Tips: Dokumentärer!

Det finns två dokumentärer uppe på Netflix som jag absolut tycker är värda att se! 
 
"A Plastic Ocean"
 
Handling: Denna dokumentär från 2016 handlar om allt plast som hamnar i haven. Den börjar när journalisten Craig Leeson, som letar efter blåvalar, upptäcker att havet där blåvalarna finns är fullt med plast fast det borde vara helt fritt från alla typer av skräp. Det gör att han teamar upp sig med en djupdykerska och ett gäng forskare och börjar undersöka hur haven egentligen mår.  
 
Därför ska du se den: Jag lovar att du kommer vara helt chockad efter denna dokumentär. Självklart så är nedskräpning i naturen ingen nyhet, men eftersom denna dokumentär verkligen går på djupet (inte menat som ett skämt, men ändå lite kul) med hur illa det verkligen är så kommer du absolut bli chockad. Du kommer inse att det är riktigt bra att alla butiker nu kommer börja ta betalt för sina plastpåsar på grund av miljön, för plast är helt enkelt en riktig miljöbov! Jag hoppas att fler får upp ögonen för denna dokumentär och att fler börjar använda sig av tygkassar eller liknande.
 
Du hittar trailern här
 
"Pet Fooled" 
 
Handling: I denna dokumentär granskas hund- och kattmaten i husdjursfoderbranchen och de negativa effekterna på djurens hälsa. Vad innehåller egentligen fodret du köper till ditt husdjur?
 
Därför ska du se den: Allt foder är inte så bra som reklamen får det att verka, men så är det ju med all reklam egentligen.. Tyvärr så kan ju inte våra hundar och katter välja själva vad de vill äta utan får oftast nöja sig med det matte/husse serverar. Här får man lära sig alla knep som företagen tar till (som faktiskt är lagliga) för att kunna kalla sitt foder för olika saker som i sin tur lockar dig som köpare och vilka ingredienser som din katt/hund inte behöver i sitt foder. 
"Ger man ett bra foder behöver man inte lägga lika mycket pengar på veterinärvård" brukar jag säga. 
 
Du hittar trailern här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0