"Måste jag sova i skåpet?"

Jag antar att det är rätt uppenbart att jag passade på att titta på "Skönheten och Odjuret" när den gick på tv vid jul.

Just nu sitter jag och tittar på Latin Grammy Awards på 2an. Ett bra tillfälle att träna på den yttepyttiga spanskan jag faktiskt kan. Måste säga att jag blev rätt stolt över mig själv veckan innan jul då jag faktiskt förstod när en mamma berättade på spanska för sina barn att sakerna som vi säljer i butiken är till katter och hundar. "Gatos y perritos" (om man nu stavar så, hehe).

Nu är jag ledig till på tisdag eftermiddag. Och sedan ledig ytterligare till måndagen. Skönt, men jag har planer som bara den ändå. Till exempel så ska jag till Lovisa sön till mån, middag hos Paola någon kväll under veckan och klippning av minst Hippie innan lördagens utställning på Husdjursmässan. Fullt upp med andra ord. Sedan blir det fullt upp på jobbet också, då Elin slutar :(

En annorlunda jul

Bilden på de extremt ickeglada vovvarna var väl kul. Hippie ser verkligen ut att lida rejält i sin fina "halsduk".

På julafton åt vi kött och potatisgratäng med diverse annat. Det var asgott och enbart för att vi skulle äta julmat med mormor på juldagen, vilket vi självklart gjorde. Och juldagen hör väl ändå till jul, sist jag kollade i alla fall, vilket innebar att jag inte ville tvinga mina stackars vovvar att ha på sig sina "halsdukar" (jag måste hitta på något annat ord för dom) både på julafton och juldagen.

I grund och botten en rätt bra jul med andra ord. Vovvarna fick varsitt gosedjur av min chef, men Pudel var snabb att samla ihop alla och vaktade dom hela kvällen. Självklart räckte det inte med det, utan han var ju tvungen att förstöra Hippies lite bara för att visa hur illa han tycker om honom... Pudlar alltså..

Snart är det Nyår. Jag firar den hemma med hundarna såklart. Alla äckliga barn har redan börjat smälla smällare och dylikt, mot flera av mina gamla klasskompisars hundar också. Jävla idioter. Jag hoppas att akuten blir full av småglin som sprängt sönder fingrarna på sig själva på Nyårsafton.  


God Jul!


Fina fisken



Lite fel färg, med tanke på att tigerbarber är svarta, men jag är väldigt stolt över min fina fisk :)

Ett ufo i vardagsrummet

Mamma har köpt en ny lampa som hon har ställt i vardagsrummet. Hon tycker att den är fin - jag kallar den för "ufot i vardagsrummet"...

Hade jag inte haft hundar hade jag gått och lagt mig så fort jag kom hem från jobbet.. Men nu har jag ju hundar och jag har faktiskt svårt att se mig utan. Trots detta så funderar jag till och från på att kanske gå över till katt i framtiden, på grund av deras lite mer självständiga sätt, men så ser jag en kund med en asgullig och superglad hund så är jag fast igen.. Som kunden igår som hade en border collie/ terv- blandis. Såååååååååååååå otroligt underbar hund! Fast det är egentligen fel hund för mig, men underbar var han i alla fall :)


Inget pengaslösande på frimärken här inte

Har bestämt mig för att inte slösa några pengar på frimärken alls i år. Jag orkar helt enkelt inte med de vanliga julkorten och hundarna var inte så medgörliga att ställa upp på kort i helgen... Mina få vänner får helt enkelt nöja sig med en julbild från julafton här på bloggen, precis som ni stackare som faktiskt läser det jag skriver...

Något positivt är att jag faktiskt, med lite hjälp av mamma, är klar med alla julklappar. Det blev jag igår otroligt nog. Jag och Paola åkte till Sollentuna Centrum. Jag åt världens godaste grekiska sallad där :D Blir hungrig bara jag tänker på det. Mmm!
Nu är det bara vovvarnas kvar som jag inte tänker ta hem förrän lite närmare jul då Hippies innehåller lite tuggben som han älskar och de luktar väldigt mycket. Det luktar gott tycker jag, vitlök :)

Juligt

Jag antar att ni märkt den juliga fronten här på bloggen? Den har snälla Lovisa fixat :) Hade ingen aning att hon hade tänkt göra något så det var jättesnällt, och till och med mr B fick vara med :D Tack för typ hundrade gången!

Dock känns det inte så juligt ute än.. Jag känner inte direkt någon julstämning heller, men det är jag det...
Försökte även få vovvarna att ställa upp på julkort i morse, men de var inte alls lika glada för det. Hippie satt som helt förstenad och Diesel typ somnade. Sedan dog kameran också såklart.. Nepp, idag är det ingen julig dag. Får helt enkelt försöka igen. Kanske imorgon?

Imorgon är jag ledig så då ska jag möta Paola för att förhoppningsvis hitta julklapparna som fattas så att man slipper tänka på det. Håller tummarna för det i alla fall, men man vet ju aldrig..

Varannan dag

Har börjat med att varva mellan Diesel och Hippie varannan dag på jobbet för att det ska vara lite mer 50/50 mellan dom om ni förstår vad jag menar. Jag tycker att det fungerar riktigt bra.
Pudel var ju på parning i måndags och sedan igen igår, onsdag, och då fick mina stanna hemma och ta det lugnt. Det var ett bra beslut då det var mycket på jobbet. De hade varit i vägen annars, men det känns konstigt att inte ha dom med.. Då Diesel fick följa med i tisdags (och vara extra sur på Rezzo, då han, enligt Diesel, börjat ta sig lite friheter) är det Hippies tur idag.

Nästa vecka blir det säkert fler hemma-dagar för vovvarna då det är veckan innan jul. Det brukar bli rätt snurrigt i butiken då och vi kommer även vara fler i butiken så då är det mycket bättre för dom att vara hemma. Då vet jag åtminstånde var de är någonstans om man säger så...

I morse tog Stomax-pulvret slut så jag får helt enkelt se vad Diesel säger när han får sin lunch med enbart solrosolja på.. Sedan så kvarstår frågan; kommer hans mage att göra uppror igen? Det märker jag väl. Annars så får jag väl fortsätta med pulvret ett tag till. Jag trodde faktiskt att 200g skulle räcka mycket längre än i typ 3 veckor, det är ju ändå den största förpackningen..


Julklappsjakt, middag och hundmässa

Det har varit en upptagen helg.

Igår åkte jag och Paola till Stinsen för lite julklappsjakt och ja, vi hittade ju lite grann faktiskt :) Men nej, jag är inte klar trots allt.. Har några saker kvar, men jag har ju lite tid på mig ändå. Jag fick även en julklapp av Paola, fast vi sagt att vi inte skulle köpa något den här julen. Tack igen :D Du ska få en julklapp av mig också :)
Efter shoppingen åkte vi hem till Paola och började med maten. Sedan kom Alma också och vi hade kul. Det var längesen vi umgicks alla 3 så det var bra :)

Idag åkte jag och mamma till Stockholms Hundmässa för att titta lite och så.
Vi såg jättemånga settrar, men bedömningen av grupp 7 började ju redan 8.30 så den gick vi ju inte på, men det gör ingenting. En massa hundar och människor var det i alla fall. Och mycket grejer att titta på. Jag hittade en perfekt tröja med settertryck som jag är väldigt nöjd med. Sedan så hittade jag även ett foder till Hippie för typ ingenting som är perfekt variation till hans vanliga. Det tror jag att han kommer uppskatta, i alla fall lite, för jag har skavsår efter påsen. Sen när gav 3kg hundmat en skavsår liksom? Men jag skyller på påsen, det var inte direkt den bästa... Men men.. Jag fick även en förpackning med Seraquin till Diesel. Ni såg vad jag skrev, va? Jag FICK(!) den för att testa. Jag är dock lite orolig över ifall hans mage kommer klara det nu, då jag ser att det är kycklingprotein i tabletten också, det är väl för att de ska smaka gott, men det är ju inte så bra för min känsliga Babe.. Jaja, vi får se helt enkelt. Väldigt nöjd med dagen är jag ändå, men det va synd att inte Paola kunde komma :( Det får bli Husdjursmässan i januari helt enkelt :)

Imorgon får vi också se hur det går. Hade tänkt lämna Diesel hemma då jag börjar 14 och vi antagligen kommer vara några som jobbar, men jag hade helt glömt bort att Pudel ska på parning. Jag vill ju inte lämna Diesel hemma själv heller, han kommer bli så ledsen.. Så nu lutar det åt att ta med mig båda eller att lämna båda hemma... Varför ska Pudels parningar drabba mig för? Min fina planering är ju som bortblåst nu :(

Nu ska jag ta ut Diesel en sista gång, tror att han har ont i magen så jag tänker inte chansa och behöva gå upp mitt i natten..

Julkort snart

Det är ju faktiskt snart jul, även om det inte känns så för tillfället med det tråkiga vädret, det har ju regnat hela dagen :(
Kom och tänka på att det egentligen är dags att fixa ett julkort. Jag har en perfekt bild i huvudet och nu när pappa har köpt nya färgpatroner till min idiotskrivare kanske den och jag kan komma överrens för en gångs skull. Hoppas det så att jag kan skicka ett lite mer personligt julkort i år :) Självklart kommer jag även att lägga upp kortet här också, så att ni resterande läsare (om det finns några) inte behöver känna er utanför trots att jag inte spenderar frimärken på er :P

Idag har hundarna och jag tagit det lugnt. Vädret har ju inte varit roligt heller så vi har inte spenderat så mycket tid utomhus... Snart ska jag, mamma och Adam åka till Barkarby för att förhoppningsvis få tag på lite julklappar och det blir nog även en tripp till Ikea också, tänkte passa på att kolla om de fina glasen som jag hittade förut finns kvar. Inte för att jag egentligen har råd med det, men ändå..

Avslutar detta inlägg med denna bild på Hippie:



"Is that a turkey sandwich?"

Tittade på "Nick and Norah´s Infinite Playlist" idag. Hade helt glömt bort den, den är så kul! Det är absolut en film som finns på min favoritfilmslista tillsammans med allt från "Kejsarens nya stil" (ja, jag är väldigt lättroad) till "Scott Pilgrim vs. the World" :)

Igår fick jag äntligen Hippies nya sele och den har han på sig idag. Det tog i och för sig några rundor springandes i vardagsrummet innan jag lyckades fånga in honom och få på den, men nu så verkar han inte direkt bry sig om den och det är ju bra. Nu ska jag ta och klippa hans klor samt försöka borsta bort tovorna han fått på sin svans. Han kommer inte vara glad på mig efter det..

Julklappspanik

Igår var jag och Paola i Kista. Vi spenderade 6 timmar(!) där, men trots det gick inte julklappshandligen särskilt bra. Jag gick därifrån tomhänt till exempel... Inte bra.
Jag har fixat julklappar till:
- Amanda
- Mormor
- Pudel
De jag inte fixat julklappar till:
- Mamma
- Pappa
- Adam
- Diesel
- Hippie
- Mr B

Vad konstigt, trodde att listan skulle vara längre.. Diesel och Hippie ä ju inte särskilt svåra att hitta något till. Jag har faktiskt en liten aning om vad de ska få, men jag väntar nog ett tag till...
Jag har julklappspanik fast det egentligen bara är mamma och pappa som är svåra att hitta något till...

Jag tycker inte om julen. Inte födelsedagar heller för den delen :(

Idiotväder

3 december med spöregn och tokblåst.. Kul.

Hundarna är supertrötta efter igår. Passade Arezzo åt Elin och det var rätt jobbigt faktiskt. Hemma alltså, när vi åkte tunnelbana och så var han rena ängeln, men hemma? Njä, han sov (vilade kanske är mer passande) i sammanlagt kanske 40 minuter, annars så var det full rulle hela kvällen. Men det är inte så konstigt egentligen, när man är på ett nytt ställe med flera potentiella buskompisar. Diesel försökte hålla sig undan så gott det gick medans Pudel var asförbannad hela kvällen... Hippie som fick stå ut med honom ända från 15-tiden har nog aldrig varit så här trött någonsin. Han hade rätt kul ändå tror jag, men gladast blev han när Rezzo gått hem så han kunde få tillbaka sin nalle som jag stängt in på toaletten.


Baloosan och stackars supertrötta Hipster på bussen påväg hem


Vitt fluff, jag menar Arezzo, under en väldigt kort vilostund


Lite dragkamp mellan Rezzo och Hippie, juligt med snögubbe :)


Efterlyses; Hundens Dag

Förra helgen var det Kattens Dag, vilket innebär lite roligheter och rabatt på foder för kattägare. Men var är Hundens Dag?? Borde inte hundarna få en egen dag om katterna har en?

RSS 2.0