Diesel skadad

Min Babe skadade en klo någon gång i måndags, han hade antagligen fastnat i något med klon, så på tisdagskvällen åkte vi till veterinären och han fick lugnande för att de skulle kunna ta bort klokapseln helt och håller då den var avbruten. De fick dock söva ner honom helt då han tyckte att det gjorde ont, min känsliga lilla Babe.
När allt var klart kom han därifrån med bandage och krage och han var jätteledsen under natten. Nu mår han mycket bättre och han sover med krage utan att klaga. I fredags blev han även av med det tjocka bandaget och har nu endast ett tunt bandage med ett benskydd från Back on track på sig för att han inte ska vara där och pilla hela tiden. Det kommer ta några veckor innan han slipper bandaget helt och om några månader har en ny klo växt ut. Förhoppningsvis blir det inga fler besök hos veterinären på ett tag efter det här, men det återstår väl att se..

Känner mig så elak att jag kommer åka till skolan imorgon och lämna honom här. han är ju visserligen inte ensam eller så, men det skulle egentligen kännas bättre om jag kunde stanna hemma.. Men det kommer gå bra med Diesel ändå, det är ju ingen stor grej egentligen.


Diesels avbrutna klo när den fortfarande satt kvar


Hippie tröstar Diesel efter veterinärbesöket


Diesel med hans fina benskydd


Vad annat har hänt under praktikveckorna?

Hemma:


Diesel och Hippie är så söta tillsammans


Woody och Hippie leker


En trött och blöt Hippie


Söta Diesel


Innebandybollar är goda


Diesel och Hippie leker


Woodystyle


Två riktigt trötta vovvar <3


Dieselstyle


Sötnosen


En rakad Hippie och Diesel i soffan

Hos Lovisa:


En trött Hippie med antiskall halsband


Pixie och Rikkie


En ledsen Hippie med svansen snudd på mellan benen


Lilla Rikkie har blivit stoooooor!


Trötta Hippie


En trött Rikkie


Diesel och Hippie hälsar på söta Mr.B

Bio:


På bio med Alma och Paola


På bio med Alma


Praktiken

Tänk att det redan har gått 4 veckor. Tiden går fort när man har roligt antar jag..

Praktiken gjorde jag på Hundpoolen AB i Sundbyberg där de har hunddagis, hundsim och annat relaterat till rehabilitering. Där har jag fått gå ut med dagishundarna samt fått vara med och simmat dem också. Hippie har faktiskt fått testa att simma några gånger och han tyckte det var jätteroligt och han var hur duktig som helst på det; "Han simmar som han inte gjort något annat". Jag tänker verkligen gå dit och simma både Diesel och Hippie senare, kanske under jullovet, för det är så himla bra motion för dem och det är inte lika påfrestande för kroppen att simma som att promenera och så. Det är även ett bra sätt att förebygga skador och bygga upp muskler, babben Larsson simmar till exempel sin hund Socker inför en operation.

På vägen till och från praktiken har jag och Hippie passat på att träna lite larma och andra tricks, han har även blivit en fena på att stänga dörrar vilket gör mamma irriterad (det kan ju bli märken). Han har fått träffa en massa snälla och trevliga människor och andra hundar, bland annat en jättehärlig new foundland och en helt underbar tibetansk spaniel. Vi träffade även på hans söta kullsyster Annie en gång.

Jag tycker att det har varit jättebra att praktisera på Hundpoolen och alla som jobbar där är jättetrevliga och det är lite annorlunda än att bara vara på ett vanligt hunddagis så jag rekommenderar det absolut!


Hippie vilar i soffan i köket


Hippie väntar på att vi ska gå hem för dagen


Söta Hippie väntar på bussen


En jätteglad Hippie


Hippie håller koll på världen utanför bussen


En blöt Hips


Under mattes jacka kan man känna sig trygg


Sötnos


På bussen med sin fina sele


Halloween 2009

Här kommer lite bilder från Halloween 31/10 2009 :)


Jag i min fina mask


Michael Jackson


Igen


Och igen


Michael Jackson och Alma


Jag utan mask


Martin, Josse och Ante


Vadå däckad?

Läge för en ny

Det är läge för en ny mobil.
Min nuvarande mobil är inte till så mycket hjälp när man har två hundar då hands free uttaget har lagt av. Inte roligt med andra ord. Så min plan är att införskaffa mig en av dessa Samsung B3310:Självklart är det den rosa jag är ute efter, surprise!  Exactamente!

V. 43

Måndagen spenderade jag städande och lekande med Hippie då vi var lediga.

På tisdagen pratade vi om olika hundsjukdomar som t. ex valpsjuka m.m, Jannike gick på hundmöte där det kom fram ett och annat, vi pantade flaskor och slog vad om hur mycket det skulle bli, jag hade rätt på varenda krona; 55! Spelade kort med Jannike nästan hela kvällen och jag vann typ hela tiden, haha vilken tur jag hade!!

Föreläsning under hela onsdagen med Marina Bengtsson; uppfödare med namnet Pålamalmens och utställningsdomare i grupp 7 (stående fågelhundar). Pratade om utställning, jakt och uppfödning. 
Fick reda på att vi måste lämna in våra husnycklar innan varje APU då vi annars får betala för även de veckor vi är borta.. Jag säger bara ett ord: KRÅNGLIGT! Jag ska ringa dem några dagar innan jag åker tillbaka till skolan för att få tillbaka mina nycklar, men jag känner på mig att det kommer gå åt helvete. Det återstår att se alltså. Spännande... Bonde söker fru med hela gänget och kortspel med Jannike efter det. Min tur har vänt :(  

Försökte träna apportering och dra av strumpan under torsdagen, men Hippie var inte alls med på noterna. Han ville ha godiset, men han ville inte anstränga sig för det...
Hippie fick leka med Rut, Victor, Allis och Sixten i rastgården, men han vågade inte riktigt vara med då han fått stryk så många gånger förut. Han ska få leka med Rut ensam någon gång så att han kanske vågar vara med igen.
Pratade om hundens utvecklingsfaser samt städning och bakterier. Ida-Maria har fått kaninungar, löwen precis som Blue-Berry var (R.I.P Blubban) och jag vill så ha en! Mr. B skulle inte vara så ensam då, men jag vet att jag aldrig kommer få :(


Hips


Söta Dexer


En trött Hippie


Alfons


Trötta Dexer


Hippies gosedjur


Dexer


Allis


En sovande Hippie

Disskuterade om problemhundar-hundproblem, rädsla och aggression under fredagen. På kvällen tvättade jag samt packade för lördagens tripp hem till Stockholm.


Så fina tillsammans

Under lördagen var det dags att åka hem. Jag och Hippie fick tur nog skjuds av en på skolan då det totalt spöregnade. Vi hade blivit inte bara blöta utan även förkylda om vi hade gått till Reftele, men å andra sidan fick vi vänta på tåget i ungefär 1,5-2 timmar... Jag hade visserligen en bok med mig så jag överlevde, men Hippie tyckte att det var lite tråkigt. Träffade ett par som åkte samma tåg som oss förra gången vi åkte hem och vi pratade en del. I Nässjö träffade jag Anna och Allis som skulle hem till Boden så de hade en rätt lång resa framför sig. På Stockholmståget var det otroligt många hundar, bland annat en jättesöt äldre goldenhane som Hippie tyckte om då han var jättesnäll.
Tycker bara att djurvagnarna på tågen är så idiotiskt satta eller vad man ska säga, då alla måste gå igenom djurvagnen för att komma till restaurangvagnen vilket jag tycker är otroligt irriterande då det blir så mycket springande fram och tillbaka och jag är så rädd att de ska trampa på någon hund. Inte bra SJ.
Väl i Stockholm mötte mamma och Amanda mig och Hippie och det bar iväg hem till Dieselbabe som blev jätteglad när han fick träffa oss.


Onödigt vetande kan man inte få nog av


Hippie på tåget

Söndagen började rätt tidigt då det bar iväg till Bromma Zoomarknad för att införskaffa en bra rakmaskin då Paola skulle raka Woody eftersom han var full med tovor. Jag hittade en superbra maskin, men den var inte gratis så jag hoppas verkligen att den kommer hålla ett bra tag.
Woody blev rätt söt helt nerrakad tycker jag. Jag tycker att han fortfarande ser ut som en pudel och jag tror att han mår mycket bättre utan alla tovor, fast han självklart fryser lite mer nu. Åkte tillbaka till Bromma Zoomarknad igen på kvällen för att köpa en fleeceoverall och då hittade jag ytterligare lite saker. Och jag är så himla kär i affären! De har verkligen mycket saker där och kunnig personal. Självklart måste jag dit åtminstånde en gång till innan jag och Hippie åker tillbaka till skolan :)


Hippie med ett av favvogosedjuret- lika barn leka bäst


Min Dieselbabe nöjd i soffan


En trött Hips


Hippie och Diesel spanar på Woody när han trimmas


Baloosan och Hippie lekte också


Söta Diesel


En halvrakad pudel


Söta Diesel och Baloo när de är som sötast


Hippiedipp


Diesel ser lagom knäpp ut


rakapparat, sele till Hippie och Flexikoppel- en del av det jag hittade


RSS 2.0