Snöbus

Igår morse fick jag lite av en chock när jag tittade ut genom mitt sovrumsfömster - det hade SNÖAT!

Då jag började jobba vid 14-tiden var det bara att pallra sig upp och klä på både mig och hundarna våra vinterkläder/regnkläder för att minimera risken att 99 procent av snön ute skulle dras med in... Hundarna blev i alla fall överlyckliga när de väl insåg att de inte såg i syne och blev så till sig att de fick busa omkring en stund på tomten efter en liten promenad. 

Roligt för Hippie också att hans päls faktiskt kommer till användning. Men han själv börjar också tröttna på den så det blir nerrakning den 28:onde som planerat. 

Hoppas dock att snön håller i sig en liten stund till för hundarnas skull, men både jag och amanda höll på att slå ihjäl oss igår på kvällspromenaden så jag säger bara: Broddar tack!  

Otroligt ont i magen

Hippie har ont i magen. Igen. Han har haft det lite till och från nu de senaste 2 veckorna. Men det är ju å andra sidan inte så värst förvånande med tanke på vad han sätter i sig om dagarna... Vad kan det vara? Typ 5 stycken grisöron innan klockan hunnit bli 11 (och då syftar jag på 11 på morgonen) och sedan 1 grisöra i timmen tills vi går hemåt för dagen. Det blir många grisöron det. För han kan ju inte välja något nyttigare, vad är det för roligt med det liksom? Så jag (och kunderna) får dras med hans smygfisar som är allt annat än luktfria... Alltid något att han inte får ont i magen på samma sätt som Diesel får.

Jag tänkte därmed dela med mig av 2 produkter som underlättar lite om hunden har ont i magen:

1. Biopet Stomax. Ett pulver som man blandar med vatten och sedan i maten. Det hjälper till att normalisera avföringen, balanserar tarmfloran och skyddar slemhinnan i mage och tarm. Förpackningen finns i 2 olika storlekar: 63g och 200g och kostar mellan 100-300kr beroende på vilken storlek och köpställe.
2. Top Performance Canine Top&Tail. Våtservetter speciellt framtagna för att kunna användas till att torka hunden kring munnen, rumpan etc där hunden behöver rengöras snabbt. Den är super om man har en hund som ibland blir lös i magen och det har en tendens till att fastna i lång päls. Dock är denna produkt onödgt dyr och är rätt svår att hitta i en befintlig butik, men jag gillar dom verkligen!

Bilder på dessa produkter kommer


14 dagar

Om 14 dagar är det dags för blandisutställningen i Enköping. Jag börjar faktislt bli lite nervös nu, framför allt eftersom jag inte har valt halsband till Hippie ännu...

Nu har det även blivit superkallt ute så jag tycker lite synd om Hippie (som för en gångs skulle inte svettas i sin päls) för att han ska klippas snart. Jag ska ta och sy om ett av Diesels gamla tunnare vintertäcken till Hippie. Då slipper han i alla fall frysa arslet av sig utan att behöva använda sitt riktiga vintertäcke.

För övrigt så tror jag att min dator är död så jag sitter på jobbet och skriver detta inlägg. Jag hoppas att datorn återhämtar sig, men vi får se hur det går med det. Jag hann i alla fall rädda mina bilder den här gången. Det är alltid något.

Algblomning

Då var det dags för algblomning igen...
Håll era hundar borta från vattnet om det ser grönblått ut...


Maskulint bling bling

Igår åkte jag och Hippie hem till Lovisa för en gemensam promenad till Bromma Zoomarknad. När vi väntade på att hon skulle bli klar bekantade Hippie sig med katten Benjamin som faktiskt inte satt under vardagsrumsbordet och fräsmorrade (i alla fall inte hela tiden).

Vädret var superbra och hundarna hade superkul, men självklart lämnade jag min kamera hemma så inga bilder finns.

Väl i djuraffären började jag leta efter ett fint halsband som skulle passa Hippie, något som var bling bling, men ändå maskulint. Dock var det Lovisa som hittade det perfekta halsbandet, men min plånbok tyckte däremot inte det... Jag är dock övertygad om att det är det ultimata halsbandet för Hippie :)

Sedan får vi ju inte glömma Hippies desperata försök att skälla ut Benjamins läskiga vattenfontän för att han inte ville dricka ur den när vi kom tillbaka.. Men det var en väldigt trött, men nöjd vovve jag hade med mig hem.

1910 - 2010

Ett stort grattis säger vi till Svenska Irländsk Setterklubben (SISK) som faktiskt fyller 100 år i år! Det är inte illa inte. Spana in deras hemsida för information om hur de firar detta jubileumsår.

Hemsidan hittar ni här :)

Nya hundkompisar

I fredags eftermiddag åkte jag till Paola med hundarna för lite hundkul. Efter att ha inhandlat lite förnödenheter på Ica (cola och kycklingsallad) påbörjade vi promenaden till hundrastgården för att hundarna skulle få ha det lite roligt, men först så stannade vi bakom ishallen där de hade skyfflat ut en massa snö. Gissa om Diesel blev glad! Han sprang raka vägen dit och rullade sig och käkade så mycket snö han bara kunde. Jag tror att han längar till vintern :)

I hundrastgården träffade vi en 3-årig flatcoated retrieverhane som Diesel kunde hälsa på genom staketet utan problem, men varken jag eller hundens matte vågade släppa in dem tillsammans då de var för nära i åldern och Diesel inte litar på flatar längre, men träffar vi dom fler gånger kanske det går bra. Vi får se helt enkelt :)
Däremot så fick de leka med en goldenhane på 13 månader och en labbehane på 10 månader vilket gick jättebra.

Det riktigt komiska var ändå när labben sprang iväg med vattenskålen precis som Lucas alltid gjorde på Segerstad. Jag trodde att det bara var något som Lucas gjorde, men det gäller tydligen flera labbar :)

Det var två väldigt trötta och skitiga, men glada hundar som jag kom hem med :)

Tyvärr så glömde jag kameran hemma så jag har inga bilder på det roliga...

RSS 2.0