För djurens bästa

I och med att jag jobbar i en djuraffär så händer det att jag rätt ofta stöter på kunder som precis har köpt ett djur, trots att de inte har någon som helst aning om hur man sköter om det. Vilket jag tycker är helt fel, då jag anser att man inte ska köpa ett djur om man inte vet sådana saker. Och att det finns människor som säljer djur till människor som inte är insatta för fem öre tycker jag är HELT SJUKT!

Jag tycker att det är jättebra att de flesta faktiskt tar sig tid att fråga i någon djuraffär eller ringer till en veterinär eller liknande, för det visar ändå att de är villiga att lära sig om det djuret de köpt, även om jag tycker att det är fel att sälja ett djur till vem som helst. Oavsett hur "lättskött" det djuret må vara för den som är insatt.

Vill ni köpa ett djur, se till att ni är insatta i hur det djuret ska skötas om. Alltså; vad som är bra för den att äta (och vad den inte kan äta), om de trivs bäst ensamma eller tillsammans med en kompis/partner och allt annat som man behöver veta innan man tar på sig ansvaret för ett djur.
Läs böcker (låna på bibliotek eller köp), hör med vänner/bekanta som har erfarenhet, sök på Internet... För djurets bästa!

Djur är levande varelser, och borde bli behandlade därefter också.

Än är det inte vinter

Men av någon konstig anledning så verkar inte SL fatta det. Stängda luckor och fönster och elementen på högsta värmen! Vad är det för vits att behöva sitta och svettas när det inte är vinter? Både Hippie och jag hässjade ikapp på väg till jobbet...

För övrigt så blev jag kallad "lilla vän" igår av någon telefonförsäljare när jag jobbade. Inte okej!

Hundkaoset igår höll nästan på att utebli. Men Pudel blev självklart sur på stackars Diesel precis innan vi skulle ta oss hem. Diesel sa ifrån för en gångs skull, men då blev Pudel asförbannad och hoppade på honom, vilket resulterade i en time out för Pudels del.

Vägen hem gick väl rätt bra, vi kom till Statoil innan mamma kom och hämtade upp oss, längre än så orkade inte Diesel gå utan att vila lite.
 Något som är så enoooormt irriterande är alla dessa idiotiska cyklister som tror att de kan cykla hur fort som helst och att de äger den kombinerade osträckade gång- och cykelbanan. Om det finns några cyklister som läser denna blogg; har ni hört talas om ordet "plinga"?? Det finns faktiskt en liten ringklocka som man använder för att varna gående om att det kommer en cykel! Använd den. Helst en bit innan ni faktiskt swichar förbi så att ni inte skrämmer livet ur både människor och djur! Att det ska vara så jääävla svårt!! Diesel blev skrämd flera gånger under promenaden igår, och det är ABSOLUT INTE okej!

För mycket annat

Har märkt att det blivit för mycket annat i denna blogg... Inte bra med tanke på att detta faktiskt är en hundblogg och inget annat. Detta måste ändras på genast!

Igår åkte jag till Lovisas butik för att lämna lite saker som jag hade köpt till henne tidigare i veckan. Vovvarna fick stanna hemma då hon vaktade Honey som löper. Fick även träffa Steffi igen, Lovisas mammas nya tillskott. Hon är så otroligt liten att jag hela tiden känner att jag måste hålla koll på var jag sätter fötterna för annars så blir hon mosad. Hon är ju till och med mindre än Pixie, men det är väl inte så konstigt med tanke på att hon är en blandning mellan chihuahua och powder puff. Jag skulle ha tagit kort på henne, men det glömde jag såklart bort.

I övrigt så har det varit en vanlig vecka. Diesel skällde ut en av vakterna för de har så fula mossgröna uniformer och Hippie är sitt vanliga knäppa Hippie-jag.

Idag ska jag spendera hela dagen med att lyssna på Hollywood Undeads låt "Bullet" som jag inte kan få nog av, även om texten är lite deppig :)


Blä för kattsand

Det har varit två jobbiga dagar på jobbet. Både igår och idag kom det kattsand och andra varor, allt på samma gång såklart. Jag verkligen hatar att bära kattsand för det är såååå tungt (och så mycket)! Och så fick jag göra det både igår och idag. Gud älskar mig. Inte. Det positiva är ju att jag inte behöver gå på gym och styrketräna (fast jag kan ju inte direkt säga att jag har några armmuskler trots all kattsand)... Men men


Bokälskare? Tips!

Klackebergs... i Vällingby har 40% rabatt på alla deras böcker till och med den 28/8 (om jag inte minns fel). Ett tips till alla bokälskare med andra ord. Själv gick jag in dit en snabbis idag, men av någon konstig anledning så hittade jag endast en bok (jag kanske har blivit sjuk?). Hur som helst så är jag väldigt nöjd; "Beastly" heter den, precis som den kommande filmatiseringen också. Men jag kan helt enkelt inte vänta till dess, framför allt inte när boken alltid är bättre än filmen (enligt mig i alla fall), men självklart så kommer jag se filmen när den kommer på bio :)

Hippiekaka

Efter gårdagens utställning så åkte jag och Hippie hem till Alma för tacos och filmkväll :) Nix rotade i min väska efter något intressant och bestämde sig för en pipleksak i form av en pingvin som Hippie vann på utställningen. Den gick sönder efter 1,5 timme, men jag slår vad om att den fortfarande är populär :D


Nix mördar pingvinen


Spaning från "balkong"dörren


På bussen hem i väntan på broöppning

Utställning 20/8 Salem

En väldigt blöt dag blev det. Det regnade heeeela dagen, men klär man sig efter vädret så blir det så bra så.

Utställningen gick jättebra. Var jättenöjd med Hippies prestation, han uppförde sig totalt exemplarisk, hade kontakt med mig och kunde stå jättefint när domaren och sekreteraren filade på vad de skulle skriva på bedömningskortet. Så här lät det:
"Domaren fick känna. Sunt beteende. Fina tänder och klor. Glatt samarbete. Helhetsintryck bra. Häftig teckning och klippning av päls. Fint näpet ansikte. Bred front. Rak rygglinje. Fin yvig svans. Välvisad." Superhård konkurrens resulterade dock i en 5: plats i sin klass, men jag är superduperstolt(och vi tar igen det i Kista)! Min Hippie är bäst ♥
Lite bilder från dagen:


Pixan


Hippie


Ellie placerade sig på 4:e plats i sin klass


Kan man vara mer ointresserad av domaren?


Jättefint stående :)


Lovisa och Pixie


Blev tyvärr ingen placering den här gången :(


Köpte en grisknorr till Hipster som han ville bära omkring ett tag


Hippies fina 5:e plats :D

Hundöarna

Här komer äntligen några av bilderna från Hundöarna:


Spring!


Hjärtegull!


Mops!


ANdra vovvar


Hippies syster och chihuahua


Hippie tyckte det var jättekul att jäklas med denna hane


Ett bad i det äckliga vattnet kanske?


"Usch! Vad läskigt!"


"Det kanske inte var sååååå farligt då..."


"Hej kompis!"

Osams

Jag och bloggen är osams så jag ska fatta mig kort:

Igår åkte jag och Diesel till Svanstippen och hälsade på. Det var roligt, men tyvärr var det för varmt för att Diesel skulle kunna gå en långpromenad så han fick stanna på dagis. Han blev jätteglad över att se Baloosan och var supertrött när vi kom hem.

Idag åkte jag och Hippie till Lovisas butik för lite hjälp med rakning, öron och klor så att han är snyggare än snyggast imorgon. Har även klippt pälsen mellan trampdynorna samt badat och fönat honom så nu hatar han mig, men jag tror faktiskt att han tyckte det var rätt skönt.

Nu får vi bara hoppas att vädret blir bättre, även om jag tvivlar starkt...

Bilder får nivänta ett tag till på, men det heter ju ändå; "den som väntar på något gott..."

Stripiga gardiner

Diesel ligger i princip och snarkar. Han är heeeelt slut i huvudet efter söndagens besök på Hundöarna, sedan gick han på en långpromenad i skogen med mamma och pappa på lördagen så han är säkerligen helt slut i kroppen också. Men, elak som jag är, så tänkte jag ta och klippa bort tovorna han har fått bakom öronen och även formklippa dom lite så att det faktiskt ser ut som öron och inte ett par stipiga gardiner som blivit doppade i vattenskålen. På tal om vattenskål så har jag fått rädda några djur ifrån att drunkna; En fluga(2 gånger) och en minigräshoppa(!?). Flugan från Hippies/Pudels skål och flugan från Diesels(onödig information är sååå kul). Äntligen har jag fått en bekräftan för blandisutställningen i Salem på lördag, undrar när de skickar PM:et då det egentligen ska komma en vecka innan... Hur som helst så kommer jag och Hippie att äga som vanligt, men huvudsaken är att vi har kul. Får hålla tummarna för fint väder då den hålls utomhus. Bilderna från söndagen på Hundöarna kommer förhoppningsvis i kväll :)

Busigt

Igår var det valpträff för Hippie vid Hundöarna. Det var bara 2 systrar som kom, men jag kom ju mest för att hundarna skulle få ha det lite kul så det gjorde inte så mycket. Det var hur mycket hundar som helst och Hippie tyckte att det var skitkul. Han sprang omkring till alla och kom bara tillbaka när han trodde att jag hade lämnat kvar honom. Jag fick faktiskt gå och hämta honom när det var dags att åka hem. Diesel däremot tyckte bättre om att hålla sig i närheten till mig och stelnade till så fort det kom fram en hund som ville hälsa. När en newfoundland gick raka vägen fram för att nosa på honom höll han nästan på att tuppa av. Han tyckte verkligen att det var superläskigt, men det är ju inte så konstigt, svarta hundar tycker han ju är lite lömska. Han fick även hälsa på en 2-årig grandis som var så himla snäll och försiktig, även om Diesel tyckte att han var läskig och ville att han skulle försvinna så fort som möjligt... En spinkig setter kom också dit, men Diesel kunde inte vara mer ointresserad av den, det var roligare att nosa i gräset istället. Vi fick skjuds hem, vilket var väldigt snällt, tack :) Åkte nämligen buss och tunnelbana på vägen dit. Det gick bättre än väntat måste jag ju ändå medge med tanke på att jag inte behövde släpa Diesel till tunnebanan. Det var nämligen en kvinna som bestämde sig för att hon skulle springa(som en pingvin) till tåget som gjorde Diesel helt ivrig. Han blir ju superglad när det är någon som springer sedan vår kära tid på Säby så han började skälla och springa så vi hann med. Han slutade inte skälla förrän jag hade satt mig ner och då hade han ju självklart skrämt livet ur några. Jag tycker att det är så komiskt hur lättskrämda människor är. Nu ska jag ta och kolla igenom kameran och se hur bilderna blev :)

Expert

Diesel åt sin frukost vid 16.30 idag. Han är verkligen expert på att inte vara hungrig på morgonen... Tror dock att han gav upp och åt bara för att slippa ha skålen i ansiktet hela tiden. Jag är rätt bra på att vara irriterande med andra ord :) Undrar bara när han kommer vilja äta sin middag.. Annars så får han vänta till imorgon helt enkelt...

Don Omar

Ikväll spelar Don Omar på Annexet. Är lite ledsen över att jag och Paola inte är där, men det får bli nästa gång :) Men varför har man konsert på en torsdag egentligen??

Alldeles strax

Ska jag ta och titta lite mer noggrannt på Hippies pulpa och se om den har gått och blivit så bra att jag kan måla lite naggellack(genomskinligt) på den. Så att den är skyddad. Det borde den vara, men jag har varit på den säkra sidan och haft bandage på honom till och från ändå. Men det är alltid bättre att vara på den säkra sidan tycker jag...

Internetlös

Är internetlös. Var det yesterday i alla fall och är säkert det idag med. Vilken tur att jag kan använda datorn hos Lovisa, tack :)Skriver mer när jag har vettiga saker att skriva om, vad nu det skulle vara :P

PS. Nu luktar jag hamster DS.

Skrattfnatt

I lördags gick jag, Paola, Josse, Alma och Simon på bio. Den sista "Harry Potter" blev det. Den var bra, men det känns lite konstigt att det just var den sista filmen, inget mer Harry Potta med andra ord. Känns lite tråkigt faktiskt även om jag inte är ett riktigt Harry Potter-fan...

Efter det så åkte jag och Paola hem till henne och gick ut med Baloo och Rocky eftersom det var en så fin kväll. Sedan så pratade vi mest nästan hela natten och garvade så att vi dog flera gånger om. Vi hade det verkligen askul och tydligen så asgarvade jag i sömnen också, vilket jag(vad jag vet) aldrig gjort förut.

På söndagen åkte vi till Kista en snabbis och sedan åkte jag hem till vovvarna.

Idag var det jobb. Diesel fick följa med då han hade ont i magen. Han lät som en luftmadrass med hål i till och från, men han var relativt nöjd med att få följa med ändå. SOm tur var så jobbade jag inte särskilt länge. När vi kom hem så blev Hippie helt galen och sprang fram och tillbaka och skulle busa och hoppa på både mig och Diesel så jag har säkert fått en massa nya blåmärken på benen. Tack Hippie.

Jag är ledig imorgon och på onsdag samt  i helgen. Det känns väldigt najs. Ska försöka ta mig till Lovisa imorn eller på onsdag, men jag har inte bestämt mig än när.. Får se imorgon om jag orkar åka någonstans.
På söndag tänkte jag dra med mig vovvarna till Hundöarna i alla fall så de får springa av sig lite. Hippies klo har äntligen läkt helt tror jag, det är så svårt att se eftersom pälsen har vuxit efter att han blev sövd och rakad och pulpan är så liten...

Vet att jag skriver detta väldigt ofta, men jag ska verkligen försöka använda min kamera mer.

Slutet är här

Familjen kom hem i natt. Woho. Inte. Pudel blev rädd för den kepsklädda Adam, det var roligt. 

Genom att lyssna på en RixFM-cd som mamma köpte i Frankrike har jag insett att de spelar sååååå mycket bättre musik där. Jag har lyckats hålla mig borta från radion i 3 veckor, men tillbaka på jobbet så blir det rätt tyst och tråkigt utan radio, fast de alltid spelar skitmusik. Jag får helt enkelt flytta till Frankrike!

Idag har dagen gått rätt segt. Jag fick sova till 10.30 vilket jag tycker var väldigt snällt. Fint väder har det varit hela dagen, jag har faktiskt solat lite grann, men jag höll på att brinna upp så det blev inte långvarigt. Hundarna tycker också att det är jobbigt med värmen, men vi ska inte klaga för rätt som det är så är det vinter...


Slutet är nära

Ikväll/natt kommer familjen hem... Den enda som ser fram emot det är nog Pudel. Mina vovvar har då inte saknat någon(förutom Casper, Diesel älskar Casper), men Diesel kommer nog bli påminnd när de kommer hem.

Finner det ganska svårt att försöka skriva i bloggen med en skrajsen Hippie i knät. Som vanligt rädd för något ljud grannarna förde... Men jag ska försöka...

Hippies klo har blivit mycket bättre. Från och med imorgon så tänkte jag att han endast ska ha bandage på natten för att inte frestas att slicka på den när det uppenbarligen gått åt rätt håll trots hans käbbel med bandaget tidigare.

Imorgon börjar jag jobba igen. Jag har saknat det lite grann, det blir så tråkigt att göra ingenting speciellt efter några dagar... Att det redan är augusti. Det är helt sjukt hur fort tiden går. Snart är det vinter; löven har redan börjat falla från träden och rönnen på tomten är redan fullproppad med rönnbär. Helt otroligt... 

Imse vimse spindel

Haha, jag glömde nämna att jag hade en spindel som gick vid hårfästet på mig igår. Jag kände bara något som kittlade och när jag frågade Lovisa om det var något som gick på mig så halvskrek hon "Spindel!" innan hon sprang till hallen. Jag blev inte så värst chockad, det var bara att få tag på den och släppa ut den, men ja, jag har ju varit med om det tidigare...

För en sekund så trodde jag att Pudel hade tröttat ut sig fullständigt då han lekt med sin pipboll i säkert en halvtimme. Men jag hade fel. Han är inte klar än, jobbiga hund.
Hippie ligger och sover som den duktiga hund han är. Likadant med duktiga Diesel som jag borstat och klippt klorna på samt gett en omgång med furminatorn. Det tyckte han var extremt jobbigt så han vilar nog gärna ett tag till.

Äntligen har Blandis kommit med ett datum för Farsta-utställningen. Och den är flyttad till Salem... Men den 20 augusti kommer Hippie vinna allt. Det blir hans tredje utställning och tredje gången gillt heter det ju. Jag har höga förhoppningar med tanke på hur bra det gått tidigare. Men huvudsaken är ju ändå att han ha kul :) Jag ska ta och anmäla oss så fort som möjligt. Något att se fram emot med andra ord :)

I feel naked

Igår kom Lovisa och Pixie över för filmkväll. Det blev filmmaraton faktiskt med 5 filmer innan vi däckade vid 4-tiden. Innan dess hann vi även att plocka körsbär hos Lovisas föräldrar och handla mat och godis till filmerna. Den som är sugen på körsbär får gärna komma förbi, har minst 2 liter körsbär hemma :)

Hippie har fått av sig sitt bandage 2 gånger idag. Jag vete fan hur han lyckas, men lyckas, det gör han. Såklart, han är ju Hippie...

Diesel är som vanligt en ängel, mitt hjärtegull ♥ Imorgon ska jag borsta igenom honom och formklippa hans öron och så. Han skulle kanske behöva ett bad också, men det får bli någon annan dag.

Jag ska även städa en del hemma, familjen kommer hem imorgon eller på onsdag. Inte för att det ser så hemskt ut, men det kan ju alltid behövas städa lite grann.

Idag blev även Doris hämtad så nu är vi hamsterlösa igen. Doris är verkligen den snällaste hamstern i världen :)

RSS 2.0