En händelserik första vecka

V. 34

På måndagen väckte Hippie och Snäckan mig och Josefin redan vid 7-tiden så jag tog ut båda två. Det var jätteskönt att kunna gå och lägga sig igen fter det då vi inte började förrän 11:30.
Vid 10-tiden kom Jannike med sin sofitis Alfons. Hon skulle också bo med oss. Hundarna spenderade förmiddagen med att bekanta sig och så.
Under uppropet fick hundarna stanna "hemma" och det var väl lika bra då Hippie fortfarande behöver ensamtränas.
Efter uppropet var det lunch och efter det hämtade vi hundarna och de fick följa med till vår nya lektionssal där vi ska spendera höstterminen. När vi gjorde praktiska moment utan hundar så fick Snäckan och Hippie sitta i en av hundgårdarna, vilket inte direkt var någon hit, men det fungerade rätt bra ändå.


Hippie tittar fram


Det är ansträngande med träning

På tisdagen steg vi upp klockan 6:00 för att hinna äta frukost innan lektionen började vid 8:00. Det tog emot rejält då snäckan spenderat halva natten med att spy...
Vi tränade kontaktövningar med hundarna hela förmiddagen och sedan fick vi ledigt resten av dagen vilket var skönt för Hippie.
Då jag och Josefin inte lyckats speciellt med kontaktövningarna på lektionen så tränade vi lite senare på kvällen. Det gick verkligen jättebra och nu tar Hippie ögonkontakt med mig mycket oftare.
Senare på kvällen fick Hippie, Snäckan och Alfons leka med dalmatiner- och pointerblandningen Prilla i rastgården. De hade rätt roligt ända tills Prilla blev sur på Hippie av någon , för mig, okänd anledning. Då ville inte han vara med längre utan satt och tryckte vid mig resten av tiden. 


En trött Hippiedipp


Och en halvtrött Snäckan


Hippie leker med Alfons och Snäckan på vår lilla tomt


Hippie på språng


När Josefin och Jannike är ute ser det ut så här hos oss

På onsdagen hade vi sovmorgon och resten av dagen tränade vi target med hjälp av klicker. Hippie fattade vad han skulle göra nästan till 100% vilket var jätteroligt. Nu börjar det komma fram att han har några smarta raser i sin lilla coctailblandning. 
Hippie fick leka med den underbart söta rottisvalpen Dexer som är 13 veckor gammal. De hade verkligen jätteroligt ihop och det ska bli kul att se hur Hippie ser på Dexer när han väger 50 kg, haha. 


Snäckan bet sönder en av Hippies pipleksaker

På torsdagens schema stod hundträning från 8:00 till 15:00. På förmiddagen pratade vi bland annat om rätt belöning till sin hund. Sedan pratade vi också om vad en hund är för något. Vi tränade också på att hundarna skulle gå fint i koppel utan att man själv skulle rycka eller dra i kopplet utan bara locka med rösten. Det gick jättebra och Hippie var jätteduktig, men till slut vägrade han fortsätta då han blev trött och det var rätt varmt ute. 
På eftermiddagen tränade vi target med klicker igen och Hippie vet exakt vad han ska göra för att han ska få ett klick och en godis. Så duktig är han, det lilla monstret.
Senare på eftermiddagen åkte Josefin och Jannike hem då vi var lediga på fredagen. Då var jag och Hippie i princip helt ensamma.

Fredagseftermiddagen och kvällen spenderades tillsammans med matildorna i andra halvan av huset. Vi käkade Tacos och Hippie fick träffa deras hundar Ellie och Ester. Snacka om att Hippie var trött och däckade så fort de hade gått till sig igen.

Lördagen och söndagen spenderade jag och Hippie med att inte göra någonting typ. Vi tog det bara lugnt och vilade ut oss till kommande vecka. Det är ju rätt tufft för Hippie som inte är van vid denna typ av intensiva träningen.


Hippie sträcker på sig som en riktig katt


Söta Hippie sitter i vardagsrummet


Hippie filosoferar


En riktigt trött Hippie


En riktigt trött Hippie i närbild


Kommentarer
Postat av: Lovisa

Vad härligt det ser ut :) Vi saknar er här :( Men vi ses ju på loven ;)

2009-08-30 @ 23:42:48
URL: http://fairypixie.blogg.se/
Postat av: Sofia

Bad news, har inget höstlov :( men däremot har jag jullov och sportlov i alla fall :P Saknar er med. Hoppas allt e bra med Bacon. Uppdatering i bloggen blir nästa vecka när jag kommer hem för praktik. See ya kanske then =))

2009-09-04 @ 19:31:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0