Mr B´s nya bur

I lördags hämtade jag mr B´s nya bur. Efter slitet med att byta ut den gamla med tre nyfikna hundar spanandes över axeln på mig blev slutresultatet väldigt bra. Det tycker mr B också verkar det som för han verkade väldigt nöjd med att flytta. Det var ett bra beslut att köpa den nya buren med andra ord :)


En nöjd mr B


Kisshund och långpromenad

Hippie har gått och blivit en väldigt, väldigt jobbig vovve...

I veckan (mitt minne är numera obefintligt så jag kommer inte ihåg den specifika dagen) kom det in en löptik i butiken och Hippie blev därmed utvisad till det bakre rummet där han fick skälla sig hes av bristen på "snygg pudelflicka".
När jag väl släppte ut honom igen hade jag satt på honom kisskyddet för att han inte skulle få några jobbiga hanhundsidéer och pinka i butiken, men han gjorde något helt annat; när jag tittade bort för ett litet ögonblick var han försvunnen och jag hittade honom revirpinkandes på båda sidorna av backen upp mot centrum. MED kisskyddet på sig. Jag fick skölja av honom i handfatet för han hade ju pinkat ner hela sig... Väl hemma blev det ett bad och efter det en långpromenad i skogen tillsammans med mig, pappa och alla hundarna. Det var väldigt uppskattande av alla hundar (och säkerligen alla mygg). Tyvärr så tänkte jag inte på att ta med mig kameran...

Fegishund

När jag släppte ut hundarna för en sista kissning i förrgår kväll lyckadees Hippie skrämma upp sig själv rejält. Han blev så skraj så att han ville att jag skulle bära honom och rädda honom från det läskiga. Det slutade med att jag fick sova med min dörr stängd för att han inte skulle springa runt i hela huset och yla, skälla och gruffa på påhittade monster. En sak är säker i alla fall; jag sov inget vidare och först igår kväll var han sig själv igen.
Jag undrar egentligen vad det var han hörde där ute...

På rymmen

Idag började inte jag jobba förrän klockan 17, vilket var jätteskönt för både jag och hundarna var supertrötta. Vi sov ända till 12 faktiskt, men det är inte så konstigt med tanke på att Diesel hade ont i magen inatt och jag fick gå ut med honom flera gånger...

Hur som helst, Hippie som annars brukar gå omkring i butiken själv utan att försöka gå där ifrån var helt plötsligt försvunnen när jag tittade bort en sekund. Bara så där. Det var bara för mig att springa ut och leta efter honom och jag frågade till och med en av vakterna om han kunde hålla utkik efter honom, men jag hittade honom ingenstans och precis när jag hade gett upp hoppet och började fundera på vilken bild jag skulle använda mig av när jag printar ut "Saknad hund" broschyrer kom han vandrandes från centrum helt inne i sin egna lilla värld som om ingenting hade hänt... Hjärtattack säger jag bara..

Kändis-Pudel

Efter Pudels attack på Hippie i förrgår kväll bestämde jag mig för att ta med Pudel till Arken Vinsta igår för att Diesel och Hippie skulle få lite tid tillsammans.
Denna handling gjorde Pudel känd (trots att hans bild ligger ute på blocket) då en av butiksbiträdena bara var tvungen att fota honom då hon inte kunde släppa det faktum att Pudel är black and tan-färgad och att hon aldrig sett en tvåfärgad pudel förut. Men det var rätt roligt och jag tror att Pudel tyckte om uppmärksamheten han fick.

Kvällsbus

Igår kväll tog jag ut hundarna på lite bus. Pudel fick också följa med trots att han tidigare under kvällen hoppat på Hippie helt utan anledning... Jag gissar på att han var uttråkad eftersom Amanda inte var hemma, men det är inget skäl till att hoppa på Hippie när han sköter sig själv så från och med nu kommer jag kalla honom Psycho-Pudel...

Hundarna hade det riktigt roligt busandes, även om de inte orkade busa särskilt länge (Diesel är trots allt ingen ungdom längre) så de var rätt trötta när vi kom hem...


Tilltalsnamn: Okänd

Amanda intruducerade mig nyss för birthday.se där man hittar i princip allt om varenda person man vill veta något om (om du registrerar dig så får du veta RUBBET).
För skojs skull sökte Amanda upp mitt namn och... Ja, jag vet redan att jag MÅSTE byta namn, jag är nummer 26 av hur många som helst, men inte nog med det så har jag fått världens fulaste andranamn och självklart så är mitt tilltalsnamn registrerat som: OKÄND. Tack för den.
På tal om namn så är jag inte den enda som måste byta namn; igår kom det in en bernen sennen valp som hette, wait for it; Diesel... Han var hur söt som helst, men nej, det här är inte okej.

Att lämna sin hund utanför affären...

Är en väldigt korkad sak att göra. Om ni frågar mig alltså...

Så nu har det hänt igen. 8 stycken (tack gode gud så pass gamla att de inte diar längre) pitbullvalpar är utan sin mamma (och pappa) för att husse "bara skulle köpa snus" och lämnade hundarna obevakade utanför Konsum. Hundstölder utanför affärer händer hela tiden oavsett storlek eller ras på hunden och oavsett den korta tiden man är inne i affären.
Jag kommer ihåg en tidningsartikel för flera, flera år sedan när en grand danois-tik (!) hade blivit stulen och de fick aldrig tillbaka henne... Om någon kan sno en hund i den storleken utan att någon misstänker något, då är det ingen hundras som är skonad. 
Jag skulle hellre dö än lämna mina hundar utanför en butik om jag inte hade någon som kunde vakta dem, inte ens om jag ändå såg dem hela tiden. Varför utmana ödet liksom? Nog för att Diesel inte alls godkänner alla människor (idag gjorde han utfall mot en alkistant som ville hälsa på honom i butiken samt skällde ut en man som haltade..) Men det tycker jag är bra; han är svårflörtad. Till skillnad från Hippie som går med på att hälsa på allt och alla så länge de har något ätbart, men å andra sidan är han en sådan morsgris att han lär sitta som gjuten i backen och vänta på mig. Hur som helst; det jag vill komma fram till med detta inlägg är:

LÄMNA FÖR FAAN INTE ER HUND/ERA HUNDAR UTANFÖR AFFÄREN!

Avgudad i sin frånvaro

I måndags blev Diesel avgudad även i sin frånvaro vilket i och för sig inte är så förvånande med tanke på hur underbar han är <3

Hippie däremot, bestämde sig för att gå på en kisspromenad alldeles ensam när jag tittade bort en sekund... Men med hjälp av ett par som pratade finska och pekade hittade jag honom i alla fall (trots att jag inte förstog ett ord av det de sa) nöjt kissandes emot först ett träd och sedan, efter att ha viftat med svansen mot mig, mot en sten... Inga konstigheter här inte.
Då vet man att han klarar av att gå och kissa alldeles själv, men jag tror jag tar det säkra före det osäkra och sätter fast en vääldigt stor plinga i hans halsband. Jag ska bara hitta en först...

Avgudad

Igår följde både Diesel och Hippie med till butiken då Pudel skulle paras.
De hade det rätt roligt i butiken; Diesel älskade alla människor som kom in (och även en del som gick förbi), sedan så fick han faktiskt godis som han annars inte brukar få och det var ingen kund som kunde låta bli att avguda honom. Hippie blev lite nervös över uppmärksamheten som Diesel fick (han kunde ju kanske missa en godbit, vem vet?), men till slut blev han så trött på att hålla koll på Diesel så att han däckade bakom disken.

Det var två trötta vovvar som däckade så fort vi kom hem.


En morgontrött Diesel


En uttråkad Hippie


Trött vovve


Jättetrött vovve


"Vakt"hund


En trött Hippie


Mr. B testar "Deodo - deodorantpulver"Vad: Jag och Mr. B har testat "Deodo" som är en sorts deodorantpulver man strör i botten på smådjursburar för att det inte ska lukta så illa. Just den som jag har testat är med äppeldoft.

Pris: ca 70-80 kr.

Hypotes: Jag var lite fundersam om det verkligen skulle fungera, men eftersom jag har en sådan känslig familj, som känner dofter från mr.B fast buren är nystädad, så tänkte jag att man ändå kunde testa och se hur det går.

Resultat: Jag har använt pulvret nu i flera veckor och jag tycker att det fungerar rätt bra.

Slutsats: Jag rekommenderar dedorantpulvret "Deodo" då det verkar fungera. Däremot har jag inte fått några kommentarer från familjen, men jag är positiv till det i alla fall. Burken ser rätt liten ut, men pulvret räcker väldigt länge då man bara ska strö ut det tunt på botten och den är därmed värd sitt pris.


En blöt Pudel

Så här deprimerad kan bara en genomblöt pudel se ut, framför allt om det råkar vara (Prins) Pudel:


"Jag tänker inte visa mig i denna hiskeliga tröja"


"Just kill me now! Jag är så out of fashion just nu"


Hippie testar "Skudo Pet elektonisk fästingvakt"Vad: Hippie har haft på sig den elektoniska fästingvakten "Skudo Pet" från Ticmera i kanske en månad nu. Den använder sig också av ultraljud och är "förebyggande, vattenresistent, säker och bevisat effektiv". Han har nästan inte fått några fästingar i år, men jag tänkte att det skulle vara kul att testa två olika fästingvakter på hundarna.

Pris: ca 200-300 kr

Hypotes: Även här är jag lite fundersam. De fungerar ju båda med ultraljud och det här är ju "the real deal", men att ultraljud verkligen skulle fungera? Nja...

Resultat: Under tiden som Hippie haft på sig fästingvakten har han endast fått 1 fästing.

Slutsats: Om det är för att Hippie inte gått i skogen, det är för varmt även för fästingarna eller om "Skudo Pet" verkligen fungerar förblir ett mysterium, framför allt eftersom just denna som han har faktiskt inte fungerar lika bra som den borde... Är den värd sitt pris då? Nej, det är den inte. Nog för att batteriet räcker i 2 år, men med tanke på att jag inte riktigt tror på den så tycker inte jag att den är värd sitt pris.
Fy på mig

Den 1 augusti var sista anmälnings- och betalningsdagen för blandisutställningen i Farsta Strand den 21 augusti. Jag skulle ha anmält mig och Hippie, men gjorde aldrig det... Fy på mig med andra ord...
Vi får helt enkelt anmäla oss nästa år och jag får träna upp mina nerver fram till dess. Jag är ju ingen riktig tävlingsmänniska egentligen och tycker sådant är läskigt.

Eftermiddag på landet

I torsdags var jag och alla hundarna själva på landet. Det blev lita bad och lek, men även en del vaktande då grannarna håller på och bygger något...
Pudel ville inte alls stanna med mig utan ville självklart följa med mamma och mormor när de skulle handla så jag fick ropa tillbaka honom när han hade smitit genom mellanrummen i grinden och följt efter bilen en bit...
Hippie rullade sig i bajs - såklart. Det var äckligt, men det var bara att spola av honom med vattenslangen och hemma väntade ett bad.

Bilderna kommer här:


En uttråkad Diesel när vi väntar vid bilen


Pudel


Hippie hittade sin spegelbild i bilen, det var väldigt konstigt


Fina Diesel


Bada!


En blöt Hippie


Vatten!


Tuggben och slappande på gräsmattan


Fina Dieselbabe


Min snygging <3

Min snygging är nyklippt (eller ja, om nyklippt räknas som i tisdags)! Tack Paola :)


Före


Före (med liten tjuvstart på ena tassen)


Efter


Efter - uppställd <3


"Kom igen, gamla farbror"

I lördags eftermiddag åkte jag och hundarna till Paola för lite hundkul. Vi tog med oss Rocky och begav oss till hundrastgården där hundarna fick busa med en mastifftik och en pitbulltik. De hade superkul tillsammans i runt en timme när tikarna gick hem. Det stoppade dock inte våra vovvar från att busa vidare i flera, flera timmar. 
När Paola försökte träna med alla hundarna en efter en var Diesel helt slutkörd. Han tog sig fram vääldigt sakta, precis som en gammal farbror. 


Diesel dricker


Rocky dricker


Godissök är väldigt bra nosträning och hjärngympa


En busig Diesel


Bus!


Fining


Baloo och Diesel spanar


Spaningsarbete


Hippie spanar efter potentiella "faror"


RSS 2.0