Sommar = Värmeslag

Sommaren är snart här och med sommaren följer värmeslag. Jag tänkte därför komma med en liten påminnelse som jag tycker att alla hundägare borde ha i åtanke:

Hundar råkar lätt ut för värmeslag.
- Tänk på att inte motionera hunden för hårt under de varmaste timmarna på dagen. Tidigt på morgonen och sent på kvällen är det svalare och bättre för hunden att motionera.
- Tänk också på att hunden alltid ska ha tillgång till vatten, det gäller alltid, men det är viktigast under sommaren.
- LÄMNA FÖR GUDS SKULL INTE HUNDEN I BILEN! Det blir fruktansvärt varmt i en stillastående bil på sommaren och fast det skrivs varnande notiser i tidningarna är det alltid någon hund som dör av värmeslag i en bil. Hur många hundarska behöva dö för att folk ska börja ta varningarna på allvar??
- Om hunden råkar ut för värmeslag: 
¤ Doppa tassarna i kallt vatten
¤ Lägg en blöt, kall handduk runt hunden
¤ Försök få hunden att dricka vatten
¤ Verkar detta inte hjälpa och hunden mår superdåligt? Ta den till veterinären! 

Det kan gå jättefort så är du osäker på något sätt, kontakta veterinär utifall att.

 


Påsklovet

Är nu över och imorgon åker jag och Hippie tillbaka till skolan igen. Får hoppas att vi hittar till vårt tåg på Centralen bara...
Allt som allt så har det varit ett bra påsklov. Har varit hundvakt åt Woody och det har gått rätt bra, trots att han är som han är.. Diesel har varit hur gosig som helst och har varit jätteglad åt att jag varit hemma. Hippie har fått följa med mig till jobbet, vilket har gått jättebra, men idag så blev han helt plötsligt jätteängslig och ville att jag skulle bära honom hela tiden. Vet inte vad som hände, men det gick över när vi kom hem i alla fall.

Diesel ligger och låter uttråkad så jag ska ta och gå ut med allihop och sedan ska jag packa. Annars så har det varit en superfin dag idag och jag hoppas att det blir flera. Längtar så efter riktig sommar nu.


Min trötta Dieselbabe


Bästa vänner...


håller ihop


Baloosan och Pudel


Söta Baloosan


Med ett gosedjur


Sööööööööt <3


Söta tillsammans

 


Äntligen ordning och reda

Fick dessa "hundböcker" för någon månad sen nu, jag är så himla seg på att uppdatera, och det känns så mycket bättre nu när inga papper kan ramla ur och man har allt på ett och samma ställe. Lite klena var de dock, kunde nästan gjort dom själv, men det hade ju inte blivit samma sak, haha.Studieresa

Fredagen den 26 mars bar det av till Hundens Hus i Stockholm där vi träffade Cilla Danielsson. Efter besöket åkte en del av oss till Djurgymnasiets hundlokal där vi skulle soav under natten medans den andra delen av oss, mig inkluderad, åkte  till Gamla Stan för att äta ute. Kände mig som en turist när vi gick där, har nog inte satt min fot i Gamla Stan på flera år... Till slut så hittade vi en resturang som inte var för dyr och vi hade det riktigt trevligt. På tillbakavägen till Djurgymnasiet stannade vi och handlade lite frukost till lördagen och sedan var det bara att packa in våra saker i hundlokalen. Blev jätteglad då jag hittade gamla nummer av ISF-tidningar där jag hittade Diesels pappa flera gånger om :), men jag säger bara en sak: Jag har aldrig sovit så dåligt i hela mitt liv!


Anna och Sanna var inte sena med att föklara deras rum som deras
domedagsnäste


En av settertidningarna

 
Orsaken till att jag sov så fruktansvärt dåligt kan ju ha något att göra
med denna BIA-bädd...

Lördagens började med ett besök på Tullverket där vi fick reda på vad de gjorde där och hur de rekryterar nya tullhundar. Kan avslöja att man kan tjäna rätt mycket på en riktigt bra hund... Vi fick även se knarksök och det var väldigt spännande.


Chang markerar att han hittat något


Sedan väntar han på att få belöning


Chang markerar att han hittat något igen


Glad Chang med sin belöning

efter Tullverket bar det iväg till Borlänge till Dala Hundservice AB/House of Learning där vi hade det superkul och fick bra tips på vår egen verksamhet samt klicka höns. Det var hur kul som helst. Jag måste verkligen skaffa höns :D Sedan sov vi på hotell. Har aldrig sovit så gott i hela mitt liv!Var väldigt nära på att sno med mig kuddarna, de var såååå sköna!

På söndagen bar det iväg till Hundcampus i Hällefors där vi fick veta vad de håller på med där, det vill säga doftsök (allt från barn till lik och cancer). Det var spännande.


Hundcampus logga


Så sant


Ett av labbrummen där de har doftträning

Sedan bar det av tillbaka till skolan. Gissa om Hippie blev glad att se mig :D


RSS 2.0