Träningslogg

Tänkte tipsa om något som min ena hundlärare på Segerstad (Cissi) tipsade oss om, nämligen att föra träningslogg. Då kan man alltid gå tillbaka i sina anteckningar om det är något man undrar över :)


Satans kalla väder

Det är helt otroligt att det har blivit så kallt ute på bara några dagar. Och jag som börjar bli förskyld...

När jag och Hippie åkte till jobbet igår hade jag satt på mig både halsduk, fingerlösa vantar och självklart en jacka. Det var perfekt klädsel för att vara utomhus. När vi gick på bussen fick vi dock en chock. Elementen var på max fast det faktiskt var sol ute och det slutade med att både jag och Hippie höll på att dö av värmeslag innan vi ens hade kommit halvvägs... Det är en månad kvar tills Hippie ska till frissan så det här lär ju inte vara sista gången han är nära på att tuppa av när vi åker buss.


För gott godis

Tränade lydnad med hundarna i eftermiddags. Det blev ingen agilityträning då de hade spärrat av ena apellplanen på grund av glas. jag gissar att det var några idioter som hade vandaliserat stället och kastat runt glas med flit... Jävla idioter.

Jag hade med mig kokt kohjärta till godis, vilket visade sig vara för gott för att träna med om jag förväntade mig ett bra resultat... Jag tror att både Diesel och Hippie svävade på rosa moln. De gjorde vaaaaad som helst, vilket innebar att Diesel skällde och gjorde sig till så mycket att han tröttade ut sig de första 10 minuterna av träningen och Hippie blev så upphetsad att han bara skulle jucka på mig... Men jag lyckades träna en del med dem trots allt.
Lovisa hjälpte mig att försöka ta kort på Diesel och Hippie när de hoppade över brukslydnadshindret, men vi gav upp till slut då det gick åt skogen trots att vi använde min systemkamera. Lovisa lyckades i alla fall ta några fina stillbilder så man får väl vara nöjd med det :)


Söta Hippie väntar sin tur


Hipster spanar


Pixie och Diesel vill också vara med


Fina Babe <3


Söta Pixan


Hopp!


"Visst är jag duktig?"


Hippie snor byttan med kokt kohjärta när "ingen" ser


Man blir törstig av att träna


Diesel, Hippie och jag

Det blev inte bara Diesel och jag i förrgår. Hippie såg så ledsen ut och när jag fick reda på att Adam ändå inte skulle någonstans så fick han följa med han också. Vi hade det jätteroligt alla 3; det kom bland annat in en boxervalp på 11 veckor som också hette Diesel. Dieselbabe tyckte att han var jätteläskig, men han vågade hälsa lite grann i alla fall. Valpen var såååååååååå söt!
Det blev ingen promenad hem för vi fick skjuds :D Men det var lika bra för att gå hem med två hanar som har näsan i backen hela tiden, trots att en av dem är kastrerad (old habits die hard), skulle ta en eeeevighet.
Jag och Amanda gick på en promenad med Diesel och Pudel när vi kom hem istället, för Diesel behöver verkligen motionen. Han höll dock inte med. Han ville vända hem minst 3 gånger, men han fick ge upp försöken eftersom vi inte gav oss.

Diesel och jag

I eftermiddage blir det Diesel som får följa med till butiken. Har tänkt att vi ska gå hem för att slippa den proppfulla bussen, men vi får väl se om vädret är med oss eller inte. Får helt enkelt ta med mig regntäcke till Diesel och mina vattentäta skor. Hippie får tyvärr hålla sura Pudel sällskap eftersom han inte kan vara ensam hemma, så Amanda får väl se om de har tagit livet av varandra eller inte när hon kommer hem... Men men, Diesel är ju den som behöver motionen mest så då blir det som det blir.

Höst

Det börjar bli höst på riktigt nu. Det är kallare ute på kvällarna och Diesel har börjat jaga löv igen då träden har börjat tappa alla sina och det är superkul att jaga dem när det blåser. Han blir som valp igen varje höst på grund av sin kärlek till löven,  han är ju fågelhund (trots sin rädsla för burfåglar) vilket innebär att allt som flyger är skitkul. Så länge han inte får allt för många whiplashliknande utfall med andra ord, men han blir såklart alltid förlåten :)

Tröttisar

Idag fick båda sötvovvarna följa med till butiken. De hade det jättekul och började till och med busa mitt i butiken och springa runt som galningar. Kunderna tyckte faktiskt att det såg riktigt roligt ut också. Till slut så kom även Pudel med i butikshundskalan då Amanda skulle handla. Han var inte glad över att lämnas med oss och se hans kära matte bara lämna honom sådär. Men han överlevde.

Hade tänkt promenera hem, men det regnade såklart när jag slutade, precis som det alltid gör när jag har bestämt mig för något så det blev bussen... Promenaden var för att trötta ut vovvarna lite, men det visade sig att det ändå inte behövdes, de däckade så fort vi kom hem och sov heeela kvällen. Mina tröttisar <3

Sängtjuv

Inatt och i förrgår natt har jag fått trängas med Diesel i min säng. Eller ja, med "trängas" så menar jag "ge bort"... Nästan heela min säng blev ockuperad av Den bästa vovven så jag fick sova innerst intryckt i det svinkalla elementet som aldrig är på (mitt rum är nämligen så litet att min säng står intryckt i elementet och skulle därmed bli ett bra bränsle för en eventuell eldsvåda).

I vanliga fall tycker jag att det är superhärligt att Diesel vill sova i min säng, det är mysigt, framför allt på vintern, men han har en tendens till att vara lite föör mänsklig ibland då han ska sova med huvudet på huvudkudden och ha hela sängen för sig själv. Dessa två senaste nätterna har varit precis sådana så jag har sovit extremt dåligt. Jag tror till och med att jag håller på att bli sjuk, att sova med fönstret öppet hela natten är ingen bra idé...

Puckohund

Hippie fick spel när det kom in en man med en storpudel i butiken och fast det var en tik så höll han på att skälla ihjäl sig. Han lugnade ner sig först när han fick hälsa på henne en stund senare, men när de skulle gå kunde han absolut inte låta bli att morra lite samtidigt som han tuggade frenetiskt på ett grisöra bakom disken... Han har nog ingen bra dag idag, min lilla Hipster...

Föreläsning och träning

I Söndags åkte jag och Lovisa till Scandic Star Sollentuna för en Royal Canin-föreläsning. De pratade om deras foder och vad de tänker ändra på och så vidare. Vi fick ett gosedjur, en ryggsäck och en strandstol för att vi kom dit och det var ju rätt okej. Strandstolen kommer väl till pass på uställningen i slutet av oktober också :) Dock gillade jag inte deras tydliga tyckanden om blandraser då de kallade renrasuppfödare för "medvetna" och blandrasuppfödning för "hobby/olycka" samt "omedvetna"...

Jag lämnade hundarna hemma så innan jag åkte gick vi på en promenad. Vi mötte en border collie och golden -blandning som var lika gammal som Hippie och relativt nykastrerad. Diesel tyckte inte alls om situationen så han höll sig borta från hunden med svansen mellan benen. Hippie tyckte det var intressant att hälsa lite, men han kunde ju inte låta bli att lukta hunden i rumpan(kastrerade luktar ju lite annorlunda). Utan någon större varning (endast stelhet), inget morrande eller lättuppfattat för Hippie, nöp hunden tag i Hippies kind så att han skrek. Som tur var så gick det inte hål eller något, men stackars Hippies upplärda syn på svarta och delvis svarta hundar lär ju inte bli bättre efter denna händelse... Nog för att han få skylla sig själv lite, så går det när man luktar en kastrerad hanhund i rumpan, men jag kände på mig redan innan att det kanske inte var en så bra idé trots allt. Med tanke på att de var i samma ålder och att matten faktiskt berättade innan att han var kastrerad för att han har börjat kaxa mot andra hundar... Så förlåt Hippie, efter den här händelsen går vi tillbaka till att endast hälsa på hundar som jag vet är snälla och tar inga onödiga risker.

Efter föreläsningen åkte jag och Lovisa hem till mig för att hämta hundarna så gick vi till hundklubben för lite träning. Först blev det lite lydnad med Diesel och till slut även agility med båda hundarna. Synd att det var så dåligt väder och så mycket mygg, men det gick rätt okej med träningen ändå. Nästa gång får jag ha bättre godis med mig och min systemkamera så att det blir några vettiga hoppbilder :)
Detta är vad jag kan erbjuda från dagen:


Mmm, korv!


Galen bild på Hippie


Tillsammans

Spring Pudel!

Igår blev Pudel jagad av grannens rottis. Han kom utspringande genom häcken när jag gick förbi med Pudel och Diesel. Pudel blev rädd och började springa påhejat av mitt "Spring Pudel!" och rottisen sprang efter honom en bit innan han stannade och såg förvånad ut. Pudel tog då mod till sig och tokskällde ut honom på säkert avstånd. När rottisen sedan vänder mot mig och Diesel ställde jag mig emellan dom för att Diesel inte skulle känna sig trängd. Det verkade inte som om rottisens avsikter var elaka, men en trängd och kopplad Diesel och en lös, ung rottis på en trång liten gångväg är ingen bra kombination. Men det gick bra och när rottisen blev hämtad var det bara att gå hemåt då en nöjd Pudel satt och väntade på oss en bit ifrån.

Fina halsband m.m

Har tittat runt på lite webbshops efter fina halsband och hittade en väldigt intressant sida med allt möjligt till hunden. Själv har jag nog hittat det perfekta utställningshalsbandet till Hipster, men jag tänker inte avslöja vilket jag har siktat in mig på förrän jag har köpt det.

Ni hittar hemsidan här.

Utställning

Den 30 oktober är det blandrasutställning i Enköping och den här gången har jag faktiskt anmält mig och Hippie :) Fick nyss mailbekräftelse på att de har bokfört utställningsavgiften så nu är det bara att leta upp ett fint halsband och ett bra koppel till utställningen. Jag är lite nervös, faktiskt, men det kommer att gå bra. Det skulle vara superkul om vi fick en placering, men det viktigaste är att vi har kul tillsammans :)

Äntligen

I lördags kunde jag äntligen hämta mina halsbandsberlocker som jag lät gravera förra veckan. Jag var lite nervös kan jag erkänna, jag var rädd att de skulle vara felstavade eller jättefula, men jag hade oroat mig i onödan. De var verkligen superfina. Jag hittade även en perfekt halskedja så jag kommer aldrig att ta av mig dom. Men, vad var det jag lät ingravera då?


Diesel och Hippie såklart!

Setterpolare

En tjej som jag pratat med tidigare kom in i butiken nyss. Eftersom jag har så himla dåligt minne (jag kände igen henne, men kunde inte placera henne) kände jag mig superdum, men hon fyllde i det som saknades.

Helt otroligt hade jag glömt att hennes föräldrar hade en irländsk setter de också, och hon hade med honom idag så hon gick gladeligen med på att ta in honom i butiken så att jag kunde få se honom. Han var såååå fin! Men jag tycker i och för sig att alla settrar är fina :)

Diesel tyckte att det var kul att se en kopia av sig själv, han har ju inte sett andra settrar på jättelänge, de är en bristvara här kan man ju säga... Hippie däremot tyckte att det var jättekonstigt, han visste inte om han skulle hälsa eller skälla på honom, haha!


Valpträff på hundöarna

I söndags (29/8) var det valpträff för Hippie och alla hans syskon. Exakt alla syskon var det inte då alla inte kunde komma, men det var väl lika bra för dagens ord var KAOS.
Det var visserligen roligt att se de två av Hippies kullsystrar som kunde komma och hur olika de var allihop. Det är roligt att kullsyskon kan se så otroligt olika ut till utséendet när det gäller blandraser.

Hippie tröttnade rätt snabbt på denna udda skara som skulle föreställa hans släkt och hittade ett mycket roligare hundgäng att leka med, nämligen ett vinthundsgäng, så han hade det riktigt roligt omkringkutandes med dem. Nästan lite för roligt då han inte ville åka hem.


Hippie med pappa Fjant


Pudel leker med Hippies ena kullsyster


Nya kompisar


Fin


Pixan


Hippies mamma Ellie


På språng


RSS 2.0