är på 1 år och ger kunskaper om entrepenörskap, arbetsledning och företagande. Inriktningen företagande med hund, som jag valt, ger mig sedan behörighet till att starta ett eget företag inom hund och därmed driva ett hunddagis eller utbilda servicehundar.

Det kommer bli riktigt spännande att gå denna utbildning, men jag kan inte låta bli att vara seriöst nervös då det inte är mer än 2 månader till augusti. Jag ska ju också bo på internat där, so I´m gonna be all alone in Värmland.
Nej, jag kommer dela rum med någon som också går utbildningen, men det har jag inga större förväntningar över. Man får visserligen bestämma själv vem man vill bo tillsammans med, men det beror ju lite på hundarna också, om de kommer överens.
Fick också reda på att jag endast kommer kunna ha med mig EN av hundarna, då det är någon regel som gäller för alla på internatet. Varför alla dessa antalsbegränsningar egentligen? Vad gör 2 hundar om det finns en liten möjlighet till ett eget rum? Men men, det typiska "alla ska ha lika" slår till igen... Suck. För nuvarande, och jag antar det slutgiltiga blir att Hippie följer med och Diesel stannar hemma... Stackars Babe.. Jag som vill ha med båda mina änglar...
Ska höra med Ronnie om han kanske kan gå med på att låta Diesel gå på hans dagis, fast Diesel är lite knäpp...

Den 16:e juni bär det i alla fall av för att titta lite på skolan innan utbildningen börjar den 17:e augusti. Fan vad nervöst egentligen.. Tack gode gud att jag åtminstånde kommer ha Hippie med mig så att jag inte är helt ensam där, det blir liksom Hippie and I all alone in Värmland. Det låter lite bättre tycker jag.  

Har ni riktigt tur kanske jag fortsätter blogga om äventyret i Värmland. Håll utkik!

Hippie 14 veckor

V. 22

Denna vecka blev Hippie 14 veckor gammal. När jag till slut vägde honom stannade vågen på 7.4 kg så han växer så det knakar.

Han blev badad, fönad och fick klorna klippta av Paola och sedan blev han rakad av Lovisa och hennes mamma så nu ser han ut som en helt annan hund. Men det passar honom och nu slipper han den varma pälsen när det ändå är så varmt ute. Han är nog rätt nöjd själv i sin nya frilla.  

Jag har upptäckt att han är väldigt förtjust i att ligga i duschen om jag spenderar en längre tid inne i badrummet. Ett annat favoritställe är hallen på alla skor. Han ska ju följa efter mig hela tiden och är så mammig. Jag finner det visserligen lite jobbigt, men på ett sätt är det ju bra då han inte vill komma bort från mig ute. Jag har försökt ha honom lös större delen av tiden vi varit ute och det hat fungerat helt utmärkt. Han kommer när man visslar och ropar hans namn eller när han tycker att man kommit för långt ifrån honom.

Rumsrenheten går framåt igen nu, och han har inte kissat inne på evigheter vilket är jättebra.

Tigger gör han i princip alltid, oavsett vad man håller i handen tror han att det är något ätbart och så tigger han. Han är hungrig all the time och jag måste hålla honom under uppsikt när Diesel äter så att Hippie inte snor hans mat. Diesel har visserligen börjat vakta sin mat, men är Hippie tillräckligt envis ger Diesel upp och lämnar sin mat, vilket innebär att Hippie vinner...

Hippie kommer verkligen bli en pina för andra hundar när han blir äldre, så envis och jobbig som han är. Men om han inte sköter sig sätter Diesel honom på plats ändå och det kommer andra hundar också göra. Så med andra ord löser det sig nog.

Valpträff har han också varit på. Där träffade han sina kullsyskon och alla sina äldre hel- och halvsyskon. Han upptäckte dock att hans systrar i kullen (6st) är kaxiga som bara den och morrade och brottade ner både Hippie och hans bror Gizmo. Riktiga bitchar skulle jag själv kalla dem.  Valpträff

Igår var det valpträff för Hippie på Drottningsholms hundöar. Där fick han träffa sina kullsyskon, äldre hel- och halvsyskon samt mamma och pappa.
Det var riktigt roligt att se alla tidigare kullar och Hippies syskon. Hippie var som väntat lite större än sina syskon, men skillnaden var inte så himla stor som jag hade väntat mig. Det var självklart en massa andra hundar där samtidigt och Diesel, som också fick följa med, hade jätteroligt och skötte sig utmärkt tillsammans med dem.


Mamma Ellie


Hippie


Hippie med ett kullsyskon och pappa Fjant


Diesel, Ellie och en av hennes äldre valpar


Söta Diesel vilar ut vid vattenskålen

Efter valpträffen bar det av ut till landet för att fira mormor på Mors dag. Hippie ramklade i vattnet nere vid bryggan och sedan råkade jag få honom att hoppa från bryggan när jag kastade ett löv i vattnet. Snacka om att han blev chockad - båda gångerna, men han blev inte rädd trots allt. Efter det sprang Diesel och Hippie omkring som galningar i flera timmar. När vi kom hem var klockan runt 21-tiden och hundarna däckade så fort de kommit innanför dörren.


Diesel och Hippie efter ett dopp


Diesel och Hippie i solen


Diesel och Hippie leker


Hippie i full fart


Äntligen på väg hem

RSS 2.0