Lite uppdatering

V. 2-4

Jag vet, jag är sjukt dålig på att uppdatera bloggen fast jag säger att jag ska göra det, men här kommer lite i alla fall:

Hippie har börjat sprätta nästan efter varje gång han bajsar, vilket jag tycker är skitroligt för han ser så knäpp ut. Han har också fått hur mycket tvor som helst i hans hippiefrilla så i eftermiddag kommer jag att klippa ner den lite, hoppas att den hinner växa ut igen till i augusti, men det gör den nog :) 
 
I skolan går det bra, men vi har ju endast teori på våra lektioner så Hippie får vara i huset, det blir så kallt för honom att sitta i hundstallet i den här snön.

Trots att Hippie och Dexer rök ihop lite tidigare under terminen så tror jag att Hippie saknar honom. Jag vet i alla fall att jag saknar söta, inte så lilla Dexer. Hoppas verkligen att man får se hur han ser ut när han är fullvuxen.

Jag beställde tågbiljett hem igår och jag blev TOTALT ruinerad. Det är INTE billigare på torsdagar... Paola you own me money för att jag ska passa Baloosan den helgen, annars skulle jag åkt hem på lördagen...
Mannen som jag bokade min tågbiljett hos SJ hatar nog sitt jobb för övrigt. Han var extremt vresig och sedan kunde han inte stava Reftele. Om man nu håller på med biljettbokningar lite varstans i Sverige kan man väl ändå ha någon liten aning om hur man stavar stationerna... Men men... Jag vill skaffa körkort fort som fan för det blir nästan billigare än att åka tåg hem. Blä.

Förra veckan var vi på studiebesök hos Jyckelyckan i Gislaved och det var jättebra. Man fick verkligen en inblick i hur det är att vara "nystartad" företagare och jag hoppas verkligen att jag kommer kunna kontakta dem om jag har funderingar i framtiden.

Jag har lyckas skaffa praktikplats till v.8-10 vilket är jättebra. Vovvens Hörna i Hässelby Strand som jag varit på innan. Det ska bli kul att komma dit igen.

Nu är det helg och jag har inga lektioner förrän på onsdag. Wohoo! Vad ska jag hitta på här borta? jag kommer säkert på något :)

Trevlig helg!


Diesels hjärta

Igår var pappa med Diesel på djursjukhuset för hjärtultraljud. Det är så skönt att det äntligen blivit av, även om resultatet inte var så roligt att höra. Dock inte så oväntat eftersom veterinären redan i somras(juni) tyckte att det skulle vara bra att kolla upp hans hjärta..

Diesels hjärta är inte bra så han är med andra ord inget avelsmaterial, vilket är så himla synd när han är så fin och underbar. Det hade varit roligt med en liten Diesel Junior. Positivt är i alla fall att han inte behöver äta medicin eller leva annorlunda på något sätt och det är skönt. Min fina Babe, i sommar ska vi träna klicker så det ryker om det <3

Till Segerstad imorgon

Imorgon bär det av till Stora Segerstad så idag har jag handlat hundmat, hämtat ut Hippies recept (i Åkermyntan tog det extremt lång tid att hitta Hippies bokning... Är det något som hör till när man jobbar på Apoteket eller?), handlat lite mat och packat.
Jag har också nyss betalat in 120 spänn för att få ett mopedkörkort för att de hux flux har bestämt sig för att ändra från förarbeviset. Skitkul att betala för något som man inte vill gå med på egentligen, det är ju faktiskt deras idé att ändra allt... Irriterande.. Men men, vem vet, jag kanske har nytta av mitt moppekörkort i alla fall, har bara inte kört moppe på x antal år...

Jaja, det ska bli kul att komma tillbaka till skolan i alla fall. Det blir spännande att se vad vi ska ha för nya kurser nu till våren.

Jag ska också försöka uppdatera lite oftare och fixa lite mer bilder och så, men vi får väl se hur det blir med det. Jag har ju sagt det så många gånger nu...

Positivt med att vara hemma:
+ Hemma finns min Dieselbabe <3
+ Toalettsitsen är inte trasig och har inte varit trasig sedan praktiken för hundra år sedan...
+ Har man inte något körkort är man inte helt strandsatt utan kan faktiskt ta sig någonstans om man vill
+ Man kan jobba och tjäna lite pengar. Studiebidraget kan man ju inte leva på...

Negativt med att vara hemma:
- Familjen! Man är aldrig, aldrig någonsin ensam eller har lugn och ro...
- Woodys storhetsvansinne. Han tror ju att han äger allt och alla...
- SL. Jag hatar er! Att inte ha körkort SUGER!
- Hundrädda människor. Varför vara rädd för hundar när det finns miljoner andra saker att vara rädd för?

Veterinären med Hippie

Igår var jag och Hippie till veterinären igen. Han var inte lika förtjust i att sitta på undersökningsbordet den här gången, han minns väl förra gången antar jag, men han var jätteduktig ändå. Och ute i väntrummet var det inga som helst problem, han var lika glad som han brukar vara.

Det var inget fel på klon, som tur var. Det som hänt är att han helt enkelt fastnade med sporren i kopplet när han lekte med det och med andra ord stukat sig eller något liknande, för klon var inte av eller så och det var ju tur det. Han fick dock klorna klippta då jag bara klippt dem 1 gång sedan han fick ta bort klokapseln på hans andra sporre samt fick ett recept på antiinflammatoriskt (ifall att) och sedan fick vi gå. Det kändes dock som längre än den halvtimme som vi spenderade där då veterinären var lagom förvirrad och inte kunde bestämma sig om han skulle äta tabletterna i 4-5 dagar eller längre. Suck...
Vi åkte till Vällingby för att jag skulle kunna hämta ut receptet utan att lämna Hippie utanför för det vägrar jag göra. Det gör jag inte ens med Diesel och han är ju stor.. Lovisa fick passa Hippie, men det var ju förgäves i alla fall då Apoteket i Vällingby självklart inte hade det som Hippie skulle ha. Det tog henne typ en kvart att komma fram till det, så jag fick helt enkelt boka en från Apoteket i Åkermyntan... Krångligt värre.

En hund i kläder eller en hund utan?

Jag har alltid ansett att en hund ska få vara hund och inte behöva gå omkring i kläder. Om den inte behöver det såklart (trots det är det en viss skillnad på "behöva" och "bara för att"..) Och jag har varit lite anti det här med tröjor och så.. Ska hunden ha kläder så är det täcke som gäller och inget annat. Idag får jag dock säga att jag har ändrat mig en aning när det gäller kläder för hunden, men bara en aning;
Då Hippie frös som en påsklilja på arctis blev det en tröja på honom idag. Men då var det självklart för att han behövde den, han kan ju inte gå omkring i sitt täcke inomhus för vad ska han då ha på sig när vi är utomhus?
Han själv tyckte väl att det var sådär med tröja på, men han frös i alla fall inte något och han såg rätt bra ut i sin gröna camoflagetröja.

Med åter igen rubrikens fråga: En hund i kläder eller en hund utan? Vad tycker ni?

Suck

När jag provade en tröja på Hippie i butiken tidigare i dag råkade jag komma åt hans klo och han tjöt som en stucken gris.. Ska till veterinären med honom på fredag för att kolla vad el problemo är innan vi åker tillbaka till skolan på lördag. Håller tummarna för att det inte är något större i alla fall... 

Say hello to my new friend

Idag har jag äntligen skaffat mig en ny mobil! Det blev inte den jag hade siktat in mig på förut (den var inte så bra som jag trodde), det blev någon mycket, mycket bättre!


Vad tycks?


Goda nyheter om Hippies tass

Som rubriken antyder så har jag goda nyheter om Hippies tass. Jag har inte varit till veterinären med honom, men det verkar som att tassen är helt återställd. Hans pulpa på hans andra tass är sedan Nyårsafton också helt återställd, vilket är jättebra! Hoppas bara att han inte råkar ut för något annat..
Det gäller Diesel också självklart <3

Landet täckt av snö

I lördags åkte hela familjen med alla hundar till landet. Det var extremt trångt i bilen, men väl framme var det värt besväret.

Hundarna sprang som galningar upp och ner för backen ner till sjön medans Adam åkte pulka nerför. Eller ja, han försökte åka ända ner, men han kom bara halvvägs.. Snacka om att hundarna var trötta efter det.

Tyvärr har jag inga bilder från landet då min kamera var så gott som urladdad, men det skulle ha blivit bra bilder.

RSS 2.0