En helt annan hund

När jag hämtade Hippie hos Paola igår då hon passat honom fick jag en trevlig överraskning. Han var nybadad, fönad och borstad samt lite klippt vid nosen så att han faktiskt kunde se någonting. Han var skitsöt helt enkelt. Tack Paola!

Söta nybadade, borstade och fönade Hippie i Husby

Stannade hos Lovisa på vägen hem för att Hippie skulle rakas. Han var jätteduktig för att vara första gången och såhär blev resultatet:

Hippie och Woody leker

Då det varit en hård dag somnade han så fort vi kom innanför dörren.

Hippie eller en helt annan hund?

Han ser ut som en helt annan hund och inte lika fluffvalpig som han såg ut innan. Det är sådant som är så roligt med blandraser; att de kan se helt olika ut beroende på hur man klipper dem osv. Kan inte sluta titta på honom, skitsöt är han.

När vi kom hem efter promenaden från Åkermyntan fick jag veta vad resten av familjen tyckte om hans nya frilla. Råtta kom nog upp, och spinkis. Amanda tyckte att han var sötare när han var fluffig, Adam tyckte att han var sötare nu, i grund och botten tyckte de att han var jättesöt.

Vad har jag gett mig in på?

Sitter hör och stretar med både matte b och naturkunskap b. Känner mig som en idiot för jag fattar precis ingenting. Fan alltså...

Födelsedagshunden

Igår fyllde min Babe 4 år. Tänk att jag har haft honom i 4 år. Tiden verkligen flyger iväg. Grattis Babe <3


Vackrast <3

Tack

Tack Paola och Fernanda för att ni passade mina änglar så att jag kunde jobba i tisdags.
Och tack Paola för att du ställer upp och Passar Hippiemonstret då och då :D

Väldigt lång långpromenad

I söndags bestämde Lovisa och jag oss för att gå en väldigt lång långpromenad med hundarna i det fina vädret. Vi begav oss alltså kommunalt till Alvik och började vår promenad tillbaka till Hässelby.

Hundarna hade väldigt roligt och i och med att v gick längs vattnet var hundarna inte långt ifrån svalka i värmen.
Till och från fick hundarna vara lösa och både Diesel och Hippie skötte sig jättebra. De fick också leka på en äng där de sprang omkring som galningar. Hippie försökte hänga med så gott det gick, men kom dock inte så långt i det höga gräset. Vi fick också turas om att bära Hippie då han självklart inte orkade gå hela den långa vägen själv.

När vi kom fram till Hässelby Strand gav vi upp promenerandet och tog bussen den sista biten. Vi var dödströtta allihop och så fort vi satt oss på bussen somnade i princip alla hundarna.
 
Då Amanda lånat min kamera stod Lovisa för the Kodak moments, som hon så ofta gör när vi går långpromenader. Under länkar hittar ni hennes blogg om ni vill se bilderna.


Fodertillskott

Om din hund är frisk och äter ett bra fullfoder behöver du inte tillsätta något fodertillskott, men vitaminbrist eller andra bristtillstånd kan t.ex. leda till pälsproblem och ögoninfektioner.

Det finns många olika fodertillskott:

Glukosamin
Behövs för att kroppen ska kunna bilda ledvätska och brosk och hjälper kroppen vid förnyelse av ledbrosk, ben, muskler, ledband och senor. Glukosamin bildas normalt i kroppen från sockerarten glykos, men vid påfrestningar, enformigt arbete eller ökad ålder kan ett dagligt tillskott hjälpa.

Biotin
Stabiliserar blodsockernivån och är ett viktigt ämne för hud- och hårceller. Vid dagligt intag får hunden en frisk hud, glänsande päls, fin pigmentering och starka klor.

Fiskolja
Är effektivt om hunden (eller katten) har pälsproblem som t.ex. klåda, fällning, mjäll och torra trampdyynor. 

Öljäst
B-vitamin som går rakt ut i kroppen. Stimulerar ämnesomsättningen och aptiten, stärker nervsystemet, håller musklerna smidiga och i trim, ger energi samt förbättrar pälskvalitén. Hårt arbetande och livliga hundar såsom unghundar förbränner B-vitaminer och då är öljäst ett bra fodertillskott.

Blodpulver
Torkat blod som innehåller bl.a. järn, protein och hemoglobin. Ökar syresättningen, vilket i sin tur ökar hundens styrka och kondition. Är bra för alla hundar så det håller hunden i form och säkerställer järnbehovet, men rekommenderas särskilt för hårt arbetande hundar. 

Vitlökspulver
 Innehåller allicin - naturens egna antibiotika. Motverkar förkylningar och infektioner och fungerar bra vid hosta, bronkit, astma, hals- och magproblem. Hunden får mindre besvär med fästingar och flugor. 

C-vitamin
Stärker immunförsvaret och underlättar näringsupptaget. Forskning pågår för att ta reda på om C-vitamin kan motverka höftledsfel. 

Makroalger
Kommer från ishavet och innehåller naturens alldeles egna mineraler, proteiner, vitaminer och spårämnen.
Mot klåda, eksem, håravfall, dålig päls, mag- och tarmstörningar, dåligt allmäntillstånd och kondition samt dålig pigmentering.  

Kalk
Kalktillskott ger man oftast till växande hundar för att försäkra sig om att skelett och tänder blir starka samt till tikar i samband med valpning, men man kan också ge hunden kalf för att hunden med säkerhet får i sig kalken den behöver.

Groddolja
Innehåller A-, D- och E-vitamin, alla linol-, linolen- och inocitolsyror samt lecitin. Vitaminerna är bra för huden, blodet, blodkärlen, slemhinnorna och immunförsvaret. Syrorna kallas ibland för pälsvitamin då de hjälper till att förbättra pälskvalitén samt hjälpa huden att bli fri från mjäll och klåda. Lecitin stärker alla muskler (även hjärtat), lever och njurar och gör att musklerna återhämtar sig snabbare efter ansträngning.

Spirulina
Består till 60-70% av proteiner. Hjälper din hund att få glansig päls, frisk hud, fräschare andedräkt, förbättrad matsmältning, stärkt immunförsvar och förbättrad fertilitet. Den hjälper kroppen att rensa ut gifter och tungmetaller, förebygger håravfall, svullna leder och problem med levern.

Kelp
Hjälper till att upprätthålla en god matsmältning, frisk hud och päls, förbättring och förstärkning av pigmentering, förbättra läkning efter sår och skador och ökar motståndskraften mot insekter och parasitangrepp.

Det finns många olika företag som tillverkar fodertillskott och här är några av dem:
- Aptus
- Animacare
- Svenska Djurapoteket
- TopFormula
- BioPet
- Biodistra
- Ionsilver
- Glossbo
- Pet Science Laboratory

Källhänvisning:
¤ www.animacare.se
¤ www.svenskadjurapoteket.se
¤ www.animalpro.com
¤ www.biodistra.se
¤ www.hotspothorse.com
¤ www.dogsecurity.se


Tuff vecka för Diesel

Det har varit en tuff vecka för Diesel. Båda granntikarna löper så Diesel har knappt kunnat koppla av alls. Jag har inte kunnat släppa ut honom på baksidan då han försöker hoppa över staketet varje gång den ena tiken går förbi... Min Babe är möjligtvis någon mikromillimeter ifrån kastrering, i alla fall om mamma får bestämma. Min lilla Babe ligger risigt till med andra ord. Jag hoppas att han lugnar ner sig snart...


<3

Hippie 17 veckor

V. 25

Hippie 16 veckor

V. 24

Hippie 15 veckor

V. 23

Hippie 13 veckor

V. 21

Hippie är nu 13 veckor gammal och han växer så det knakar. Märker att jag inte orkar bära honom lika länge som jag orkade förut, men det är ju bra trots allt, han ska ju bli större. Vilket jag i princip längar efter för jag tycker nästan att han är för liten. Tappar bort honom hela tiden för att han är så liten, haha.

Rumsrenheten har vi väl gått back på. Vet inte riktigt om man kan kalla honom för 90% rumsren längre. Han kissar fortfarande inne ibland. Jag kör helt enkelt med att jag inte säger något till honom när han kissar inne, men jag är jätteglad och rolig när han kissat utomhus. Vi får väl se hur det går...

Det är roligt att ha en hund som inte direkt fått sig en dålig uppfattning när det gäller andra hundar. Jag älskar min vackraste Dieselbabe, men Hippie är så glad så när han får hälsa och jag hoppas att det fortfarande är så när han blir äldre. Däremot blir Hippie nervös när han ser stora hundar på avstånd som han inte kan hälsa på. Då skäller han, eller rättare sagt gruffar, och stryker sig mot mina ben.

Förutom sitt och ligg kan han nu vacker tass (tack Paola!) samt high five. Det enda som tyder på att han vid denna ålder är smartare än Diesel är att Hippie faktiskt ställt sig och kissat över en avloppsbrunn en gång, vilket faktiskt var lite roligt, men smartheten kanske kommer ikapp.

Totalt orädd är Hippie när det kommer till bussar, pendeltåg och tunnelbanor, vilket är superbra. En komplett motsats till Diesel när han var valp, då jag i princip fick tvinga honom att gå på bussar och andra färdmedel. Min lilla Babe hade det inte lätt helt enkelt.

Mask hos hund

Tecken på mask kan vara diarré, kräkningar, hosta, pälsproblem och/eller påverkat allmäntillstånd. Ett tydligt tecken på mask är om du ser maskar i hundens krkningar eller avföring. En mindre mängd mask stör dock inte hundens hälsa.

Hundens vanligaste mask är spolmask och bandmask.
- Spolmaskar är spolformade, gulvita och kan bli upp till 15 cm långa. Den hittas oftare hos valpar och unga hundar då den vuxna hunden utvecklar en motståndskraft mot spolmasken.
Hunden kan infekteras av spolmask från omgivningen och valpar kan smittas redan under fosterstadiet eller när de diar.
- Bandmaskar är platta, segmenterade (avdelade) och förökar sig alltid via en mellanvärd, t.ex gnagare, viss insjöfisk och vilt. Det finns dock flera bandmaskarter som kan infektera hund och varje art sprids med olika mellanvärdar. Bandmask kan förekomma hos jakthundar som äter rått kött och inälvor i samband med jakt. Hundar som inte utfodras på dtta sätt löper liten risk att infekteras med bandmask.

Maskarna kan utveckla resistens mot avmaskningsmedel, det vill säga att de blir motståndskraftiga och att avmaskningsmedlet därmed inte tar död på maskarna. I Sverige gäller det i dagsläget vissa maskar hos häst och får, men för att fördröja resistensutvecklingen på hundens mask ska man endast avmaska vuxna hundar vid misstanke eller konstanterad maskinfektion. Underdosering av avmaskningsmedlet ökar risken för resistensutveckling, så dosera rätt.

Exempel på olika avmaskningsmedel:
¤ Drontal Comp Forte -> Mot alla normalt förekommande maskar hos stora hundar. Skall ej ges till tikar första 2/3 av dräktigheten. Engångsmehandling.
¤ Drontal Comp Vet -> Mot alla normalt förekommande maskar hos hunda. Skall ej ges till tikar första 2/3 av dräktigheten. Engångsbehandling.
¤ Dronticit Vet -> Mot mask hos både katt och hund. Tar även dvärgbandmask. 
¤ Milbemax Vet -> Kan ges till hundvalpar från 2 veckor och 0,5 kg samt dräktiga och digivande tikar. 
¤ Lopatol Vet -> Mot spol- och bandmask hos hund. Engångbehandling. 
¤ Axilur Vet -> Mot spol - och bandmask hos både hund och katt. Har även effekt på larver. Kan även ges till valpar och kattungar. ges 3 dagar i följd.
¤ Banminth Vet -> Mot spolmask hos hund. Engångsdos. Vid konstanterad infektion skall avmaskningen upprepas efter 14 dygn. Kan ges till valpar var 14:e dag upp till 3 månaders ålder.
¤ Flubenol Vet -> Mot spol - och bandmask hos både katt och hund. Ges 3 dagar i följd. Kan även ges till kattungar och valpar var 4:e  vecka upp till 3 månaders ålder.


Vaccination

Sjukdomarna vi vaccinerarhundar mot är allvarliga och det är viktigt att hundarna blir vaccinerade för att sjukdomarna inte ska spridas. 

Den första vaccinationen görs när valpen är 8 veckor gammal i samband med hälsoundersökningen och chip-märkningen innan valpen kommer till sitt nya hem. Sedan ska valpen vaccineras igen vid 12 veckors ålder. 

I Sverige vaccineras hundar mot parvo (hundpest), valpsjuka, hepatit (smittsam leverinflammation) och parainfluensa (kennelhosta). Om du ska resa utomlands med din hund behöver den ytterligare vaccinationer. 

Här nedan kommer information om de olika virussjukdomarna.

Parvo/ Hundpest
Viruset  orsakar tarmsjukdom hos hund.
Symtomen varierar från lindrig diarré till allvarlig diarré, kräkningar, vätskeförlust, feber och nedsatt immunförsvar. Hos unga valpar kan viruset ibland sätta sig i hjärtmuskeln och orsaka dödsfall. dräktiga tikar som smittas kan överföra sjukdomen till fostren.
Parvoviruset är mycket motståndskraftigt mot desinfektionsmedel och kan därför finnas kvar i miljön väldigt länge. det kan också finnas kvar i hundens päls, på skor och på kläder och kan därför tas med hem och smitta ovaccinerade valpar.
Viruset sprids via avföring och förkommer överallt där det finns hundar så vaccination mot parvo är en bra idé.

Valpsjuka
Viruset försvagar immunförsvaret.
Symtomen är feber, rinnande nos och ögon, hosta, kräkningar och diarré. Viruset kan också spridas till nervsystemet och då leda till inflammation i hjärnan och nerverna.
Viruset sprids via luften och via direktkontakt mella hundar. Trots sjukdomens namn kan den drabba inte bara valpar utan även vuxna hundar.

Hepatit/ HCC/ Smittsam leverinflammation
Sjukdomen orsakas av ett adenovirus som kan smitta både vilda och tama hunddjur.
Symtomen kan variera från kortvarig feber till kraftigt påverkat allmäntillstånd med kräkningar, bukömhet, stora lymfknutar, diarré och ökad ljuskänslighet.
Viruset är relativt tåligt och kan överleva i miljön i flera veckor vid rumstemperatur. Det kan då överföras via t.ex. dåligt rengjorda matskålar. Viruset sprids via urin, avföring, nossekret och saliv.
Fall av hepatit hos ovaccinerade hundar i Sverige påträffas ibland och därför bör alla hundar vaccineras mot sjukdomen regelbundet.

Parainfluensa/ Kennelhosta
Sjukdomen kan orsakas av flera virus, parainfluensaviruset är dock det vanligaste, och sprids via luften genom hostning. Symtomen är kraftig hosta, då luftstrupe och bronker blir irriterade. Hög feber kan också förekomma. Infektionen kan också leda till att hunden får lunginflammation.
Hunden ska hållas i stillhet så länge som den hostar, men hunden kan smitta i flera dagar efter att histan har slutat. 

Vid utlandsresa med hund kan vaccination mot bland annat dessa sjukdomar krävas:

Leptosperos
Sjukdomen orsakas av bakterier och sprids bland annat av gnagares urin. Hundar kan smittas genom via förorenade vattensamlingar eller diken.
Symtomen varierar, men ovaccinerade hundar kan bli mycket allvarligt sjuka med hög feber, muskelsmärtor, kräkningar, uttorkning, chocktillstånd och död. Om sjukdomsförloppet går långsamt kan hunden också få skador på lever och njurar som också kan leda till döden.
Sjukdomen kan smitta människan, men den är sällsynt i Sverige. Leptospiros förekommer dock i många andra EU-länder så vaccination är ett krav inför utlandsresa.
 
Rabies
Sjukdomen orsakas av rrhabdovirus och kan smitta de flesta varmblodiga djur, inklusive människan.
Viruset kan vanligtvis inte överleva i miljön utanför det smittade djuret, det sprids via saliven och överförs framför allt via bett eller saliv som kommer i kontakt med sår.
Symtomen ses några dagar efter smittillfället, men det kan dröja flera månader innan symtom visas: Då viruset angriper hjärnan och nervsystemet kan hunden drabbas av betéendeförändringar som t.ex. oro, ökad känslighet för ljud och ljus, ökad sällskaplighet eller aggression i första stadiet av sjukdomen. I andra stadiet blir hunden upphetsad, dreglar och verkar frånvarande. Det är då hunden är mest benägen att bita. I slutstadiet får hunden kramper och förlamningar som leder till döden.
Sverige är fritt från rabies, men vid utlandsresa krävs både vaccination och antikroppskontroll.   

Källhänvisning: www.apoteket.se samt det kopierade häftet "Hundsjukdomar i Europa" (Statens Veterinärmedicinska Anstalt 2001)

Fotografering

Onsdagen den 13 maj åkte jag och Paola till Kista för att fotografera hundarna då Happy Dogs var i djuraffären och fotade. Om cirka 1 vecka får vi se om bilderna blev bra, så det kommer att bli spännande.

Hippie hade självklart svårt för stt sitta still och blev jättesur på mig när jag tvingade honom att sitta fast han hade tröttnat.
Diesel tyckte att det var jättevarmt, det var jättehärligt väder ute, så han hässjade sig igenom fotograferingen, vilket jag tror fotografen fann irriterande... Men jag tycker i alla fall att min Babe var jättefin <3

Vi får väl se om åtminstånde en av bilderna blev så fin att den är värd 300 kronor (!), vilket en bild på 20x30cm kostar. Cowabunga vad dyrt. Men hundarna hade kansdke en intressant dag ändå..
Tror faktiskt att jag ska inskaffa en riktig systemkamera så att jag kan ta egna fina bilder på hundarna istället.

Efter fotograferingen promenerade vi ända bort till hundrastgården i Akalla där vi spenderade resten av eftermiddagen i solen. Och jag hade två väääldigt trötta hundar med mig hem.

Hippie 12 veckor

V. 20

Denna vecka blev Hippie 12 veckor, tänk vad tiden går fort egentligen.

Hippie vaccinerades på måndagen. Han skrek som en stucken gris redan innan han ens fått sprutan och veterinären konstanterade att då att Hippie verkligen har egna åsikter, vilket jag redan visste. Hon gissade också på att Hippie slog Diesel vad gäller smarthet, redan vid denna ålder, när hon fick reda på att Diesel var en Setter. Stackars Diesel.. Men jag håller inte riktigt med. Visst, Hippie är smart, ingen tvekan om saken, men inte smartare än Diesel. Inte än i alla fall.

Rumsrenhetsträningen går bättre, han är 90% rumsren nu skulle man väl kunna säga.

Hur duktig som helst är han i koppel och än så länge lyssnar han rwlativt bra när han går lös. Han är dock väldigt jobbig då han ska stoppa exakt allt i munnen; är det inte pinnar eller löv så är det maskar och sniglar. Stackars sniglar..

När det gäller hundmöten har han börjat kaxa mot hundar han finner läskiga, vilket jag ska försöka träna bort. Annars är han hur glad som helst i andra hundar. 

Hippie fick se travhästar för första gången denna vecka och han tyckte att de var såååå läskiga. Får spendera lite tid med honom vid hästarna i Riddersvik tror jag. 




Hippie 11 veckor

V.19

Nu har Hippie blivit 11 veckor gammal och är en väldigt jobbig liten vovve.
Han har verkligen en egen syn på saker och ting och vill inte bli tillrättavisad. Han är dock en väldigt smart liten valp som gör vad som helst för lite folic och därför är det lätt att träna honom när det gäller olika trix.

Han har börjat härma Diesel väldigt mycket och är väldigt fäst vi honom. När vi mötte en bordercollie var det (för en gångs skull) Diesel som höll käft och Hippie som kaxade. Snacka om att jag blev förvånad när jag hörde Hippies töntiga valpskall och morrande när jag koncentrerade mig på Diesel. Jag får verkligen ta och jobba med Hippie så att han inte blir en kaxigare jävel än vad han redan är.

Hippie trivs extremt bra på Féline House och sover sig igenom dagarna. Han får dock sitta fastbunden då han inte alls är intresserad av butiken utan bara vill rymma på egna äventyr.

Han växer så det knakar, så det kommer verkligen att bli intressant på vilka siffror vågen stannar på när han blivit vuxen. Än så länge orkar man dock fortfarande bära honom, vilket han, trots sina protester, tycker är ganska skönt ändå.

Hippie är verkligen duktig på att gå i koppel nu, det märkte man i och för sig ganska snabbt på honom att han skulle lära sig det inom en tidsfråga.

I övrigt är han mer som en katt än som en hund; han stryker sig gärna mot benen och han ska alltid vara i närheten av en. Sedan så sträcker han på sig precis som en katt. Skitsöt, min Kissemiss.

Så söta tillsammans

Min Kissemiss


 


Min alltid så fin Babe

Söndag på landet

Förra söndagen bar det av till landet med Diesel och Hippie. Där lekte de i nästan3,5 timmar och hade jätteroligt i det fina vädret.

Bilder kommer.

Hundstölder

Antalet hundstölder har ökat drastiskt. Tikar och små hundar är mest eftertraktade, men det finns inget som säger att hanhundar av stora raser går säkra! Helt otroligt att folk stjäl levande varelser för pengarnas eller hundkampers skull.
Fy fan.  

Förebygg stöldrisken!

¤ Lämna inte din hund ensam utanför affären. Be en kompis följa med och vänta utanför med hunden.
¤ Lämna inte hunden utan uppsikt i bilen, inte bara för stöldrisken, bilen blir en bastu i sommarvärmen.
¤ Lämna inte dhundenutan uppsikt på tomten om tomten är "lättillgänglig" för allmänheten.
¤ Se till att din hund är ID-märkt.
¤ Uppmana butiker att sätta upp skyltar som informerar om stöldrisken.

Om din hund blivit stulen!

¤ Sätt upp lappar med efterlysning av hunden i området där du bor, på zooaffärers anslagstavlor, hos trimmare, på hunddagis etc.
¤ Utlova en belöning till den som gör att du får tillbaka din hund.
¤ Anmäl alltid till polisen och se till att du får en bekräftelse på din anmälan.
¤  Se till att ägaruppgifter och adress är korrekta hos SKK och Jordbruksverket.
¤ Kontakta orienteringsklubbar, djurambulanser, djursjukhus, transportfirmor, taxiförare och så många hundklubbar som möjligt.
¤ Ring din rasklubb och uppfödare.
¤ Kontakta hundomplaceringsföreningar och hundstall runt om i landet.
¤ Sätt in en efterlysning på nätet: på din egna blogg, andras bloggar, hemsidor etc.
Användbara sidor: hundefterlysning.se
                                  hittehund.nu
                                  var-finns-min-hund.se
                                  hundframjandet.com

Sammanfattning: Så för guds skull, om du håller din hund kär, lämna den då inte utanför någon affär eller liknande. Allt kan hända även under den kortaste stunden hunden är ensam. Och det är absolut inte värt att riskera sin älskade hunds liv (för vem vet var den hamnar om den blir stulen) på grund av sin egen lathet eller naivitet. Nu är din hund inte ens säker på din egen tomt(!) eller i din egna bil, så tänk efter innan du lämnar din hund utan tillsyn, om så ens för någon minut. Nog för att hundstölder under pistohot låter lite väl mycket, men tjuven skulle då fan få skjuta mig innan jag ger ifrån mig mina hundar!

Källhänvisning: Tidskriften "Hundsport" nr. 5 2009

Hippie 10 veckor

V.18

Hippie är nu 10 veckor gammal och han har redan varit med om så mycket.
Det är snart dax för 12-veckors vaccinationen vilket han säket ser fram emot, för då får han i princip göra vad han vill när det kommer till andra hundar. Jag kommer dock var stenhård med att han endast får hälsa på hundar som jag vet är snälla, så att han slipper bli utsatt för alla elakingar Diesel stött på under sina snart 4 år. Min stackars Babe...

På tal om elaka hundar så har denna vecka faktiskt inneburit en del av dem som finns här omkring. Men jag har bestämt hållt Hippie utom räckhåll för dessa hundar, så ingen skada skedd. Än. 

Hippie och Diesel kommer allt mer överens, vilket är roligt att se. 

Hippie är världens tiggvalp och springer efter en så fort man har något i handen. han har lärt sig att sitta på kommando och man kan väl säga att han i princip, möjligtvis är näst intill rumsren. Han har ett väldigt komiskt skall som han framför allt tar till när han förklarar krig mot sin egen spegelbild i ugnsluckan och tv-bordet. Man kan helt enkelt inte låta bli att skratta åt honom för han ser bara för tokig ut. 
 











Aktiveringsdag på hundklubben

Söndagen den 26 april var det aktiveringsdag på hundklubben och jag drog dit  både Diesel och Hippie gör lite hjärn- och muskelgymnastik samt scialträning.

Då det var minst 2,5 år sedan jag sista satte min fot på klubbens mark kände jag mig lite lost, men Lovisa var där med både Pixie och Ellie så det var okej. Sedan träffade jag också på Ida och Sonic(?) som jag i princip inte sett på 3 år, samt några andra som jag och Diesel gått på kurs med i hans yngre dagar.

På klubben var det fullt upp med aktiviteter; agility, lydnad och kantarellsök kunde man testa.
Dock var det inte så bra organiserat och allt stod för nära så jag och Diesel fick inte tillfälle att träna det vi ville, vilket var synd. Hippie fick springa igenom en kort agilitytunnel och sedan var han nöjd.

Det var ju så himla varmt också så hundarna orkade inte anstränga sig mer än nödvändigt. Jag och lovisa tog en långpromenad till Lövsta istället där hundarna fick leka i vattnet och ha kul.
Vi fick rädda Hippie undan alla bilar då han fick gå lös, men han var så duktig så det gick bra.

Väl hemma däckade båda hundarna av utmattning och behövde absolut ingen ansträngande aktivering resten av dagen. Däremot fick jag inte Hippie att sova förrän vid 1-tiden, då han somnade under f¨töljen. Jag fick helt enkelt dra fram honom och gå upp med honom till rummet. Det är aansträngande att vara valp i detta hus.

Diesel älskar vatten!

Woodie och Hippie

Woodie och Hippie


En trött och blöt Hippie

RSS 2.0