Datorbrist

Min dator kollapsade för några veckor sedan nu. Det är orsaken till att denna blogg gått och blivit bildfattig, eller ja, mer bildfattig än den redan var... Jag måste skärpa mig när det kommer till bilder, jag tar hur många bilder som helst, inte ens hälften hamnar här, men det kanske inte gör så mycket för vem vill se Diesel och Hippie sova från olika håll? Nej, det blir rätt tröttsamt efter ett tag... 

Igår när jag och Hippie skulle åka hem från jobbet stötte vi på en Border Collie som var kind of crazy... Framför allt när han insåg att vi skulle ta samma buss som han. BC:n gjorde utfall hit och dit och Hippie tyckte att det var rätt läskigt, han började skälla lite som han brukar göra när han blir rädd, men jag kunde få tyst på honom rätt snabbt ändå medans BC:ns ägare fick dra på honom på bussen innan den blev tyst.
Men, nu kommer min lilla fundering; jag funderade nämligen på om det är genetiskt att svart/vita BC-hanar med olikfärgade ögon är lite galna.. Diesel har ju råkat ut för en psykning av en på Säby och efter det var det kört med den hunden. I och för sig så var det ju ingen förlust för varken Diesels eller min del... 
I och för sig så tror jag mer på ägarens uppfostran än genetiskt, men det är ju både arv, miljö och uppfostran som formar en hund...

Riktigt smart faktiskt

Har hittat en tassalva från Héry som faktiskt är en roll-on. Då slipper man kladda med salva på fingrar och överallt. Riktigt smart faktiskt :)

Smart?

När jag var och vaccinerade Hippie vid 12 veckors ålder och nämnde att jag också har en setter var veterinärens kommentar:"Jaha, då är Hippie mycket, mycket smartare än honom redan nu. Han har ju många intelligenta raser i sig som pudel, tax och powder puff..." Själv kan jag ju erkänna att jag inte alls har sett hans "smarthet", förutom när det kommer till trix möjligtvis...

Diesel blev rumsren efter 2-3 veckor... Hippie tog det lite längre tid för....

Diesel förstod på en gång att om man låter och står vid dörren får man komma ut... Hippie insåg det först härom veckan och nu har han slutat med det igen...

Något som Hippie däremot har fått helt rätt är att han krafsar på vattenskålen på jobbet när den är tom.. Det tycker jag är rätt smart ändå.. Men att han skulle vara smartare än Diesel? Näääää. Men vem vet, det kanske kommer senare, han är ju trots allt ung...

Hur svårt kan det vara?

Att sätta ihop klösträd är tydligen mycket svårare än man tror... 


Halleluja moment

Har äntligen fått tillbaka pengarna jag låg ute med för Hippies kloskada från Folksam idag. Halleluja moment - Det tog BARA typ 3 veckor... Och då efter att jag ringde dem förra onsdagen och fixade allt i telefon, de hade faktiskt inte fått mina papper... Grr! Jag funderar seriöst på att byta till Agria, men jag måste kolla upp självrisken och så innan dess. Annars är det väl lika bra att ha kvar Folksam, årspremien för Hippie är ju typ bara 1300 någonstans och det tycker jag är rätt najs faktiskt. Och mannen jag pratade med när jag ringde var trevlig.

Något annat jag funderar över är att byta Hippies veterinär. Jag brukar ta honom till Hässelby veterinärpraktik, mest för att de ligger närmast, men jag har tyckt att de har varit bra också. Efter den här kloskadan så är det nog billigare på Västerorts djursjukhus i Spånga. Ska kolla upp det också, för det lär ju inte vara sista gången han bryter sporren.
Dock vet jag nu att det faktiskt går att operera bort klobenet om hunden bryter sporren ofta. Detta lärde jag mig i en bok jag fick av mormor (tack mormor:)) Blev irriterad över att Hby vet. inte sa något om det.. Å andra sidan är väl inte det så konstigt, tänk dig att förlora en inkomstkälla på 2000 spänn, det blir ju rätt mycket i längden om samma hund gör illa sig hela tiden... Det tycker jag är dumt, de borde tänka på hundens bästa också, det är ju inte helt smärtfritt att bryta sporren direkt.


Hur tänkte ni nu?

Citerar från dagens(20/11) Aftonbladet:

"När hon skulle ta ett kvällsdopp attackerades hon med stor sannolikhet av en kubmanet och avled kort därefter."

Lägg märke till ordet "attackerades". Sen när ATTACKERAR maneter människor? De flyter ju bara omkring!
Jag vet att skribenterna inte kan skriva redan från början(stavfel är rätt ofta påkommet), men att skriva att maneter attackerar är ju heeeeeeeeeeelt vrickat. Det är ju rätt uppenbart att skribenten inte har en susning om vad en manet är, men jag kan inte låta bli att ställa denna fråga: Hur tänkte ni egentligen?

Hua, vad kallt!

Idag var det verkligen dags för det riktiga vintertäcket för Hippie. Superkallt och frost kräver ett Hurtta-täcke för frusna hundar. Diesel har numera också ett, men än så länge är det för varmt för honom, han trivs jättebra i detta väder och ligger supernöjd ute på verandan och andas frisk luft på eftermiddagen :)
Jag däremot, har nada vinterjacka och eftersom jag fortfarande har nada pengar så lär jag få vara utan ett bra tag till. Nog för att jag gillar min Segerstad-jacka(aka "hundjackan"), men den är ju inte direkt värmande... Min drömvinterjacka är självklart svart(har man stora hundar som hoppar så finns det inte så mycket annat att välja mellan) och vaaaaarm! Men jackdagarna på Stadium lär ha tagit slut när jag äntligen får pengar... Men men, nu vet jag i alla fall att jag snart kommer få tillbaka mina pengar för Hippies klo från Folksam då jag ringde dom idag.

För övrigt så har Hippie charmat ALLA kunder och i princip 90% av de människor som bara gått förbi butiken den här veckan. Han är en riktigt bra kundmagnet, men den bästa är ändå Diesel ♥. Har dock inte haft möjligheten att ta med honom, då jag jobbar mycket längre dagar nu och Pudel inte kan vara hemma själv, men han är nog rätt nöjd över att få vara hemma och ta det lugnt hela dagarna, som den latmask han är :)

Nu ska jag ta och joina mina supertrötta vovvar som ssnusar i soffan respektive fåtöljen och drömmer härliga drömmar :)

Lång dag imorgon

Helgen har varit bra. Har, för en gångs skull, fått sova ut ordentligt då hundarna varit supertrötta.

Igår begav vi oss, jag och Diesel alltså, till Paola för lite hundkul i slasket. Tack gode gud för regntäcke säger jag bara. Rocky fick också följa med och de hade det rätt roligt i hundrastgården. Dock blev det kallt väldigt fort så det blev inte någon längre promenad efteråt. Diesel verkade dock riktigt nöjd, om man räknar bort bussresan dit och hem, och somnade(däckade) så fort vi kom hem. Stackars Hippie fick inte, trots sin i princip färdigläkta klo, följa med, till både Hippies och Baloosans förtret. Det får bli nästa gång helt enkelt.

Imorgon kommer det att bli en lång dag för mig och Hippie. Det verkar nämligen som att vi kommer få jobba heeela dagen i butiken, från öppning till stängning, då Lovisa inte jobbar där längre :( Men, pengar är ju pengar så... Jag får ladda upp med te och cola(det äckliga snabbkaffet kommer jag inte att röra) så att jag kan hålla mig vaken, men det kommer nog att gå bra tror jag.

Hoppas också att jag äntligen får tillbaka pengarna jag fick lägga ut för Hippies kloskada av det fantastiska försäkringsbolaget Folksam som tar jäääävligt lång tid på sig att betala tillbaka... Men då jag är realist så hoppas jag inte så mycket, så vi får väl se när det händer. Dock skulle det vara lite roligt om jag inte var pank...

Stockholms Hundforums Hundtrim - SKÄMS!

Om ni älskar er hund, skona den från detta hundtrim! Läs inlägget så förstår ni varför...

I måndags fick Pudel äntligen ta bort stygnen veterinären fick sy efter att han varit hos frisören förrförra veckan. Han hade blivit nerrakad helt då han hade för mycket tovor, vilket var jättebra för han är jättesöt nerrakad, men han var helt sönderklippt... Han hade stora sår i jumskarna och i armhålorna och även på flera ställen på kroppen. När mamma ringde till frisören så sa hon bara att "hon inte hade märkt något och att Pudel inte sagt något" vilket är helt sjukt otroligt då han är superhåröm och absolut skulle tjuta som en stucken gris om han blev klippt i skinnet.. Det måste ha varit världens skräckupplevelse för honom, det tog honom nästan en vecka att bli sig själv igen...

Jag skulle ha skämts ihjäl om jag hade råkat klippa en hund i skinnet och jag skulle absolut vägra ta betalt för klippningen, men framför allt skulle jag BERÄTTAT för ägaren ifråga. Det gjorde inte dom... Frisören sa också att "hon inte tänkte stå för någonting då vi tagit honom till en annan veterinär för hon hade minsann en egen veterinärkontakt"(!). Vilken hundfrisör har behov av en EGEN VETERINÄRKONTAKT???

Det hade varit en annan sak om det hade handlat om en pryl eller liknande, men sist jag kollade så är hundar levande varelser och familjemedlemmar med känslor. Pudel betydde uppenbarligen ingenting för dem.

Bryr ni er om er hund och INTE vill ha er hund sönderklippt och psykiskt förstörd föreslår jag att ni inte åker till Stockholms Hundforums Hundtrim utan väljer något annat ställe som till exempel Svanstippens Hunddagis i Täby där de är måna om hundens hälsa och ALDRIG skulle göra på det här sättet.

Tycker du om djur?

Idag har jag anmält mig och Hippie till Blandis utställning på Husdjursmässan den 8 januari. Det ska bli spännande och se hur hans resultat blir där eftersom jag inte kommer att klippa ner honom till dess utan roa mig med att ställa "en helt annan hund" med hela pälsen på. Slår dock vad om att domaren möjligtvis kommer tro att han är tjock med tanke på hur tjock hans päls är... Men men, det ska bli kul att se ändå.

Sen kommer det att finnas en massa andra saker att titta på också; en massa andra djurslag och olika produkter till mässpris...

Tycker du om djur? Då tycker jag absolut att du ska besöka Husdjursmässan som hålls i Kistamässan den 6-9 januari. Och vem vet, vi kanske ses där? :)

Typiskt

Igår morse bröt Hippie sin ena sporre igen... Och jo, det var samma sporre som han bröt i vintras :( Så från och med nu får han inte leka med kopplet någonsin igen. Det enda positiva var att han inte tjöt som en stucken gris den här gången utan bara började halta. Just nu är Hippie superdeprimerad över att han inte får följa med mig till jobbet och det känns väldigt tomt utan honom här :( Men det läker ju rätt fort i alla fall så snart är han helt återställd och glad igen :)

Enköping 30/10 2010

I lördags var det äntligen dags för Hippies första utställning. Det var ju lite av en "testutställning" då jag inte vill dra runt honom på något han inte gillar så det var ju lite spännande att se hur han reagerade på det hela.

Det var en massa spännande hundar där och Hippie uppförde sig exemplariskt utan att tokskälla och vara allmänt jobbig. Lite småmorranden blev det såklart, men det var inga problem att få tyst på honom.
Det "enda" han ställde till med var att krafsa sönder Lovisas tygbur då han absolut inte ville sitta där ensam...

Hans bedömning gick superbra. Jag var lite nervös, men vi hade en jättebra domare så det gick över rätt fort. Hippie fick bara positiva saker saker påpekade och han gick vidare till "TIG" (tio i grupp), men tyvärr blev det ingen placering då han var för lekfull i ringen. Men det gör ju ingenting, han fick ju medalj och för att vara hans första utställning så var ju det ett superbra resultat i alla fall :)

Nu ska vi träna bort leken till januaris Husdjursmässa i Kista så får vi se hur resultatet blir där :) Då kommer det även bli lite roligare att vänta när det finns en massa annat att titta på :D

För bilder från utställningen, se Lovisas blogg här så får jag se om jag kan fixa hit bedömningspappret :)


RSS 2.0