Alla hundar som ingen vill ha...

Vill jag ta hand om!
Så länge de kommer överrens med Diesel och Hippie såklart :)

Jag blir så ledsen av att se alla annonser på blocket, vovve etc där folk säljer sina, ibland nyinköpta valpar, men även sina äldre hundar på grund av "ändrade familjeförhållanden". Hundar som har varit familjemedlemmar i flera år som de ska göra sig av med. Och valpar som de borde ha planerat för innan de skaffade dem.

Jag skulle aldrig klara av att göra så. Skulle jag köpa en till hund som inte kommer överrens med mina pojkar skulle jag aldrig göra mig av med de som alltid funnits i mitt liv tidigare. Jag skulle inte heller kunna tänka mig att "lämna tillbaka" en valp till uppfödaren för någon konstig anledning. Stackars valp som måste åka hit och dit...

Min dröm är att bo på en stor gård så att alla hundar som ingen vill ha, och andra djur som ingen vill ha för den delen, kan få ett hem som de förtjänar. Det innebär också att jag ska vara rik, men det får vi hålla tummarna för helt enkelt.


Supersöt hund-dagen

För några timmar sedan kom det in en tjej med två chihuahanar, en lång- och en korthårig. Den korthådiga var så söt och glad och positiv att det inte finns ord för att beskriva det, men bara mot mig. När han fick se Hippie började han morra så mycket det han bara orkade. Men guuuuud! Nää, jag ska nog skaffa en chihuahua någon gång i framtiden :)

Och för en kvart sedan kom det in en suuupersöt tik som var en blandning mellan storpudel och något annat som jag inte kommer ihåg (självklart). När Hippie fick se henne flippade han ur totalt och började skälla som om han sett ett spöke, puckohunden. Antar att Diesels hat mot svarta hundar har satt sina spår på Hippie också, men när de sedan fick hälsa på varandra så var det självklart otroligt kul. De var nästan lika stora och så himla glad heela tiden. Hon påminde lite om Annas glad-Allis :)

Härmed döper jag denna dag, den 30 juni, för "Supersöt hund-dagen"!


Helt enkelt för snygg

Det kom in en jättesöt blandistik i butiken nyss. Hon var näästan samma blandning som Hippie faktiskt. Hon hade powder, pudel, tax och bedlingtonterrier i sig och var något mindre än Hippie, men gud så söt hon var. Hippie tyckte att hon var snygg. Så snygg så han bara var tvungen att markera lite i butiken.
Hon var helt enkelt för snygg.

Imorgon kommer vi att ha roligt, pojkar

I onsdag åkte jag, Hippie, Lovisa, Pixie och Honey till Hundön vid Drottningholm. Innan dess stannade vi vid Bromma Zoomarknad för att shoppa lite till djuren. Det var nog första gången som jag inte köpte något till hundarna över huvudtaget. Jag spenderade mina pengar på saker till mr.B, köpte godis, god mat och vitaminer till honom då jag saknat honom. Tänker skämma bort honom lite :)
Hippie blev skrämd när det helt plötsligt dök upp en hund en bit framför oss och började skälla som värsta idioten. Det var rätt komiskt och den stackars hunden fattade ingenting, haha.

Det var meningen att Diesel också skulle följa med, men han verkade helt slut på morgonen och det var ju inte direkt lite varmt ute. Han hade jättegärna följt med, men det hade blivit så jobbigt för honom...

Hundarna hde det jätteroligt på Hundön och Hippie kunde självklart inte låta bli att hoppa i det äckliga vattnet i "vallgraven" och hämta tillbaka lite sjögräs. jag var lite rädd att han skulle simma över till andra sidan och bara sticka ifrån mig, men det gjorde han som tur inte.


Lovisa med Pixie och Honey


Pixie och Hippie


Hipster


Hippie med sin nyfunna flickvän


Nya kompisar!


Hips don´t lie


Pixan


Fin bild på Hipster


Fint väder


Fin avslutning på dagen


Mr.B är äntligen hemma igen!

Hämtade mr.B från Lovisa i helgen. Tror han blev rätt glad av att träffa Diesel igen, de är ju bästa kompisar :) Alla hundarna tyckte att det var spännande att han var tillbaka och Hippie har faktiskt förstått att han ska vara försiktig när han vill hälsa på honom. Duktig hund!

Köpte en sele till mr.B för att han ska få komma ut lite när det är så fint väder, MEN vad upptäckte jag när jag skulle ta ut honom igår? Jo, selen är för liten!! Nog för att mr.B inte är det smalaste marsvinet, men den där selen kan nog inget marsvin ha... Inte najs!

Jag har verkligen saknat ljudet av marsvin på natten, det är så tomt och tyst utan, om inte Hippie hör något konstigt, då blir det livat...

Bad i Lövsta

I förrgår kväll gick jag och hundarna till Lövsta för att de skulle få bada.

De hade superkul båda två. Diesel vågar ju inte simma, han nöjer sig alltid med att lägga sig och dricka där han bottnar. Hippie däremot älskar att simma så han simmade ut för att kolla vad bojarna var för något. Token.
Sedan sprang de omkring och busade i sanden så det var två blöta, men nöjda hundar som följde med mig hem.

Självklart så glömde jag kameran hemma så det blev tyvärr inga bilder.

De sista bilderna från skolan

är tagna innan jag och Hippie åkte hem till Stockholm igen:


Hippies rumpa


Under soffan


och på bordet


Avslutningen

Den 10/6 var det avslutning. Ett år på Stora Segerstads Naturbruksgymnasium tog slut...


Hela klassen samlad


Den goda maten


Sista bilden på nästan allihopa


Avslutningsveckan

Under avslutningsveckan var det mycket som skulle göras. Inte bara var det projekredovisning utan vi åkte även på studiebesök till kennel Meadowlark och hem till Sannas webbshoplager. Och städa huset från topp till tå skulle vi också göra. Och då menar jag verkligen STÄDA. Sedan var det ju själva avslutningen också.
Men vi börjar med studiebesöket till Meadowlark:


Lilla Malva hos Sanna


Lilla Malva sover i bilen


Bil


Söta Chloe


Vältränade Will

Lite lek i rastgården hanns också med:


Söt


Lek


Söta Hippie vid Anna


Smörblomma


Gullig


En av flera knäppa sovställningar

Och bildbevis av en av många fluginvasioner:


Fluginvasion


Usch för flugor

Nattinatt:


Supersöta Hippie


Vår maskot heter Lucas


Lucas - vår maskot


Med Hippies kossa


God morgon-sträckning


Så söta tillsammans


Leverpastej är gott!


Så här kan man också sitta


Gull!


Lucas och Anna


Söt


Med huvudet på huvudkudden


Sista praktikveckan

V. 21

Inte lika fint väder, men ändå varmt. Jag och Paola sov över på dagiset en natt med Hippie, Geisha, Baloo och Pluto, det var kul.


Baloosan


Geisha


Den här bjuder jag på


Hippie och Zorro leker i soffan


Geisha


Paola och Baloo


Salvie


Sååå fin :)


Söta Baloo


En trött Hippie


RSS 2.0