Promenadförsök i kvällsvärmen

Igår hade jag Diesel med mig då vi jobbade eftermiddag och jag bestämde att vi skulle gå hem en bit för det är alltid mycket mer folk som åker buss på sommaren än på vintern av någon konstig anledning (att det är strejk lite här och där nu gör ingen skillnad). Hur som helst så kom vi inte så långt, två stationer för att vara exakt, för det var verkligen kvavt ute och det märktes att Diesel tyckte att det var jobbigt (han stannade typ hundra gånger..) Men lite motion blev det i alla fall :)
Får se om jag och Hippie kan gå hem från jobbet på lördagskvällen så får han lite extra motion han med. Håller tummarna för bra väder bara för det vet man ju aldrig..

Veterinären ja...

Ja, hur gick det då för mr D hos veterinären i fredags?

Vi tar det positiva först; han ligger nu på 33,2kg - vilket är väldigt bra eftersom han gick upp då mycket när han blev så sjuk så att han knappt kunde gå... Väldigt bra som sagt, tycker att det är en bra vikt för honom, inte för lite och inte för mycket.

Det negativa då? Jo, hans tandkött har ju som sagt växt ner en del över tänderna, framför allt kindtänderna och det har orsakat lite tandstensbildning och så. Nu kan man ju inte göra något åt det om man inte söver honom, vilket jag inte tror att hans hjärta klarar. Veterinären tyckte att vi då skulle göra om hjärtultraljudet för att se om det skulle vara någolrlunda säkert att söva honom (det är aldrig riskfritt att söva, inte ens en frisk hund). Med tanke på att hans hjärta inte kan gå tillbaka till det bättre och veterinären då vi gjorde hjärtultraljud förra gången sa att han i princip kan "kola vippen" (som morfar tyckte om att säga) när som helst, så tror jag inte att han är ett sövexemplar om man säger så...
Nu har vi alltså två val:
1. Gör nytt hjärtultraljud eller inte, söver honom ändå och hoppas på att han klarar det eller
2. Avlivar honom när inte hans tänder funkar längre..
Jag håller på att badda hans tandkött med Hexarinse, men det är ju bara en halv lösning liksom. Ska ta och leta fram Hippies tandborste och försöka borsta lite också, men men...
Vi får ta en dag i sänder som det är nu helt enkelt så får vi se..
 
Och jag som trodde att hjärtat skulle döda honom och inte tänderna.. Mitt fina hjärtegull <3

Veterinären imorgon

Med El DIeselo för hans tandkött har börjat växa över hans tänder typ, kommer inte ihåg vad det heter just nu, men veterinären blev inte överraskad när jag berättade om det och att det var en setter.. Ska passa på att väga honom också när man ändå är där. Vet bara inte vad de kan göra åt saken eftersom de typ måste söva honom för att fixa och hans hjärta klarar ju inte riktigt det..

Vå får se hur det går helt enkelt, jag får berätta mer på söndag eller så..

<3 Wish us luck <3

Filmkväll och typ Gärdet

I lördags åkte jag och vovvarna hem till Lovisa för film- och seriekväll, självklart med god mat också. Vi fick även träffa söta lilla Kessie som tyckte att mina stora vovvar var lite läskiga när de inte låg blickstilla på golvet, men på söndagsmorgonen så fick hon faktiskt igång Hippie på lite jaktlek runt soffan innan vi skulle bege oss mot Gärdet.

Gärdet ja.. Eftersom det åskade och regnade så extremt mycket så blev det inte en promenad på Djurgården utan vi tog skydd hos Himmelska Hundar när regnet öste ner som värst. Varken jag eller Diesel (Hippie är ju nöjd så länge jag är med) förstod vitsen med att sitta och fika i samma lokal som "gulliga" ettriga småhundar, ouppfostrade stora hundar och korkade ägare.. Nog för att jag tycker att det är en oskriven regel att man har hundar som uppför sig när man är någon annanstans än hemma, men det kanske behövs lite mer uppenbara regler, typ svart på vitt; Uppför dig eller försvinn. Hur svårt kan det vara? Jag tycker att vi hoppar Härliga Hundar nästa gång, vi kan fika mycket trevligare utomhus och åskar det, ja då gör vi som alla vettiga; vi åker hem.

Men lite spring i en rastgård i närheten blev det i alla fall när vädret blev bättre igen så lite kul hade de i alla fall och det var väldigt trötta vovvar jag kom hem med <3 Bilder får jag slänga upp när jag hinner.

Får hålla tummarna för bättre väder nästa gång helt enkelt :)

Bilduppdatering

Här kommer lite bilder från dagarna som gått:
 
Hippie tycker att det är lite kyligt på jobbet
 
Så söt :)
 
Min stiliga, numera 8-åriga, vovve <3
 
Sover sött på jobbet
 
Håller mig i handen en stund
 
Från "långpromenaden" hem från jobbet igår.. Det var så himla varmt så den blev inte så lång..
 

RSS 2.0