Shopping

Igår efter jobbet åkte jag till Kista där jag mötte upp med Paola för lite shopping. Jag var nämligen i stoooort behov av nya jeans då det verkar som att jag endast har ett par kvar som inte är trasiga... Problemet med shopping är att jag verkligen avskyr att prova kläder. Därför så letar jag reda på jeans av samma modell och storlek, köper dom och provar hemma. Jag hittade 2 par, ett par ljusa (som jag inte riktigt kan bestämma mig om jag ska behålla eller inte) och ett par mörka som sitter otroligt bra. Jag älskar dom! Jag hittade även 3 av de typ 5 böcker jag var ute efter, sedan var jag tvungen att gå tillbaka för att köpa pennorna som jag faktiskt hade glömt. Jag hade klarat mig en vecka till utan, men var tvungen att köpa bara för att reta Paola :P Det var riktigt roligt och jag har faktiskt 91kr kvar så det måste vi göra om någon dag ;P
För övrigt så sitter jag och hoppas på platybebisar från honan Paola köpte igår :)

Segraren står ensam




Författare:
Paulo Coelho
Sidoantal: 480 (pocket)
Tryckår: 2009 (Sverige)
Handling: Den ryska mångmiljonären Igor är besatt av att vinna tillbaka sin hustru Ewa som besöker filmfestivalen i Cannes med sin nya man. Igor har lovat Ewa att han ska förstöra världar för att få tillbaka henne och han är en man som alltid håller sitt ord...
Omdöme: Redan efter första meningen är jag fast. Sedan avtar det lite grann, men det är något med Cuelhos sätt att skriva som gör att man vill läsa vidare, man vill inte lägga ifrån sig boken innan man vet hur den slutar.


En skitsur Hippie

Det är vad man får när man tar fram rakmaskinen. Lovisa och jag bestämde oss nämligen att klippa ner både Hippie och sedan Pixie under söndagskvällen. Hippie var okej med det i början, men efterhand som maskinen närmade sig ansiktet blev han mer och mer irriterad. Till slut satt han och tjurade i ett hörn. Men jag måste säga att jag tyckte mig se ett litet léende när det var Pixies tur.. Min onda lilla Hippetihopp.
Vi hittade även en rätt fet fästing på Hippies kind. Hur den hade lyckats hålla sig gömd där är ett mysterium för mig, då Hippie inte hade fått så himla lång päls, men de där krypen är ju experter på sådant...

Bild på en skitsur Hippie läggs upp inom en snar framtid

Påskmiddag

I lördags kväll tog jag med mig alla 3 vovvarna (då familjen var ute och åt) och mötte upp Lovisa för en längre kvällspormenad i det otroligt fina vädret. Vi begav oss till en av två golfbanor här i närheten för att hundarna skulle få springa av sig lite och sträcka ut sig på riktigt. Det var väldigt uppskattat, framför allt Diesel gillade det så klart, men alla 5 tyckte att det var väldigt roligt, även om Pudel bara hade ögon för Pixie. Diesel nöjde sig med att lägga sig i ett grunt dike medans Hippie tog sats och hoppade rätt i en av de små dammarna. Han var väldigt nöjd över det.
Vi gick även i skogen där Pudel fick fortsätta vara lös då han är så duktig på inkallning, men när Pixie såg en hare tappade vi bort båda två ett tag tills Pixie kom tillbaka och Pudel absolut inte lyssnade på inkallning. Men det slutade lyckligt ändå, för Pixie fick springa och hämta honom igen och sedan var det koppel som gällde.

Efter promenaden begav vi oss hem till Lovisas föräldrar på påskmiddag. Det var väldigt trevligt även om Hippie stod och lurpassade på köttet när det låg på grillen... Hundarna fick springa omkring i trädgården och hade det superkul, även om Diesel tyckte att Fjant var lite läskig, men det har han ju alltd tyckt å andra sidan.

Det enda negativa med denna kväll var ju att jag självklart glömde ta med mig kameran, för annars hade jag haft en massa roliga bilder på allt. Alltid är det något.
Kvällen avslutades med att vi åkte hem till mig och lämnade av en mycket trött Diesel och sedan bar det iväg hem till Lovisa där jag och Hippie spenderade resten av helgen.

Perfekt fredag!

Med superfint väder idag blev det självklart en resa till Paola för långpromenad med hundarna. De fick busa enormt mycket, vilket behövdes då Hippie i princip varit stilla i nästan en vecka efter hans "sporrincident". Den mesta av tiden spenderades i rastgården där hundarna tröttade ut varandra rejält, men sedan blev det även en halvlång promenad innan vi åkte hem igen. Efter kvällsmaten däckade båda två i vardagsrummet. Snart ska de dock få komma ut en sista gång innan det blir sängen för min del för imorgon är det några timmars jobb som väntar, men efter det så är jag ledig ända till tisdag eftermiddag :) Naaajs! God natt!








Vatten!




Den enda skuggiga platsen




Tröttisen


Finingarna! Hippieser smällfet ut, men det är han inte, bara så ni vet


Boring!


Herren på täppan


Fånga mig om du kan!


Snaaark!

Pudelparty

I torsdags eftermiddag(igår) hjälpte Paola mig att klippa Pudel. Eller ja, det var väl egentligen så att jag hjälpte henne att klippa Pudel (jag höll i honom ibland)... Hur som helst så blev det en väldigt lyckad kväll och Pudel blev väldigt fin.
Han fick för övrigt följa med mig till jobbet under dagen för att vi skulle åka på direkten. Om jag skriver såhär: Jag har typ ingen hörsel kvar. Pudel står för en del av det, men mest stod en kunds dvärgpudel för. Om ni tycker att Hippie är mammig, då ska ni se på den här... (Hippie är 25% pudel. Tänk er någon som är 100%. Do I need to write more?) Jag fick nämligen det roliga uppdraget att vara hundvakt. Visserligen så handlade det om runt 5 minuter, men fan vad de 5 minuterna gick långsamt! Pudel var den ende som blev ledsen när kunden kom tillbaka. Han hade ju haft ett riktigt pudelparty!


I väntan på kebab


En trött Baloosan


Snart pälslös Pudel


Gäääääääsp!


Fäääärdig!!


När Vi städade undan fick vovvarna sitta här


Vilken konstig färg dina ögon har


Släpp ut mig någon gång


Trååååk!


Äntligen påväg hem


En däckad Pudel

Efter

Känner att jag hamnat lite efter när det kommer till mina bokrecsensioner. Jag väl inne på bok 3-4 vid det här laget som jag inte har skrivit om än. Fy på mig med andra ord. Får se om jag kan komma ikapp i helgen, men det är nog inget jag kan garantera med tanke på hur många böcker jag läser. Jag älskar böcker :)

Trattfnatt

Hippies besök hos veterinären gick bra. Den här gången kunde klon plockas bort utan att Hippie behövde bli sövd. Men jag tror att Hippie faktiskt hade velat bli sövd om man hade kunnat fråga honom...
Hur som helst så är det tratt i några dagar som gäller. Tur för honom så behövdes inget bandage heller för att det är så torrt ute och klon såg bra ut. Men idag ska jag faktiskt badda klon med lite klorhexidinlösning bara för att. Han kommer hata mig efter det, men inte lika mycket som han hatar tratten...


Klokapselbrottsrekord?

Idag fick pappa äran att åka till Västerorts Djursjukhus med Hippie. Satt hur läge som helst i telefonkö bara för att få reda på att de endast har akuttid kvar idag.. Så jävla typiskt, men jag vill ju inte att han ska ha kvar den trasiga klon för länge heller, det kan ju bli infekterat och skit. Men men, vad gör man inte för sin pälskling?

Som skrivet innan, det här är alltså 3:dje gången han bryter sin sporrklo, man kan väl säga att han är expert vid det här laget. Om det finns någon hund som har rekordet i flest antal klokapselbrott; känn dig flåsad i nacken för Hippie kommer snart ikapp!

Sporrjävel!

Hippie är expert på att bryta sina sporrar. Idag är det tredje (3) gången han lyckats med det. Såååååå irriterande! Får se om pappa kan ta honom till veterinären imorgon då jag jobbar hela dagen, annars så får det vänta till tisdag när jag börjar senare.... Så himla typiskt att det skulle hända idag och på jobbet dessutom.

Guldhund

Att vara hundvakt i onsdags gick superbra. Vi hade det roligt jag och vovvarna. Däremot blev det inga bilder då jag lyckades glömma bort att jag hade kameran med mig. Men men...

I torsdags på väg till bussen hittade Hippie en tia på marken. Funderar seriöst på om man kanske kan träna upp honom att hitta pengar, det hade varit väldigt roligt :)

Igår eftermiddag åkte jag och Hippie till Lovisas butik för att titta på allt nytt hon fått in samt höll Lovisa sällskap tills hon skulle stänga. Då åkte vi i ilfart till Coop i Bromma och handlade lite mat och så, innan vi skyndade vidare för att hinna till pizzerian innan de stängde. Kvällen avslutades med två filmer; "9" och "Death Note - L: Change the World".

Idag följde vi åter med Lovisa till butiken och sedan fick vi skynda oss för att hinna till jobbet igen. Det är en väldigt trött hund jag har idag. Han somnade både på tvär- och tunnelbanan och självklart ligger han och snarkar här med. Synd att jag hade så mycket saker med mig, för annars skulle jag ha tagit kort på sömntutan, men ni är säkert less på sovande hund-bilder. Jag har helt enkelt lata hundar, okej? Förhoppningsvis så kommer det att ändras mycket snart i och för sig...

Jag har även köpt lite goda saker till mr.B som faktiskt verkar vara lite förkyld. Jag hoppas att det kommer muntra upp honom lite, och han ska få mycket grönsaker också när jag kommer hem. Annars så är det bio som gäller ikväll, då "Ritualen" står på schemat. Vi får väl se hur det går.  

Hundvakt ikväll

Direkt efter jobbet kommer jag och Hippie att åka direkt hem till Lovisa för vi ska vara hundvakt ikväll. Kameran är nerpackad(rättare sagt; jag har inte tagit ut den ur väskan sedan i söndagens hundroligheter) så förhoppningsvis blir det lite bilder på sötnosarna Pixie, Elsa och Tindra. Och Hippie antagligen :)

Planen för idag är att ta fram både borste och sax och fixa till Hippies frilla lite så att han faktiskt ser något. Just nu hänger den ner för ögonen vilket innebär att han ser rätt rolig ut, men det är nog ganska jobbigt för honom att den är i vägen. Det lär bli en liten brottningsmatch innan jag är klar med honom i alla fall. Det är ett som är säkert.

Askul med klicker

Jag håller så smått på att försöka få Hippie att apportera mina butiksnycklar då det är en liten nalle på den som han kan bita tag i. Han tycker inte riktigt om det när nycklarna är på, det går bättre med bara nallen, men igår så lyckades han faktiskt att ge mig mina nycklar från golvet. Jag hade visserligen handen runt 10cm ifrån, men det är en bra början i alla fall. Och Hippie tyckte att det var skitroligt eftersom jag använde mig av klicker. Och att ha kul är väl ändå huvudsaken i träningssammanhang :)

Söndag på Hundöarna

Igår åkte jag och vovvarna till Lovisa för att sedan ta oss gemensamt till Drottningholms hundöar. Hundarna hade det superkul och det var hur mycket hundarsom helst där. Diesel tyckte att det var lite halvläskigt när de andra hundarna ville komma fram och hälsa. Han tycker ju att det är så pinsamt att vara kastrerad. Dock var det inga problem alls när han han tyckte att det blev för mycket och sa ifrån. Vissa hundar kan ju bli lite stötta om det är någon som säger till dom, men inte här. Det är det som jag tycker är så skönt med hundöarna. Alla kan umgås med alla och det blir sällan några problem.
Hippie tog sig lite fler friheter och sprang omkring till i princip alla hundgäng som bildades. För att hitta tillbaka till oss igen så höll han utkik efter Diesel. Han var tyvärr den enda röda vovven där. Diesel trodde att han skulle kunna ta sig ner i vattnet (eller ut på isen) på ett snyggt sätt, men så blev det självklart inte. Han druttade i och försvann och när han kom upp igen var han så chockad att jag fick hjälpa honom upp igen. Väl på land så var han dock superglad och han torkade fort i det superfina vädret. Hippir hoppade ner i vattnet han med och var lika supernöjd när han kom upp.

Efter en promenad och ett snabbt stopp vid Pressbyrån så bar det av hemåt igen. Det var två glada och trötta vovvar som kom hem igen. Diesel blev nog gladast över att slippa åka tunnelbana och buss hem. Då är bakluckan på en bil inte särskilt dåligt ändå.

Bilder kommer

Bus

Idag åkte jag och Diesel till Paola för lite bus. Tyvärr fick Hippie stanna hemma och hålla Pudel sällskap då ingen skulle vara hemma. Men men..

Diesel och Baloo hade det rätt kul, trots det konstiga vädret. Diesel jagade löv i princip hela tiden eftersom det blåste rätt bra och sedan så fick han en bit av Paolas ostfralla vilket han självklart blev överlycklig över.
Något annat han belv överlycklig över var den stora vattenpölen vi hittade till slut. Han lade sig självklart rätt i den och tokdrack för glatta livet. 

Tränade även lite fotgående och inkallning med Baloosan vilket han tyckte var rätt roligt.

Allt som allt en riktigt bra dag och självklart så blev vädret bättre så fort jag och Diesel gick på bussen... Hippie blev superglad när vi kom hem. Han bröt nästan benen av sig så som han sprang fram och tillbaka halkandes över golvet.

En däckad Diesel ligger i fåtöljen och jag ska snart sovajag med.

Bilder kommer

Ledig

Som plåster på såren över att ha behövt jobba hela dagen i förrgår så fick jag vara ledig igår. Det var skönt, synd bara att det blåste så himla mycket, men solen sken så jag ska inte klaga.

Gjorde inte så värst mycket igår med andra ord. Promenerade med hundarna och städade lite, men annars så blev det mest tv (lat som jag är). Självklart slutade alla kanaler förutom 1, 2, 4 och 6 precis i mitten av ett väldigt spännande mordprogram. Så typiskt...

Idag är det äntligen fredag och jag är ledig i helgen. Morgondagen kommer spenderas med Paola och hundarna då det var väldigt länge sedan vi sågs och hundarna behöver få kuta omkring som galningar tillsammans. Jag tror faktiskt att Diesel har saknat Baloo lite grann :) Vi får hoppas på bra väder, men det finns ju aldrig några garantier på det... Söndagen spenderas förhoppningsvis med Lovisa då Hundöarna står på schemat. Får se om jag lyckas komma ihåg kameran bara :)

Spännande

Trodde att jag skulle sluta vid 17 idag, men det gör jag tydligen inte eftersom Frida inte dykt upp eller svarar på mess.. Men det gör inte så mycket. Då får jag ännu mer tid med min spännande bok; "Förföljd av det förflutna" av Nora Roberts. I och för sig så hade jag jättegärna åkt hem när det fortfarande var ljust och fint väder ute, och ikväll är det "Glee" som jag skulle vilja se, men man kan inte få allt här i världen...

Hippie ligger och sover som en stock just nu, han har, som de flesta dagar blivit terrad av ett extremt jobbigt barn som enligt i alla fall min mening borde ha koppeltvång. Det är synd att jag har så snälla hundar som uppmuntrar till ungens fasoner... Helt slut är han i alla fall, lillhjärtat.

Nu ska jag fortsätta med min spännande bok som jag givetvis kommer att skriva mer om när jag läst ut den.

Nya träningstag?

Det känns som att man borde börja träna med hundarna igen nu när det i princip är snöfritt på marken. Inte för att vädret direkt är att lita på, det är ju ändå april, men det har ju varit soligt och varmt till och från så det borde man väl ta som ett tecken egentligen.

Det skulle vara riktigt roligt att åka på något träningsläger eller så med vovvarna också, det hade varit spännande och väldigt givande att träffa andra hundar som de inte känner och så vidare, bra störningsträning liksom. Men jag är inte 15-18 längre och då blir det lite svårare att hitta något passande. Men men, jag och Elin har i alla fall kommit överrens om att vi ska åka till en BK där de har en inhägnad agilitybana när det blir lite bättre väder. Jag hoppas att det är fler som vill hänga på så kan vi ha vår egna lilla träningsgrupp. Annars så blir det väl VBK med Lovisa och lydnadsträning då de i princip aldrig har sina agilityhinder ute eftersom de blir vandaliserade. Supertråkigt, men sant...

Igår när jag och Diesel satt och väntade på bussen roade jag oss med att försöka lära honom att morra på kommando med hjälp av klicker. Har testat det tidigare också, men då har han inte haft hjärnan med sig riktigt. Den här gången gick det bättre och jag kommer fortsätta finslipa på det ett tag till innan det sitter korrekt.

Klicker är roligt, så fort klickern åker fram så vet båda vovvarna att det är något roligt på gång :)

Hos Lovisa

I fredags kväll bar det iväg med båda vovvarna hem till Lovisa för lite film och bus med Pixie. Hundarna hade det kanske inte direkt jätteroligt under kvällen då de var lite nervösa över att de hörde alla som gick i trapphuset, men efter ett tag (när jag hade hotat till och med Diesel med antiskall-halsbandet) så lugnade de ner sig och somnade.
I filmväg blev det "Blood and Chocolate", som trots sitt namn inte innehöll så mycket blod eller choklad... Men den var bra ändå, väldigt bra effekter om man säger så och riktiga vargar♥. Sedan blev det även en japansk film som jag inte kommer ihåg vad den heter just nu. Den har gått på bio här, men jag har inte orkat se den. Jag tyckte faktiskt att den var rätt bra :)

På lördagen följde vi med till butiken. Diesel fick åka tvärbanan för första gången och detta var naturligtvis extremt läskigt med tanke på hur mycket det låter om den till skillnad mot exempelvis tunnelbanan. Hippie å andra sidan var lugn som en filbunke ända tills vi kom fram. Då bestämde han sig för att vara rädd för manicken som piper varje gång dörren öppnas/stängs fast han inte var det senast vi var där. Extremt nervös var han i alla fall ända tills vi gick därifrån.
På vägen hem bestämde jag mig för att Diesel skulle få slippa den proppfulla bussen så vi gick av i Hässelby Strand och promenerade därifrån. Det var verkligen perfekt väder för en längre promenad, men vi gick inte ända hem dock, vilket var min plan från början. Jag bestämde mig för att ge upp innan Diesel gjorde det (det är rätt tungt att släpa en envis setter till närmsta busshållplats) och så åkte vi en nästan folktom buss hem. Det var skönt och vi gick faktiskt 2km innan vi satte oss på bussen. Jag tycker att vi var jätteduktiga :)

Bilder kommer


RSS 2.0