Förföljd av det förflutna

Författare: Nora Roberts
Sidoantal: 461 (Bok)
Tryckår: 2010-2011 (Sverige)
Handling: "Under en joggingtur blir Fiona Bristow överfallen av en främmande man. Drogad och misshandlad lyckas hon slå sig fri och kan hjälpa till att gripa gärningsmannen, en sedan länge fruktad seriemördare. Mannen har flera kvinnors liv på sitt samvete. Unga kvinnor som han strypt med en röd scarf för att sedan dumpa deras kroppar mitt ute i vildmarken.
 Flera år senare lever Fiona ett stillsamt liv på ön Orcas, strax utanför Seattle, när en serie nya mord inträffar. Dåd som med stor sannolikhet har regisserats av den fängslade seriemördaren, men utförts av en för polisen okänd man, oberäknelig och helt utan hämningar.
 När Fiona får en röd scarf skickad till sig vet hon att det gäller att handla snabbt. Hennes fyrbenta vänner, tre tillgivna labradorer, beskyddar henne förvisso dag som natt. Detsamma gäller Simon Boyle, en nyinflyttad konstnär med vilken hon inleder en het romans. Denna gång medveten om att hon är mördarens nästa måltavla, väljer Fiona att stanna istället för att springa - att slå tillbaka och konfrontera det förflutna med risk för sitt eget och andras liv..."
Omdöme:Den här boken är riktigt bra. Även fast det är rätt uppenbart hur den kommer sluta så kan man inte låta bli att tjuta till när det blir som mest spännande (jag kan i alla fall inte det). Roberts skriver jättebra och jag är så himla avis på labbarna. Ja, det var labradorerna och det faktum att huvudpersonen är hundinstruktör som fick mig att vilja läsa boken. Även om labradorerna låter för bra för att vara sanna så är det ingen tvekan om saken att hundar kan känna av minsta lilla fel och kan rädda liv. Hundar är bra att ha, framför allt om man bor med närmsta granne en bit bort...
En favoritbok :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0