Hade varit kul med sällskap

Diesel är ju inget vidare sällskap på jobbet, han sover ju bara hela tiden. Stackars trötta gamling som börjar bli gråpälsad i ansiktet. Men det passar honom, han ser ännu klokare ut då ♥ Min duktiga hund :)

Enda andra sällskapet jag har är mina två böcker som jag läser paralellt. Samt NRJ som otroligt nog har spelat hela 3 bra låtar på 1,5 timme... Youtube är inte på min sida så jag är fast med radio. Jag hatar att lyssna på radio! Alltid samma låtar hela tiden, och inte av de låtar som jag tycker är bra... Nu ska jag sitta tyst och njuta av Maraca med Mohombi.


Höstlov

Nu är det alltså höstlov för alla som går i skolan. Adam är nöjd, han kan spela tvspel hela dagarna, och det är ju rätt bra, för då har jag hundvakt om det skulle vara något. Inte för att det behövs egentligen med tanke på att jag bara jobbar eftermiddagar, men ändå... Idag fick jag både Adam och Casper att ta ut Hippie och Pudel när jag åkte till jobbet med Diesel. Kom undan rätt billigt också, lite godis och alla är nöjda :)

På torsdag åker Adam, mamma och pappa på hockeycup så det kommer vara jag och Amanda hemma till söndagen. Funsderar på att klippa mig på fredag, den dagen jag ändå är ledig.. Ska nog gå förbi en frisörsalong här i centrum och kolla om de har någon tid då, annars får det väl vara. Får väl se om det blir någon film hos Alma på söndag, eller om Paola kan hjälpa mig att färga om mitt hår igen, men annars så är jag rätt fast med vovvarna...

Får se om jag kan få igång min stackars kamera också samt få Alma att maila mig bilder från Halloween :)

Halloweenfest hos Alma

Med tanke på att denna blogg egentligen enbart ska handla om hundar så är detta inlägg inte direkt på rätt ställe, men jag skriver lite i alla fall..

Igår var det Halloweenfest hos Alma, en tradition skulle man väl kunna kalla det nu faktiskt. Tyvärr så hann jag inte ladda min kamera så för min del så blev det inga bilder :/ Kanske får jag tag på Almas kamera relativt snart så att jag kan dela med mig av ett foto åtminstånde. Andra hade det väldigt kul med kameran.. Lite för kul kanske? Hur som helst, det var roligt. Det gick bra att åka hem, fast det kändes som flera hundra år och det var huuuur mycket folk som helst...

Hundarna blev glada när jag kom hem i förmiddags. Jag tyckte att det var en bra idé att ta med mig båda två till jobbet på eftermidagen för att kanske gå hem därifrån. Det är så skönt att bara gå utan att ha en tid att passa... Men som vanligt när jag får mina braiga idéer så är vädret emot mig och mina hundar är som Bill och Bull - korkade och ska göra likadant som den andra...

Nämen, då blev det lite hundpladder i slutet ändå, lucky you!




Rulltrappsolycka

I tisdags eftermiddag var det en liten yorkshireterrier som fastnade i rulltrappan vid mitt jobb. Stackars vovve, det var tydligen blod överallt. Det är ett sådant onödigt lidande för hunden (och ens plånbok, veterinärbesök är aldrig billiga) och jag lider så enormt med den stackaren för det gör ju ont!.
Det är därför jag aldrig låter mina hundar gå i rulltrappor sjäva. Inte för att de skulle gå med på det från början, de är för smarta får det och tycker att rulltrappor är läskiga. Jag antingen bär dem eller tar hissen trots att hissarna är äckliga. Men det är värt det för att det inte ska hända mina hundar något ♥

RULLTRAPPA+HUND=INGEN BRA IDÉ!


Presenter är kul

Glömde berätta att hundarna och jag fick lite presenter från chefen efter hennes besök på Zoorfmässan i helgen. Det var bland annat två gosedjur och smakprov på hundmat. Helt sjukt att de kallade det för det med tanke på hur stor påsen var...
Jag använde det som godis idag när jag och Hippie mötte upp Elin och Arezzo på eftermiddagen/kvällen. Hippie fick gå lös med sele och spårlina och skötte sig alldeles exemplariskt såklart. Med det goda "godiset" ville han springa tillbaka till mig då och då för att få sig en bit. Han åt säkert minst en dags fodergiva under de typ 2-2,5 timmar vi var ute. Men det gör inte så mycket :) Arezzo och Hippie sprang som galningar och Hippie är jättetrött. Det var ett bra val att ta med Hippie (tack pappa) för de hade verkligen kul med varandra, trots att Hipppie blev lite less på Arezzo till och från :P

Jag har inga bilder från idag, men däremot så har jag ju faktiskt inte delat med mig av bilderna från förra gången så här kommer de:


En tom buss :O


Elin och  Arezzo i sitt fina täcke


Spännande pöl efter att Diesel gått upp ur den..

Japp, presenter är kul, men jag har fortfarande inte kommit på någon bra preent åt Paola.. Hm..

"I´m a snogging sensation"

Är egentligen skittrött, men kan ändå inte riktigt sova så jag ska skriva lite hade jag tänkt. Det var ju några dagar sedan sist..

Att sova över hos Lovisa i torsdags var kul, så klart :) Det blev film; "Planet 51" som var askul och självklart god mat. Att behöva trycka Diesel mot väggen för att han inte skulle trampa i glas i trapphuset var dock inte lika kul. Någon klant till granne råkade nämligen ta sönder ett av fönstrena brevid porten och det var glas överallt. "Vilken jädra smäll" hade kunnat passa rätt bra då, ingen i byggnaden kunde ha undgått smällen. Hyresvärden hade visserligen städat lite till morgonen, men det fanns fortfarande splitter kvar så de hade lika gärna kunnat strunta i det... 

Bilder:


En trött Diesel i soffan


Pixie lyckas sitta still en stund mitt i dragkampen med mig :)


Den tidigare cat fighten som kom av sig. Ser ni katterna?

I fredags såg vi "The Switch". Förutsägbar, men gullig fillm med den GULLIGASTE ungen i hela världen! Jag skulle lätt kunna byta ut Adam (som jag också sa till honom) mot honom. Den enda ungen i hela världen som jag absolut inte skulle ha något emot heter Thomas Robinson och spelar "Sebastian" i filmen (senare i filmen är det brorsan Bryce Robinson, som inte är lika gullig, fast de är lika som bär :O ) och är sååååååå söt. Att det kommer från mig, jag som hatar barn över allt annat är ju helt otroligt, men sant.

Om en vecka typ så ska jag på Halloweenfest hos Alma. Vette fan om det kommer bli så eftersom min outfit inte direkt är komplett och att komma dit utan utklädnad är inte okej.. I värsta fall så får jag väl stanna hemma helt enkelt. Men det hade varit kul om jag kunde gå... Vi får väl se helt enkelt.

För övrigt så bet Pudel mig idag (läs igår, söndag). Den lilla idiothunden. Han blev nämligen helt galen när Hippie riktade in sig på ett tuggben som Pudel hade lämnat, men självklart ville ha tillbaka så fort det gick upp för honom att Hippie ville ha det, och hoppade på honom. Duktiga Diesel försökte också ge sig in i fighten för att sära på dem, men lyckades inte riktigt så jag fick göra det. Då lyckades Pudel bita mig i armen. Hade det varit Diesel eller Hippie så hade jag tagit det som att de inte hann registrera att det var jag och råkade bita, men med Pudel är jag inte så säker, han kan ju tänka lite längre än de flesta. Han är ju knäpp så det skulle inte förvåna mig om han gjorde det med flit. Detta resulterade i ett blåmärke på min arm som gör asont. Jag kanske ska testa mig för rabies? Man kan aldrig vara säker med Pudel... Nej, det gick ju inte hål, men Pudel och jag är inte direkt vänner, inte för att vi var det från början heller... Och eftersom Pudel fick en uppläxning av pappa så anser han att Hippie är orsaken till att alla blev sura på honom och hatar Hippie ännu mer... Wohoo för pudlar. Inte.

Med denna bild är det god natt:



Kokvarm

Efter jobbet åker jag och Diesel, som jag nämnde tidigare, till Lovisa. Det kommer bli filmkväll (om jag känner oss rätt) samt god mat (bl.a avocado och fetaost).
Vädret verkar dock inte vara så roligt, det ser ut som att det har regnat, om det inte regnar fortfarande.. Måste sticka ut huvudet en snabbis för att titta sen.. Men det gör ju inte så värst mycket eftersom vi inte har några planer som innefattar utomhusaktivitet (förutom någon promenad med vovvarna).

Eventuella bilder kommer antagligen upp i helgen :)

"You can´t kill a god"

Är bajstrött. Och jag har bara jobbat 4 timmar idag...

Hundarna har varit trötta idag, men Hippie orkade trots allt skälla ut alla fåglar som äter talgbollar i träden på baksidan..

Hippie var också den som fickfölja med mig till jobbet. Han blev vän med en väldigt söt dvärgpinscherhane på 11 månader och blev beundrad av en barnfamilj samt en kille på typ 25-30 år som gullade med honom i säkert 10 minuter med bebisröst. Hippie verkade uppskatta det i alla fall, flickvännen skakade bara på huvudet och sa att de troligtvis aldrig skulle komma därifrån om han fick välja.

Imorgon ska Diesel följa med till jobbet och efter det så åker vi hem till Lovisa och stannar till på fredag :)

Jag vet att jag har lite bilder som jag lovat att visa, men jag orkar inte med det ikväll, kanske imorgon, men annars blir det i helgen så ni får helt enkelt stå ut till dess :)

Cat Fight

Igår  eftermiddag åkte jag och Diesel till Lovisas butik för att hålla henne sällskap lite och även få Diesels tänder skrapade. Tack för hjälpen :)

För en gångs skull tyckte Diesel att det var rätt roligt att åka tunnelbana, han tyckte att det var jätteroligt att vi fick springa för att hinna komma så långt bak som möljligt. Han skällde som attan och skrämde visserligen livet ur en snubbe som smet in i närmsta dörröååning, men är Diesel glad så är jag glad. Jag slapp ju dra honom hela vägen för en gångs skull :)

När vi följde med för att mata kaniner stötte vi på två katter som fräste och jamade argt mot varandra. Det såg ut som att någon skulle åka på stryk, men dom kom av sig som tur var.

Diesel var lagom glad när vi begav oss hemåt. Att få tänderna skrapade var ingen höjdare direkt... Men att springa till tunnelbanan var lika kul ändå :)

Idag har han varit jättetrött. Eller ja, alla tre har faktiskt varit trötta idag. Och spöregn hela eftermiddagen gjorde ju ingen piggare direkt...

"He has an asian ass"

Vilka konstiga samtal folk för på bussen...

Jordgubbskräm

är gott! Det ska jag äta till middag alldeles strax :)

Igår var Diesel med mig på jobbet. Han sov i princip hela tiden. precis under kassan såklart så jag fick klättra över honom ungefär miljoner gånger.. Men jag ville inte störa honom när han sov så underbart så jag får väl skylla mig själv antar jag. bra träning var det ju faktiskt också.
Två stamkunder kom in med den enes kattunge på 6 månader. Världens sötaste och den mest orädda kissen jag någonsin träffat på och som tyckte att det var väl ingenting att vara i centrumet. Diesel vågade sig faktiskt nästan ända fram för att lukta på henne, men när hon tittade på honom så backade han snabbt tillbaka och stod och tittade hela tiden med svansen viftande. Min stackars vovve som är så rädd för katter.

Sedan på väg hem från bussen så träffade jag på en katt till. Den var lite osäker på om det faktiskt var fritt fram att hälsa på mig när Diesel gick lös, men blind som Diesel är så lade han ju inte ens märke till kissen. Jag stod och klappade den ett bra tag tills jag tyckte att jag hörde ett rådjur eller liknande, då gick jag för att hålla koll på Diesel.

Idag gick jag och Diesel på långpromenad med Amanda och Pudel. Diesel fick vara lös en stor del av promenaden så han var överlycklig och däckade självklart på en gång när vi kom hem. Hippie fick stanna hemma för det kändes som att Diesel behövde lite ensamtid från den jobbiga lilla vovven. Men nästa gång för Hippie följa med istället, då kan han få gå med spårlina så att jag vet var jag har honom :)

Helgens händelser

I fredags kväll åkte jag och mamma först till Bromma blocks där jag köpte "Körkortsboken 20" och självklart lite andra böcker också, jag kan ju inte gå in i en bokaffär och bara köpa en bok liksom. Sedan köpte jag en försenad födelsedagspresent till Amanda på Panduro Hobby. Jag ääälskar Panduro Hobby!

Kvällen fortsatte till Ikea där jag hittade en perfekt "bokhylla" som mr. B:s bur numera står på. Fick kämpa rejält för att få ihop den (jäkla Ikea-skit) samt sätta hjul på den så att jag kan flytta den, men det var värt det. Mr B har kommit högre upp och verkar trivas. Enda nackdelen är ju att han inte kan hälsa på hundarna genom gallret.. Men det kan jag ju hjälpa honom med :)

I söndags träffade jag Paola med Baloo. Geischa fick också hänga med de stora pojkarna :) De busade rätt mycket. Geischa skrämde livet ur Diesel fast hon är så liten, hihi, min hund är en FEGIS!! ♥
De fick även leka med en rottistik, men Diesel tyckte inte om henne. Hippie tyckte att hon var rolig ett tag, men sedan var det nära att det blev slagsmål. De lekte ju inte på samma sätt.

När vi kom hem så fick Hippie duscha eftersom han hade spenderat den mesta tiden i rastgården med att rulla sig i lera... Sedan så följde jag och Diesel med Amanda och Pudel på en längre promenad. Dagens händelser resulterade i väldigt trötta, men nöjda hundar :D

Bilder kommer :)

Stöd Säbyholm!

Nu på söndag kl 12-16 är det den årliga höstmarknaden på naturbruksgymnasiet Säbyholm i Bro. Det verkar bli den sista höstmarknaden på skolan där den legat i 100 år(!) då skolan kommer tvingas flytta på grund av höga hyres- och elkostnader. Läs mer här!

Dyk upp på söndag för att ge ditt stöd till skolan och passa på att gå omkring och titta då de har försäljning av allt möjligt :) Jag ska försöka dra med mig mamma och vovvarna :D

♥Säbyholm♥

Paola, jag och Josse dagen vi tog studenten från Säbyholm 2008 ♥


"Var det dåligt med cigg i djuraffären?"

Dåligt väder idag, tråkigt.

Amanda åkte till Malmö idag. Hon kommer hem på lördag så man får några dagar utan henne, vilket behövs till och från... Jag tror att Pudel kände på sig det redan igår kväll då han blev jättearg på mig när jag bar in honom till Amanda från mitt rum där han hade somnat.

När jag tittade på "Mannen som talar med hundar" idag pep Ceasar med en pipleksak som lät precis som Pudels pipboll. Han som låg och snarkade i fåtöljen kom snabbt på tassar och kutade upp på övervåningen där han gick omkring och funderade på vem som hade rört hans boll. Adam brukar gömma sig med den ibland, så jag gissar att det var honom Pudel letade efter. När han inte hittade någon så kom han ner igen, men han var ändå inte helt nöjd med att han inte hittade Adam någonstans.. Jag kunde inte göra annat än att asgarva. Pipleksaker, dörrklockor, hundar eller dörrar som smäller igen på tv låter tydligen väldigt verkligt för hundarna :)

När jag ändå skriver om tv så kan jag ju fortsätaa lite till. Jag tycker nämligen att det är jättekul att titta på "Mord och inga visor" eller "Murder, she wrote" som den heter på engelska. Jag känner mig så smart när jag inser vem som är mördaren innan huvudpersenen gör det :) Lite töntigt, jag vet, men ändå :D

Imorgon är jag ledig :D Då ska jag städa ur mitt rum för att få lite ordning där :( En vacker dag ska jag se om jag kan bli vän med min skrivare igen. Jag skulle vilja skriva ut lite bilder på Diesel så att jag kan sätta ihop en liten (läs; stor) tavla :) men det får vi väl se hur det blir med.

På lördag blir det nog en sväng till Ikea för att leta efter en bra bänk på hjul som mr. B´s bur kan stå på. Får väl se om jag hittar någon...

Var bor ni, flickor?

Idag på morgonpromenaden med alla 3 vovvarna stötte vi på bichon frisé-Cindy som jag kallar henne (det finns nämligen en sheltie-Cindy också) samt hennes yngre tikkompis (som jag glömt bort namnet på). De var helt ensamma ute och matte fanns ingenstans. Eftersom pojkarna är så på så tycker varken Cindy eller hennes kompis om dom, men det var rätt spännande att försöka komma i närheten när de inte märkte något...

Jag var lite orolig över att de var ute och sprang själva då de faktiskt sprang på en bilväg. För det är inte alla som håller hastighetsbegränsningarna när de kör inom ett bostadsområde... Jag kände dock att jag inte var till så mycket hjälp när jag hade alla 3 med mig så efter några försök med att fråga var de bor samt lite "gå hem-befallningar" gav jag upp och gick hem. I dörren vände jag tillsammans med Diesel för att se om de hade hittat hem av sig själva och det hade de antagligen gjort för jag såg dom ingenstans. Men Cindy är så pass gammal att hon vet att man ska hålla sig kring huset och där Cindy är, där är den yngre, så jag tror att det gick bra ändå.
 
Jag tycker att detta var lite pinsamt för min del då jag endast vet namnet på ena hunden och inte på varken matte eller lill-matte. Gjorde jag det så hade det kanske varit lättare att hjälpa dom hem.. Men men, så är det när man har lättare att komma ihåg namnet på hunden än på ägaren...

För övrigt så sitter jag och njuter i mina nya strumpor från Newbody. Jag älskar deras strumpor. Enda nackdelen är ju att de alltid är skönast när de precis är nya, inte för att de blir obekväma efter det, men det är något speciellt med nya strumpor...

Diesel ligger och sover som en stock. Han är så söt när han sover :) Jag önskar bara att han skulle ha lite mera ork, jag vet ju att hjärtat bidrar lite till hans trötthet, men frågan är ju om det verkligen är normalt att han är så här trött. han är ju bara 6,5 liksom. Nog för att han får fart när han får följa med till jobbet, då skäller han och skuttar omkring hela vägen till bussen för att han är så lycklig.
Låt mig presentera; Diesel- den fegaste hunden i världen!! Han blev rädd för fiskoljeflaskan idag. Den var helt enkelt livsfarlig tyckte han och vägrade att lukta på den. Det var egentligen det jag ville att han skulle göra, för att se om han tyckte att doften var intressant. Men han backade hellre till hallen än luktade. Åt gjorde han ändå, det var tydligen supergott! Inget fel på innehållet med andra ord...  

En regnig promenad

Det blev det igår med Elin och Arezzo.
Jag tog bara med mig Diesel för att han skulle få lite tid utan Hippie. Både Diesel och Arezzo fick gå lösa under större delen av promenaden. Diesel var dock inte lika förtjust i att Arezzo ville leka med honom, utan ville gå för sig själv utan en glad valp i hälarna. Han är helt enkelt för gammal för valpar...

När vi väl kom hem så fick Diesel duscha eftersom han inte kunde låta bli att lägga sig ner i en lerig vattenpöl under promenaden. Tyvärr så fick jag ingen bra bild på spektaklet..

Så här i efterhand känner jag att jag, för Arezzos del, skulle jag ha tagit med mig Hippie istället, men samtidigt så känner jag att Diesel uppskattade promenaden. Han sov hela eftermiddagen igår och han är fortfarande trött, mitt hjärtegull ♥



Trött!

Det är väl egentligen tid att sova för min del, är skittrött, men jag tänkte skriva lite först.

Idag åkte jag först med mamma till Vällingby där jag faktiskt hittade lite fina kläder, som jag är väldigt nöjd med :) trots att jag blev typ pank på köpet =/
Sedan åkte jag och träffade Paola då vi skulle shoppa i Kista. Hittade dock inte så mycket, endast ett par jeans. Var på jakt efter körkortsboken också, men den var självklart slut. Inte för att det gör något, på Akademibokhandeln i Bromma får man 20% rabatt på en valfri vara med kupong så imorgon (senare idag eftersom klockan är efter 00) ska jag ringa och höra om de har den inne för att vara på den säkra sidan :D

Imorgon ska jag träffa Elin med vovvarna innan hon börjar jobba. Jag är egentligen ledig imorgon, men ändå. Funderar på att bara ta med mig Diesel för då kan han få gå lös lite utan Hipster den hysteriske som flamsar runt.



Med denna bild på Hippie från tidigare ikväll är det god natt

Munsönderfallande

Låter inte som ett riktigt ord ens en gång, men det är det tydligen. Man lär sig något nytt varje dag.

Biobesöket igår var roligt. Jag, Paola, Linda och Karro såg "Friends with benefits", som jag visserligen har sett en gång förut, men den är så rolig och absolut värd att se en gång till. Tack för att jag fick följa med :)
Otroligt nog så gick hemresan sjukt lätt. Bussarna kom i tid och matchade varandra perfa. Även omman flög som en vante för att de körde som dårar...

Allt som allt en väldigt bra kväll med andra ord :)

RSS 2.0