Vampire Academy



1. Vampire Academy: Törst
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 335(Häftad)
Handling: "Hetsiga, rappkäftade Rose(dhampir, halvvampyr) och lugna, eftertänksamma Lissa(moroi, vampyr) är bästa vänner. För två år sedan rymde de från sin internatskola, S:t Vladimir. Sedan dess har skolan och vampyrvärlden försökt spåra dem, och föra dem tillbaka till tryggheten i den ensligt belägna och mycket välbevakade skolan för vampyrer. Men det är inte alls tryggt för Lissa. Hon har nämligen en väldigt speciell egenskap som många skulle vilja utnyttja, även om det betyder att Lissa själv dör eller blir galen. Och den här gången hinner Lissa och Rose inte undan när skolans spårare dyker upp..."
Omdöme: Den är en ganska uppenbar ungdomsbok, men försök hitta vampyrromaner för vuxna... Hur som helst så tycker jag om den. Den är spännande, lite annorlunda än de typiska vampyrromanerna (dock inte vampyrer glimmar i solsken-annorlunda) och den är väldigt roligt skriven. En bok helt i min smak och absolut för alla som är unga i sinnet och har en kärlek för vampyrer.

2. Vampire Academy: Fruset blod
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 334(Häftad)
Handling: "S:t Vladimirs skola och elevernas familjer evakueras till en avlägsen skidort under jullovet. Strigois har nämligen lyckats samla sina krafter och hela moroifamiljer har blivit slaktade, utplånade. Men det blir tyvärr inte så många mysiga skidturer för Rose; Dimitri är väldigt intresserad av en annan kvinna, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne. Tyvärr vill Mason också imponera på Rose och det är början till en fullständig, iskall katastrof för alla inblandade."
Omdöme: Även denna fortsätter vara spännande och håller absolut serien intressant.

3. Vampire Academy: Skuggkysst
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 459(Häftad)
Handling: "Det är dumt att bli kär i sin lärare. För en beskyddare som Rose är det dessutom väldigt dumt att bli kär i en annan beskyddare. Hennes uppdrag, hennes liv, är att skydda Lissa. Lissa kommer alltid först. Men för snygga, kloka och skickliga Dimitri, som är både lärare och beskyddare, kan Rose tänka sig att bryta en och annan regel. Frågan är om Dimitri kan tänka sig det också?
Om inte Rose hade varit så skicklig på att döda strigoi hade de inte bestämt sig för att hämnas. Då hade det härkunnat bli en riktigt mysig kärlekshistoria. Nu blir det en passionerad berättelse om vänskap, kärlek och död."
Omdöme: Jag blir alltid lite ledsen när en bok inte är skriven på det sätt som jag tycker att den borde vara skriven. Men vad är det för vits med i princip förutsägbara böcker? Annars hade det inte kunnat bli en bokserie heller för den delen...

4. Vampire Academy: Löftet
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 522(Häftad)
Handling: "Attacken mot S:t Vladimirs skola blev förödande för moroivärlden och en personlig katastrof för Rose. Hon ställs nu inför ett ultimatum och inser att hon måste bryta ett löfte för att kunna hålla ett annat. Ska hon stanna på skolan och beskydda Lissa eller ge sig av för att döda Dimitri?
Men hur lätt är det att döda den man älskar? Det räcker med ett ögonblicks tvekan för att allt ska förändras..."
Omdöme: Verkligen spännande!

5. Vampire Academy: Andens kraft
Författare: Richelle Mead
Tryckår: 2010
Sidoantal: 521(Häftad)
Handling: "Efter att Rose har misslyckats med att döda Dimitri i Sibirien är det nu han som jagar henne. Som strigoi är Dimitri farlgare än någonsin, och han är fast besluten att inte vila förrän han hittat Rose - och dödat henne.
Men Rose har en plan. En helt galen plan som innebär att hon måste riskera allt hon någonsin kämpat för. Frågan är bara hur långt hon är beredd att gå för att rädda den hon älskar. För den som känner Rose är svaret uppenbart. Alldeles för långt.."
Omdöme: En spännande bok med en helt galen, om än något förutsägbar, vändning som får en att sitta på helspänn.

Sista delen utkommer i augusti (på svenska). Längtar!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0