Den första snön

V. 42

Måndagen och tisdagen denna vecka var vi lediga. Jag och Hippie tog det lugnt och lekte och så. Pluggade också en del. Hippie skämde ut mig på tisdagsmorgonen när han fick för sig att skälla ut några människor som var ute på promenad. Han är så i spökåldern nu...


"Mums, en oxstrupe"


Galen


Knäppa Hippie


Trötta Hippie


Galen lek med Alfons


Leken fortsätter


Hippie håller stenhård koll på att blodpuddingsbitarna inte smiter

Onsdagen slutade med att vi var lediga hela dagen. Vår lärare var sjuk så vi hade inget prov heller för den delen. Det var visserligen bra för de flesta i klassen visste inte ens om provet. Vi tog det lugnt, spelade kort och så. På kvällen gick jag, Josefin och jannike på en längre promenad i skogen med hundarna. Vi vågade dock inte ha dem lösa då det är älgjakt, men vi tog en massa fina bilder på dem i alla fall. Senare på kvällen kom Marika och Matilda över och vi tittade på Bonde söker fru. Gud vad pinsamt det programmet är, men vi hade kul i alla fall. Men jag säger det, gud vilka dåliga program jag tittar på nuför tiden; Bonde söker fru, Inlåst, Idol... Vad kommer härnäst, Körslaget?!


Man kan inte orka allt här i världen


Hippie trött


Bus med Dexer


Hips don´t lie


Hippie, Allis och Alfons


Hippie, Allis och Alfons


Hippiedipp spanar


Hippiedipp spanar ännu mer


Alfons


Josefin med Allis


Hippie leker med kopplet


Det märks att han är valp :)


Alfons

Det var i alla fall skönt med sovmorgon på torsdagen. Vi tränade "larma" och så hela förmiddagen. Linus fick hjälp att träna sin 5 månaders valp Daisy hela dagen så det slutade med att alla ville titta på istället. Men man lär sig mycket av att titta på också.
Hippie fick leka med Victor, Allis, Allis, Alfons, Sixten, Rut och Manick i rastgården. Hippie hade jätteroligt ända tills Manick bestämde sig för att sätta dit honom totalt för något helt påhittat. Då vågade inte Hippie vara med längre utan satt och tryckte bakom mig resten av tiden.

Denna fredag fyllde Paola år. GRATTIS PAOLA!! Vi såg slutet av den supergamla videon om hundskötsel och Hippie kunde inte låta bli att skälla ut en cavalier som var med. Min knäppa vovve tittar verkligen på tv...
De som ville fick göra provet och resten fick fortsätta träna specielasök. Jag gjorde självklart provet och det gick jättebra, trots att jag nästan hade Hippie i knät under tiden då han hamnade i blåsväder hos Manick igen. Den här gången var det faktiskt hans egna fel, men han var rätt skraj över det.. 
Resten av dagen spenderade jag och Hippie med att ta det lugnt. 


Hippie i snön

Lördagen var rätt så händelselös förutom att jag lyckades ta fina kort på Hippie när vi lekte i rastgården. 


"Ska jag leka med bollen eller inte? Hmm.."


Sötnosen


Hösten är verkligen här


Skönt väder


Hippie gör det hanhundar gör bäst


Hippies boll


Hips håller utkik


Söt


Fina Hips

På söndagen fick jag reda på att jag inte kunde praktisera på hunddagiset jag ringde i fredags. Då jag måste ha Hippie med mig under praktiken (vill inte att Woody ska ta livet av honom när ingen är hemma) sa de nej. De tycker tydligen inte att personalhundar passar på ett hunddagis... Men men, jag har fler ställen att ringa så jag överlever. Men jag säger bara att mitt hunddagis kommer vara sååå mycket bättre än alla andras för jag kommer tänka på ALLT. Eller hur Paola =)  

Protestlista!

V. 41

Den här veckan har varit fullproppad.

Måndagen var vi lediga, men jag och Hippie hade det rätt bra då vi bara tagit det lugnt och städat och så. Hippie blev dock påhoppad av Ester utan anledning så han blev lite ledsen. Han kommer inte få hälsa på henne något mer..
På kvällenlyckades jag sitta lite med rasarbetet innan Jannike och Josefin kom med Alfons och Allis. Hippie blev superglad!


Av någon konstig anledning somnade Hippie på vardagsrumsbordet...

Tisdagen bjöd på sovmorgon, men extremt mycket teroi så man blev helt snurrig. Ida-Maria med rottisvalpen Dexer flyttade in i vårt rum under dagen. Hippie och Dexer håller verkligen på att bli vänner fast Hippie är extremt vaksam vad gäller alla hans tuggben, han vaktar dem som bara den. Min dumma vovve...
Satt med rasarbetet på skolans datorer under eftermiddagen och passade på att skriva ut lite mer fakta och så. På kvällen gick jag och Josefin med hundarna på en längre promenad i skogen. De fick springa lösa också och Hippie var så duktig så. Efter det satt jag dock med rasarbetet resten av kvällen.  


Hippie och Dexer leker i klassrummet


Ännu mera lek i klassrummet


Söta Dexer har blivit jättestor


Jättelång tunga har han också

Under onsdagens morgon hade vi teori om specialsök. Vi skulle börja själva träningen på torsdagen. Sedan tränade vi lite allt möjligt, jag och Hippie tränade "Larma" som vi inte riktigt tränat så mycket tidigare. Men det gick jättebra, Hippie förstod precis! jag lyckades till och med få honom att prova lite agilityhinder med hjälp av klicker. Helt plötsligt förstod han precis vad han skulle göra! På eftermiddagen såg vi en supergammal film om hundskötsel, den var typ från 1986 eller liknande.
Under eftermiddagen försökte Josefin hjälpa mig med rasarbetet, men varken hon eller jag blev klokare så Jannike fick hjälpa mig istället, men jag blev helt klar med det då i alla fall.
På kvällen var det kvällsmat senare än vanligt, de hade skördefest samtidigt, så då struntade vi i det. Vi begas oss till Smålandsstenar för att handla mat istället, så nu har jag hur mycket mat som helst, vilket är skitbra.

På torsdagsmorgonen fick jag i princip dra upp Hippie. Han var verkligen totalt slutkörd och ville inte alls vakna. När vi tränade specialsök kopplade han inte för fem öre, och han däckade så fort det inte var hans tur... Under rullstolsträningen var han däremot mer aktiv, men jag tränade mest "Larma" och dra av min ena strumpa. "Larma" gick rätt okej, han kopplade till slut, men det här med att dra av min strumpa hade han ju aldrig testat förut. Ena sekunden förstod han precis vad han skulle göra medan han inte förstod någonting andra sekunden.. Även här däckade han så fort han fick chansen, lillen.
På eftermiddagen skulle vi träna specialsök igen, men jag och Josefin var tvugna att skriva ut våra rasarbeten först så jag lämnade Hippie i klassrummet under tiden. Det tog superlång tid att skriva ut och när vi kom tillbaka hade Hippie inte rörs sig ur fläcken, han hade somnat så fort han lagt sig tillrätta. Stackars lilla tröttisen... Försökte dock lite i alla fall på specialsöket, men han var någon helt annanstans...
På eftermiddagen spelade vi kort innan Ida-Maria, Jannike och Josefin åkte hem och först sd kunde Hippie koppla ner helt och hållet. Han sov som en stock exakt hela kvällen medans jag såg på film och slappade.

Under fredagen var vi lediga så jag och Hippie slappade i princip hela dagen. Jag såg på lite film och tv och läste en bok. Vi gick faktiskt en runda i skogen också och lekte på fotbollsplanen, men i övrigt hände ingenting.

Lördagen spenderades som fredagen, fast självklart så regnade det i princip hela dagen. jag och Hippie lyckades i alla fall komma ut och leka lite på fotbollsplanen, men annars var det film som gällde.

Söndagen spenderades som lördagen. Dåligt väder självklart så film och tv för hela slanten. Pluggade också en del till onsdagens prov. Nu ska jag ta och äta, sedan ska Hippie ut och efter det ska jag duscha.


Fler bilder från praktikveckorna

I hundrastgården i Akalla:


Baloo och Hippie gnabbas lite


Dieselbabe är supertrött efter en dag på pensionatet <3


Hippie likaså <3


Här blev det lite fart på Hippie och Baloo


Supertrötta Dieselbabe <3


Min sötnos <3

Hos Alma:


Jag


Söta Nix


NÄRbild

Hemma:


Söta tillsammans eller vad?


Mitt Hjärta


Min Stjärna


Syskonkärlek på högsta nivå <3


Lek


Dvärgpudeln Woody tittar på, han är inte bjuden om man säger så..


Knäppisar


Så jävla söta


Hipppiestyle såklart


En kossa på tomten

V. 40

Måndagens enda lektion började 13:15 så det blev en väldans lång sovmorgon. Hela lektionen gick dock åt till att disskutera om våra praktikplatser så det blev inget annat gjort.
Hippie fick leka lite i rastgården tillsammans med Alfons, Alice, Alice och Victor, men han var inte så lycklig efter ett tag då Alfons tyckte att han behövdes juckas på... Stackars Hippie visste inte vad han hade gjort för fel... Sedan fick jag bada honom då det varit får i rasthagen och betat ner gräset. Det var fårskit exakt överallt!

Denna tisdag hade vi vår a första lektioner om hunddagis och hundpensionat.Vi pratade om lagarna som gäller hund och katt och höö på det med det hela dagen medans hundarna satt i hundstallet. Alfons har faktiskt lärt Hippie att skälla upptäckte jag idag. Men han har sådant mesigt skall så han ser bara gullig ut, haha.
Sedan fick Hippie leka med Alfons, Alice och Dexer, men än en gångtyckte Alfons att Hippie skulle juckas på och hippie kände sig rätt låg efter det. Men när Hippie och Dexer väl kom igång med lekandet var det roligt. 
Tittade på "Only You" samtidigt som jag satt med rasarbetet.

Under onsdagen började vi träna hundarna med rullstolar. De fick lära sig att gå bredvid dem utan att tycka det var läskigt, men Hippie behövde jag inte ens övertala, han var jätteduktig. På eftermiddagen hade vi teori om ensamhetsproblem, vilket var intressant, med tanke på hur Hippie inte kan vara utan mig. 
Det är inte varje dag man har en kossa på tomten, men det hade vi idag. Elstängslet fungerade inte så en kossa bestämde sig för att göra en liten utflykt helt enkelt. 
Vi åkte till Smålandsstenar och handlade lite mat och så, sedan såg vi på Idol och spelade kort halva natten. Och jag som inte ens gillar Idol...

 
Hippie letar efter godis i klassrummet


Klippte också Hippies öron under kvällen. Vad tycks?


Visst blev han söt? =))

Under torsdagen fortsatte vi träna hundarna med rullstolar. Vi bytte också hundar ett tag, men Hippie var inte så glad över det, men han lyckades faktiskt träna lite apport med Anna. Vi fortsatte även på Hunden och lagen. Kollade även om skolbiblioteket hade någon Irländsk Setterbok då mitt rasarbete självklart handlar om den stiligaste rödtotten av alla hundraser, men de hade typ bara en rasbok, vilket är EXTREMT dåligt med tanke på att det här är ett gymnasium med hundinriktning, men men.. 
På eftermiddagen gick vi en långpromenad med hundarna i skogen och Hippie fick vara lös jättermycket. Han var självklart jätteduktig och han bar faktiskt en jättestor pinne ända hem, han ville inte ens släppa den ifrån sig, jag fick muta honom, sötisen. 
På kvällen såg vi på Idol och spelade kort. Vi tittade även på Inlåst, och nej, det programmet är lika tråkigt som Idol.. Suck. 

Under fredagen hade vi teori om kommunikation, relation och ledarskap. Passade även på att fråga Markus om Woodys och Hippies konflikter och jag fick faktiskt några bra svar. 
Fortsatte med Hunden och lagen och sedan fick vi skriva om vår praktikplats. Hippie fick leka med Anns Flatcoated-tik på 7 månader och de hade hur kul som helst. Nu när inte Snäckan är här längre har Hippie inte direkt någon annan att leka med så det var roligt för honom. De kutade omkring på agilityplan ett bra tag så jag fick duscha av Hippie när vi kom till huset igen.
Josefin och jannike stack vid 12:30 så Hippie och jag tog det lugnt under eftermiddagen och kvällen. Såg på min nya favoritfilm "The Princess bride" typ två gånger efter varandra och pratade med Paola på tel.


Alfons och Hippie i klassrummet


Alice i Josefins knä


Hippie och Sota


Hippie och Sota


Kompisar!


Söta Sota visar hur fint hon kan stå


Hippie spanar in agilitytunneln


Söta Hippie i skuggan, man blir trött av att leka i solenLilla Hips helt utmattad och frusen

Denna lördag har varit otroligt tråkig. Det har varit dåligt väder exakt hela dagen och det verkar inte som att det kommer bli bättre. Har tränat lite med Hippie och han kan faktiskt stänga dörren till papperskorgen nu. Han lärde sig det på kanske 10 minuter, är så stolt :)
Imorgon kommer det väl inte hända så mycket heller, tänker se på film när det inte direkt går att vara utomhus. Nu ska jag däremot fortsätta att titta på ännu en ny vapyrserie som har kommit att bli en favorit; The Vampire Diaries. rekommenderar den absolut!


Tillbaka på Segerstad

I söndags bar det alltså av tillbaka till Stora Segerstad. Hippie hade lite problem med att koppla av i bilen den här gången, men han hade i princip hela bilen att gå omkring i så till slut hittade han en plats att koppla av på, han bytte den platsen bara några hundra gånger...

På kvällen kom Jannike och Josefin med Alfons, men ingen Snäckan. Vi kommer antagligen inte att få se henne något mer vilket är synd, Hippie hade verkligen längtat efter henne. Från och med nu finns det två softisar istället, inte bara Alfons utan även Alice.


Diesel ville inta att vi skulle åka utan honom..


Min stackars söta Babe, vad jag önskar att du också var här <3


RSS 2.0