Praktiken på Helenas Hund Hotell

Har nu tagit slut och imorgon, söndag, väntar återresa till Segerstad.

Praktiken har varit intressant, jag har fått en inblick i hur det är att jobba på ett hundpensionat och fått träffa på enormt många olika sorters hundar.

Diesel och Hippie har fått följa med varje dag och några gånger har de fått chansen att leka med de andra hundarna där, vilket Hippie var särskilt förtjust i. Diesel däremot hade lite svårt att inse att det faktiskt finns andra hanar som är supersnälla så det blev inte så mycket lek med andra än Hippie och pumin Puma, vilket var lite synd då de faktiskt hade en irländarhane på pensionatet som Diesel säkert gillat om han hade ansträngt sig lite. Synd bara att han var hårt nertrimmad och såg ut som en extremt hårfattig irländsk setter, han skulle säkert sett ypperligt stilig ut med den päls irländarna egentligen ska ha.

Blev lite irriterad över att Diesel betraktades som en "ovårdad" setter i den andres skugga, när det faktiskt är Diesel som ser ut som en typisk irländare, då en irländare inte ska  vara hårt nertrimmad alls om man tittar i rasstandardens beskrivning av den irländska settern:

"Pälsen ska vara kort och fin på huvudet, framsidan av benen och på öronspetsarna.På andra delar av kroppen och benen skall pälsen vara måttligt lång, slätliggande och så fri som möjligt från vågor och lockar. Behängen på övre delen av öronen skall vara långa och silkiga. Behängen på baksidan av fram- och bakbenen skall vara måttligt långa och bilda krås, som får nå upp på bröstet och strupen. Tassarna skall ha god behåring med fransar mellan tårna. Svansen skall ha måttligt lång fana, vilken gradvis avtar i längd mot svansspetsen. Behängen skall överallt vara raka och åtliggande."

Nu ligger knäppisarna till vovvar på golvet och busar för fullt. Det låter visserligen som Tredje Världskriget, men det är ingen fara med dem. Ska ut med dem, sedan duscha och packa klart till imorgon då det som sagt bär av till Stora Segerstad igen för nya äventyr med Hippie.

Bilder från praktiken:


En lerig Hippie


En lerig Diesel


Diesel badar


Hippie och Puma badar


I full galopp


Söta Hips


Puma, Diesel och Hippie


Hippie och Diesel leker


Diesel och Hippie


En glad Diesel


Lussebullen och Soya - Mor och dotter


Hippie på pendeln


Fina Diesel


Dieselbabe på pendeln


Diesel försöker få igång Truls


Diesel skäms


Hippie vill hem till Diesel


Hippies nya favoritställe på bussen


Klickerträning av kossor

V. 37

Det hände ingeniting av betydelse denna måndag, det vill säga; jag kommer inte ihåg något speciellt från denna dag...

Försökte beställa tågbiljett till på lördag denna tisdag. Det gick åt helvete eftersom jag inte har ett riktigt betalkort.
Lyckades beställa tågbiljett under onsdagen för hemresa till el Stockholmo på lördag. Det kommer bli en riktig road trip för mig och Hippie.
Tränade ungkor med klicker och target hela dagen så Hippie fick en vilodag. Det var roligt och av 3 kossor fattade 1 vad vi försökte få ut av det hela. Däremot luktade vi inte så härligt efter det, men det får man ta ibland.

Hade betéendeutvärdering av hundarna under torsdagen. Alla hundarna klarade sig självklart galant och vår lärare trodde att Hippie var 4 år och inte 7 månader, för att han var så lugn, men utvärderingen var lite för enkel för hundarna, de kände ju igen alla människorna i klassen...
På eftermiddagen fick Hippie leka med grandistiken Enya, men Hippie tyckte att hon var rätt läskig så han ville inte vara med så länge, lilla fega Hippie, haha. 
På kvällen var vi några som gick på en längre kvällspromenad och Hippie fick till och med vara lös en bit. Jätteduktig var han :) På vägen gick vi förbi ett gäng nyfikna kalvar som var supernyfikna på hundarna. Hippie tyckte att det var läskigt att vara föremålet för allas nyfikenhet så han skällde lite grann, men med lite träning så kommer han inte reagera. 

Fredagen börjades med ett teoripass, sedan var det prov och jag scoreade ett VG+, var 1,5 poång från MVG och det var lite surt, men allt som allt är jag nöjd och nästa prov ska jag ha full pott annars blir jag arg, haha. 
Josefin och Jannike åkte hem vid 12 tiden så jag och Hippie spenderade resten av dagen med att slappa och packa inför hemresan imorgon. 

Denna lördag åkte jag och Hippie till El Stockholmo. Vi promenerade de 5 km till Reftele och sedan var det bara att vänta på tåget som skulle ta oss till Nässjö. Det gick jättebra att åka till Nässjö, Hippie sov i princip hela vägen, det var ju rätt ansträngande att gå till Reftele. 
I Nässjö bytte vi perrong utan problem och när vi väntade på Stockholmståget tränade vi lite med klicker, targetplatta och targetstick. Lite störningar med andra ord och Hippie var superduktig. 
På Stockholmståget var det 3 andra hundar förutom Hippie; 2 norfolkterriers och en pitbull/staffblandistik. Hippie fick leka lite med terrierna, men det gick inte så bra då de var kopplade. 
Väl hemma blev Diesel otroligt nog snäppet gladare över att se Hippie än vad han blev när han såg mig.. Men båda hundarna sov i mitt rum under natten.


I väntan på Stockholmtåget

Träffade Alma och Paola med hundarna på söndagen. Vi skulle gå en långpromenad, men vi kom bara till Hornstull innan vi gav upp och åkte hemåt. Innan dess hann vi dock käka pizza och prata en del.
Jag, Diesel och Hippie begav oss sedan till Vällingby för att hjälpa Amanda i butiken.


Hippie


Dieselbabe <3


Babe och Hips dont lie


En trött Hips efter dagens utflykt


Examinering hand/nostarget avklarad

V. 36

Skönt med sovmorgon på måndagar. Började med "larma genom krafs på foten" på lektionen och det gick väl sådär, Hippie fattade inte riktigt helt, men lite är ändå något. Under resten av dagen hände det inte så mycket.

Denna tisdag fortsatte vi med miljöberikningen, både det praktiska vi började med förut samt den teoretiska uppgiften vi också fått. Det gick jättebra med inredningen av hundstallsboxen, vi är helt klara med utedelen och det ser riktigt bra ut så nu är det bara det invändiga kvar, men där är de i princip aldrig. 

Onsdag betyder sovmorgon, men trots det kunde jag inte sova särskilt länge. Vi tränade lite allt möjligt på lektionerna. Jag och Hippie nötte lite ytterligare på hand/nostarget som vi ska "examinera" på torsdag och det gick jättebra, Hippie är så duktig. 
Fixade min praktikplats för v.38-39 så nu behöver jag inte tänka mer på det :)
Blev extremt arg på Hippie på kvällen när vi var ute och tränade inkallning. Han lyssnade inte för fem öre utan bara tramsade så då röt jag rejält åt honom. Sedan fick jag bära honom till duschen då han blivit alldeles gräsig. Efter det var han hur gosig och smörig som helst och skulle vara nära och gosa hela tiden. Tror han blev rätt rädd för mig helt enkelt...

Vi examinerade oss i hand/nostarget denna torsdag. Wohoo, det gick suuuper!! Hippie var helt otroligt duktig! Började lite smått träna tasstarget då hunden ska placera tassen på ett träningsföremål, exempelvis en post it lapp eller, som i detta fall, en musmatta. post it lapp är bättre då de kan sättas fast lite överallt :) men vi körde med musmatta. Men Hippie var inte så förtjust i idéen tyvärr, han var rätt trött faktiskt. Resten av dagen var det sjukt mycket teori om stress och raskunskap och på kvällen åkte Josefin och Jannike hem och jag och Hippie var ensamma kvar över helgen. 

Var ledig denna fredag och rejält trött var jag. Jag vaknade nämligen mitt i natten av att Hippie skrek till och det verkade som om han inte kunde stödja på ena bakbenet, men när vi gick utg på en liten kisspromenad hade han inga som helst problem med att stödja på något av benen så jag vet inte vad det var för något... Det regnade och blåste som fan hela dagen så det blev aldrig några utomhusaktiviteter förutom småpromenader. tränade däremot lite tasstarget och det gick jättebra, Hippie fattade perfekt efter bara 10 minuter. Tränade också lite apportering och det gick super. När det gällde hans favoritboll. När jag prövade med en penna var det inte alls populärt. Undrar hur fan jag ska få honom intresserad av andra saker än hans boll då han måste bära och apportera olika föremål innan jul för att vi ska bli 100 % examinerade inom assistanshundsträning. Gulp. 

Skittråkig lördag. Det regnade som fan denna dag också så det blev lite inomhusträning för Hippie och mig. Vi nötte helt enkelt lite ytterligare på tasstarget och apportering, men det gick tyvärr inte så mycket framåt. Såg på Nina Frisk på kvällen och Herre Gud är allt jag kan säga om den filmen. hade jag hennes familj skulle jag seriöst hoppa från närmsta bro eller liknande...

Hippie var enormt harig på söndagsförmiddagen. När vi såg en schäfer på långt håll skällde han i säkert 10 minuter, han kunde verkligen inte sluta, vilket var helknäppt.. Sedan träffade vi en jättesöt blandishane som Hippie var halvskraj för i början, men när de hälsat var allt okej och de började leka som bara den. Han var typ 5 år gammal,men han var fortfarande valp inombords. TRror han var border collie och han var säkert lite labbe också, så som han höll på. Så himla söt var han och de lekte i säkert en halvtimme. Jag hoppas att Hippie får träffa honom fler gånger. 
När jag duschade på kvällen ville Hippie av någon konstig anledning också duscha, han brukar egentligen nöja sig med att ligga vid dörren och bara hålla koll så att jag inte går någonstans utan honom, men inte denna kväll. Han hoppade i badkaret helt själv, men när jag sa åt honom att han inte fick vara där för att jag var rädd att han skulle få i sig en massa schampo och tvål så verkade det nästan som att han förstod precis. han behövde bara lite hjälp ur badkaret och sedan la han sig på vakt vid dörren. 
Senare på kvällen kom Josefin och Jannike och hundarna blev jätteglada över att träffa varandra igen. 

Bilder kommer. Har en liten dispyt med min kära dator såklart, vad annars...


 

Back för praktik!

Hallojsan! Är nu tillbaka in Stockholm för praktik i 2 hela veckor. Helt sjukt att vara tillbaka i civilisationen där folk inte kör skördetröskor och traktorer vart de än ska! Och helt underbart att vara hemma hos min älskade Dieselbabe igen!!

Inom en snar framtid kommer uppdateringar med bilder från resterande veckor som jag spenderat på Stora Segerstad. Hoppas ni fortsätter titta förbi.

RSS 2.0