Long time, no see

Såååååååå, då var det ett bra tag sen jag skrev sist...
 
Julen har varit och imorgon är det nyårsafton. Jaha.
 
Juldagens eftermiddag spenderades med Diesel, Lovisa och Pixie då vi bestämde oss för att gå en långpromenad. Det var roligt, framför allt när Lovisa ramlade :P Vi tänkte ju inte på att det blir mörk fort så till och från var det rätt svårt att avgöra om vi faktiskt gick åt rätt håll eller inte, men hundarna var glada. Diesel fick gå lös typ 99 % av tiden så han var överlycklig och snön var ju perfekt också.
 
Nu däremot så har snön smält bort typ överallt och det är svinigt halt ute. Igår när snön på hustaken runt omkring oss smälte och rasade ner höll hundarna på att avlida av rädsla. De trodde tydligen att snön var efter dom eller något. Ungefär som för någon vecka sedan då Hippie fick för sig att grannens snögubbe var ute efter honom fast vi hade gått förbi den hundra gånger tidigare utan någon som helst reaktion. Men jag måste säga att han var extremt övertygande. När vi kom till hustrappan var jag i princip övertygad om att den skulle komma efter oss om jag inte fick upp dörren i tid... Det är inte bra att ha för vild fantasi..
 
 

Ett ljus i mörkret

Bacon har fått ett eget elektriskt ljus av mamma att lysa upp mörkret i hans hörn. Jag tror att han blev rätt nöjd med det :)
 
Det har inte blivit någon mer skogspromenad med Diesel tyvärr, men jag tror att han är så slut i huvudet ändå så han mår nog bättre av att vila. Möjligtvis att vi kan ta en sväng imorgon, men vi får se.
Imorgon eftermiddag/kväll ska jag och Paola till Stinsen för att handla lite julklappar, jag har två kvar, Paola har alla kvar. Haha :P
 
För övrigt så tror jag att jag kanske har världens tröttaste hund hemma:
 
Tror ärligt talat inte att man kan vara tröttare <3
 
Sä här såg det ut på senaste skogspromenaden förresten. Lagom kallt, lagom mörkt och INGA människor:
 
:)

Du springer åt ditt håll och jag åt mitt. Ok?

Då var det tisdag... Helgen har gått fort..
 
I lördags gick jag och Alma på bio och såg Breaking dawn part 2 som var otroligt bra faktiskt. Typ bäst av alla filmerna till och med. Innan bion gick vi och käkade och jag fick ett hårstrå i min mat. Har inte direkt bacillskräck, delar ju gaffel med hundarna, men det är väldigt oproffsigt att skicka ut mat med hårstrån i så jag skickade tillbaka den. Sedan skällde jag ut en av personalen då han anklagade mig för att inte se någon skillnad mellan oregano och ett hårstrå. Jävla mupp.
 
Tror att jag ska göra det till rutin att gå i skogen med Diesel nu när det är snö ute. Han tycker ju faktiskt väldigt mycket om snö så han blev jätteglad när vi gick en 2-timmarspromenad i söndags och en 1-timmarspromenad igår. Och igår var det inte en jävel ute. Vilket var skönt, men samtidigt lite läskigt då jag hade mina Wrong turn-moment i mörkret och inte skulle bli så förvånad om det skulle dyka upp något inavlat monster med pilbåge eller något annat trevligt.. Och under söndagens promenad så gjorde jag och Diesel upp en plan ifall vi skulle stöta på ett vildsvin. Vi skulle helt enkelt springa åt varsitt håll och sedan mötas hemma igen. Och jo, Diesel är fullt kapabel till att förstå vad jag säger, alla som tvivlar har förstås fortfarande inte läst Enzo och konsten att köra fort i regn. Illa hörni, illa.

"Choklad, choklad, choklad!"

När jag och Diesel gick av bussen imorse var det några personer som delade ut flygblad och nämnde något om gratis choklad eller liknande. Lyssnade inte så noga, men det som fastnade mest var att en av killarna var så glad, alltså typ äckligt glad, men av någon konstig anledning så kändes det inte som att jag behövde strypa honom för att få ett slut på hans äckliga gladhet utan det var rätt roligt. Kunde inte låta bli att skratta lite inombords åt hans "Gratis choklad! Choklad, choklad, choklad!"
 
Igår anmälde jag äntligen mig och Hippie till utställningen i Kista i januari. Hoppas att det inte var försent, de har ju ändå ett deltagartak på 60 ekipage liksom. Får hålla tummarna. Skulle det vara så att vi inte kommer med så är det ju uppenbarligen för att alla är rädda för att vi kommer sopa banan med dom. För vi äger. Alltid. Så det så :)
 
 
Haha, just det. Igår kväll när jag och Diesel gick från bussen såg vi först rådjuren som vi inte sett på en evighet. När jag tänkte se hur långt kameran på mobilen nådde så dök det upp en häst med ryttare också så där försvann det fototillfället. Hästen skrämde livet ur både rådjuren och Diesel. Feghunden. Undrar varför hästar i hagar inte är lika läskiga som hästar med ryttare.. Jaja..
 
Diesel är för övrigt överlycklig över att det är snö ute. Han kan ligga i snön på baksidan hur länge som helst och bara titta på alla småfåglar som flyger omkring samtidigt som han rullar sig till och från. Han påminner lite om Ferdinand i hans sätt att bara vara. Gulligt :)

Kallt värre

Kallt som fan är bättre förklarat egentligen...
 
I fredags eftermiddag/kväll åkte jag och Hippie till Lovisa för fimkväll eftersom det var ett tag sen sist. Självklart så var det signalfel eller liknande mellan Hässelby Strand och Alvik så vi tog helt enkelt en buss till Råcksta där jag berättade för Hippie att vi ska bo inom en snar framtid. Håller tummarna för det i alla fall. Sedan så gick vi till Islandstorget för att vara på säkra sidan. Självklart hade vi kunnat gå från Vällingby också, men Hippie frös så mycket så jag tyckte det var lite onödigt, framför allt när en buss gick så lägligt.
 
Väl framme i Alvik ett bra tag senare var planen att vänta på Lovisa som inte hade kommit från jobbet än, men vi frös så mycket så vi hoppade på tvärbanan till Liljeholmen och väntade på henne där istället. Hippie fick en ny kompis, en äldre vovve som jag självklart inte kommer ihåg namnet på och sedan så tror jag attjag kom på en kvinna med att försöka smygfota Hippie i sin fina bruna overall. Funderade på om jag skulle ställa upp honom fint, men jag frös för mycket.
 
Hemma hos Lovisa senare efter att ha handlat och så var det jättekul som vanligt och om man  bortser från att Hippie pinkade på en av tv-möblerna (tror inte att det finns någon hund som kan slå Hippies pinsamhetsfaktor faktiskt) så skötte han sig exemplariskt såklart :)
 
Tyvärr inga bilder, men ni överlever nog.
 
Helgen i övrigt var händelselös. Hundarna var rätt trötta och det var jag med. Sedan blev helgen lite kortare också, men det är sånt som händer.
 
Och: Aaaaaaah! Panik!!! Har fortfarande inte anmält oss till utställningen i januari. Måste göra det nu så att jag inte glömmer igen.

RSS 2.0