Diesel 11 år 28/5 2016

Grattis på födelsedagen, min Dieselbabe <3 
 
Idag skulle du ha fyllt 11 år på jorden, men du får fira din födelsedag i himlen istället. Det kanske inte är så dåligt ändå, där är du frisk, frisk som du borde ha fått vara på jorden så att jag kunde ha haft kvar dig hos mig ett några år till 💞
 
<3 Hippie hälsar grattis till sin bästa vän och bror <3 
 
Inte världens bästa bild, men jag lovade dig en bättre plats när vi flyttat och det har du fått <3
 
Grattis igen mitt hjärtegull, min första och enda setter <3 

Smutstvätt - om mina katter får välja

Jag trodde minsann att det var den rena tvätten som var drn bästa tvätten, men jag hade visst fel...
 
Olivia 
 
Winnie 
 
Det är visst något speciellt med den där smutstvätten.. <3

3 månader...

Så lång tid tog det för Winnie att inse att hon faktiskt kan hoppa upp på diskbänken/spisen. Nu är friden slut...
 
En suddig Winnie <3

Winnies first day out

Härom veckan tog jag ut Winnie utomhus i sele och koppel för första gången.
Hon har ju fått gå i korridoren på min våning tidigare, med målet att ta ut henne på riktigt åtminstånde en gång :)
 
Så jag och Jenny möttes upp och gick till en parkbänk inte så långt ifrån och satt och pratade ett tag för att Winnie skulle få chansen att våga gå omkring lite. Tyvärr så var det liiite för läskigt att röra sig så mycket på egen hand, så hon satt mest och kollade på världen. Fåglar var väldigt intressanta till exempel och cyklister var väl det enda hon tyckte var riktigt läskigt faktiskt, min modiga kisse <3
 
Hon tyckte att det var som tryggast i min famn när vi gick. Tryckte upp sitt huvud under min haka och la sina framtassar om min hals som en pälsklädd bäbis med huggtänder (fast på ett supergulligt kattsätt, inte som ett besatt demonbarn..)  
 
Med tanke på att hon ändå verkade tycka att det var spännande att vara ute så gör vi nog om det snart igen :) 
 
Bilder från dagen, tagna av Jenny: 
 
Just hanging around <3 
 
Här gömmer jag mig ett tag <3 
 
Så här trött blir man efter ett äventyr ute i friska luften <3

Ny klösmöbel och toalåda

Paola var snäll och hjälpte mig att få hem en till klös som jag haft stående i förrådet på jobbet i flera månader. Det innebar att söndagen spenderades med att få ihop den, vilket tog sin lilla tid då den verkligen var inspirerad av Ikea, men jag lyckades till slut :)
 
Den är riktigt snygg och diskret faktisk. Den heter "Tiger" och är från Ferplast. Dyrare än de vanligare klösen, men som sagt väldigt snygg :)
 
Katterna gillade den från första början, den är helt klart mer än godkänd :D 
 
Olivia testar krypin-delen 
 
Perfekt höjd för enklare spaning tycker Winnie
 
Och även ett perfekt ställe att sova på när man inte orkar hålla ögonen öppna 
 
Nu ska jag bara möblera om lite så att den inte behöver stå rätt upp och ner mitt i rummet :P
 
Bytte även ut toalådan till den nya som hindrar Hippie från att äta kattbajs. Den funkar alldeles underbart och är även den lite diskretare. Katterna använder den utan problem bortsett från att Olivia kan ha lite problem med att ta sig ur den då hon alltid misstar sig på hur mycket sats hon måste ta för att komma upp (den har ju in-/utgången på taket). Men det kommer hon få bättre koll på om ett tag :) 
 
 
Märket heter TOPBOX och liknar Modkat fast är större och passar då bra till stora katter
 
Vad tycker ni? Jag är i alla fall otroligt nöjd :D

Paola, Baloo och Simba på besök

I lördags kom Paola över med Baloo och Simba. 
Jag ska passa Simba när hon åker till Italien i sommar så hon ville helt enkelt se hur han reagerade på katterna :) 
 
Det var nemas problemas med katterna. Han tyckte att dom var lite läskiga, men han kommer absolut att vänja sig. Olivia var den som var mest nyfiken på honom, hon kunde inte låta bli att komma fram till honom då och då för att sedan hoppa upp i klösträdet där hon låg och spanade på honom. Winnie höll sig på spanavstånd liggandes under sängen :) Men som sagt (skrivet) så kommer dom att vänja sig vid varandra under de 2 veckorna jag passar honom. 
 
Paola leker med katterna, här Olivia <3
 
Och Winnie <3
 
Tyvärr suddiga bilder, men det är inte lätt att ta kort när de rör sig så mycket :P Försökte ta kort när Simba var med och lekte också, men det blev bara en massa sudd, ingen hade kunnat lista ut vad det kortet skulle föreställa :P
 
Baloo skötte sig faktiskt bättre än väntat, men det kanske var för att han hade anti-skall-halsbandet på sig.. Men jag tror faktiskt att han skulle kunna vänja sig vid katterna han också :) 
 
Två trötta katter hade jag minsann sedan och roligt hade vi :D

Däckade av värmen

Ja,  jag visste att det skulle bli en utmaning att försöka gå Alvik-hem när jag skulle hämta Kessie mitt på dagen. Men jag hade hoppats på att det skulle blåsa lite skönt så att man kunde fläkta dig på så sätt i alla fall... Men icke.
 
Ska jag vara helt ärlig så räckte det med att jag och Hippie gick upp till Lovisa från tunnelbanan, då insåg jag att Hippie inte skulle palla att gå någon längre promenad i denna värme.Jag förstår honom och jag själv kände likadant.
 
Sedan så brukar jag faktiskt ha som policy att aldrig gå långpromenad mitt på dagen när det är som varmast om det inte finns möjlighet för svalka...
 
När jag och Lovisa går från Alvik till Vällingby så går vi ju längst med vattnet så att hundarna kan bada om de vill. Men idag hade jag tänkt ta "den korta vägen" och gå längst med bilvägen typ och där finns det ju inget vatten om man säger så :P
 
Hippie har alltid klarat av värme väldigt bra ändå, men jag tror att han har det lite svårare det här året. Det kanske är en åldersgrej, han börjar ju bli äldre ändå... Hur som helst så behöver jag nog ändå raka honom igen innan vi försöker oss på något sånt här igen.
 
Ikväll när det blivit svalare så ska vi gå en längre promenad som kompensation för den uteblivna :) Jag tror att den faktiskt kommer uppskattas bättre ändå :) 
 
En däckad Kessie  <3 
 
En halvsömnig Winnie spanar på barnhuliganerna utanför..
 
Olivia låg och vilade så gulligt, men poff så blev det fart för hon såg minsann en fluga :P
 
Hippie tycker att det är som svalast under sängen så där vilar han nästan varje gång 
 

Sommar, sommar, sommar

Sommarvärme ute. Imorgon börjar min "Passa Kessie"-vecka och jag tänkte helt enkelt att en promenad från Alvik och hem utan stress kanske skulle vara kul. Vi får väl se hur länge hundarna pallar i värmen, annars tar vi tunnelbanan så att de inte får värmeslag <3
 
Annars så har veckan bestått i att passa Pudel, få upp tavlor (ett år senare) och jobb. Jag passade även på att raka fixa sommarfrilla på Pudel. Amanda tyckte att det blev fult, men alla kunder och jag tyckte att han blev fin i alla fall. Och hur som helst så har det växt ut igen om typ en månad :P Tyvärr fick jag ingen chsns att ta en bild på honom...
 
Living on the edge a la Olivia <3 

Wohoo! Nose Work steg 2! Inte? Nehepp...

Den här dagen eller ja, kvällen var ju verkligen helt fantastisk!
 
Jag och Hippie mötte Lovisa, Pixie och Kessie vid tvärbanan i Alvik och så begav vi oss till den efterlängtade fortsättningskursen i Nose Work. Väl framme visar det sig att de har bytt datum på kursen och ändrat på hemsidan, men inte skickat ut en ny bekräftelse så vi hade helt enkelt åkt dit i onödan. Det var bara att åka hemåt igen, rättare sagt hem till Lovisa för att käka tacos, för helt plötsligt så hade man en massa tid att slå ihjäl :) 
 
Väl där ska Lovisa städa hos kaninerna och upptäcker att 4 av 8 ungar i en kull har dött bara sådär :( 
 
Och när jag och Hippie åkt hem och tar hissen upp till lägenheten så blir vi i princip anfallna av en galen terrier som av någon konstig anledning får gå in i hissen med 2m koppel tillgodo av sin matte som liksom resten av alla typ 200 lägenhetsinnehavarna i detta hus INTE HAR NÅGOT HISSVETT och som troligtvis blev tappad som liten! 
 
Andas... 
 
Och då tog jag inte med att jag bara har 200kr på kontot och det är dag 2 (nu 3) på maj månad och att Olivia fortfarande är förkyld...
 
Avslutar med något positivt; Olivia har hittat ännu ett perfekt ställe att sova på:
 
<3

RSS 2.0