Kyla och förkylning

 
En kall liten vovve å jobbet i tisdags. Stackaren fryste så mycket att jag bara var tvungen att ge honom min jacka, vilket han verkar väldigt nöjd med. Själv så var man ju så hes att man knappt kunde prata så det blev lite jobbigt under dagen, men vi tog oss igenom den. Är fortfarande förkyld, men kanske lite bättre till och från. Sedan får jag kittlingar i halsen som bara försvinner om jag dricker vatten nonstop... Ja, jag skyller på vädret på utställningen i lördags. Att det var så ombytligt väder gjorde inte utomhusutställningen bättre... Men men, det är bara att vila på som jag gjort igår och kommer att göra idag, så blir jag snart frisk igen.
 

Utställning Salem 23 /8 2014

Nuförtiden är buren en rätt okej plats faktiskt, min duktiga lillskit
 
Min snygging á la spanielklippning
 
Trötta tjejer på vägen hem
 
Och trötta Hippie
 
Men det är fortfarande spännande att titta efter hundar
 
Så hård dag att man halvsover såhär
 
 Mysigt
 
 På g till utställningen, lite chockad över att han har en morrande Steffi utanför bilden som säger "stanna på din sida"
 
Nu valde ju bilderna att hamna lite huller om buller och före min text, men jag får väl vara glad över att de hamnade här trots allt.
 
Hippie skötte sig väldigt duktigt även på denna utställning. Hade lite kall blodpudding som gjorde susen, men alla hundar var lite okoncentrerade då det doftade väldigt spännande på gräsplätten där domaren skulle hälsa på hundarna. Undrar om det var för att han är så ointresserade av andra som domaren inte gav honom en placering..? Jag är självklart nöjd med hans insats då han skötte sig exemplariskt som vanligt och gick vidare till TIG, men självklart lite besviken över att inte domaren kunde se det. Han fick självklart positiva omdömen, däremot så frågade domaren om "han är en sådan ras eller om han är lite kraftig". Men jag tycker inte att han känns tjock, bara muskulös.
 
Men jag får väl se om jag ska testa att mäta upp hans mat istället för att ge honom fri tillgång, inte för att han äter enorma mängder torrfoder, men det kan ju vara värt ett försök. Sedan kanske han skulle bli lättare om han inte fick så mycket blötmat. Det blir ju lättare när vi flyttat hemifrån, eftersom Pudel får blötmat så är det ju taskigt att inte ge Hippie liksom. Jaja, vi får se helt enkelt.
 
Nästa utställning är i januari på Husdjursmässan. Då siktar vi på väldigt mycket fluff så vi kanske kan återskapa succén från något år sedan då han kom 2:a i sin klass. Nästa år flyttas Pixie till Veteranklass så då blir det ju också en mindre konkurrent, hehe.
 
Den som lever får se :)
 

"Pinne-klubba, varsågod!"

Snart är det utställningsdags igen. Känner att jag har hamnat efter lite i planeringen av allt så jag känner mig lite stressad inombords. Utställningen är ju på lördag. Alltså, om typ 40 minuter, när jag skriver detta i alla fall, är lördag imorgon... Jaja, det löser väl sig eller nåt. Det märker vi på lördag antar jag, hihi.

Lovisa klippte i alla fall Hippie igår, vilket var jättesnällt med tanke på att hon gått och blivit förkyld. Tack igen :)
Hippie har haft sin tröja på sig på jobbet idag för han fryser, gullrumpan. Han var även trött sen igår så han sov typ hela dagen vilket var helt förståeligt <3
 
Nu är det god natt med Hippie under täcket igen - väldigt mysigt :)

FF

Kommer ha hela helgen för mig själv hemma. Med Hippie och Pudel såklart. Men lugn och ro kommer vi ha. Om inte grannbarnen fortsätter sin livsuppgift som går ut på att göra mitt liv surt...  Hoppas att det regnar för då är de inomhus, hehe. Annars så får jag stänga ute ljudet av dom med ljudet av väldigt bra musik :) 
 
Mina planer för helgen är som följer:
 
* Städa mitt rum.... Vilket typ går ut på att flytta runt lite grejer så att det i grund och botten faktiskt ser likadant ut, men det känns lite mer städat... 
 
* Se klart på resterande Suits-avsnitt på säsong 2 då säsong 3 börjar sändas på typ måndag.. Har hur mycket annat som helst att se ikapp också. Får se hur långt jag kommer...
 
* Bada och raka Hippie, fast i omvänd ordning, annars blir det ju onödigt med jobb. Utställning nästa helg så han måste vara fin. Kanske bara ska raka och bada honom i veckan förresten.. Får fundera på saken.
 
* Faktiskt läsa klart de Stephen King-böcker jag har så att jag faktiskt har läst dom. Vet dock inte om det är så smart att göra det när jag är ensam hemma... 
 
* Ha åtminstånde en kväll/dag då jag bara ser sorgliga filmer och gråter en skvätt. Typ "War Horse", "Hachiko", "Änglahund" och "Marley och jag". Fast det blir nog för sorgligt så jag ska nog välja filmer som inte handlar om djur. Jag gråter inte lika mycket till sorgliga filmer som handlar om människor..  
 
Var detta allt? Tydligen... 

"There´s No Place Like Somewhere Else"

I helgen eller ja, för exakt en vecka sedan, så var jag kaninvakt åt Lovisas söta kaninflickor.
Det var helt perfekt för då fick jag känna på hur mitt framtida liv kommer se ut när jag väl flyttar (förhoppningsvis i december). Fast jag nöjer mig kanske med två kaniner ;) De skötte sig utmärkt och det gjorde även Hippie. Hippie och kaninerna hälsade på varandra flera gånger genom staketet, men Hippie nöjde sig för det mesta att ligga en bit ifrån och titta lite när jag var inne med kaninerna. Han sa heller ingenting när det gick folk i trapphuset eller när det gick folk ute på gatan. Så det gömmer sig nog en exemplarisk liten lägenhetshund inom honom :) Men han tyckte att det var väldigt konstigt att vara där när inte Pixie och Kessie kom och skällde på honom vid dörren. Han stod och väntade på det varje gång vi skulle gå in och sedan så smög han in ifall de plötsligt skulle dyka upp... Knäpphunden... 
 
På lördagen åkte vi och träffade Alma och Paola med Tyke och Baloo. Vi åkte till Långholmens klippbad där hundar får bada och det var roligt, även om vissa tydligen inte kunde hålla koll på sina hundar... Varför har man dom lösa då liksom? Hippie hade jag kopplad för jag vet att han inte lyssnar på mig, men han träffade en Riesenschnauzer-tjej och en mini-aussie-tjej som han gärna hade velat busa omkring med. Jag hade dock känt mig lite nöjdare om stället var inhägnat så att inte hela Långholmen ligger framför Hippies tassar om han skulle sticka... 
 
Tyke och Hippie är ju inte bästa kompisar precis, men till slut så kom de på (eller ja, Hippie har ju minst terrier i sig) att så länge de inte tar ögonkontakt med varandra så kan de co-exista rätt så bra. 
Och efter flera timmars bad och nya intryck så var det en väldigt trött, men nöjd hund som följde med mig "hem". 
 
Resten av tiden vi passade kaninerna hände inget speciellt. Det var ju så himla varmt så jag hade balkongdörren öppen och läste en mängd (minst 10 iaf) av Lovisas gamla ungdomsböcker, vilket var väldigt irriterande då de var såååå dåligt översatta! Vissa var ju rent av dåliga och för det mesta så kunde man gissa sig till slutet innan man ens börjat... Men jag ska ju inte klaga egentligen. Jag lyckas ju aldrig skriva en bok. Jag kommer på en handling, har slutet färdigt och kanske början, men allt däremellan är väääääldigt svårt :( En vacker dag kanske... 
 
Bilder kanske kommer i helgen :) 

RSS 2.0