Så här skrämmer man livet ur matte

Igår förmiddag bar det av på en långpromenad med Lovisa och alla hundarna; Diesel, Hippie, Ellie, Pixie och Woodie.
Vi gick längs vattnet bortanför Lövsta och bestämde oss för att klättra uppför klipporna då vi inte orkade gå runt. Hundarna var lösa och fick sköta sig själva, men tro fan det att exakt alla hundarna hamnar i vattnet pecis efter att Lovisa sagt åt dem att inte ramla i. Både hon och jag fick panik, Diesel har aldriig behövt (velat) simma någonsin i sitt liv så jag var skiträdd att han skulle få en panikattack eller något. Det var väldigt nära att jag själv hoppade i för att få upp Diesel.

Pixie var den som tog sig upp först och allt eftersom kom de andra också upp. Lovisa lockade till sig alla förutom Ellie och Diesel till ett grundare ställe som var lättare att klättra upp på. Diesel och Ellie var självklart envisa och ville ta sig upp på samma ställde de ramlade i ifrån. Till slut, efter många om och men, det var ju så halt på klipporna nära vattnet så det tog längst för Diesel att ta sig upp. Slutligen kom han också upp och vi skyndade oss uppför klipporna för att hundarna inte skulle få för sig att hoppa i vattnet igen.

Vi gick resten av promenaden i skogen med hundarna lösa. De var jätteduktiga allihopa och Diesel sprang efter Ellie exakt hela tiden då hon luktade löptik, hon var skitirriterad och försökte springa ifrån honom, men lyckades självklart inte. Efter 2,5 timmar kom vi äntligen hem igen och både Diesel och Hippie däckade så fort de kommit innanför dörren.

Sluete gott, allting gott. Jag fick i alla fall se Diesel simma, vilket jag aldrig har gjort, om man inte räknar den första gången Diesel var ute på landet och hoppade rakt ut i vattnet från bryggan. Då simmade han lite faktiskt, men han har aldrig simmat någonting frivilligt efter det...

Kameran var tyvärr fortfarande på vift så inga bilder från detta äventyr.

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Haha ja ett oplanerat bad vart det... vi får se om de lärt sig något nästa gång vi går vid vattnet :P

2009-07-17 @ 00:52:25
URL: http://fairypixie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0