Valpvakt till galet charmiga Simba

Då är en veckas valpvakt åt Simba avklarad och en vecka återstår :) 
 
Paola är nämligen på semester i fina Italien och jag har fått förtroendet att passa hennes york-valp :D 
 
På jobbet <3 
 
Hippie är lite road ändå, bjuder in till lek på kvällarna om han känner sig extra busig <3 Och det enda Hippie vaktar på allvar är otroligt nog bara när de får mat (Mush är för gott för att dela med sig av) och om Simba kommer för nära "Nallen" (hans gosedjurshund). Simba är dock riktigt bra på hundsignaler och är långt ifrån en dominant vovve så han håller sig undan ;) 
 
Winnie står ut med Simba, de busar faktiskt lite ibland (jag har dock inte lyckats ta kort på dom än), men blir han för jobbig och då fräser hon på honom och försöker hålla sig undan bäst hon kan. 
 
Olivia avskyr Simba som bara den. Hon fräser på honom i förebyggande syfte då hon tycker att han varit jobbig en gång för mycket. Simba tar det som att han får försöka en stund senare istället, haha. Det är först sen häromdagen då han faktiskt tar hennes fräsande på allvar. Hon smockade nämligen till honom med tassen (inga klor) utan egentlig anledning då hon tyckte att han skulle hålla sig på sin kant. 
 
Enda gången då båda katterna är jätteförtjusta i honom är när de ska få mat. Då går båda katterna och stryker sig mot Simba och Hippie så att Simba nästan välter. Det är inte lätt att väga 2,5kg när katterna väger 4-4,5kg ;P 

En sak som jag har märkt är att Simba har galet dåligt minne.
När vi fick skjuts hem av pappa så morrade Simba på honom i början, men sen var det inga problem.
Det var inte heller några problem att sitta i mitt knä i framsätet brevid pappa, men när vi kom hem och pappa gick ur bilen, det var en heeeeelt annan sak det. Gud vilket liv det blev innan han insåg att pappa faktiskt var samma person som tidigare, hahaha! 
 
Simba försöker ta sönder alla kattleksaker jag äger, haha <3 
 
Simba har åkt tunnelbana för första gången i sitt liv och det klarar han galant. Vissa dar vill han sitta i sin väska och andra vill han gå på tunnelbanan själv, han har inte riktigt bestämt sig vad han tycker är bäst än :) Imorgon får han åka buss för första gången, det blir spännande att se vad han tycker om det.
Hundön på Drottningholm med Lovisa står nämligen på schemat :D 
 

Djurgården 20/7 2016

I onsdags gick vi runt Djurgården med början på Gärdet. Hippie fick vara lös en stund, men han fick ju syn på en av kråkorna (?) som är lika stora som en mindre hund och skulle såklart jaga den över halva fältet. Ett tag så trodde jag inte att han skulle komma tillbaka faktiskt... Han kom tillbaka trött som fan, oj vad den där jäveln kan springa, haha. 
 
Sedan fortsatte vår promenad längst först kanalen med ett stopp för glass och sedan vattnet :)
 
Utsikt
 
Lovisa tog med sig hundarna ut i vattnet en och en så att de kunde simma lite på stället.
Det är ju riktigt bra träning :)
 
Hippie och hans jätteskugga
 
Minutrarna innan han befann sig i vattnet, haha <3
 
 Middag på Café Ekorren där kycklingen i ceasarsalladen var så torr att hundarna fick den medan hamburgaren var sjukt god :)
 
Här hoppas man på rester igen <3
 
Vi avslutade kvällen med bus i rastgården ett stenkast från cafét <3 
 
Här rullas det för fullt 
 
 Mycket spring i benen kvar, hur orkar dom? Haha
 
Hippie och hans självutnämda flickvän hittar spännande grejer
 
Jättetrött vovve ville ligga för sig själv på vägen hem <3
 
<3 Och sov som en klubbad säl efter en heldagen ute <3

Fjäderholmarna 19/7 2016

I tisdags var det perfekt väder för Fjäderholmarna, lagom varmt så att man inte smälte bort i sommarvärmen. 
Jag och Lovisa tog med oss vovvarna och drog iväg på eftermiddagen. Lagom mycket folk och väldigt få hundar just den dagen :) 
 
På färjan på vägen dit <3
 
Vi började med fika på Röda villan, blåbärspaj med vaniljsås (kladdkakan var slut ;P)
Sedan gick vi runt ön, bland annat upp på ett berg med denba utsikt:
 
Utsikt från berget
 
Hur vi kom upp vet jag fortfarande inte, men vi lyckades, haha.
 
Lovisa behövde gå på det obligatoriska toabesöket så jag och hundarna satt utanför och väntade. Självklart satte det sig ett barn typ 20cm ifrån mig vilket var sjukt irriterande, bänken är ju ändå 200cm lång... 
 
Hippie hittade något äckligt...
 
Middag blev det på Rökeriet där de har sjuuukt god mat. Rökta räkor med aioli till förrätt, ceasarsallad till huvudrätt och glass med grädde + jordgubbar till efterrätt. MUMS!
Allt var supergott och ett stort plus var att de gav hundarna vatten utan att vi bett om det :D 
 
Här hoppas man på matrester <3
 
Eftersom ön inte är större än att man går runt den på max 15 min (blev liiite besviken faktiskt) och vi var mätta och glada efter middagen så var det bara att åka hemåt igen :)
 
Trött vovve vilar huvudet ett tag <3

Hippies nya frilla

Så här fin blev Hippie i söndags :D Tack igen, Paola :D <3 
 
Tyvärr glömde jag ta en före-bild, men han var ju rätt så långhårig.
Det märks att han tycker att det är mycket skönare att vara naken, min lillvovve <3
Och nu sover han i sängen till och från igen för nu är han inte lika varm och det har jag saknat <3 

Hundbyte och Säbyminnen

I lördags åkte jag och Paola till Alma :) Med oss hade vi Baloo, Simba, Geisha, Kessie och Rosetta <3 
 
Jag och Lovisa bytte nämligen hund då Hippie och Tyke inte kommer överrens och Kessie tyckte att det var rätt så kul att få gå lös på tomten och titta till Rosetta till och från :) Rosettis fick nämligen smaka på livet som utekanin och fick vara i en hage på gräsmattan hela dagen. Tyvärr så valde vi inte världens bästa plats till henne, hagen hamnade precis vid ett myrbo.. Men Rosetta tyckte att det var helt okej ändå, trots att jag fick borsta bort en del myror från henne när jag tyckte att hon fått stå ut tillräckligt. Det var ju inte bara myrorna utan även myggen...
 
Rosetta <3 
 
Vi gjorde lasagne med kladdkaka till efterrätt (fast den köpte vi), tittade på skräckfilm och pratade Säbyminnen. Det är ju ändå 8 år sedan vi tog studenten och 11 år sedan vi lärde känna varandra faktiskt :O
Tiden har verkligen gått jättefort! 
 
På vägen hem bytte jag och Lovisa tillbaka vovvarna och vi (jag och Hippie) fick skjuts hem av Paola, tack :D 

Katternas kastrering - hur har det gått?

Skriver om detta inlägg för andra gången...
 
Katterna blev ju kastrerade förra fredagen och det gick jättebra. Blev som vanligt  väldigt nöjd med Stockholms Djurklinik i Alvik :) Dock så har de senmesterstängt i 3 veckor från den här veckan så ni vet ;) 
 
När jag hämtade katterna efter 14 så var de väldigt pigga och så himla fina i sina bodys (istället för tratt eftersom de är två). Kastreringen hade varit problemfri, men de hade hittat en cysta på Olivias ena äggstock så det var riktigt bra att hon kastrerades, annars hade hon kanske fått problem när hon blivit äldre. 
 
Väl hemma så satte jag kompostgaller mot hallen så att de skulle hålla sig där, men det gick inte alls som jag hade tänkt mig... Jag fick bygga en jättestor bur av kompostgaller istället, vilket Hippie inte alls gillade, så han fick åka till mamma och pappa över helgen :)
 
 
Det har gått bra med kissarna, de har mest sovit och tagit det lugnt, men nu märker man att i alla fall Winnie börjar bli uttråkad. Hon jamar en massa till och från som för att säga att jag minsann borde släppa ut henne <3
 
De har inga problem ned att ha på sig sina bodys, det är faktiskt en riktigt bra uppfinning de där :) Men eftersom Olivia har så fin och tunn päls så innebär det att den tovar sig som bara den under bodyn så jag får borsta ut tovor morgon och kväll (!) Jag vet, helt sjukt :O Och hon tycker ju att det är obehagligt med tovorna så hon håller på och biter på sin body. Jag har bestämt mig för att hon får ha bodyn på sig till på onsdag, allra senast på fredag eller tills hon bitit sönder bodyn helt så den inte går att använda. Det som kommer först, haha. 
 
Winnie som absolut inte har några som helst problem med tovor under bodyn njuter <3

Kastrerar mina fina flickor imorgon

Imorgon är det dags för kastrering av Winnie och Olivia och jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte var ett dugg orolig...
De ska kastreras hos Stockholms Djurklinik i Alvik, samma ställe som kastrerade Hippie så det blir nog bra. Var ju väldigt nöjd med hans kastrering så det kommer nog gå bra med kissarna också <3 
 
Sedan så kommer bara det svåra; att se till så att de inte hoppar upp på grejer och förstör sina stygn. Jag funderar på att stycka av hallen med kompstgaller de första dagarna så att de verkligen tar det lugnt (Lovisas idé egentligen, tack :) ) .. Nackdelen är ju att jag måste gå ut med Hippie och därmed passera och störa dom, men det blir nog bra :) Ska fixa hemma när de kastreras så att allt är klart när de får komma hem <3 
💞Så gulliga mot varandra 😍
 
 
 

<3 Bilder från de senaste dagarna <3

Här kommer en blandad kompott av bilder från de senaste dagarna: 
 
Myselimys tycker Pixie 
 
Otroliga Oliva, numera en mysfis som älskar att ligga i sängen när man ska sova eller precis har vaknat <3 
 
Underbara Winnie <3 
 
Min vackra kissekatt <3 
 
<3 Jag har sååå fina katter <3
 
Fönsterbrädet är ett perfekt slapparställe tycker Winnie <3 
 

RSS 2.0