Påsk 2016

Påsken 2016 firades hemma hos Lovisas familj och började med att jag , Lovisa och hennes mamma tog med alla vovvar ut på en påskpromenad i det otroligt fina vädret :) Tyvärr gjorde det fina vädret att det var extremt mycket folk ute och gick, med eller utan hundar, men Hippie skötte sig utmärkt. Till och med när vi var tvugna att gå förbi en Engelsk Bulldogg (han hatar ju bulldoggar av alla slag, mopsar och alla andra raser som har andningssvårigheter..) 
 
Några av bilderna Lovisa tog under promenaden:
 
Fjant i sin fina pyjamas 
 
Hippie i full fart på golfbanan, fåglar stod visst på menyn ;)
 
Gruppfoto: Honey, Kessie och Pixie 
 
Hippie fick springa av sig rejält på golfbanan och var såååå glad <3 
Han och far sin, dvs Fjant, kom väldigt bra överrens. De har nog aldrig kommit så här bra överrens tidigare, men Fjant är ju 13 år nu, kastrerad och hör dåligt så båda insåg väl att det inte finns något att bråka om längre..
 
I övrigt så innebar firandet väldigt god påsklunch och påskmiddag :) 
 
Hippie håller koll på Illumi när han får vara ute i trädgården

Hippie och laserpekaren + gruppbild på de finaste katterna i världen

I helgen åkte jag, Hippie och katt-tjejerna till Lovisa igen så att de skulle få bekanta sig lite mer med Illumi. 
 
Tjejerna kände sig som hemma på en gång, gick ur transportburen (min stora IATA-godkända) så fort jag öppnade åt dom. Det är sååå skönt att jag har djur som anpassar sig så lätt, det här är ju bara andra gången vi hälsar på hos Lovisa :D <3
 
 
Till och med Illumi tyckte att det var rätt så kul att få kattsällskap den här gången och fortsatte att försöka charma Olivia. Vilket hon gick med på till och från så en massa bus blev det.
 
 
Olivia i sin tur är väldigt intresserad av Lovisas kaniner, framför allt kaninungarna hon har nu, men hon har börjat förstå att de vuxna kaninerna inte alltid vill ha henne där och de är ju faktiskt rätt så framåt och nyfikna av sig, kaninerna, vilket kan vara lite läskigt.
Men både hon och Winnie är riktigt snälla mot kaninerna så det är jätteskönt :)
 
 
Winnie var lite snällare mot Illumi den här gången, men var fortfarande inte säker på om hon skulle leka med honom eller inte så det blev lite mixade signaler från hennes sida. 
 
De fick busa med Lovisas Da Bird-vippa vilket var jättekul. Så kul att Olivia drog sönder den.... 
 
Och laserpekaren. Hippie ääääälskar laserpekaren så deg var i princip omöjligt för kissarna att få ha den ifred. Så jag och Lovisa tog med oss alla vovvar till en fotbollsplan och lät Hippie jaga efter laserpekaren. Vilken fart det blev på honom! Helt skogstokig och aslycklig, så nu vet jag hur jag ska kunna få honom att "röra på påkarna" när vi inte kan åka ut till Drottningholm och Hundön :D Tyvärr har jag ingen bild på det hela, det var helt enkelt för mörkt ute ;)
 
Här är en gruppbild på kissarna, de är så fina tillsammans <3 Självklart är det Lovisa som har tagit bilden :)
 
 <3 Winnie, Illumi och Olivia <3 

Winnie och Olivia - 3 veckor hos oss <3

De finaste och trevligaste katt-tjejerna i världen har redan bott hos oss i 3 veckor :O Tiden går verkligen fort! 
 
Winnie har verkligen kärat ner sig i Hippie. Hon går och stryker sig mot honom så ofta hon kan och lägger sig gärna i närheten av honom också vilket är jättegulligt <3 Hippie uppskattar det lite grann i alla fall, men man ser på honom att han tycker att det är lite konstigt eftersom hon inte varit sååå intresserad av honom tidigare, gullvovven. 
 
Olivia har även hon börjat tycka bättre om Hippie. Hon är inte lika på som Winnie, men ändå mer nyfiken och låter honom nosa och slicka henne i ansiktet ibland. Så sent som i morse försökte hon leka med hans svans när han viftade på den, haha :) 
 
Winnie <3 Hippie
 
Tvättning på g, Olivia tycker att Winnie e skitig om öronen <3
 
Två trötta kissar <3

Winnie och Olivia hos Lovisa för första gången

 
Det tog ett tag, men till slut så tyckte Illumi att de var rätt okej ändå. Han och Olivia busade faktiskt en hel del medan Winnie nöjde sig med att vara i närheten, men det kommer säkert senare, när de vänjer sig mer med varandra :) 
 
Winnie och Illumi 
 
Rätt så mysigt, om än med lite avstånd ;) 
 
Winnie och Kessie som var helt till sig; hela 3 katter att försöka busa med :D 
 
Winnie - min söta tjej <3 
 
Resting bitch face á la Olivia ;) 
 
Olivia - min fina tjej <3 
 
Bilder tagna av Lovisa som tar så fina bilder <3 

Totalt däckad av förkylning, men på väg tillbaka igen

Ja, som rubriken lyder (och avsaknaden av nya inlägg här på bloggen) så blev jag helt däckad av min förkylning. Jag lyckades dock ta oss hem från Lovisa i torsdags kväll, jag Hippie och katt-tjejerna. Men inte helt problemfritt...
 
Självklart så gick transportburen med tjejerna sönder preciiiiis när vi gått igenom tunnelbanespärren hemma. Tur i oturen var ändå att transportburen "bara" sprack vid handtaget på taket och att inte hela skiten gick i två delar (och att det hände när vi nästan var hemma, det positiva med att ha minuter till tunnelbanan...)
Det hade inte varit kul att jaga katter då säger jag bara...
 
Jävla italienskt skit, tur att jag har min IATA-godkända transportbur som jag VET klarar 5kg utan problem. Nackdelen är bara att den är så himla tung och bökig... Ska fundera på om jag ska införskaffa mig en väska till kissarna istället, en som inte går sönder bara katterna tänker på att äta något gott, typ ett barn eller så... 
 
Hur som helst... Jobbade som jag skulle på fredagen, men det var hemskt så som tur var så kunde chefen ta mina pass under helgen så att jag kunde vila upp mig. Vilken tur! För jag har minsann inte dansat omkring, jag har inte orkat göra något annat än att hosta, snora, gå korta promenader med Hippie och ge alla djuren mat...
 
Jag har sån tur att jag har riktigt snälla djur alltså <3 
 
Winnie sover självklart som bara Winnie kan <3 Mina gullflickor <3 <3 
 
Finaste, duktigaste och snällaste Hippie <3 
 
Det var först igår som jag fick tillbaka krafterna mer, så att jag kunde städa och fixa hemma där det såg ut som alla bombnedslag i Jordens historia tillsammans.. Det har alltid sett ut som ett bombnedslag... (men ett bombnedslag är ju tillräckligt...) Snart ett år i lägenheten, men jag blir aldrig klar med att flytta in... 

Förkyld :(

Ledig både idag, onsdag och imorgon, torsdag, vilket hade varit mycket mera trevligt om jag inte gått och blivit jätteförkyld...
 
Det hindrade dock inte mig att ta tillfället i akt och åka över med Hippie och katt-tjejerna till Lovisa för att sova över och för att de ska få bekanta sig med Illumi, vilket har gått bra, men mer om det imorgon :) 
 
I övrigt så har denna dag inte bjudit på något annat än att jag har tagit det lugnt medan Lovisa jobbat. Jag har lekt med katterna, gått ut kortare rundor med Hippie och Kessie, men mest av allt så har jag sovit för att jag verkligen har känt mig dålig. Det kommer inte bli roligt att jobba i helgen om förkylningen håller i sig :( 

Att vakna upp till detta <3

 
 
 
Självklart är Hippie med i skaran, han ville bara inte vara med på bild idag <3
 
Som vanligt såååå dåliga mobilbilder, men jag har inte alltid plattan i närheten av sängen ;P 

Snövit - The musical på Maximteatern

I fredags kväll gick jag och Lovisa på musikal. Japp, musikal. Jag på en musikal...
 
Till mitt försvar så var anledningen till att vi gick Lovisas lillebror Gustaf. Han är nämligen med!
 
Om ni vill se en musikal som är mer för barn än för vuxna (men inte för barn på 3 år, kom igen, vilket barn på 3 år fattar musikaler?), är en nutida version av en gammal klassiker och ni inte har något emot galna kostymer (10-åringen brevid mig när Drottningen gjorde entré: Jävlar!) så är denna musikal något för er. 
 
Den spelas ända till april om ni vill se den och en trailer (som visar nästan allt, men i fel ordning och lite mer information hittar ni här
 
Ett tips: håll utkik efter vakterna, dvärgarna och kaninerna, de står för det roliga i denna musikal :) 

En vecka hos oss :)

Nu har kattungarna redan bott en hel vecka hos mig och Hippie (och de andra djuren såklart). Tiden flyger iväg när man har två galningar till kattungar hemma, framför allt när man vaknar av att de brottas med varandra på en när man sover och man vet att klockan ringer när som helst... :P Men det är riktigt mysigt ändå :) 
 
De har verkligen bott in sig och blivit mer nyfikna, sociala och leker som bara den med varandra. Vippor är väldigt populärt. Laserpekare skulle nog också gå hem, men då vill ju Hippie vara med också vilket säkerligen inte blir så uppskattat av kissarna. Hippie är den enda som inte får vara med när de leker tyvärr. De vill minsann inte leka med honom, han bara stör, stackaren. De är ju fortfarande inte så vana vid honom så det är inte så konstigt, men jag hoppas att de kommer vilja leka med honom i framtiden. Han leker ju dock inte så kattlikt, som Kessie gör till exempel, men de kanske börjar leka lite mer hundlikt till slut, vem vet? ;) 
 
Winnie var den enda jag lyckades ta bild på ikväll :) 
 
"Vad fan skäller hann på hundskrället?"
 

Att sova som bara Winnie kan

 
 
Detta är bara två av alla hennes sovstilar som jag har sett under dessa första dygn hemma hos oss.
Tyvärr så har jag ju inte alltid haft en kamera i närheten, annars hade det funnits fler bilder i detta inlägg, men något säger mig att jag kommer få flera chanser till att fota henne sovande i de mest konstiga positionerna så håll utkik ;) 

Välkomna hem Winnie och Olivia!

I lördags åkte jag och pappa till Kristinehamn och Karlskoga så att jag kunde hämta hem dessa sötnosar:
 
"Vad glor du på, hund?"
 
 
SE*Blue Eagles Wenona - Som jag kallar Winnie
 
 
 
Mys i min famn i söndags eftermiddag <3 
 
 
SE*Gyllenstrålens Olivia Snowshoe - Som jag kallar Olivia 
 
Det är inte lätt att ta kort på den här lilla rackaren, hon vill inte titta in i kameran <3  
 
Så här såg det ut i bilen på väg hem med kissarna:
 
Hippie tyckte att det var riktigt skönt att luta sig mot Winnies bur <3  

Nose Work 1 avklarad!

I måndags kväll var det sista kurstillfället på Nose Work-kursen som jag och Hippie tillsammans med Lovisa, Pixie och Kessie har gått på. Tänk att det redan har gått 5 veckor sedan vi började kursen :O Tiden går verkligen fort när man har roligt. Och roligt har man när man tränar Nose Work!
 
Nose Work blir ju bara större och större nu och det är just för att det är så himla lätt och roligt att träna! Just för att oavsett ålder och fysik så kan vilken hund som helst träna detta och de tycker att det är så himla kul. De blir trötta också såklart, för att de jobbar på så bra, men ju mer man tränar, desto bättre uthållighet får dom. Mot slutet av första kurstillfället var Hippie så slut i huvudet att han inte kunde koncentrera sig och på vägen hem så somnade han, både på bänken när vi väntade på tunnelbanan och sedan i mitt knä när vi satte oss på tvärbanan. Mot slutet av det femte och sista kurstillfället så var han fortfarande slut i huvudet, men ändå långt ifrån så slut som på det första.  
 
Jag kan varmt rekomendera Hägerstens Hundcenter om ni skulle vilja testa på Nose Work, de är riktigt bra på att lära ut och utformade kursen så bra att nu är jag och Hippie (tillsammans med Lovisa, Pixie och Kessie) helt sålda på Nose Work! Och tack Lovisa, för att du tyckte att vi skulle gå :) 
Nose Work 2 i maj och Nose Work Tävlingskurs i juni/juli nästa!! :D  
 
Det fina diplomet :) 

RSS 2.0